Şimdi Ara

Yeni Bilgisayar Bilgisayar açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bilgisayar topladım. Ekran kartı, Anakart, işlemci ve Ram. Bunlar

İ5 4690
    h97 PC mate ( Asus H87 Plus da denedim)
    Gtx 960
    Kingston 8 gb savage ram.

Bu parçaları eski bilgisayarımın Xigmatek Taurus 80 plus 500 w güç kaynağıyla ve (phenom 9850- gtx 260 + 3hdd) Cooler master kasayla çalıştırmak istedim ama sonuç vermedi.

Önce açıldı, kapandı yine açıldı yine kapandı ve böyle sonsuz bir döngüye girdi. Sonra Biosu falan sıfırladım ramleri çıkardım, ekran kartını çıkardım HDD i takmadım ve sadece açılıp ekrana görüntü gelmeden kaldı.

Sonra dedim işlemci bozuk olma ihtimali yok, bozuk olsa olsa anakarttır (birkaç pini eğrilmiş gördüm) gittim başka bir yerden H87 plus aldım (diğer anakartı da yollayıp para iadesi isterim diye) ama onu da taktım aynı sorun.

Bunun nedeni PSU olabilir mi ? PSU da 8 pin de 24 pin girişi de var ama 24 pinlerden ortasındaki pinde boşluk var. 8 pinde de anakartlarda soketin yeri kareyken bende yeri altı oval bu sorun olabilir mi ? yani benim güç kaynağını aldıktan sonra formatlar falan mı değişti o zaman içerisinde ?

Bir de Phenomlu sistemi çalıştıran kasanın açma kapama switchleri falan yeni sisteme göre farklı olabilir mi ?

PSU yetersiz demeyin phenomlu ve gtx 260lı sistemi çalıştıran bu sistemi hayli hayli çalıştırması lazım.

• tratra T kullanıcısına yanıt
    Kasanın stock psu su varsa onla ekran kartı takmadan onboarddan deneyin
  • Kasa eski kasa, stock psusu yok. elimdeki psu ile ekran kartsız da denedim ama olmadı. normalde cpu power kablosunu 4 pin kullanıyordum ve eski bilgisayarımda çalışıyordu, toplam 8 pini kullanınca psudan yeterince güç gelmiyor olabilir mi ?

Veya ilk denediğim anakarttaki sorun işlemciyi bozup sonra da yeni anakartla deneyince bu sonucu almış olabilir miyim ?
  • sistemi corsair vs 650 psu ile de denedim yalnız sonuç alamadım. tek olasılık kaldı işlemcinin bozuk olması aklınıza başka bir şey geliyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de ekran gelmiyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.