Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU- (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.234
Cevap
145
Favori
680.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araçla ilk yola çıktığımda autohold devrede değildi. Manuel arabalarda 2. vitesle giderken hızınız bayağı bir düşünce hani araba titrer ya onun gbi bir titremeydi fakat benden başka kimse hissetmedi ayağım pedalın üzerinde olduğundan hissettim sanırım. bende 1 ay önce sipariş verdim ve inşallah böyle bir sorun yaşamam, şanzuman veya kavramayla ilgili bir sıkıntı olabilir mi acaba veya test aracı olduğu için mi böyle bir şey oldu? sizin frenleriniz zamanla yumuşadı mı?
    Bende forumlarda hiç böyle birşeye rastlamadım, bir arkadaşım önden çekişli oluşuyla ilgili olabileceğini söyledi ama benim hiçbir fikrim yok. inşallah aracım geldiğinde böyle bir sıkıntı yaşamam
  • ugur206 U kullanıcısına yanıt
    aracınız hayırlı olsun, umarım bende böyle bir sorun yaşamam.
    buarada yokuşlarda bir sıkıntı yaşıyor musunuz, forumlarda bazı arkadaşlar bu tarz sıkıntılardan bahsetmişti. Genel olarak memnun olmadığınız konular var mıdır ve bana aracı alırken önerebileceğiniz başka hususlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi propolis -- 11 Kasım 2013; 16:21:51 >
  • teşekkürler aracımdan şimdilik memnunum herhangi bir sıkıntım yok. sadece vites yükseltmelerini çok erken yapıyor 2bin devirlere gelir gelmez vites yükseltiyor keşke kalibrasyonun daha üst devirlere izin verecek şekilde yapılsaydı.bu arada benim aracım ambiante ambition modellerde sürüş karakterini değiştirerek vites geçişlerinde oynama yapabilirsiniz fakat bu seferde çok yüksek devirlerde geçişler olacaktır kısacası benim istediğim devirlerde bir geçişi ancak manuel olarak yapabileceğim.yokuşlardaki sesi ben de okudum amam aracım henüz 400km de ve daha öyle bir sesle karşılaşmadım.ama şunu diyebilirim araç kesinlikle çok konforlu ve huzur buluyorsunuz içinde:)
  • Arkadaşlar merhaba,

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sizlerinde araçları hayırlı uğurlu olsun. İşimdeki bazı sıkıntılar yüzünden bilgisayar yüzü pek göremedim. Geç cevap verdiğim için çok özür dilerim. Aracı 2. el aldım. Tam sıfır 140'lık bir ambition için Doğuş Oto ile anlaşacakken bu aracı gördüm ve tabiri caiz ise atladım :) Sıfır fiyatı 47500euro gibi bir şey. Bana çok uygun bir fiyata geldi 100'ün çok altında.

Aracı 700 Km kadar kullandım. Tek kelime ile muhteşem. Tokluk hissi daha önce denediğim Mercedes A, BMW 1 veya Volvo V40 ile kıyaslanamaz. Bu arada bu araçları da çok beğeniyorum kesinlikle kötüleme gibi bir amacım yok. Konfor ve kalite olarak 1 tık üstte olduğunu objektif olarak söyleyebilirim. Koltuklar ve ses yalıtımı benim için mükemmel. Genelde yüksek ses alternativ rock dinleyen biri olarak zaten pek yol sesi duymuyorum :) Fakat bu konu hakkında forumlarda yazılanlar yüzünden bir iki kere test ettim kendi çapımda ve hiç rahatsız olmadım.(İnşaat mühendisiyim ve gün içinde yoğun sese maruz kalıyorum bana güvenmeyin, bi nevi eli kulakta torununu duyamayan dede muamelesi yapabilirsiniz)

Beni tam tatmin etmeyen performansı oldu. Beklentimi çok yükseltmişim. Ama kesinlikle kötü olarak düşünmeyin. 2.0 TDI Kugadan sonra bile harika geldi. Ortalama 7.5 8 lt yakıyorum. Hız ortalamam 30-35 km genelde. Çok cimri olabiliyor dikkat ederseniz. Maltepe Carrefour da şantiyem. Çiftehavuzlardan gidiş gelişim orta şeker trafikte 7 lt.
    İlk defa aracıma orjinal olmak kaydıyla bir şeyler yaptırmak istiyorum. S line difüzör hatta tampon olabilir. MMI Touch istiyorum. 2000 euroyu gözden çıkardım. Bu konularda tavsiyelerinizi bekliyorum.

• sufili S kullanıcısına yanıt
    Aracınızı güle güle kullanın, benim de favorimde olan bir araçtı ancak daha gidip göremeden hemen satılmıştı, demek siz almışsınız hayırlı olsun. :)

Ben de uzun bir karar verme sürecinden sonra A3 1.6 TDI attraction s-tronic almaya karar verdim ve Merter Otomol'den ikinci el 7500 km'de amalfi beyazı bir a3 aldım. (Bundan önceki aracım 2011 benzinli CRV idi)

Şu ana kadar 500 km yaptık, şehir içi ortalamadan çok memnunuz, 4,5 - 6,5 arası trafik yoğunluğuna göre değişiyor. Performansı gayet bence tatmin edici. Stronic tam otomatikten sonra ilaç gibi geldi ancak umarım sorun yaşamayız. Tek korkum bu şimdilik..

Düşüncem attraction bir araç alıp, zamanla istediğim hale getirmekti aracı. Ilk hafta 18" yeni A6 jantı aldım ve Maltepe erdem elektronikten gizli özellikleri açtırdım (yarı kontak yapıldığında ibrelerin sona vurup gelmesi, geri viteste ekranda aracın resminin çıkması, sağ aynanın aşağı inmesi, kumanda ile araç kapatıldığında kornanın bıp diye ötmesi gibi)

Bu hafta planda ön farların led xenonla değişmesi ve film cam var.

Daha sonra sline difüzör, s3 ayna kapağı, ön ızgaranın piano black boyanması, çift çıkış egzoz planlarım var.

Ruhsata işletme derdi olmasa bu araçta siyah tavan folyosu da çok şık durur. Malum cam tavan yok maalesef.

Foto ekleyeceğim, bu arada bir trim sesi sorunum var ancak nereden geliyor anlayamadım, kolçak olabilir.

Herkese selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenalpar -- 15 Kasım 2013; 0:24:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: evrenalpar

Aracınızı güle güle kullanın, benim de favorimde olan bir araçtı ancak daha gidip göremeden hemen satılmıştı, demek siz almışsınız hayırlı olsun. :)

Ben de uzun bir karar verme sürecinden sonra A3 1.6 TDI attraction s-tronic almaya karar verdim ve Merter Otomol'den ikinci el 7500 km'de amalfi beyazı bir a3 aldım. (Bundan önceki aracım 2011 benzinli CRV idi)

Şu ana kadar 500 km yaptık, şehir içi ortalamadan çok memnunuz, 4,5 - 6,5 arası trafik yoğunluğuna göre değişiyor. Performansı gayet bence tatmin edici. Stronic tam otomatikten sonra ilaç gibi geldi ancak umarım sorun yaşamayız. Tek korkum bu şimdilik..

Düşüncem attraction bir araç alıp, zamanla istediğim hale getirmekti aracı. Ilk hafta 18" yeni A6 jantı aldım ve Maltepe erdem elektronikten gizli özellikleri açtırdım (yarı kontak yapıldığında ibrelerin sona vurup gelmesi, geri viteste ekranda aracın resminin çıkması, sağ aynanın aşağı inmesi, kumanda ile araç kapatıldığında kornanın bıp diye ötmesi gibi)

Bu hafta planda ön farların led xenonla değişmesi ve film cam var.

Daha sonra sline difüzör, s3 ayna kapağı, ön ızgaranın piano black boyanması, çift çıkış egzoz planlarım var.

Ruhsata işletme derdi olmasa bu araçta siyah tavan folyosu da çok şık durur. Malum cam tavan yok maalesef.

Foto ekleyeceğim, bu arada bir trim sesi sorunum var ancak nereden geliyor anlayamadım, kolçak olabilir.

Herkese selamlar..

A3 ünüz yeni kasa mı hocam? 8p mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni kasa evet. 8mqb midir 8v midir ondan :)

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenalpar -- 15 Kasım 2013; 11:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaki 19", öndeki 18" sallamasyon replika bir jant, orijinalde böyle bir jant yokmuş.

Bagajda 2 kişi otururken 19" jant.

Kaliper boyama. Aklımda bu sefer mavi vardı ancak çok kirleniyor ve rengi gidiyor diye yine kırmızı yaptık.. (Amele işi diyenler elbette olacaktır ancal ben çok seviyorum ve renksiz kalipersiz yapamıyorum)

Foto çok kötü bir foto, daha iyisini çekmeden en iyisi bu, son hali. 18" replika A6 jantı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenalpar -- 15 Kasım 2013; 12:09:20 >

• Xenon far aracı çok daha güzel gösteriyor
  • evrenalpar kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun..kazasız belasız kullanırsınız inşallah..

Ben de sıfır 1,4 140 HP ambition stronic sportback aldım..
    Aracım henüz 2000 km'de..sizin maltepede bahsettiğiniz yerde açılan gizli özellikler, aracın garantisini bozuyor mu?
    Yetkili serviste yapılmıyor mu bu iş? Bir de kaça maloluyor?

• Yok garanti bozulmuyor, yetkili servise sordum onlar yapmıyoruz dediler, eski a3'lerde yapabiliyorlarmış sanırım. Herkes farklı konuşuyor. Ücreti 40-TL

• Vay arkadaş önceki aracımda da topic ölüydü, burada da mı öyle yaw..
  • Bugün teklif aldım.Yıl sonu kampanya başlatılmış. 1,6 tdi Ambient stronic + beyaz + advance paket + xenon paketi + tiptronik kumanda + sis farı
    için 87000 tl fiyat aldım. Sizce bu araç için fiyat nasıldır?

Birde Ambition Ambient arasında kaldım.Ambient 15 kollu y jantlarını sevmiyorum.Hazır araçlardada bu jant dışında bulamadım.
    Kur :2,42 ve ekstra indirim olduğu söyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: drberti

Bugün teklif aldım.Yıl sonu kampanya başlatılmış. 1,6 tdi Ambient stronic + beyaz + advance paket + xenon paketi + tiptronik kumanda + sis farı

Birde Ambition Ambient arasında kaldım.Ambient 15 kollu y jantlarını sevmiyorum.Hazır araçlardada bu jant dışında bulamadım.

Aynı aracın xenon paketsizi ve attraction'ı için 90bin teklif almıştım, 1,5 ay önce ama onda bile kur indirimi vardı, stoktaki araçtı yani. Sunroof'lusu için ise 95bin demişlerdi ki, normal fiyatı 115bin civarı idi.
    Bence güzel fiyat.
  • quote:

Bugün teklif aldım.Yıl sonu kampanya başlatılmış. 1,6 tdi Ambient stronic + beyaz + advance paket + xenon paketi + tiptronik kumanda + sis farı

Fiyat çok iyi kesinlikle. Ambition için de aynı fiyata yakın verirler diye düşünüyorum.
  • quote:

Fiyat güzel ondan düşük fiyat bulmanız zor bence. Ambition Ambiente meselesine gelince kesinlikle ambition bence. Drive select ve 17" lastik spor koltuk ambition da var.

• Yeni kasa a3 hakkaten yollarda hiç yok desem yeridir, herhalde 1 serisi ve A serisi bu sefer daha çok tercih edildi.
  • arkadaşlar uzun zamandır araç araştırıyorum en son 3008 e niyetlenmiştimki bugün öylesine bi audi ye de bi bakim dedim,
    gittim baktım ama bakmaz olaydım :) kafam iyice karıştı, araç içine oturunca bile kalitesi kendisini hissetiriyor,
    hafta sonları test sürüşü yokmuş, 3008 i denedim oda oldukça güzel ama iyice kararsız kaldım,
    audi donanım olarak 3008 den daha eksik ama yinede tercih edilebilir.

1.6 tdi s-tronik almayı düşünüyorum, sormak istediklerim

s-tronik dsg gibi sorunlu bir şanzuman mı?
  • Arkadaşlar hepinize merhaba...

Bende yaklaşık 2 hafta önce Parlak Kırmızı 1.6 TDI S-tronic Ambition Cam Tavan,Xenon, Altı düzleştirilmiş direksiyonlu aracımı alarak aranıza katıldım...

Güzel paylaşımlar diliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan_055

Arkadaşlar hepinize merhaba...

Bende yaklaşık 2 hafta önce Parlak Kırmızı 1.6 TDI S-tronic Ambition Cam Tavan,Xenon, Altı düzleştirilmiş direksiyonlu aracımı alarak aranıza katıldım...

Güzel paylaşımlar diliyorum...

hayirlisi olsun yeni araciniz.
    kaca mal oldu acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.