Şimdi Ara

yeni aldıgım hp omende sorunum var yardımlarınızı bekliyorum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önve hepsi burada üzerinden hp omen 17t gamebook satın aldım. i5 7. nesil işlemcili,1050 ekran kartıve 12 gb ramı var.
    bilgisayar freedos olarak geldi ve windows 10 enterprice sürümünü kurdum driverlarını sorunsuz şekilde yükledim.(3 kere kontrol ettim eksik gedik var mı diye) açtım PUBG oynadım herşey süper. bir de lol oynayayım dedim.maçın 20. dakikasında seste bir cızırtı ile birlikte fps düşüşü başladı ve bu durum pc yi resetleyene kadar devam ediyor.(lolden çıkmam o anda düzeltmiyor yani yeniden başlatmam gerekiyor)
    bu durum video izlerkende oluyor 20. dakikada falan ufak cızırtılarlar birlikte mouse imlecini hareket ettirirken minimal droplar oluyor(ancak loldeki drop ve cızırtı çok rahatsız edici iken burda aşırı rahatsız edici değil).sorunun kaynağı ne olabilir.bu sıkıntı yaşandıgında işlemci durumuna hdd ye ssd ye vs herşeye bakıyorum anormal bir durum yok.
    benzeri durumu yasayıp gören ve çözüme ulaşabilen oldu ise bana yardımcı olabilir iseniz çok memnun olurum.iyi forumlar diliyorum

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyhamz kullanıcısına yanıt
    Başka bir windows sürümü kurup deneyin. Enterprise değil normal win 10 ya da daha eski win 8 falan. Bunu bu şekilde servise verseniz Windowstan der geçerler.

• Hocam muhtemelen ekran kartı bozuk. Aygıt yöneticisine girin gtx 1050'yi devre dışı bırakın. Entegre ekran kartı ile kullanın bir süre. Video açıp, lol oynayabilirsiniz ama pubgde 10 fps falan verir. Sorun düzeldiyse ya iade edin ya da windows 10 pro kurup tamire verin.

• Sorunun donanımdan değil driver veya windows'tan kaynaklandığını düşünüyorum.Bende OMEN ant0005 kullanıyorum, bendeki sorun şöyle ikinci HDD'den müzik dosyası açınca ve bu sırada download yapınca değişken aralıklarda (bazen hiç) seste anlık bir kesinti oluyor (yarım saniye diyebilirim).Aynı dosyaları sistemin yüklü olduğu birinci HDD'den çalıştırıp download yapınca hiçbir sorun olmuyor.

Türkçe kaynaklar bulamazsınız ama yabancı olarak "DPC latency" olarak aratın ve bununla ilgili programları deneyerek neyin gecikme yaptığını görün.

Ben kendi problemimle ilgili vardığım sonuç ya ses kartının driver'ında yada windows'ta bir bug var.Zaten yabancı forumlardada bu şekilde sonuca varılmış.
  • Benim problemim çözüldü sorun foobar2000'den kaynaklanıyormuş, onun yerine aimp kullanınca sorun ortadan kalktı."latency monitor" adlı programı indirip hangi dosya/driver/sistem dosyası gecikme yapıp çatırdamalar ve kesilmeler yapıyor görebilirsiniz.
  • HP sitesinden bios update indirip bios güncellemesi yapın. Ayrıca 1809 windows update kurulu ise bu sorunu oda yapabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yani yeni ve hevesle aldığım ürünü iade etmek pek içime sinmedi :) bende gittim temiz kurulum yaptım ve sorun çözüldü sanırım. sorunun neden kaynaklandıgına gelirsek,en ufak bir fikrim yok ancak dedğim gibi sorunu çözdüm.değerli vaktinizi ayırdıgınız için teşekkür ediyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.