< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
YENİ BMW 1 SERİSİ F40 (11. sayfa)
-
-
Hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Çok beklediniz, umarım güzel günlerde kullanırsınız ))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkürler, darısı tüm bekleyen kullanıcı arkadaşlara 😇
Herkese merhaba. 2020 model 1.18i m sport aracım var. Araç şu an 28bin kmde. Arka balatalardan ses geliyor bana bitmiş gibi geldi. Servise gidip sorduğumda uyarı verecek arka balatalar için o zaman gelin dedi. Ben arka balatalar için uyarı verilip verilmediğini bilmiyorum bu araçlarda. Sadece ön için biliyordum. Var mı sizin bildiğiniz veya aldığınız uyarı arka balata değişimiyle ilgili. Ses geliyor daha sonra diyor servis.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba hocam. Aracınızın kilometresi epey düşük henüz ne ön ne de arka balatanın uyarı vermemiş olması normal. Balata ile disk arasına toprak parçası girmiş olabilir veya diskleriniz paslanmışsa ses çıkarabilir. Düşük hızlarda bir kaç kez fren yapıp bırakarak tozun diskle balata arasından çıkmasını deneyebilirsiniz. Ufak taş parçası girse diskin üzerinde çizgi oluşturur fark edebilirsiniz. Toz/küçük taş parçası olması ihtimali daha yüksek görünüyor.
Fren balata ömrü ön ve arkalar için birer adet fiş ile takip ediliyor, zamanı gelince sistem bildirim vermeye başlar. Eskiden araç durumunda sürekli takip edilebiliyordu ama bakım km’nin tutarsız düşmesi sebebiyle gizlediler ekrandan, şimdi ihtiyaç durumunda ekranda uyarı veriyor.
Hocam servisteki arkadaştan daha açıklayıcı oldu inan ki teşekkür ederim. Aslında beni meraka düşüren aracı ilk aldığımda 17bin kmdeydi. Servise götürdüm 3bin km sonra balataları değiştirin dedi. 25binde 2. Bakımını yaptırdım 3bin km sonra balatalar ömrünü tamamlıyor değiştirin dedi. Bugün götürdüm 2bin-3bin daha gider diyor. Anlam veremedim. Dediğiniz gibi sistem üzerinden takip etmek daha mantıklı.
Ayrıca ani frenle sesin kesilmesini deneyeceğim. teşekkürler tekrardan.
Rica ederim hocam. Aslına bakarsanız servis erken değiştirmeyi hem kendi kazancı açısından, hem de çok geç değişim sebebiyle diskin aşınmaması için söylüyor olabilir.
Balata ömrü tamamen kullanım tarzıyla alakalı bir şey hocam. Eski aracım F20’nin fren balatalarını 84.000km’de değiştirdim ekranda 2-3000km falan yazıyordu. Değiştiren usta bir bakım daha 12000km gidermiş dedi. Tabi diskin zarar görmesindense biraz erken değiştirmek faydalı bence. Aracı 114.xxx’de sattım ekranda önlere 24000 arkalara 30000km yazıyordu. Tabi bu değerler tahmini, henüz fişe ulaşmadığından. Otomatik vites araçlarda biraz daha erken bitmesi normaldir.
Forumculara iyi günler,
25’i Pazar günü aracı teslim aldım. İmzaları attıktan sonra tabi ki şansıma yağmur yağdı 😇
Araca henüz hakim olmadığım ve rodaj süresi içinde olduğum için sağ şeritlerden ağır aheste ilerliyorum. Vites geçişleri çok güzel, ben beğendim. Henüz steptronic kullanmadım, gaza da yüklenmedim. Ama benim için yeterli hızlanması vs.
Ptesi günü kışlık jant lastikleri taktırdım. Sanırım kışlıklardan dolayı ilk kalkış ve düşük hızlarda seyirde araç eski arabama göre bir tık fazla yakıyor gibi, ama abartılacak bir durum değil.
Geri vitese takınca yolcu aynası gerçekten çok aşağıya iniyor, ben de ayna tuşunu yolcu tarafına çekip kapatıyorum aynanın inmesini. Belki bir müddet sonra kodlama ile aynanın aşağı inişini biraz azaltırım.
Carplay gerçekten çok güzel birşeymiş.
Hifi ses sistemi bana biraz tiz sesleri ön planda gibi geldi. Kötü diyemem ama daha tok sesler beklerdim.
Farlar epey etkiledi beni gayet güzel aydınlatıyor.
Şerit değiştirme uyarısından ziyade kör nokta sinyali aktifken o tarafa sinyal verdiğinizde direksiyon titreme ile geri bildirim sağlıyor. Eski aracımda biraz erken sinyal verirdim o şeritten gelen araç benim şerit değiştireceğimi görsün, olur olmadık yerde beni geçip yavaşlamasın diye, dediğim gibi olunca direksiyonu titreyiyor “bak o şeritten araç geliyor şerit değiştirme” diye. Tabi bu güvenlik sistemleri çeşitli kazalardan alınan dersler sonrası geliştirildiğinden hepimizin yararına.
Kırmızı ışıkta beklerken önümdeki yaya araca çok yakın geçti, ön park sensörü hemen algılayıp ben dururken sinyal verdi. F20 aracımda ön sensörler park tuşuna basmadan kendiliğinden aktifleşmiyordu.
Şimdilik gözlemlerim bunlar, araç bence keyifli, keşfettikçe daha da keyifli hale geliyor.
Herkese iyi günler diliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
kazasız belasız sürüşler dilerim
detay fotolar ve bildirimler bekliyoruz 😀
Teşekkürler hocam,
İmkanlar dahilinde bişeyler yazmaya devam etmeyi düşünüyorum. 😇
kazasız belasız sürüşler dilerim
-
Teşekkürler hocam 👍
İyi akşamlar,
Bugün aracıma Stek marka PPF kaplama yaptırdım. Aracı teslim almadan önce de ışık altında inceleme yaptım gayet temiz iş çıkarmışlar. O yüzden sizlere de tavsiye vermek istedim.
Dün biraz fiyat araştırması yaptıktan sonra Ankara Taurus AVM’de bulunan CARWAX isimli işletmeye karar verdim. Tahir beyle de bugün yüzyüze görüşme fırsatım oldu.
Ön kaput ve ön çamurluklar ile farlar için Dynoshield, dört kapı için de Dynolite isimli ürünleri tercih ettim. Evimin bulunduğu sokakta zemin hafif meyilli olduğu için yandaki arabanın kapısı açıldığında dikkat edilmezse ister istemez aracın kapısına değebiliyor. Bu yüzden kapıları da koruma altına alma ihtiyacı duydum. Daha uygun koşullarda aracımı bırakabilseydim kapıları yaptırmayabilirdim.
Ptesi günü aynı ürünü kullanan Borusanda Ön tamponda uygulama yapmanın pek iyi olmadığını, tampon üzerinde çok girinti çıkıntı bulunması sebebiyle ürünün yan sınırlarından atma ihtimali olduğunu söylemişlerdi. Aynı şekilde Carwax’ta da uyarıldığım için ön tampona uygulama yaptırmadım. Belki düzgün işçilik ve ilerleyen zamanlarda düzgün bakım ve yıkama şartlarında böyle bir şey olmaz ama ben tercih etmedim diyelim. Camların arasındaki piano black çıtalar ile ön kapı eşiğindeki marşpiyel kısımlara da küçük parçalar (buralar ayakkabı sürtülmesiyle çizilebiliyor) ekstradan hediye olarak yapıldı.
Dynoshield için 10 yıl, Dynolite içinse 5 yıl garanti mevcut. Tabi yıkama tabancasının aşırı yakın tutulması, fırçalı veya benzinlik yıkama otomatı gibi şeylerden dolayı garanti kapsamı dışına çıkılmaması gerekiyor. İlk 48 saat araç yıkanmayacak.
Uygulama sonrasında garanti kartı veriliyor ve bilgileriniz Stek markasının sistemine işleniyor. Kullanıcı hatası dışında Türkiye’nin diğer istediğiniz Stek bayilerinde garanti kapsamı var dediler. Yine de garantilik bir şey olmasını istemem.
Herkese güvenli sürüşler diliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lieut_gkhn -- 30 Aralık 2022; 0:41:43 >
-
Hocam bilgiler için teşekkür ederim. Ben de kaplama yaptırmıştım detailing 216 ya. Yaptırdıktan 15 gün sonra kontrol yıkaması için gelin demişlerdi. O süre dolmadan bildiğiniz gibi aracı servise verdim. Benim araçta ön park sensörlerin olduğu yuvarlak kısımları kesmemeyi tercih ettiler. Oralar biraz çıkmıştı. Kontrol muayenesinde düzelteceklerdi. Siz de kontrol edersiniz 5-10 gün sonra, hayırlı olsun👍🏼
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_albat -- 30 Aralık 2022; 14:11:49 >
Bugün bana da mesaj attılar bir hafta - on gün sonra gelin kontrol edelim diye. Ön tampona uygulatmadım ben, yıkamacılar gerekli özeni göstermeyebilir diye.
Aslında bir iki gün güneşte ısınsa daha iyi oturur sanırım yerine.
Merhaba,
2023’te araca makyajla büyük ekran gelecek gibi şeyler gördüm. Bu konuda bilgisi olan var mı? Konuda yaklaşık 6 ay kadar araç beklendiğini gördüm. Herkes için böyle mi? Bayiden bayiye değişiyor mu? En yakınımda borusan istinye var.
Şu an sistemde dizel araçlar için şubat teslim, benzinli araçlar için ise mayıs teslim gözüküyor.
Makyajlı versiyon için de şöyle bir haber var:
https://de.motor1.com/news/568973/bmw-1er-f40-lci-erlkoenig/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_albat -- 4 Ocak 2023; 12:39:10 > -
Tarihleri tam nerede görebiliyoruz hocam? Ben de yabancı kaynaklarda birkaç şey gordum ancak yerli kaynaklarda görmedim hiç. Sagolun cevap icin.
-
Hocam benim bahsettiğim tarihler bmwbul sitesinden oluşturduğunuz araç için rez yapın diyince sağ üstte gözüken tarihler. Eğer makyajlanmış modelin ne zaman piyasaya sürüleceği ile ilgili soruyorsanız onun cevabı henüz yok
-
Yabancı kaynaklarda ben de farklı yerlerde farklı şeyler görmüştüm. 2023 yılı ikinci yarısından sonra f40 lci veya 2024 yılında f70 kasalardan bahsediliyordu sanırım bimmerpost’ta okumuştum. Net değil ikisi de.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X