< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bildirim
2015te Focus 3.5 aldım. Bi abimizle aramızdaki konuşma hâlâ aklımdadır.
-Hayırlı olsun yeğenim de bu kadar paraya neden Jetta almadın? -Neden Jetta abi? - Ben beğeniyorum Jettayi. E ben beğenmiyorum o nolacak |
Hasetlik, fesatlık, kıskançlık ve daha bunun gibi birçok leş meziyet, ortadoğu toplumlarının dna sına adı altın harflerle kazınmış huylardan birkaçıdır. O alamıyorsa kimse alamamalıdır. Aklınca bok atarak içlerini ferahlatırlar...
Muhteşem bir fıkra ile taçlandıralım... Adamın biri hakkın rahmetine kavuşmuş. Gühahları ağır basmış olacak ki, cehenneme düşmüş. Cehennemde, yanlarında ülke adı yazan kocaman birer kazan, her kazanın başında da birer zebani varmış. Kazanda kavrulup duranlardan kazara başını çıkarabilen olursa, zebani elindeki dev sopayla onu aşağıya itermiş. Bir tek, yanında “Türkiye” yazan kazanın başında zebani durmuyormuş. Bizim adam kendi kazanına atılmadan zebanilerden birine sormuş: “O kazanın başında niye zebani yok?” Zebani demiş ki: “Türkiye’den gelenleri kendi hallerine bırakıyoruz, aralarından çıkmaya çalışan olursa zaten diğerleri onu hemen bacaklarından aşağı çekiyorlar.” |
Bu ülkede iki şeyi anlayamadım
1 Vw sevicileri 2 95 model bmw mercedesle 2012 2013 linea, 301 aynı parayken bmw merso sevicileri. İnsanlar neden 95 model sanayiyle kardeş olması %90 olan parçası çok pahalı ve zor bulunan yakıt tüketimi fazla olan arabayı sırf koltuk ısıtma eski makam arabası eski ortam arabası vs vs sebeplerle alıyor da km başına çok düşük yakıt tüketimi olan nispeten yeni kasa (2012 model araba ülkemizde maalesef hala yeni kasa olarak görünüyor) parçası ustası ucuz ve bol arabayı tercih etmez aklım almıyor. Gerçekten mantıklı bi şekilde birisi bunu açıklarsa sevinirim sokağa dökecek parası çok adam dışında bana çok mantıksız geliyor. |
Takmayın hocam. 2016 yılında 0 Hyundai Elantra almıştım dizel otomatik arabama hala biniyorum ve gerçekten severek aldığım için başka araca da gözüm kaymıyor.
Bir yakınımda o paraya passat alırdın ikinci el niye Hyundai aldın demişti. Sonra kendisi ix35 aldı Hyundai’ye bok sürdürmüyor şimdi 😄 takılmayın çok. |
Arkadaşım 2012 yılında sıfır Peugeot 206+ almıştı. 25bine aldı. Daha ucuza sıfır araba bulamamıştı. Milletin bi toplanıp dövmediği kalmıştı adamı. Arabaya kötü davranmalar filan kapıyı pat küt kapatmalar. Değişmemiş saçmalıklar
|
Bi gun hizir peygamber le bir adam karsilasmis. Hizir peygamber ne dilersen yapacagim demis. Ama isterken dikkat et, ne istersen tum komsularina iki katini yapacagim demis.
Adam oyleyse hizir a.s. bir gozumu çikartmani diliyorum demis. Bizim millet boyle iste |
Parayı sizinle kazanmayan, sizinle harcamayan arabayı sizinle kullanmayanlara denilecek tek laf;
Benim param da aklım da bunu almaya yetti. Sen de git o dediğini al o zaman Bir çok insana laf anlatamazsın. Yani adamın seviyesi bu, daha ilerisi yok. Konuşmak boşa. Mesela burda vw fanları daswagen, captain, aydınvag fln laftan anlar mı, hepsi nafile çaba. |
İlk paragrafin sonunda yazmışsınız zaten, böyle boş konuşanların %90'ı çekemeyenler, siz gülün geçin veya aynen diyin.
Kalan %10 da patavatsız gereksiz insanlardır, hiçbirini dikkate almaya gerek yok. |
Biz sıfır aldığımız arabaya şirket arabası dedik, mümkün mertebe de herhangi bir şey alınca kimseye söylemiyoruz, çünkü gerek yok.
Bunlar çok basit şeyler yani.. Fırından ekmek alınca "ben de geçenlerde ekmek aldım işte" ya da "oo ekmek aldın demek vay be dönmüşsün köşeyi" demek ne kadar absürt ise insanların hayatındaki diğer şeyler için de bunu yapmak çok absürt bir şey. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 6 Şubat 2022; 10:17:42 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 6 Şubat 2022; 11:48:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
7 sene önce sıfır birikimle 1+1 ev aldığımda herkes abidik gubidik konuşuyordu. 50000 bağışla da 2+1'e geçeyim dediğim an susup kalmışlardı. 4 ay önce sıfır A segmenti araba aldım. Yine birileri çıkıp o paraya 2018 clio alırdın, 20 daha koy boş B segmenti alsaydın, niye dizel almadın diyenler mantar gibi türedi. Sen al bana hediye et diyorum. Ağızlarını açmıyorlar.
işin ilginci bunları diyenlerin bir kısmı miras yoluyla mal mülk sahibi. Bir kısmının da evini arabasını ailesi alıp hediye etmiş, işini kurmuş. |