Şimdi Ara

Araba ve psikolojik sorunlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaş 20. Kayseride Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Ailem sağolsun iyi kötü bir araba verdiler. (206) Şöyle bir sıkıntı var. Malesef psikolojik sıkıntıları olan birisiyim. Uzun süre ilaç kullandım ve tıbbi tedavi aldım fakat ilaçlar çok çare olmadı. En sonunda bırakma kararı aldım. Bunun araba ile ne alakası var diyeceksiniz. Cevabı konunun açılış saatine bakarak bile anlayabilirsiniz. Malesef ki obsesif bozukluklarım var. Bu saatte bile bazı saçma sapan ve ufak şeyler yüzünden uyuyamıyorum ve buraya konu açıyorum...

Araba sahibi olmak yanında daha fazla takıntı edecek şeyleri getirdi. Arabam var çok şükür fakat mutlu olamıyorum. Arabadaki arızalar sürekli kafamı kemiriyor. Arabadaki bir sıkıntı için saatlerce tekrar tekrar forumları okuyup bilgi edinmeye çalışıyorum. Sürekli aynı şey. Daha çok şey öğrendikçe daha çok takıyor ve daha mutsuz oluyorum. Bu mutsuzluğum günlük yaşantımı da etkiliyor. Dışarıdan da hemen belli oluyor. Daha sonra da ne kadar şükürsüz olduğum için pişmanlık duyuyorum. Okulda bir çok yaşıtımın arabası yok ve ben hala mutlu olamıyorum. Böyle düşününce rahatlıyorum. Fakat arabaya tekrar binince döngü tekrardan başa dönüyor. İlaçları kullanırken kendimi biraz daha rahat hissediyordum fakat bu sefer de derslerimi etkiliyor ve saçımı döküyordu. Bıraksam bu sefer de obsesif bozukluk azıtıyor. Allâhım sen yardım et. Biraz içimi dökmek için konuyu açtım. Kafanızı şişirdim kusura bakmayın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim arabanın da ufak tefek eksiği gediği çok, yapılacak çok iş var ama;

Kendi hatamdan dolayı haybeye 16-17 bin lira kredi borcu ödüyorum. Hiç bir kazancım olmadan kredi ödüyorum.
    Bazı rahatsızlıklarım var ve bir tanesi ameliyat gerektiriyor. Devlet hastahaneleri çok uzağa gün veriyor ve açıkçası güven vermiyor. Özel hastahaneye gitsem para durumum sıkışık.
    Tek başına kirada yaşıyorum. Bunun da ciddi bir külfeti var.
    Gelirimin tamamı kiraya, faturaya, yakıta, mutfak masrafına ve krediye gidiyor. İşin kötü tarafı her ay saçma sapan bir masraf çıkıyor. O yüzden kredi hiç azalmıyor.
    Onu da kenara bıraktım, tam "Düze çıktım, belimi doğrulttum" diyorum, eve hırsız giriyor. Tam "Aha şimdi toparlandım bundan sonra sıkıntı yok" diyorum, gidip mal gibi kredi kartımdan borç veriyorum. Sonra alamıyorum, alamadığım gibi adamın "Paran hazır" lafına inanıp gidip başka masraflarımı kredi kartımdan karşılıyorum. Sonra çamura yatınca hoop oradan da "giriyor". Tam "Aha şimdi toparladım" derken ufak bir kaza yaptım (Çamurluk davlumbazı, sis farı ufak tampon hasarı v.b) ona masraf ettim. Yine tam toparlandım artık düze çıktım derken apar topar evi taşımak zorunda kaldım. Tam "Bu çok fazla sarsmadı lan" derken bilgisayar bozuldu. Akılsız davrandım bu sefer yine, gittim kredi kartına taksitle bilgisayar topladım.
    Sözüm ona kendi hatalarımla kendimi çok sıkıntılı bir duruma soktum. Ha şu anda akıllandım, ama daraldım artık yahu...

• araba masraftır hocam yaşadıkların normal arızası otu ıvızı zıvırı bitmez bitti dersin bitmez. usta iş bilmez sorun çıkar para verirsin düzelmez.

arabanın fıtratında vardır bu herşe düzelir altını vurur karteri delersin öndeki arabaya patlarsın birşey olur yani.

araba insanı dert sahibi yapar. yıllardır hem motor hem araba kullanırım 162 cc motoruma komple motor yaptırdım 200 lira tuttu arabada 200 lira ne ki.

arabayla o kadar uğraşıyorum az önce baktım şanzımandan yağ kaçırıyor
  • Araba konusunda çok da sorunlu olduğunu düşünme, ben de aynı sayılırım. Bi arızası olsa onu yaptırmalıyım, yoksa takarım kafama rahat edemem.
    Gerçi ben her konuda yapıyorum bunu, arızalı bozuk bişey olursa duramam herşey tıkır tıkır çalışmalı.
    İlaçlara gelince, ilaçları bırakıp bırakmamaya kendin karar verme, doktorun ne derse onu yap, elbet yan etkisi olacak, fakat asıl amaç iyileşmekse yan etkilere katlanacaksın.

Bişey daha ekleyecem aklıma geldi Forumdan bi arkadaş vardı, arabasına çok pinpirikliymiş, kaportaya kuş pislemiş, duramamış bu, inmiş arabadan ıslak mendille silecek. Meğer araba boşta ve el freni çekilmemiş halde. Araba geri kayıp bahçe duvarına vurmuş. Sonuç bi değişen bi boya
    O adama sorsak keşke aylarca yıkamasaydım da bu olmasaydı diyecek.
    Fazla takılmamak gerek diyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 8 Ağustos 2016; 9:05:24 >

• Burada yazılan hiç bir kafana takma mesajının senin için işe yaramayacağını biliyorsun. İlaçlarına doktor kontrolünde devam et ve arabayı sat.
  • yav arkadaşım oda bişey mi?

Benim arabamda bi sorun oldugunda inan rahat edemiyorum. Bak bu sabah sigorta atmasından dolayı devir saati ve akü göstergesi durdu. Okula gitmedim, sanayiye gittim. Önce şarj etmiyor zannettim, sigorta kutusunu açınca gördüm sigorta attığını

Dün kornanın fişi çıkmış eve o şekilde geldim. Korna da arabanın altında. Saat gece 02:00. Arkadaşlar gel olum sabah beraber hallederiz desede dinlemedim. Kaldırdık arabayı kriko ile, takozları koyduk, altına yattım arabanın korna soketleri ve kablolarını yeniledim.

Fren lambasının birisi çalışmıyordu, o şekilde eve çıktım. Sürekli aklıma gelip duruyor. Dayanamadım, elektrikçiden ampul alıp değiştirdim.

Ya bende acayip bir takıntı. Bindiğim arabanın 4-4'lük olması gerek yoksa rahat edemiyorum.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 15 Ağustos 2016; 0:04:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

arabayı sat bence. okulu da bırak kayseri'de mühendislik mi okunur? odtü bilkent dışındakiler çöp

Okulu seviyorum. Okulla alakalı bir sıkıntım yok.

• Otomobil, aksadığı zaman hayati tehlikesi olabilen, ciddiye alınması gereken bir makina.

Otomobildeki teknik bir problemi kafaya takmak neden obsesyon olsun
  • Arabadaki sorunlar benimde canımi sıkar. Kendimden cok ona bakiyorum çünki. :)

Aslinda cokda fazla üstüne düşmiceksin. Sakınan göze çöp batar misali. Arabada sürekli sorun cikcak gözüyle bakarsan Sorun çıkar.Ben Arabama çok pimpirikliyim Eşimde buna çok kızar

Ondan çok arabamla ilgilenirim çunki :))))))))

• Arkadaşlar amma takıntılısınız önce bunu kabul edin ve normal olmadığına ikna edin kendinizi ve herşeyin hemen olmaması gerektiğini bilin

Bu sorunların hepsinin temel nedeni kızabilirsiniz ama aileler Kavanozda reçel yapar gibi çocuk yetiştiriyorlar en ufak sorunda patlıyorlar...
  • konuşmak istersen konuşuruz dertleşiriz kardesim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.B.D(azimBora)

konuşmak istersen konuşuruz dertleşiriz kardesim.

Sağolun varolun. Teşekkürler...

• sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    Aslan kardeşim araba konusunda biraz rahat olmak gerekiyor, şurasını da yaptırayım vay şurası da sıkıntılı dersen sinir stres sahibi oluyorsun ister istemez.Hele bir de eski model bir araçsa değme gitsin.Şubat ayında ev aldığım için 3.5 yaşında 57.000 km de tertemiz aracımı satmak zorunda kaldım, yerine de 18 yaşında passat aldım ve bu aracı tanıdığım güvendiğim bir arkadaştan almama rağmen 6 ayda arabaya 2.000 tl para harcadım, şimdi triger seti değişecek sadece parçaları 500 tl, işçilik 200 tl toplam 700 tl daha gidecek araba içeri su alıyordu, kapı saclarından giriyormuş 200 tl oraya bayıldık.Demem o ki eski araç illaki masraf açıyor ama yine de kafaya çok takmamak lazım.Dünya malıdır bugün eskisine binersin yarın çok daha iyisine..Allah kafa dinçliği versin kardeşim saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: hemide kamanlı

Aslan kardeşim araba konusunda biraz rahat olmak gerekiyor, şurasını da yaptırayım vay şurası da sıkıntılı dersen sinir stres sahibi oluyorsun ister istemez.Hele bir de eski model bir araçsa değme gitsin.Şubat ayında ev aldığım için 3.5 yaşında 57.000 km de tertemiz aracımı satmak zorunda kaldım, yerine de 18 yaşında passat aldım ve bu aracı tanıdığım güvendiğim bir arkadaştan almama rağmen 6 ayda arabaya 2.000 tl para harcadım, şimdi triger seti değişecek sadece parçaları 500 tl, işçilik 200 tl toplam 700 tl daha gidecek araba içeri su alıyordu, kapı saclarından giriyormuş 200 tl oraya bayıldık.Demem o ki eski araç illaki masraf açıyor ama yine de kafaya çok takmamak lazım.Dünya malıdır bugün eskisine binersin yarın çok daha iyisine..Allah kafa dinçliği versin kardeşim saygılarımla..

Allah razı olsun hocam. Teşekkürler...

• Sat kurtul bence 13 bin helalinden vereyim hemde seni dertlerinden kurtarıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 22 Ağustos 2016; 4:26:06 >
  • Bende 19 yaşındayım.Hayatındaki problem ve sıkıntılar bunlar ise hemen kendine gel ve hayatın keyfini çıkart.Buraya 2 sene içinde yaşadıklarımı yazsam kendine küfür edersin neleri dert ediyorum diye..
  • bence bela arıyorsunuz sıkıntıysa sıkıntı kim de yokki piyasa bozuk para yok ödemem geçikti vs vs ama hayat devam ediyor mecbursun bir yerden tutacaksın veya kaybolacaksın seçim senin...
  • Efsane kasa corolla al. Sen kafanda sorunları çözemiyorsan sorun olan şeyleri sen çıkar hayatından

• Arabanın emniyet aksamlarında bir sorun yoksa geri kalan sorunların en kötü ihtimalle maddi kayıp yaratacağını düşünerek kendinizi rahatlatmaya çalışın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.