Şimdi Ara

YENİ ARAÇ ALDIK (VOLVO S40 D2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
2
Favori
27.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hepinize iyi bir hafta, kazasız sağlık dolu günler diliyorum.

Daha önce http://forum.donanimhaber.com/m_57906641/tm.htm adresindeki konumda belirttiğim aracımızla ilgili, pert işlemleri tamamlandı.

09.03.2012 Cuma günü, aşağıda bazı amatör fotolarını paylaştığım, 2012 VOLVO S40 D2 Premium Kozmik Beyaz aracımızı teslim aldık.

Aracı ağırlıklı olarak eşim kullanacağı için Cuma ve Cumartesi direksiyona oturmadım. Malum, alışması için her fırsatta kendisinin sürmesini talep ettim. Pazar günü, kısa mesafede de olsa denedim biraz.

Aracımız 115 hp/270 Nm tork gücünde. Manuel ve 6 vitesli. Fabrika değerleri (Ş.içi/Ş.dışı/Ort) 5,2lt / 3,8 lt / 4,3lt şeklinde olsa da, özellikle şehir içinde 6,0lt rakamlarının gerçekçi olacağı inancındayım.

Bugün aracı eşimden aldım ve iş yerine Volvo S40 ile geldim. (Eşimin çalıştığı yer ile benim çalıştığım yer arasında 45 km'lik bir mesafe var)

Antalya bugün yağmurlu ve fırtınalı olduğundan dolayı aracı fazla sıkıştırma şansım/cesaretim olmadı. Ancak şunu söyleyebilirim; kuvvetli yan rüzgarlara karşı 140 km hıza kadar oldukça dirençli ve stabil. 140 km/h ı aştıktan sonra rüzgarın etkisini hissetmeye başlıyorsunuz.

6 vitesli maneul şanzımanlı araçlarda, kullanıcıların 4. ve 6. vites karışıktırdıklarına dair söylemlerini duymuştum. Volvo'da 6. vitesi 4. vitesden baya bi mesafeli olarak konumlandırmışlar.

Motor, rüzgar ve yol sesini 120 km hızlarda minimum seviyede işitiyorsunuz.

90 bg / 200 Nm tork Opel Astra 1,3 CDTI'dan sonra Volvo S40 yeteri düzeyde seri geldi bize.

27.01.2012 tarihinde yaptığımız kazadan 09.03.2012 tarihine kadar, her biri minimum birer hafta olmak üzere ve hepsi 2012 model olmak üzere, VW Jetta 1,2 TSI Trendline - VW Jetta 1,6 TDI Comfortline - VW Polo 1,2 TDI Trendline ve Renault Fluence 1,5 DCi Business kullandık.

Volvo S40 D2 Premium tam anlamıyla VW Jetta 1,6 TDI Comfortline aracın piyasadaki muadili diyebilirim. Donanım, fiyat, yakıt, performans ve sürüş keyfi olarak saatlerce karşılıklı atışabilirler. Şunu söyleyebilirim ki, her iki araçta gönlümde yer kazanmış durumda.

Aracı Premium paket ve kozmik beyaz renk farkı ile beraber toplam 64.000 TL'ye satın aldık. Bu fiyata kasko hariç tüm masraflar dahil. 250 TL ücret karşılığında boya ve motor koruma yaptırdım. Kauçuk paspas ise halı paspaslara ilaveten Volvo Antalya bayinin hediyesi oldu. Cam filmi çok istememe ve araca çok yakışacağına inanmama rağmen, son günlerde artan trafik cezaları nedeniyle cesaret edemedim.

Kasko'da AK Sigorta'yı tercih ettik. 1.424 TL tuttu.

Aracımız şu an 130 km.de ve ağırlıklı şehir içi kullanım olmak üzere 6,2 lt yakıt ortalamasına sahip.

İş yerinde, dar bir zamanda konu açmaya karar verdim. Sormak isteğiniz herhangi bir şey olduğunda seve seve yardımcı olurum.

Hepinize sağlıklı, mutlu, kazasız ve bol kazançlı günler diliyorum

Saygılarımla

Önder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONDERBEY -- 12 Mart 2012; 12:12:50 >

• Hayırlı olsun.Kazasız belasız kullanmanız dileğimle.
  • Hayırlı uğurlu olmasını dilerim, güle güle kullanınız.
    Hem araç seçimi, hem de renk yönünden çok güzel bir tercih yapmışsınız, fiyatı da makul sayılabilecek bir seviyede. Kampanya zamanında almanız nedeniyle 1 sene önceki fiyatlara gelmiş aracınız, belki bir ay önce alsanız 70.000 TL verecektiniz.
  • Hayırlı olsun çok güzel bir araç aldınız
  • Hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız
  • @pprodigyy , @Medelhavet çok teşekkür ederim.

Showroom'a gittiğimizde 70.000 küsür TL etiketi vardı. Umutsuzca inceleyip, yerinde olmayan(!) satış görevlisine, bizi araması için numaramızı bıraktık. Telefonda umutsuzca olur fiyat sorduğumda, konuşmanın sonu 64.000 TL gibi cezbeden bir rakamla geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONDERBEY -- 12 Mart 2012; 12:31:32 >
  • @sefau571 , @Kubilay S.

Çok teşekkür ederim. Umarım daha iyisi size nasip olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volvo S40 ilk kasa hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Yeni Nissan Qashqai 1.2 Benzinli
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel kazasız belasız inşallah.. Çok seviyorum bende bu modeli..
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Hayırlı olsun,darısı başımıza.
  • aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

sanırım sizin için tel sorun AK sigorta olucak şayet ben bir çok kez problem yaşadım inşallah siz yaşamazsınız
  • Hayırlı olsun.Çok beğendiğim bir araç
  • Aracınız çok güzel duruyor.Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

aracınız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

sanırım sizin için tel sorun AK sigorta olucak şayet ben bir çok kez problem yaşadım inşallah siz yaşamazsınız

İyi dileklerini sunan tüm arkadaşlara minnettarım. Daha iyilerine, kazasız belasız iyi günlerde binmek, hepinize nasip olur inşallah.

Liberty Sigorta, bir önceki perte ayrılan aracımın ödemesini, ısrarlarıma rağmen Perşembe yerine Cuma günü yapacağını bildirdiği için kızgınlıkla AK Sigortayı tercih ettim. Aslına bakarsanız, Perşembe gün içinde yazdığım acı bir e-mail karşılığında Antalya Bölge Müdürlüğü'nün üstün çabasıyla Perşembe günü ödemem yapıldı ve Cuma günü yeni aracımızı teslim aldık.

Liberty Sigorta konusunda tek yaptığım hatanın, tüm süreçlerde yerel acenta yerine Genel Müdürlükle muhattap olmaya çalışmamdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bir sonraki kasko döneminde Liberty'i tekrar tercih edebilirim

• Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğimle saygılar..
  • hayırlı olsun güle güle kazasız belasız binin
  • Kazasız belasız sürüşler dilerim. Hayırlı olsun
  • Nazar deymesin. Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  • HAYIRLI OLSUN KARDEŞİM
  • Hayırlı olsun

ilerleyen zamanlarda biraz km yaptıkdan sora sehır ıcı yakıt tuketımını yazarsanız sevınırım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.