Şimdi Ara

Yeni Bilgisayarımda İnternet Bağlantım Çok Yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yeni bir pc satın aldım hazır bir sistem olarak.(Frekans TV APU)

Bilgisayarımdan çok memnunum ancak anakartta Wifi özelliği yok ve sistemle birlikte Wifi adaptörü gönderdiler. Adaptör ise şu

Ancak internet gerçekten berbat. Google'a girerken 3-4sn boyunca yüklenmesini bekliyorum, Youtube anasayfanın yüklenmesi bile 10-15 saniyeyi geçiyor. Eski kullandığım laptopta bile internet bağlantım daha hızlıydı. Bilgisayarım ile modem arasındaki mesafe yaklaşık 8 metre kadar ve arada 2 duvar var.

Şimdi buradaki sorunu çözmeye çalışıyorum ve bence 2 ihtimal var.

1. ihtimalde modem sinyalleri zayıflıyor diye düşünmüştüm ancak eski laptopumu kullandığım yere masaüstü bilgisayarımı kurdum. Yani konum aynı, hiçbir değişiklik yok. Eğer sinyal zayıfsa laptopumda da aynı yavaş bağlantı sorunlarını yaşardım diye düşünüyorum.

2. ihtimalde bana gönderdikleri Wifi adaptörü kötü diye düşünüyorum ancak e-ticaret sitelerindeki değerlendirmelere baktığımda da böyle bir şikayet göremedim.

Benim sorunum ne olabilir? Bir şey satın almadan önce forumlara danışmak istedim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ayrıca ethernet kablosu çekmek istemiyorum, benim için bu çok zor olur.

• Modemle olan ağ bağlantı hızınıza bakınız. 5-10 Mbps civarı koptu kopacak gibiyse o sorun olabilir.

Windowstaki ağ ayarları, vpn tarzı (tarayıcıdaki dns ayarı bile olabilir) şeyler etki ediyor olabilir. Bunun sağlamasını yapmak için aklıma gelen bir usb bellekten herhangi bir Linux sürüm çalıştırıp deneyiniz. Onda da benzer sorun olacak mı diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptör iyi birşeye benzemiyor maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wifi adaptörü notebook'a takıp deneseydin bir de.  

iki duvar çok şey ifade eder. kasanın yönü de etki eder. wifi adaptörün önüne engel çıkarsa yine öyle. modeminde usb port var ise gönder/al yap ve lan performansını gör. usb'nin okuma yazma hızına bak tabi bir de. ona göre değerlendirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 30 Ekim 2022; 3:0:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.