Merhabalar DH insanları. Yeni başlayan birisiyim, makine almak istiyorum. Hemen durumumu özetleyeyim.
Irak'tayım ve bu ay sonuna doğru dönüş var. Dönerken buradan Canon EOS 650D fotoğraf makinesi almak istiyorum. (fiyatlara bakma fırsatım olmadı ama TR'den daha ucuz olduğu kesin)
Öncelikle yurtdışından getirmemi tavsiye eder misiniz? Zira garanti durumu Türkiye'de geçerli olmayacak. (Canon'un lensleri sadece uluslararası garantili diye biliyorum, yanlışsam düzeltin lütfen). Yani buradaki bir avm'de elektronik mağazalarından almayı düşünüyorum. Sorun çıkar mı çıkmaz mı? Biraz da şans işi ama tedirgin oluyor insan yine de. Ne diyorsunuz bu hususta?
Yapacaklarım ise genelde daha çok insan fotoğrafları çekmek, portre fotoğraflar, gittiğim gezdiğim yerleri fotoğraflamak, zoom kullanacağım fotolar çekmek (ki çok severim zoom yapmayı) ve video (bakın bu önemli benim için). Makro çekim falan öyle çok düşünmüyorum. Ara sıra böcek, çiçek çekerim en fazla. Pek önemli değil yani.
Canon 650D isteme sebeplerime gelince: Giriş seviyesi için iyi bir makine olduğunu düşünüyorum. Dokunmatik ve dönebilen ekranı olması tercih sebebim. Ve tabi ki video çekimi sırasında autofocus özelliği olması.
Sorularıma gelince:
- Direk üzerinde 18-55 mm kit lens ile mi alayım? Yoksa 18-135 mm stm lens mi alayım? Gönlüm 18-135 mm'den yana. Çünkü hem zoom için daha iyi hem de video sırasında AF yaparken sessiz olması. 18-55 mm lens video sırasında AF yaparken belirgin bir ses çıkarıyor ve bu videoda bariz duyuluyor diye bir şey okumuştum. Doğru mudur? Öneriniz nedir?
- Ya da bana "Kardeş bu ikisini boşver Tamron 17-50 mm lens al. Her türlü işini görür" mü dersiniz? Tamron alırsam video çekerken AF sırasında ses çıkarır mı fazla? Yoksa hem 18-135 mm stm lens alıp Türkiye'ye dönünce bir ara Tamron mu alayım?
- Bunlar dışında bana "Hafız, sen niye illa bu makineye kafayı taktın? Bak şu makine ve şu lensler de var bir de bunları düşün" diyeceğiniz aşağı yukarı aynı fiyatlarda önerileriniz varsa nelerdir?
Bi el atıp yardım ediverin şu kardeşinize, hadi be