Şimdi Ara

YENİ BMW 3 SERİSİ Mİ..? YENİ VW CC Mİ..? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
2
Favori
28.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kopuk kapılı kayık tipli CC ile 3 serisi gibi bir makine tartışılıyor arkadaş,ne günlere kaldı forum.
  • CC hafife atılcak bi makina değil kullanın görün ve herkezde bmw 3 varken CC sayısı parmakla gösterilecek kadar az buda sizi farklı kılar 170 hp DSG CC kullanan biri olarak söylüyorum 2004 model BMW 530i da bu zevki almadım ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Zengin çocuğu olup asıl araba alma sebebi hava atmak olan biri değilsen Passatı şiddetle öneririm. Hem Passatı hem 3 serisini kullanmış biri olarak, konfor, sessizlik, hacim gibi konularda Passat daha önde. 3 serisinin önde oldıuğu tek nokta performans.

Ben de makyajlı cc ile normal passat arasında kaldım ve 90 bine passat higline siparişi verdim, kaporamı yatırdım. Tabii satış temsilcisinden siparişimi CC olarakl değiştirebilme garantisi aldım. Ama her halukarda motor seçeneğim 1.4 TSI 160 PS DSG olacak.

Bu motora sahip CC'nin fiyatı 90-95 bandında olur.

Mart sonu gibi CC'ler gelecek duruma göre CC alacağım duruma göre Passat. CC'nin kötü yanı standart donanımı, Higlene Passat'ın yanıdna çok söneğük kalıyor.

saçma bir yorum olmuş..bmw'nin iç mekanı gayet ferah ve rahat..4 kişi paşa paşa binip seyahat edebiliyor..dsg şanzımanın sorunları burda köylere yol oldu bilmem farkındamısınız..bmw nin aktarma,performans ve yakıt sarfiyatı ile vw cc ile nasıl bir tutabiliyorsunuz sürmüş biri olarak anlayamıyorum.. 3.20d ve cc 2.0tdi den bahsediyorum..

• Marka imajı ve DSG şanzımanın kobaylarından olmak sorun değilse bence CC. Yok eğer bunlar önemliyse BMW 3 serisi.
  • bmw nin içindeki motorun kalitesine veya otomatik şanzımanın sorunsuzluğunun yanına vw yaklaşabilirmi acaba? çok zor....
    eğer kıyaslama içindeki makina değilde dışındaki teneke kaplama ise zevkler ve renkler tartışılmaz cc güzel diyen çıkabilir... o da ayrı konu...
  • Bmw - Volkswagen Sadece şu 2 markayı okuyun ve kararı verin

örn: Rolex 'mi Casio mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

bmw nin içindeki motorun kalitesine veya otomatik şanzımanın sorunsuzluğunun yanına vw yaklaşabilirmi acaba? çok zor....
    eğer kıyaslama içindeki makina değilde dışındaki teneke kaplama ise zevkler ve renkler tartışılmaz cc güzel diyen çıkabilir... o da ayrı konu...

• Selam arkadaslar,

Bahsedilen araclar hakkinda tecrubesi olan arkadaslar cevap yazarsa cok memnun olurum. A5 ve CC arasinda kaldim bende. A5 ic hacim olarak cok dar geldi. CC ye henuz binemedim. Test surusunden de bir arabayi anlamak cok zor bence. en az bir kac gun binmek lazim. F10 5 serisi kullanmis biri olarak soyleyebilrim ki bu aracin performansi ve yakit tuketimi disinda bir artisi yok bence. Eski E39 5 kasalardaki yol tutusu viraj kabiliyeti bile F10 da yok. CC 170 TDI kullananlar yakit tuketimi, konfor, ic hacim ve yol tutusu hakkinda bilgi verebilirlerse cok sevinirim. Koltuk mesela uzun yolda sert mi? DSG sanzumanin zayif yonleri var mi vs.

Tesekkurler
  • Test sürüşünde F30'u sport moduna alınca kararınızı verirsiniz.
  • Bmw 3>Polo+Golf.Jetta+Passat+CC+Beetle+Tiguan
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

kopuk kapılı kayık tipli CC ile 3 serisi gibi bir makine tartışılıyor arkadaş,ne günlere kaldı forum.

Arkadaşım cc hakkında bir örnek veriyorsun, bari 3 serisininde aynı testte ne hale geldiğini söyle de objektifsin diyelim.http://www.youtube.com/watch?v=IcSDBrlHbCo.İkiside yapılan testte marginal not alıyorlar.Bak bu da a4 http://www.youtube.com/watch?v=Ob7BhzpPvNY&feature=relmfu
    Bak bu lexus es350 http://www.youtube.com/watch?v=ShU3soBqlUY&feature=relmfu.Bu testlerin vuruş açısını ölçü olarak kabul ediyorsan ne arabalar ne hallere düşmüş hepsini söyleki insanları tam anlamıyla bilgilendirmiş ol.Tek taraflı olarak cc ye sallaman manasız.Ha bu arada, bu da cc nin testi
    http://www.youtube.com/watch?v=rU6a_s4SHZw&feature=relmfu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 8 Kasım 2012; 0:47:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gh912

o testte o hallere düşen bütün arabaları eleştirdik,s60ın durumunu da takdir ettik(volvo düşmanı alamancılar dahil).
    Kapısı kopan,tipi eskisinin yanında bir şey ifade etmeyen,dsg gibi milletin ağzında maymun olmuş bir şanzımana sahip bir otomobilin 3 serisinin yanında işi yoktur.
    Olamaz da.
  • CC passat şasesi üzerine şekillendirilmiş bir coupe görünümlü 4 kapılı araba. Sürüş dinamikleri passatla aynı olduğundan spor gibi görünse de spor kullanıma uygun olmayan bir otomobil. 1.4 TSİ motor kendini ispatlamış DSG şanzumansa nispeten daha az sorunlu hale gelmiş.

Aracın dışı spor görünse de içinin tüm passatlarla aynı olması tam bir özensizlik ve ne yaparsam yapayım satıyorum hali.

BMW ise çok rafine çizgilere sahip, önceki modelden 9 cm uzun ve içi çok ferah. Aracın iç tasarımı da son derece başarılı. Joystik şeklindeki vites kolu adeta bir sanat eseri. Aracın üzerindeki yeni nesil 1.6 i motor çok başarılı. Aynı motor peugeot RCZ de kullanılmakta ve 200 ps den fazla güç üretmekte. Yani motor chip tuninge uygun. 8 ileri tork konvektörlü ZF şanzuman tartışmasız türünün en iyisi ve sorunsuzu.

Motorlar CC 1.4 TSİ 160 ps / Bmw 1.6 i 136 ps
    Şanzuman CC 7 ileri DSG/ Bmw 8 ileri ZF tork konvektörlü

Kullanım CC önden çekişli, yüksek salınımlı, fazla gaz verince önden kayan, sürekli viraj sevmeyen normal bir binek passat ayarında yol tutuşa sahip. BMW arkadan itişli, yüksek ekerlek gücünde, yol tutuş ve virajlı yollar bakımından çok daha başarılı. Sürüş dinamikleri ve kullanım keyfi bakımından CC nin çook ilerisinde.

Konfor bakımından BMW, CC den çok daha konforlu. BMW bir de normal lastiklere sahip olsa konfor bakımından Mercedesten dahi daha iyi.

Tüketim konusunda her iki araç da hemen hemen aynı olmalı. Şu an F30 3.16 i kullanıyorum ve yoğun istanbul trafiğinde ortalama tüketim 8.1 lt/100 km. CC nin tüketim dğerleri ise 9 lt/100 km civarında.

Her iki markanın müşteri kitlesi farklı, marka imajları farklı. Bu noktada BMW açık ara ileride ve bu farkın kapanması mümkün değil gibi.

Neticeten AŞK 3 HARFLİDİR DİYORUM

B.M.W

• Yeni kasa BMW 3.20 d aracımı yeni sattım ve hayırlısıyla yeni cc almak üzereyim.buda not olarak düşülsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirlisi olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: time is up

Hayirlisi olsun

Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: MFA54

Yeni kasa BMW 3.20 d aracımı yeni sattım ve hayırlısıyla yeni cc almak üzereyim.buda not olarak düşülsün

özel değilse sebep nedir ?bn bi cc nin bmw den iyi olacağını zannetmiyorum ki bir çok kişi de zannetmez.bmw ve volkswagen sınıf olarak zaten ayrı birinin hitap ettiği kesim başka birnin başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

Orijinalden alıntı: MFA54

Yeni kasa BMW 3.20 d aracımı yeni sattım ve hayırlısıyla yeni cc almak üzereyim.buda not olarak düşülsün

özel değilse sebep nedir ?bn bi cc nin bmw den iyi olacağını zannetmiyorum ki bir çok kişi de zannetmez.bmw ve volkswagen sınıf olarak zaten ayrı birinin hitap ettiği kesim başka birnin başka

bir kaç neden var aslında.arabamdan memnundum fakat artık bmwden sıkıldım gibime geliyor yeni şeyler denemek istiyorum ilk nedenim bu.ikinci neden olarak coupe tarzı sedanlar ilgimi çekmeye başladı körüksüz kapıları falan biraz daha sportif durduğunu düşünüyorum coupe tarzı sedanların.ayrıca iyi bir bmw kullanıcısı olarak şunun garantisini verebilirim ki wv cc nin bmwden eksik kalır bir yanı yok.zaten öyle olsa arabamı satıp cc almaya karar veremezdim.bmw nin iyi olduğu algısı nedense tüm türk toplumunun aklına yerleşmiş.ben ikisini de kullanmış bir kişi olarak bir yorum yaparsam öyle büyük farklar gördüğümü söylersem yalan söylemiş olurum

• Passat ile BMW kiyaslanmis :))) arkadaslar premium markayi premium msrkayla kiyaslamak lazim.

• 1 serisi vs Golf olsa sabaha kadar tartisilirda, bu konuda tartismaya acik bir konu yok her kosulda 320D. tek problem biraz daha maliyetli olur ama onada deger.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.