Şimdi Ara

YENI ARABA KULLANICAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar yenı araba kullanmaya basladım .. Manuel araclarda 30 km hızla seyrederken hızımı debriyaj ve firene basarak 15 e indirdim dıyelım .. Ayagımı deprıyajdan hızlımı cekmelıyım hızlı cekersem araba kaldırırken gıbı ıstop edermı yada yavascamı cekmelıyım bı yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece yavaşlamak için debriyaja basmana gerek yok. Fren yeter. Debriyaja vites değiştireceğin zaman basman kâfi. Araç hareket halindeyken stop etmez, hızlı bırakabilirsin.

• Hızınızı 30dan 15e düşürürken debriyaja basmanıza gerek yok debriyajdan hızlı yavaş çekme zamanla olucak işler ilk zamanlar yavaş çekersin sarsıntısız olsun diye ama öğrendikçe hızlı çekersin çünkü belli noktada gaza basarsan hızlı ve sarsıntısız geçer tavsiyem vites atarken pek düşünme beyinciğe bırak işi

• Hızlı bırakırsan sarsıntı olabilir. 30 da iken ikinci vitesteysen 15 e düştüğünde 1 e takarsın ayağını yavaşça çeker devam edersin. Ama zaten 30 da iken 1 deysen 15 e düştüğünde yavaşça ayağını debriajdan çeker devam edersin. İstop etmeyeceği için çok yavaş çekmene gerek yok ama.

Birde bazıları hareket halinde iken vites 1 e atılmaz diyor ama ben katılmıyorum.
  • Tesekkurler abı aklıma takalmıstı

• Bilgilendirmeleriniz için tesekkurler ederım elınıze saglık

• quote:

Orijinalden alıntı: mhtBASs

Merhaba arkadaslar yenı araba kullanmaya basladım .. Manuel araclarda 30 km hızla seyrederken hızımı debriyaj ve firene basarak 15 e indirdim dıyelım .. Ayagımı deprıyajdan hızlımı cekmelıyım hızlı cekersem araba kaldırırken gıbı ıstop edermı yada yavascamı cekmelıyım bı yardım lütfen

Yavaşlamak için debriyaja basmana gerek yok..Mesela vites 3te gidiyorsun..Yavaşlama gereği duydun..Ayağını frene basarsın..Baktın araç vites düşürmeni istiyor, debriyaja basıp vitesi 2ye atarsın :) baktın araç vites düşürmeni istemiyor, yoluna devam edersin..Arabayı devirde kullandığın zaman sıkıntı olmaz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU SISTEM 8 BIN LIRA EDER MI
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Durmaya yakın debriyaja basarsın, o hızlarda zaten 2. viteste olursun, debriyaja basmaya gerek yok.
  • Bu durumu kendi içinde yaşayarak yani mantıken müdahale edemiyorsan vah ki vah...
  • Yavaş bırak hızlı bırakınca dişlilere zarar verebilirsin birde arkadaşlarda demiş vitesi düşürmeden sadece frenlede hızını azaltabılırsın hızın 10 a düşerse fren + debriyaj
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.