Şimdi Ara

yeni araba alana yapılan psikolojik şiddet?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
8.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana mı öyle geliyor bilmiyorum araba aldigimdan beri herkes arabalardan bahseder oldu. Şaka yollu laf sokanlar, niye bu model aldın diyenler, çekemeyenler...

Başkasının hayatındaki bı gelişme seni neden ilgilendiriyor ki? O ona özel. Dünyadaki her şey senin mi olsun yani bunu mu istiyorsun? Bı sen mi değerlisin? bazı insanlara onu da versen doymaz herhalde.

Allah kısmet etti en istediğim modeli aldım hem de, bu kadar. Hayırlı olsun de geç.

Onlara ne? Niye bu kadar insanların hayatlarına burunlarını sokuyorlar? En yakınındaki insan da yapıyor alakasız biri de. Başkası filo kursa yemin ederim umrumda olmaz. Allah daha çok versin derim.

Konuştuklarına takılınca insanların, dibe çekiyorlar malesef.

Sizin de böyle tecrübeleriniz oldu mu merak ediyorum. Nasıl başa çıktınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hasetlik, fesatlık, kıskançlık ve daha bunun gibi birçok leş meziyet, ortadoğu toplumlarının dna sına adı altın harflerle kazınmış huylardan birkaçıdır. O alamıyorsa kimse alamamalıdır. Aklınca bok atarak içlerini ferahlatırlar...

Muhteşem bir fıkra ile taçlandıralım...

Adamın biri hakkın rahmetine kavuşmuş. Gühahları ağır basmış olacak ki, cehenneme düşmüş. Cehennemde, yanlarında ülke adı yazan kocaman birer kazan, her kazanın başında da birer zebani varmış. Kazanda kavrulup duranlardan kazara başını çıkarabilen olursa, zebani elindeki dev sopayla onu aşağıya itermiş. Bir tek, yanında “Türkiye” yazan kazanın başında zebani durmuyormuş. Bizim adam kendi kazanına atılmadan zebanilerden birine sormuş: “O kazanın başında niye zebani yok?” Zebani demiş ki: “Türkiye’den gelenleri kendi hallerine bırakıyoruz, aralarından çıkmaya çalışan olursa zaten diğerleri onu hemen bacaklarından aşağı çekiyorlar.”
    Bu ülkede iki şeyi anlayamadım

1 Vw sevicileri

2 95 model bmw mercedesle 2012 2013 linea, 301 aynı parayken bmw merso sevicileri.

İnsanlar neden 95 model sanayiyle kardeş olması %90 olan parçası çok pahalı ve zor bulunan yakıt tüketimi fazla olan arabayı sırf koltuk ısıtma eski makam arabası eski ortam arabası vs vs sebeplerle alıyor da km başına çok düşük yakıt tüketimi olan nispeten yeni kasa (2012 model araba ülkemizde maalesef hala yeni kasa olarak görünüyor) parçası ustası ucuz ve bol arabayı tercih etmez aklım almıyor.

Gerçekten mantıklı bi şekilde birisi bunu açıklarsa sevinirim sokağa dökecek parası çok adam dışında bana çok mantıksız geliyor.
    Takmayın hocam. 2016 yılında 0 Hyundai Elantra almıştım dizel otomatik arabama hala biniyorum ve gerçekten severek aldığım için başka araca da gözüm kaymıyor.

Bir yakınımda o paraya passat alırdın ikinci el niye Hyundai aldın demişti. Sonra kendisi ix35 aldı Hyundai’ye bok sürdürmüyor şimdi 😄 takılmayın çok.
    Parayı sizinle kazanmayan, sizinle harcamayan arabayı sizinle kullanmayanlara denilecek tek laf;

Benim param da aklım da bunu almaya yetti. Sen de git o dediğini al o zaman

Bir çok insana laf anlatamazsın. Yani adamın seviyesi bu, daha ilerisi yok. Konuşmak boşa. Mesela burda vw fanları daswagen, captain, aydınvag fln laftan anlar mı, hepsi nafile çaba.
    Biz sıfır aldığımız arabaya şirket arabası dedik, mümkün mertebe de herhangi bir şey alınca kimseye söylemiyoruz, çünkü gerek yok.

Bunlar çok basit şeyler yani.. Fırından ekmek alınca "ben de geçenlerde ekmek aldım işte" ya da "oo ekmek aldın demek vay be dönmüşsün köşeyi" demek ne kadar absürt ise insanların hayatındaki diğer şeyler için de bunu yapmak çok absürt bir şey.
  • İlk paragrafin sonunda yazmışsınız zaten, böyle boş konuşanların %90'ı çekemeyenler, siz gülün geçin veya aynen diyin.

Kalan %10 da patavatsız gereksiz insanlardır, hiçbirini dikkate almaya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salla gitsin ya kim ne derse desin, her şeyi kafaya takarsan kanser olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 6 Şubat 2022; 10:17:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    aynen önemsemeye gerek yok 👍

• doğru dikkate almamak lazım

• Takmayın hocam. 2016 yılında 0 Hyundai Elantra almıştım dizel otomatik arabama hala biniyorum ve gerçekten severek aldığım için başka araca da gözüm kaymıyor.

Bir yakınımda o paraya passat alırdın ikinci el niye Hyundai aldın demişti. Sonra kendisi ix35 aldı Hyundai’ye bok sürdürmüyor şimdi 😄 takılmayın çok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sıfır Araç aldım köye gittim 260 a aldım dedim;

-O kadar etmez
    -Niye bunu aldın
    -Ben o paraya bundan alırdım
    Vsvs

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım 2012 yılında sıfır Peugeot 206+ almıştı. 25bine aldı. Daha ucuza sıfır araba bulamamıştı. Milletin bi toplanıp dövmediği kalmıştı adamı. Arabaya kötü davranmalar filan kapıyı pat küt kapatmalar. Değişmemiş saçmalıklar

• Verticall V kullanıcısına yanıt
    ben de çok seviyorum arabamı. Hyundai benimki de. Mercedes verseler bunu alırdım yine herhalde. Görüntü olarak çok şık duruyor. Allah uzun yıllar binmeyi nasip etsin size de.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Of siz de maruz kalmışsınız. oturdukları yerden laf. sanane dimi

• sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Haha😀😀 İnsanlar değişmedikce zor. iletişimi kestim herkesle kafam rahat.

• Hasetlik, fesatlık, kıskançlık ve daha bunun gibi birçok leş meziyet, ortadoğu toplumlarının dna sına adı altın harflerle kazınmış huylardan birkaçıdır. O alamıyorsa kimse alamamalıdır. Aklınca bok atarak içlerini ferahlatırlar...

Muhteşem bir fıkra ile taçlandıralım...

Adamın biri hakkın rahmetine kavuşmuş. Gühahları ağır basmış olacak ki, cehenneme düşmüş. Cehennemde, yanlarında ülke adı yazan kocaman birer kazan, her kazanın başında da birer zebani varmış. Kazanda kavrulup duranlardan kazara başını çıkarabilen olursa, zebani elindeki dev sopayla onu aşağıya itermiş. Bir tek, yanında “Türkiye” yazan kazanın başında zebani durmuyormuş. Bizim adam kendi kazanına atılmadan zebanilerden birine sormuş: “O kazanın başında niye zebani yok?” Zebani demiş ki: “Türkiye’den gelenleri kendi hallerine bırakıyoruz, aralarından çıkmaya çalışan olursa zaten diğerleri onu hemen bacaklarından aşağı çekiyorlar.”

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Haha çok iyi bu. hikayemde paylaşacağım hocam. cidden oyle iyi insanı da kötü yapmaya çalışıyorlar.

• 2015te Focus 3.5 aldım. Bi abimizle aramızdaki konuşma hâlâ aklımdadır.

-Hayırlı olsun yeğenim de bu kadar paraya neden Jetta almadın?

-Neden Jetta abi?

- Ben beğeniyorum Jettayi.

E ben beğenmiyorum o nolacak

• Boşver, ne alsan laf ederler. İnsanlar çok kıskanç, ben son aracım hariç halkın almaktan çekindiği Alfa ve Subaruya bindim neler neler işittim. Sanki arabanın anahtarını kontağa değilde onlara sokuyoruz bu kadar ciyaklıyorlar.

• Parayı sizinle kazanmayan, sizinle harcamayan arabayı sizinle kullanmayanlara denilecek tek laf;

Benim param da aklım da bunu almaya yetti. Sen de git o dediğini al o zaman

Bir çok insana laf anlatamazsın. Yani adamın seviyesi bu, daha ilerisi yok. Konuşmak boşa. Mesela burda vw fanları daswagen, captain, aydınvag fln laftan anlar mı, hepsi nafile çaba.

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede iki şeyi anlayamadım

1 Vw sevicileri

2 95 model bmw mercedesle 2012 2013 linea, 301 aynı parayken bmw merso sevicileri.

İnsanlar neden 95 model sanayiyle kardeş olması %90 olan parçası çok pahalı ve zor bulunan yakıt tüketimi fazla olan arabayı sırf koltuk ısıtma eski makam arabası eski ortam arabası vs vs sebeplerle alıyor da km başına çok düşük yakıt tüketimi olan nispeten yeni kasa (2012 model araba ülkemizde maalesef hala yeni kasa olarak görünüyor) parçası ustası ucuz ve bol arabayı tercih etmez aklım almıyor.

Gerçekten mantıklı bi şekilde birisi bunu açıklarsa sevinirim sokağa dökecek parası çok adam dışında bana çok mantıksız geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 6 Şubat 2022; 11:48:27 >
  • 7 sene önce sıfır birikimle 1+1 ev aldığımda herkes abidik gubidik konuşuyordu. 50000 bağışla da 2+1'e geçeyim dediğim an susup kalmışlardı.

4 ay önce sıfır A segmenti araba aldım. Yine birileri çıkıp o paraya 2018 clio alırdın, 20 daha koy boş B segmenti alsaydın, niye dizel almadın diyenler mantar gibi türedi. Sen al bana hediye et diyorum. Ağızlarını açmıyorlar.

işin ilginci bunları diyenlerin bir kısmı miras yoluyla mal mülk sahibi. Bir kısmının da evini arabasını ailesi alıp hediye etmiş, işini kurmuş.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Hahaaa çok iyi yaa😆😆 çünkü o bilir kişi.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    sesli güldüm yemin ederim😄😄 valla ya. binen sensin onlara ne. Cahillik mi nedir anlam veremiyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.