üstünde turkcell yazmıyor mu sinir oluyorum (turkcell kullandıgım halde böyle reklamlar hoşuma gitmiyor) acaba turkcell'de reklamsız olan bb var mıdır?
Aynen hocam yaw lanet bişey o galiba çıkartamıyoruzda. Sahibinden yada gg de yurtdışından getirilenlerde yazmıyor galiba ama At&t vodafone fln alınırsa gene yazıyor.
vatan-darty'deki ürünlerde böyle değildir sanırım (umarım)
Darty'dekilerde yaziyor malesef Turkcell yazisi..
onlarda niye yazıyor ki , onlarda mı turkcell'den alıyor
vodafone'da 1-2 aya kadar 24 ay 70-75 tl arasında geliyor
arkadaşlar vodafone olsun , turkcell olsun hiç mi bb'nin reklamsız olanını bulamayız. mesela vodafone sonyericsson w595'in bazılarında reklam var , bazılarında yok. acaba butun bb'ler reklamlı mıdır?
Sanmıyorum yurtdışı cihazlara bakacaksın hocam.
turkcell'li oldugum halde , reklamlı cihazlar kullanmaktan nefret ediyorum
Arkadaşlar herkeze tekrardan hayırlı uğurlu olsun gerçekten harika bir cihaz 2 haftadır kullanıyorum.
Tek sıkıntımız uygulama iphone olduğu gibi çok yaygın değil telefonuma uygulama bulamıyorum.Varsa uygulama örnekleri paylaşırsanız sevinirim.
Uygulamaları crackberry sitesinden indirebilirsiniz. veya turkcellim içinde turkcellin kampanya dahilinde verdiği turkcell seyahat navigasyon programı gibi uygulamaları 1 ay süreyle kullanabilirsiniz.
şunu da belirtmekte fayda var arkadaşlar bu telefon oyun telefonu değildir. eğer oyun ve farklı işler yapmak istiyosanız iphone kullanın. bu telefon için yapılan çoğu uygulama iş ağırlıklı programlardır.
yanlış anlaşılmalar olmaması için söylüyorum alıp sonra pişman olmayın.
Saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: hha
Arkadaşlar herkeze tekrardan hayırlı uğurlu olsun gerçekten harika bir cihaz 2 haftadır kullanıyorum.
Tek sıkıntımız uygulama iphone olduğu gibi çok yaygın değil telefonuma uygulama bulamıyorum.Varsa uygulama örnekleri paylaşırsanız sevinirim.
Öncelikle Merhaba,
Ben 11 aydır Bold kullanırken 2 gün önce 9700 aldım. İlk izlenim olarak 9000 daha hatal ve büyük ama bir o kadar da "ağır" bir cihazdı. 9700 daha zarif ve kibar olmuş ama 9000'in verdiği sağlamlık hissini vermiyor insana.
BIS BlackBerry kullanıcıları için RIM (Reasearch In Motion) tarafından geliştirilmiş veri aktarım sistemidir. Türkiye'de BIS (BlackBerry Internet Service) GPRS/EDGE ve 3G üzerinden hizmet vermekte ve ortalama aylık 40TL (12 aylık taahhüd ile 30TL) ücreti olan bir servis. BIS olmadan BB kullanmanın çok bir anlamı yok çünkü BIS olmaksızın Wi-Fi ya da aylık GPRS paketleri ile BB kullanıldığında bu telefonların en önemli özelliği olan Push Mail servisi çalışmamaktadır. Push Mail servisi maillerinizi mail kutusuna düşer düşmez telefona itmekte, kullanıcılar da tıpkı SMS alır gibi mailleri telefona almaktadırlar. Bu işlem her an, en anlı olarak gerçekleştiğinden gönder-al (WM'larda ya da Outlook'ta olduğu gibi) tarzı bir seçenek yoktur.
Ayrıca BIS olmadan MSN, Facebook gibi uygulamalar da çalışmamaktadır.
BIS olmadan BB'nin kullanılabileceği tek şey browser yardımı ile Internet'e girip sörf yapmak, mail hesabına ulaşmaktan ibarettir.
arkadaşım hayırlı ugurlu olsun. telefonu nerden aldınız ve üzerinde turkcell reklamı var mı ?
slm
ben hem forum da yeniyim, hemde çok taze bb 9700 aldım. trkcll den aldım internet ve mail sizin için önemli ise direk bold 9700 derim. Ayrıca 39tl değerinde 4GB int. ve 30 TL değerinde BIS aboneliği içinde haftasonu da bedava konuş. Ben taahhütlü aldım,83 tl ye telefon nerdeyse bedavaya geliyor.
telefonun özellikleri ile ilgili ve uygulamalar la ilgili bilgi toplamaya çalışıyorum, yeni bir şeyler bulan olursa beklerim.
bir kaç şeyi unuttum, bulabildiğim bazı detaylar,
1. Özellikle bold 9700 için internet de takılma veya yavaşlık hissederseniz, internet açıkken cihazın pilini çıkarıp, 3-5 saniye sonra tekrar takın, denedim süper hızlandı.
2. Orjinal kutusundan çıkan kılıf manyetik olduğu için henüz çok keşfedemediğim bazı işlere yarıyormuş( örn. şarj süresini uzatmak v.s.)
3. Telefonun üst kısmında ki kilit ve ses kapama özellikleri süper pratik kullanım sağlıyor.
4. Büyük hacimli mailleri BB nin kendinden kaynakalanan sebeple daha az MB a indirerek açıyor (kota dolması açısından önemli)
5. İnternet hızında max .a ulaşabilen tek cihaz.
devamı gelecek
Kontörlü hatlarda kontör yememesi için interneti nasıl kapatıyoruz?
quote:
Orijinalden alıntı: MoqoKo
Kontörlü hatlarda kontör yememesi için interneti nasıl kapatıyoruz?
Aynen bende sadece wi-fi dan baglanmak istiyorum. Bis abonesi değilim bilenlerden yardım alalım pls...
ya arkadaşlar reklamsız bold2 gördünüz mü hiç?
Öncelikle teşekkürler...
Maalesef orijinal gelenlerden hiç biri reklamsız değil. Ben de KVK'dan aldım, altında Turkcell yazıyor. Daha önce kullandığım 9000de de yazıyordu, ben çok rahatsız olmuyorum açıkçası. Yabancı alış-veriş sitelerinde reklamsız alt plastik parçayı bulabilirsiniz, parça $1-2 bişi ama kargo masrafı bundan çok tutar ayrı.
Bu arada 9700'ün mayetik kılıfını hiç beğenmedim. 9000'inki çok daha güzeldi. Denedim 8900'ün kılıfı tam oluyor. Zaten ölçüleri de birbirlerine çok yakın. En kısa zamanda orijinal 8900 kılıfı alıp onunla kullanıcam.
Manyetik kılıf içindeki mıknatıs sayesinde telefon otomatik olarak stand-by konumuna geçiyor. Bu sayede hem tuşlar kilitlenmiş oluyor hem de cihaz bekleme konumunda daha az enerji harcıyor bu sayede pil tasarrufu sağlıyor.
Ben tekrar bu cihazın BIS olmadan pek bi işe yaramayacağını tekrarlıyorum. Daha doğrusu Iphone ya da benzeri cihazlardan daha yüksek verim alırsınız Wi-Fi ya da GPRS paketiyle ama yine de tercih sizin tabiki. Kontör düşmemesi için bişi yapmanıza gerek yok Wi-Fi ile kullanacaksınız çünkü BIS kullanıyo bile olsanız Wi-Fi ile bağlıysanız BIS yerine Wi-Fi'den veri transferi yapıyor öncelikli olarak. BIS üyesi olmadığınızdan edge yazısı küçük harflerle olacaktır ve siz Wi-Fi'ye bağlı iken hotspot browser kaydı yapıp nete girebileceksiniz.
Son olarak ben de Iphone'un uygulama zenginliğini fena halde kıskananlardanım. Hem RIM Türkiye ofisinde iş yok, kaç yıldır App.Centre'ı Türkiye'ye getiremediler, hem de RIM'in kendinde iş yok üreticileri yeterince teşvik etmiyorlar. Eskiden BB cihaz kullanımı oldukça sınırlıydı fakat son dönemde sürülen şık ve kullanışlı, birbirinden farklı cihazlarla hedef pazar büyüdü buna karşılık da kullanıcı sayılı gözle görülür düzeyde arttı. Ben size özel mesajla 2 yerli bir de yabancı forum linki göndericem. Buradan çok çeşitli uygulamalar bulabilirsiniz. Ama yine de Iphone uygulamarı gibi çok çeşit yok maalesef...