ve lisanslı 32 bit XP kullanıcısıyım yeni sistemle beraber 64bit e geçiş durumum var
merak ettiğim 2 konu var 1. si 32 bitte devam etsem ramlerin hepsini kullanabilirmiyim ve ayrıca alabileceğim max. performası alabilirmiyim.. 2. si mevcut XP lisansımı 64bit XP kurulumunda kullanabilirmiyim?
İyi Çalışmalar...
4 gb ramden performans alabilmen için 64 bit işletim sistemi kullanmak mecbur gibi bişey detayli bilgi istersen ara forumu
win7 64 bit kullan derim
biraz araştırdım sanırım 64 bit tr çıkmamış ve yamasıda yokmuşşş
karar vercez ya eng 64bit xp yada vista veya win7
quote:
Orijinalden alıntı: serdartaylan
biraz araştırdım sanırım 64 bit tr çıkmamış ve yamasıda yokmuşşş
karar vercez ya eng 64bit xp yada vista veya win7
Xp'nin 64 bit için yaması yok, ben şu an Windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum onun Türkçe yaması mevcut. Ramleri tam performans kullanamazsınız 32 bit işletim sistemiyle, maksimum 3,2 gb olarak görür fakat 64 bit işletim sisteminde de ramleri normalden daha fazla kullanır işletim sistemi. Ben de 2*2 gb Mushkin DDR2 1066 MHZ ram var 64 Bit'te masaüstünde hiçbir şey çalışmıyorken %26 oranında ram kullanıyor.
xp 64 kullanmak yerine 64 bit win7 kur daha ii bence performansını beyendim her nekadar vistadan sonra aman aman bi çıkış yapmasada microsoft ben artık xp kullanan herkese yettigi sürece sistem win7 kuruorm türkçe aymasıda güncelleme ile gelio zaten arkadasın söledigi gibi karar senin
quote:
Orijinalden alıntı: dakmor
xp 64 kullanmak yerine 64 bit win7 kur daha ii bence performansını beyendim her nekadar vistadan sonra aman aman bi çıkış yapmasada microsoft ben artık xp kullanan herkese yettigi sürece sistem win7 kuruorm türkçe aymasıda güncelleme ile gelio zaten arkadasın söledigi gibi karar senin
Bence tam tersine muhteşem bir çıkış yaptı Microsoft, Windows 7 ile. Vista çok sorunlu bir işletim sistemiydi, hiç stabil çalışmıyordu. Kafasına göre bir çok programı engelliyordu ama Windows 7'de bu tür sorunların hepsi kalktı ayrıca Vista'ya göre daha hızlı bir işletim sistemi olmuş Windows 7. Zaten Vista çok tutmadığı için 7'yi çıkardılar.
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
quote:
Bence tam tersine muhteşem bir çıkış yaptı Microsoft, Windows 7 ile. Vista çok sorunlu bir işletim sistemiydi, hiç stabil çalışmıyordu. Kafasına göre bir çok programı engelliyordu ama Windows 7'de bu tür sorunların hepsi kalktı ayrıca Vista'ya göre daha hızlı bir işletim sistemi olmuş Windows 7. Zaten Vista çok tutmadığı için 7'yi çıkardılar.
Cıkıs sürecini eminim sizde yakından takip etmişsinizdir ki microsoft gibi bi firmanın böle bişler yapması? gerci vistada bizi herseye karsı hazırladılar yrn vazgectik win8 sürcez deseler iki gün konuslur sonra normale döner( tabiiki yaptıgım mübala ) sadece cıkıs süreci için konustum artık hep beraber görcez yamaları packleri ilerleyen zamanlarda... Bişi sormak istiyorum ayrıca ya ben rc sürümünü indirdim onu kullanıorm şimdi seninde bildigin gibi 22 ekimde yayımladılar tüm dünyaya arattım arattım süreklü karsıma 7600rtm sürümü cıkıo peki bunu son sürümü(ticari sürümünden bahsediorm) için bi adres falan verebilirmisin pm den yada sorun olmassa buradan ilgin ve üslubun için tesekkürler ayrıca
Çıkış süreci için söylediklerinde haklısın ona bir şey diyemeyeceğim İllegal paylaşımlar forumda yasak lakin bir yerden indirmek istiyorsanız utorrent kullanabilirsiniz. Rapid link olanlar bozuk oluyor.
7600 son versiyonu. Bendeki Orjinal ve sürüm 7600 gözüküyor.
yorumlar içn teşekkürler büyük ihtimal vista kullanmayacam ama arkadaşın dediği gibide win7 de kurup al kardeşim ramler senin olsun %26 sı sana feda olsunda demeyecem...
düşüncem ingilizce 64bit kurmak hem kullandığım programlar açısında hemde xp ye karşı olan alışkanlığımdan dolayı 64bit xp kuracam bakalım ilerleyen günler ne gösterecek diğer bir diskimede win7 ve vista kurarrım onları performansına görede bir değerlendirme yaparım
yorumlar için tekrar teşekkürler
iyi çalışmalar...
7600 sürümünden sonrası cıkmadı zaten hatta 7600.81253 benzer şekilde bi sürümden bahsediorm ben. onun indirip kuracagım artık bendeki 7200 olması lasım ama win7 ye inanılmas bi talep var onu gördüm birde bi site daah dogrusu organizasyon var elektrik elektronik müh. okuyan arkadaslar daha ii bilirler buraya yaklasık 30 dolara kayıt oluyorsunuz (etkinlikleri var uluslararası) tabiki 1 yıllık ve arsivlerindeki programlardan tek kullanıcılı lisanslı yararlanabiliyorsunuz ilgilenen arkadasları yönlendirebilirim
quote:
7600 sürümünden sonrası cıkmadı zaten hatta 7600.81253 benzer şekilde bi sürümden bahsediorm ben. onun indirip kuracagım artık bendeki 7200 olması lasım ama win7 ye inanılmas bi talep var onu gördüm birde bi site daah dogrusu organizasyon var elektrik elektronik müh. okuyan arkadaslar daha ii bilirler buraya yaklasık 30 dolara kayıt oluyorsunuz (etkinlikleri var uluslararası) tabiki 1 yıllık ve arsivlerindeki programlardan tek kullanıcılı lisanslı yararlanabiliyorsunuz ilgilenen arkadasları yönlendirebilirim
Bahsettiğiniz organizasyon hakkında bilgi verebilirmisiniz? Oyle birşey varsa incelemeye değer diye düşünüyorum
2gb ram var. (diğer bileşenler yanda) rc 7100 kullanıyorum 3 aydır ama 64 bite geçmek istiyorum. çok fazla kasar mı özellikle oyunlarda. vista 64 kullanmıştım bi ara pek sorun yaşamadım. 2gb ram ile w7 kulananlar yardımcı olabilir mi
quote:
Orijinalden alıntı: Death Time
2gb ram var. (diğer bileşenler yanda) rc 7100 kullanıyorum 3 aydır ama 64 bite geçmek istiyorum. çok fazla kasar mı özellikle oyunlarda. vista 64 kullanmıştım bi ara pek sorun yaşamadım. 2gb ram ile w7 kulananlar yardımcı olabilir mi
Hocam yukarıda da söyledim Ultimate 64 bit kullanıyorum Windows 7 4 gb ddr 2 1066 mhz ramim var masaüstünde hiç bir şey çalışmıyorken %26 kullanıyor yani 1 gb rami zaten Windows kendi kullanacak. Oyunlarda sorun yaşar mıyım sorusuna gelince; oyundan oyuna değişir bi GTA IV oynayamazsınız kasmadan ama atıyorum bi Fifa 2010 oynarsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__
quote:
Orijinalden alıntı: Death Time
Hocam yukarıda da söyledim Ultimate 64 bit kullanıyorum Windows 7 4 gb ddr 2 1066 mhz ramim var masaüstünde hiç bir şey çalışmıyorken %26 kullanıyor yani 1 gb rami zaten Windows kendi kullanacak. Oyunlarda sorun yaşar mıyım sorusuna gelince; oyundan oyuna değişir bi GTA IV oynayamazsınız kasmadan ama atıyorum bi Fifa 2010 oynarsınız.
2 gblık toshiba flash belleği de readyboosta atatım. faydası olur mu acep?
Hocam Ram'in kullanılış şekli Vista ve özellikle Windows 7'de çok daha farklı. Superfetch diye bir özellik var. İşletim sistemi zaman geçtikçe sizin en çok kullandığınız programları tespit ediyor ve Windows'u her açtığınızda bu sık kullandığınız programları direk RAM'e yüklemeye başlıyor. Mantık ise şu; boş boş duran RAM duracağına programları önceden yüklüyorki size daha hızlı bir kullanış oluşturuyor. Sizde bilirsinizki XP'yi kullandığımızda zamanla bir çok program vs. açtıktan sonra işletim sistemi yavaşlardı ve belli bir zamandan sonra Windows XP'yi yeniden başlatmak gerekiyordu ki sistem hızlansın. Bu Windows 7'de tam tersi oldu. Kullandıkça çok daha hızlandığını farketmişsinizdir. Hatta ben uzun süredir Windows 7'yi yeniden başlatma işlemini yapmıyorum. Onun yerine "hazırda beklet" modunu kullanıyorum ve inanın herşey çok hızlı.
Uzun lafın kısası, şimdiki Windows 7'de superfetch özelliği RAM'i ne kadar doldurursa sizin o kadar yararınıza. Bu size tamamen performans olarak geri dönüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: FReeStyLeMaSTeR
quote:
Bahsettiğiniz organizasyon hakkında bilgi verebilirmisiniz? Oyle birşey varsa incelemeye değer diye düşünüyorum
ieee(elektrik elektronikçilerin muhabbeti) bunu arastırabilirsin hatta eger üye olmak istersen bu konuda arkadaslarımla irtibata gecirebilirim ama neticede bi kurusu bile sokaga atmanızı istemem mutlaka iice arastırın iki program kuraim die de üye olunmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme