< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
yeni araba alana yapılan psikolojik şiddet? (4. sayfa)
-
-
Arabayı alır almaz bagaj kilidini kırdım. Sirkeli su fl koyuyorum arabaya. Allah nazarlardan saklasın. Ver parayı da değiştiriyim dicen. onlara ne? Ben böyle mutluyum. Niye huzursuzluk veriyorsun?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amin çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Daha iyileri de sizin olsun. Valla öyle hep benim olsun düşüncesi. onun da olsun da bana da Hayrı dokunsun.
evet, radar gibi milletin hayatını dikizliyorlar. Valla alsınlar da sussunlar, laf etmesinler bı zahmet.
beğenmiyordun diyeceksin istedikleri zaman da olmuyo işte.
hocam baştan begenmisledir de bence zaten, lafla bı önce içindekini dışına vursun, bı rahatlasin😄
Eziklik, kıskançlık, ben alamıyorsam o da almasıncılık... Başkasının parasına zevkine karışma hastalığı.. 2017 senesinde çok istediğimiz ve sevdiğimiz için coupe 330D aldık, satana kadarda sıkıntısız masrafsız kullandık mis gibi.
Lastikleri değiştirmeye sanayiye gittik araç böyle dükkanın önünde duruyor.. Hiç tanımadığımız, daha sonra dükkan sahibine de tanıyo musunuz diye sorduğum biri arabanın yanına geldi, bakti etti araca sağdan soldan dolaştı araç kimin dedi, bizim dedik. Güzelmiş ne kadara aldınız falan dedi, şu kadara aldık şöyle oldu böyle oldu içimize sindi çok beğeniyoruz güzel araba dedik. Yaa dedi o paraya ben olsam şunu bunu alırdım yazık etmişsiniz bunlar etiket araç bassan gitmez bassan durmaz sirf gösteriş ya dedi.. Abim bana bakıyo ben abime bakıyorum, tamam sen umarım o istediğin araca sahip olursun dedim. Asıl saçma olan şey bunu dedikten sonra oldu zaten, böyle bir bozuldu, yüzü düştü resmen herifin... O an adamın yüzünün aldığı şeklin gerçekten fotoğrafını çekmek isterdim, böyle bir içten içe sinirlendi, elleri kolları durmaz oldu resmen aşırı bozuldu bu lafıma.. Daha sonra aracına bindi çekti gitti dükkanın önünden.. Abim bana gülüyo ben abime gülüyorum, yani gerçekten döndüm neydi bu şimdi dedim yaa..
Dükkan sahibi dedi ki, abi valla inan buna benzer şeyleri o kadar çok görüyorum ki sanayide bazen kavga bile çıkıyo sonunda.. Millet çekemiyo kıskanıyo sonra böyle millete salça oluyorlar gidiyorlar. Acınası dedim ne diyeyim.. Başkasının kendi emeğiyle kendi parasıyla kendine aldığı bir şey seni ne alakadar eder lan tırt..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 7 Şubat 2022; 21:21:3 >
-
hayret ederek okudum hocam. çıkar mı çıkar kavga yoldan gelen adam laf ediyor biz çevre diye sinirleniyoruz ama. Karşıdan hiç hos gozukmedigini keşke biri onlara söylese. Arabayı satıp onun dediğini mi alacaksin yani napacaksin? 😆 Usta doğru söylemiş salca olmak bunun adı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lynx006 -- 7 Şubat 2022; 21:21:26 >
Forumu mobil uygulamadan takip ederim. Günlük popüler konular başlığı altındaki konulara göz gezdiririm. Okurum ama bazen çok hakim olduğum bi konu olsa da yazmaya erinirim eğer kişinin problemi çözülmediyse ayrı tabi.
Bu konu o kadar aklımdakileri içeriyor ki ve yaşadıklarımı kayıtsız kalamazdım. Hele ki alıntıladığım bu ilk mesajınızda yazdıklarınız.
Ben de sevdiğim bir aracı aldım sıfır şükür nasib oldu 10 senedir çalışıyoruz. Alakalı alakasız tüm insanların duyuncaki hadsiz yorumları genelde şakayla karışık çoğunun ciddi demeye g.tü yemiyo zaten.
En çok kendimi gördüğüm cümleniz başkası filo kursa umurumda olmaz demişsiniz ya. Demek ki böyle insanlar olarak gerçekten çok azız. Abi senin aldığın ev araba bilimum taşınır taşınmaz mal bana ne girer ne çıkar bana ne zerre yorumum olmaz nötr. Ama insanlar öyle şeyler düşünüyo ve yorumluyo ki ulan bunları düşünmeye zamanı olacak kadar ya boşlar ya fesatlar genelde. Bir de insanların kullandığı kelimeler mimiklerden bişeyleri rahat sezebilen biriyseniz daha zor cinnet geçirmemek elde değil o hasetliğe karşı.
Velhasılıkelam; düşündüklerime/yaşadıklarıma çok benzer şeyler okuyunca ben de bir şeyler yazayım dedim kusura bakmayın. Allah kimsenin tekerine taş değdirmesin. Kimseyi başkasının malına bakarak haset edecek duruma getirmesin gerisi hallolur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
teşekkür ederim hocam 2019 yılında satıp hondaya geçtim birikim amaçlı şuan onla idare ediyoruz ama özlemiyor değilim keratayı
-
Vw hayranlığını ben de pek anlayamadım.
Çoğu zaman eski kasa lüks araçlar çoğu konuda sıfır fiat renault dacia vs. daha iyi oluyorlar.Yani konfor, kalite, oturaklılık, sessizlik, performans ve donanım gibi konularda hala daha çok iyiler. Güvenlik ve sorunsuzluk için yeni tabiki daha mantıklı. Keşke ekonomimiz iyi olsa da eski araçları almanya gibi presleyip en iyi araçları bile 40-50 bin liralara alabilsek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
98 model laguna var bende. Kendi arabam diye demiyorum o kadar arabaya bindim en konforlu koltuk bunda. 139hp fena uzuyor birsuru modelli arabayi madara ederim. Accent blue ile full dip gaz 200km/s gittim elim boynum her yerim agridi. Laguna'da ise pamuk gibi cideen surun abartmadigimi gorursunuz.
Eski arabanin sorun cikarma ihtimali yuksek ama bu arabalari seven de var. Temizini alirsan uzun yola cikmakta falan bir sorun olmuyor masraf acmaz. Zaten ben haftasonu kullaniyorum surus zevki onemli bu da 301'de falan olmayan sey.
Bu arada memleketten donerken 1.6 otomatik egea vardi bende kiralik ankara eskisehir arasi yol 2 serit dumduz. 150- 160 civari giderken onde 90'lardan bir mercedes yakaladim. Önü bosalinca yol verdi ama sag seritte bir uzamasi vardi benim 120hp araba traktor gibi kaldi tekrar onume gecti. Adamin o an yasadigi surus zevkini ben bile hissettim.
2. sorunun cevabı tek kelimeyle zevk. Sana ne kadar anlatsak hep mantıksız gelecek.
Ayrıca ilk mesajı oku, yanlış konudasın burada senin gibileri eleştiriyoruz.
1.aracım fiat punto 2007 modeldi. Beni baya yordu üzdü. Sırf o yüzden 0 araç almaya karar verdim.
2. aracımı Ekim/2021 de sıfır citroen c3 feel aldım.
Benim için aracın az yakması ve sorun çıkarmamasıydı. Çok hızlı gitmesi 100km ye bilmem kaç saniyede çıkması felan hiç umrumda değil olmazda. Zaten hep şehir içinde kullanacağım.
Sonuç itibariyle 0 araç daha az problem çıkarır mantığıyla hareket ettim.
Etrafımdakilerin yorumları aynen aşağıdaki gibiydi;
-Bu paraya 4-5 yaşlarında toyota alırdın. (Tavsiye ettiği araba 2-3 parça boyalı 60K km de :D )
-Citroen de boya atması oluyor.
-Teneke gibi araba
-Bu arada gitmez (araç 1.2 85hp)
İlk önce bu ve buna benzer cümleler kurup, sonra hayırlı olsun diyorlar :)
Her ne kadar aşırı artan benzin fiyatlarından dolayı, sürekli olarak kullanamasam da. Aracımı severek kullanıyorum.
Koydum kapalı garaja, haftasonu ailemle dışarı çıkarsam biniyorum.
Velhasıl. Diğer arkadaşların yorumlarına katılıyorum. Bizim milletimiz fesat çekememezlik var.
O yüzden kulağı tıkamak gerekiyor.
Yakında ev alma arifesine gireceğim. Ev aldığımda ailem akrabam dahil kimseye söylemeyeceğim. Başkalarının bilmesinin bana faydası yok zararı var.
Kendi evimde kiracıymışım gibi oturacağım :)
-
valla hep söylerim birincisi akraba ikincisi de dh otomobil genel üyeleri dinlenerek araba filan alınmaz.
ben 2017 aralık ayından beri mitsubishi asx kullanıyorum. ilk aldığımda 'naptın, onun parçası yok, onun bilmem nesi şöyle, başın dertte, son sahibi olursun satamazsın' diye saçmalayıp durdular. iyi ki almışım, beş senede sıfır sorun. sıfır problem. aksine beş senedir yüzüm gülüyor zira aracım hem çok iyi bir araç, hem donanımlı bir araç, hem de yakıt tüketimi efsane. koca araba yakmıyor, kokluyor.
daha geçen sene şubat ayında pert kaydı olan, yine otomobil piyasasına göre tutulmayan (-ki pert kayıtlıydı son sahibi olmam lazımdı sizin hesabınıza göre) bir mitsubishi colt'u çok iyi paraya iki hafta içerisinde sattım. colt'u satabildiysem tramer kaydı bile olmayan asx'i havada karada satarım. yine akrabalarıma ve buradakilere göre colt almamak lazımdı. gidip 2004 model, abs'si bile olmayan volkswagen polo'ya dört hava yastıklı, abs'li, cruise controllü 2010 model colt parası gömmek lazımdı. o zaman iyi araba almışsın derlerdi.
-
Hele bu araba 2. arabaysa bu psikolojik şiddet x2 oluyor, günlük kullandığım 1.3 punto evonun yanına haftasonları offroad ve kamp amaçlı 93 model 4x4 daihatsu feroza aldım geçen ay, hem aile tarafından hemde arkadaş çevremden aldığım tepkiler yaka silktirdi gerçekten, vay efendim çok yakarmış,sanayiden çıkamazmışım, 2.arabaya ne gerek varmış, yahu sizene'de diyemiyorsun, hevesimi alır satarım falan diyorum artık
-
Bende de corsa f var, kışlıkları taktırmak için gitmiştim lastikçiye lastikler değişiyordu bir tane ticari geldi indi arabadan benim aracı süzdü güzel araçmış sizin mi dedi, evet dedim kaça aldınız dedi 218 dedim otomatik mi dedi otomatik dedim ama adam aracı nasıl süzüyor. Sordu jantlar güzelmiş dedi nerden aldınız dedi , dedim üstündeki jantlar herhangi bir değişim yapılmadı dedim. Jantlar da normal alaşım jant metalik renkte öyle janjanlı jantlardan da değildi.
-
Türkiye insanında bende yoksa onunkini kötüleyim huyu her zaman var
Karaktersiz miyiz? Evet ülkece
Rahmetli babamın bu tarz konularda hep söylediği bir söz vardı. Ben cahil adamım daha iyisini siz alın- yapın.
En iyisi böyle diyip geçeceksin. Milletin tek işi eleştirmek ve akıl vermekdir.
Lancer a japona laf eden araçtan anlamiyordur kaale alıp cevap vermeye bile değmez 👍
Bende anlatayım 😀
2019 Ekim ayinda sifir Corolla aldım 115 bin liraya o dönem ikinci el sıfıra yakindi fiyatlar şimdiki gibi ve sıfır araçlarda hurda teşvik indirimi vardı krediyle zar zor aldım Allah nasip etti
Neyse baktım fesat bir tip ne dese beğenirsiniz Corolla diğer sifirlara göre ucuzmuş kalitesiz olduğu için ucuzmuş falan 😀 Megane ve focustan uygundu evet şimdi esitlendi hepsi 400 bin lira üzerine çıktılar herhalde onu diyen rahatlamistir adam dünyanın en çok satan en sorunsuz aracına nasıl bok atarım dedi ve ucuz dedi ya la :)))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X