Şimdi Ara

YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Archi33tect
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.067
Cevap
45
Favori
69.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    VIN belli evet hocam. Uygulama ve sitede de görebiliyorum.
    Tabi ötv olayı beklediğimiz gibi bizim araçlara gelmedi. Hayırlısı diyelim inşallah bir zam daha gelmez

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

YENİ BMW 1 SERİSİ F40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lieut_gkhn -- 24 Kasım 2022; 13:30:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Konuyu okudum, dizelini tercih edenlerin sayısının çokluğu dikkatimi çekti. Dizel daha gürültülü ve artık eskiyen bir teknoloji değil mi? ekonomik anlamda bir artısı da yok. atladığım ne var?

• ozan_k kullanıcısına yanıt
    Tamamıyla tercih meselesi hocam. Evet bugünün şartlarıyla benzinli araç ucuz ve bakım maliyetlerinden dolayı avantajlı. Ancak sattığım araç da 1.16d idi ve dışarıda bariz ses hissedilmesine karşın ben içeride rahatsız olmuyordum. Çekiş gücünü de beğeniyorum. Belki ilk ve ara hızlanmaları benzinli kadar atik olmasa da beni memnun eder yani.

• Herkese merhaba arkadaşlar. Garanti uzatmak isteyen arkadaşlara haber vereyim şu an indirim mevcut yüzde 30. İlgilenenler servisi arayabilir.

• bu günlerde sevkiyat teslimat yok galiba.

ay sonunda,aylık satılan araç sayıları yayınlanınca göreceğiz bakalım

• lebu kullanıcısına yanıt
    Hocam 20sinde geminin gelmesini bekliyorum. Tabi umarım bir aksilik olmaz.

• torossidis T kullanıcısına yanıt
    Bakım paketleri veya kışlık jant lastik setlerinde uygulama var mı hocam biliyor musunuz?

• lieut_gkhn kullanıcısına yanıt
    Hocam arabayı çok kullanmıyoruz 18 ayda 1 bakıma gidecek gibi olduğu için sormadım hiç. Antalyada yaşadığım için kışlık jant lastik konusunda da bilgisizim.

• torossidis T kullanıcısına yanıt
    Güzel günlerde kullanın hocam. Cevabınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhabalar geçen hafta 2019 Aralık çıkışlı 118i sportline aldım. Araçta apple CarPlay yok galiba aradım aradım bir türlü bulamadım. Gizli özellikleri açarsam eğer apple CarPlay aktif olur mu veya başka birşey önerebilir misiniz. İstanbul’da yaşıyorum ve bu uygulama benim için çok hayati, şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen ay bakım yaptırmıştım fakat şimdi ekranda yine bakım 2023 yılı 5 ay olarak gözüküyor. Normalde 15 ay ya da 15bin km demişlerdi. 6-7 ay sonra bakıma neden yönlendiriyor olabilir ? Balata ya da başka bir donanım kontrolü için olabilir mi ?

• Hocam bakım döngüleri standart km olarak belirlense de sizin sürüş tarzınız ve doğal koşullara göre (tozlu hava vb) değişebiliyor. Ama bahsettiğiniz gibi 15 ay yerine 6-7 ay çok kısa bir süre. Dediğiniz gibi balata vs kontrolü için de olabilir.

• Ferhat gezici F kullanıcısına yanıt

telefondan wifi açtınız mı

• Arkadaşlar herkese merhabalar,

Henüz aracımı teslim alamadım ama fırsat bulmuşken yeni araç sürecine girecekler veya araç bekleyenler adına kısaca bilgi vermek istedim.

29 Temmuz günü Borusan Balgatta araç için siparişimi Satış Temsilcim (ST) ile beraber bmwnibul sitesi üzerinden oluşturduk. Sipariş oluşturduktan sonra da ön ödeme bedeli olan 75.000₺ havale edip dekontunu satış temsilcime gönderdim. Bu andan itibaren de siparişim "Ön siparişlerim" bölümünde görünmeye başladı. Burada söylemek istediğim tek şey, bu uzun sürece çıkacak arkadaşlara tavsiyem; sipariş verecekseniz bir gün bile beklemeyin. Ne kadar erken sipariş verirseniz o kadar erken gelecektir aracınız. Ben o kadar bekleyemem diyen arkadaşlardan da tek ricam, sıfır araç alıp binmeden piyasayı kızıştıran ve fahiş fiyatlardan satış yapan kişilere itimat etmemeleri.

Sipariş verirken aracın tahmini teslim tarihi ön siparişlerim sayfasında görünüyor. Benim için burada "2023" yazıyordu. ST'm ise bu tarihten önce gelebileceğini, tecrübelerine dayanarak Kasım ayında aracın gelebileceğini, iyi bir ihtimalle de Ekim sonunda gelebileceğini söyledi. Tabi sitede yazan bu tarihin herhangi bir bağlayıcılığı olmamakla birlikte bir çok arkadaşın da tecrübelerine istinaden bu sürenin sarkma ihtimali de bulunuyor. Kasım ayından beri sevkiyat konularında hem Almanya hem Borusan ciddi sıkıntılarla karşılaştılar.

Bu andan itibaren kendi adıma konuşmam gerekirse yerli yabancı forumlarda araç ile ilgili yazılanları takip etmeye başladım. Ayrıca youtube üzerinden de test videolarını izledim. Araştırdıkça da meraklandım. Beklemek her geçen gün daha zor gelmeye başladı.

Bu arada st sayesinde kullandığım aracı erken satmamış oldum. Ön siparişten sonra aracımı satmak için ilana koymuştum ama st beni uyardı, araç üretime girmeden, Tr'ye sevk edilmeden eski aracımı satmış olsaydım yaklaşık 4 ay araçsız kalacaktım. Hatta yeni aracı almaktan vazgeçseydim de sattığım araç kadar temiz bir aracı bulamayacaktım.

En az haftada bir kez ST'mi aradım veya mesaj attım. Ancak bir ve iki serisi özelinde konuşmam gerekirse çip krizi, Ukraynadan kablo tesisatı temininde yaşanan güçlükler vs gibi sebeplere ilave olarak bir ve iki serisinin talebe oranla az sayıda üretilmesi sebebiyle süreç gün geçtikçe uzayıp gitti.

Bu arada iptal araçlar da isterseniz size teklif edilebiliyor. Diyelim ki bir başkası vermiş olduğu siparişten vazgeçti, o zaman satış temsilciniz size bu aracı almak isteyip istemediğinizi soruyormuş. "muş" diyorum çünkü bana iptalden araç hiç teklif edilmedi. sadece bir buçuk hafta önce son zammı duyduğumda ST'm ile tartıştığımda farklı renk bir araç önerdi ama ben kendi aracım zaten üretilmişken 40 küsür gündür sevkiyat beklerken başka renkte bir aracı almak istemedim. Burada belirtmekte de fayda var; iptalden araçlar öncelikle il içinde bekleyenlere teklif ediliyor. Yani Ankaradaysanız size İstanbuldan araç teklif etmezler, etmeleri için o aracı İstanbulda kimsenin istememesi lazım.

5 Kasım ctesi günü st'mi aradığımda araç eşleşmesi olduğunu, mesaide olmaması sebebiyle salı günü araç bilgi formunu göndereceğini söyledi. 6 Kasım pazar günü de araç mybmw sitesi ve mobil uygulamada "Üretimde" olarak görülmeye başladı. Aracın Kasım ayı sonunda Almanyadan Türkiyeye sevk edilmesi gerektiğini düşünerek eski aracımı da sattım. Bu arada Kasım ayı başında iki kez zam geldi araca, euro kurunun dolar karşısında tekrar yükselmesi sebebiyle sanırım.

Ancak araç beklediğimiz gibi kasım sonundaki sevkiyatla gelemedi. Bu arada aracın şasi numarasını bimmer.work veya mdecoder.com gibi sitelerden sorguladığımda aracın üretim tarihinin 01 Kasım olduğunu gördüm. Yani bir aracın fabrikada üretiminin tamamlanmış olması da Türkiye'ye sevk edilme garantisi vermiyor. Bir süre sonra araştırdığımda bmwnin ana dağıtım limanı olan bremerhaven'de sıkıntılar olduğunu yazmışlar yabancı sitelerde. Nitekim benim aracım da bu sevkiyatı kaçırdığı için Aralık ayında gelen iki adet zamma da maruz kaldık. Aralık ayının ortası gibi yola çıkması beklenen gemi de 19'unda Türkiyeye geldi.

Şu an gümrük işlemleri tamamlanmış aracın Ankara'ya sevk edilmesini ve gidip teslim almayı bekliyorum. Kaba bir hesapla 150 gün/5 ay sürmüş oldu benim için siparişimi alabilmek. Yeni üç serisi G20Lci alan arkadaşlar için de uzun süreler bekleyen de oldu, bir buçuk ay sonra aracına kavuşan da oldu. Kimsenin günahını almak istemem ama sürecin şeffaf olmadığı konusunda buradaki bütün arkadaşların hemfikir olduğunu düşünüyorum.

Aklınıza takılan her türlü konuyu sayfamızda bana veya benden önce aracına kavuşan arkadaşlara sorabilirsiniz. Forumun amacı zaten birbirimize yardımcı olabilmek. Tecrübeli arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Burada onlar sayesinde birçok bilgi edindim. Onlar moralim bozulduğunda bana destek oldular. Onlar araçlarına kavuştuğunda ben aracıma kavuşmuşum gibi sevindim. Çok güzel arkadaşlıklar edindim. Herkese selamlar 🖖

• lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

Bu uzun sürecin sonuna geldiğinizi görmek sevindirici. Bu kadar ay sabırla beklediğiniz için de azmini takdir ediyorum. Mutlu günlerde kullanmanızı dilerim. Değerlendirmenizide bekleyeceğim. Sağlıcakla.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum hocam. Değerlendirme ve F20 kasaya göre kıyaslama da yaparız inşallah ilerleyen günlerde.

• Doğum yaklaşmış, valiz kapının yanında hazır bekliyorsunuz😀 sabrın sonu selamet

ben yaşadığım şehir dışında bir bayi aracılığıyla sipariş verdim, orada olmadığımdan site yada uygulamadan kendim giriş yapmadığımdan bana gelen bir mail ile kaporayı gönderdim.

Siparişten beri 45 gün oldu, bu arada bana 2 araç için haber verdi satış temsilcisi, birine donanım eksikliğinden diğerine renkten müşteri olmadım.

Liste fiyatı sipariş gününe göre 100.000 tl yükselmiş durumda.

bakalım alım gücümüzü aşmadan gelebilecek mi

• lebu kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef kasımdan beri fiyatlar sürekli tırmanışta. 45 gün bir çok arkadaşımıza göre çok kısa bir süre. Teklifleri değerlendirmenizi nacizane tavsiye ederim.

Sanırım bu gece Ankaraya sevk edilecek araç ancak plaka işlemi h.sonu yapılamadığı için tescil işlemleri ptesi sabaha kaldı. İnşallah bir aksilik çıkmazsa ptesi öğleden sonra teslim alırım. Tam ön siparişten bu yana 150nci güne denk geliyor şansıma 😇

• Ufak bir edit: Sabah st ile görüştüm. Araç Ankara’ya gelmiş. Sıradaki plakayı söyledi, onay aldıktan sonra yarın öğlen teslimatı yapacaklarını söyledi. 🥳👍🖖🙏🛞

• Gözümüz aydın hocam

Ödemeyi geçtiniz mi? Bitişi kaça oldu? Faturada tescil masrafları kalemi var mı acaba. (Mtv trafik sigortası sizden mi)

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.