Şimdi Ara

Yeni Bilgisayar Topladım. Yük Altına Girince Kapanıyor. Nedene Ne Olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, aşağıdaki donanımlarda bir bilgisayar topladım fakat oyun açtığımda 2-3 saniye sonra bilgisayar kendini kapatıyor. parçalar arısında uyumsuzluk veya bir darboğaz olduğunu düşünüyorum. Fakat sorunun neyden kaynaklandığını bulamadım. yardımcı olur musunuz? Normal kullanımda internette gezinirken filan bir sıkıntı yok. Oyun açıldığında bilgisayar yük altına girdiğinde kapanıyor.

Donanımlar:
    COOLER MASTER MWE WHITE 750W 80+ 120mm Fanlı PSU
    GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
    Corsair Vengeance CMW16GX4M2C3200C16 16 GB DDR4 3200 MHz PC Ram
    GIGABYTE GV-N207SWF3OC-8GD RTX 2070S 8GB GDDR6 256Bit Ekran Kartı
    MSI B450 TOMAHAWK MAX AMD B450 4133MHZ DDR4 SOKET AM4 ATX ANAKART
    Xpg SX8100 ASX8100NP-512GT-C 512GB 3500MB-3000MB/s M.2 PCIe NVMe SSD Disk
    AMD Ryzen 7 3800X 3.90GHz 36MB Soket AM4 Fanlı İşlemci

• Bundan 15-20 yıl önce sahte psular vardı, yazıcıoğlunda etiket üstünde 500w vs. yazardı gerçekte 150W bile veremezdi, çizgi zamanında testini yapmıştı, markaları ifşa etmişti. Şimdi aynı şeyi bilindik markalar yapıyor, uyduruk güç kaynağını 750w diye satıyor.
  • Peki sorunun psudan kaynaklandığının testini yeni bir psu almadan nasıl yapabilirim?
  • Şüpheli PSU. Ya da kablolamada bi yanlışlık mı var?

Kasa fanlarını, gereksiz diskleri yani çalışmak için elzem olmayan şeyleri söküp de bi dene.

Ekran kartına güç sınırlaması koy, test yap, kademe kademe arttır. Bakalım gene kapanacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 30 Ağustos 2020; 18:1:8 >
  • Sistemi tek yerden toplattıysan onlara geri gönder bence sen dokunma
  • gördügüm kadarıyla 2 farklı ram var corsair ramleri çıkartıp bir daha dene eger yine problem olursa psudandır büyük ihtimalle
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizi deneyeceğim. Teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemcinin sıcaklığını kontrol edin. Termal macun ya da soğutma yetersiz olabilir
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Maalesef ucuz olsun diye farklı yerlerden aldım. 3 kuruş kar için beş kuruşluk masraf yapacağım gibi duruyor :)
  • işlemci sıcaklığının max kaç olması gerekir?
  • hdmaniac H kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz şekilde denedim sorun düzelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarzop35

işlemci sıcaklığının max kaç olması gerekir?
    Çok genel bir soru bu. Kullanılan işlemciye soğutucuya bağlı değişir. 80-90 dereceyi geçiyorsa sıkıntı var demektir. İşlemci fazla ısındığında sistemi kapatır.
  • Bios ayarlarında "işlemci sıcaklık koruma" mıdır-nedir bir ayar olması lazım. O sıcaklık değeri çok düşükse ondan da kapanıyor olabilir?
  • Güç kaynağı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OCCT programı ile güç kaynağı testi yapar mısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdmaniac

gördügüm kadarıyla 2 farklı ram var corsair ramleri çıkartıp bir daha dene eger yine problem olursa psudandır büyük ihtimalle
    Doğru diyorsun.
    Ram ile alakalı olabilir . Hatta tam slotlarinin doğru takıldığına da emin ol .

• Sistem özelliklerimiz benziyor. Bende de 750w psu’su içinde gelen bir coolermaster kasa, 2070 super var. Yalnız işlemcim 3700x. Ramler böyle bir sıkıntı yaratabilir mi? Teknik olarak hiç anlamam ama o corsair ram’leri söküp bir de öyle denemek lazım. Coolermaster kasada kötü bir psu bulunacağını sanmıyorum. Ben oyunlarda hiçbir kapanma problemine rastlamadım.

• herşey olabilir ramleri tek tek deneyin farklı kombinasyonlarda deneyin farklı ekran kartı ile deneyin ama genel olarak işlemci sıcaklığı gibi duruyorstok fan yerine hava soğutma veya sıvı ve kaliteli termal macun kullanın
  • Baş mesajdaki duruma sonradan değinilmiş sorununuz farklı ram kullanımızdan kaynaklı elinizdeki zayıf kiti (cl16 3200) satıp neo modelden bir tane daha edinin Psu dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum kablolama hususlarına da ayrıca dikkat edin.
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşıyorum gpu volt 850 sabitlediğimde sorun ortadan kalkıyor ama kesin bir çözüm ve sorun neyden kaynaklanıyor bulamadım bir fikriniz var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.