Şimdi Ara

yeni bütün dizel araçlarda turbo var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktan da anlaşılabileceği gibi yeni nesil dizel araçlarda turbo var mı? varsa hangilerinde var?

• Var olmassa gitmez zaten..
    TDİ,HDİ,DCİ,D-4D benim bildiklerim bunlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Var olmassa gitmez zaten..
    TDİ,HDİ,DCİ,D-4D benim bildiklerim bunlar...

+1
  • sanırsam çoğunda var;
    fiat/opel - multijet/cdti ----> var
    hyundai/kia - crdi ----> var
    ford/peugeot/citröen - tdci/hdi/hdi ----> var
    toyota - d4-d ----> var
    volkswagen - tdi ----> var (yalnız bunda common rail yok!!!)

başka da kaldı mı piyasada diesel bilmiyorum ama hepsinde var. çünkü yeni nesil diesel motorlar turbosuz gitmez bea!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mortallight

sanırsam çoğunda var;
    toyota - d4-d ----> var

başka da kaldı mı piyasada diesel bilmiyorum ama hepsinde var. çünkü yeni nesil diesel motorlar turbosuz gitmez bea!

vw'nin sdi kısaltmasıyla ürettiği araçlarda yok. türkiye'de satılan caddy modelinin 2.0 69 hp modeli var.tabii turbosuz modellerle arasında büyük güç farkı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakki

quote:

Orjinalden alıntı: mortallight

sanırsam çoğunda var;
    toyota - d4-d ----> var

vw'nin sdi kısaltmasıyla ürettiği araçlarda yok. türkiye'de satılan caddy modelinin 2.0 69 hp modeli var.tabii turbosuz modellerle arasında büyük güç farkı var.

pardon sdi'yı unuttum, ama pek bilindik değil hatta nerdeyse piyasada yok gibi, yine de sağol yanlış aktarmayalım

• hepsinde tok arkadaşlar yanlış bilgilendirme olmasın

mesela clio daki dci modeli (65 bg. olan) turbosuz

ama megane daki dci modeli (80 bg. olan) (cliodada opsiyonel) turbolu

diğer araçlarda net bilgim yok ama 206da yok galiba am 307de var diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildigim genelde ticari otoların bazılarında turbo olmuyor.
    Birde tatanın turbosuzu 49HP idi turbolusu 70HP idi.

Eger clio- Dacia- Kango gibi araçlarda kullanılan 65hp lik dizel motorda da turbo yoksa motor hacmine gore (1500cc) iyi güç üretiyor diyebilirim.

Acaba 2000cc altı dizel motorlarda turbo olmadan en fazla beygir (hp) güç üreten dizel motor hangisidir, merak ettim şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad

hepsinde tok arkadaşlar yanlış bilgilendirme olmasın

mesela clio daki dci modeli (65 bg. olan) turbosuz

ama megane daki dci modeli (80 bg. olan) (cliodada opsiyonel) turbolu

diğer araçlarda net bilgim yok ama 206da yok galiba am 307de var diye biliyorum

65 hp.lik dci motorda turbo var. zaten o da common rail teknolojili.farklı turbo basıncı vs.gibi nedenlerle daha düşük hp.ye sahip.zaten turbo olmasaydı bu kadar düşük bir hacimden bu kadar yüksek tork ve hp. çıkmazdı.
    örn.vw 2.0 sdi 69 hp.140 nm.tork

"Testini yapmış olduğumuz Clio Symbol 1.5 dCi Expression modelinin motor kaputu altında common-rail teknolojisine sahip 1461 cc hacminde bir dizel motor görev yapıyor. Üstten tek eksantrikli 8 supaplı bu motor 4000 d/d'da 65 HP güç, 2000 d/d'da ise 160 Nm tork üretiyor"

• Renault cdi motorlarda da common rail ve turbo var sanırsam.
  • 65hp lik reno ve dacialardaki dizel motorda turbo var diye yazıyor arabam.com daki incelemede.

65hp lik Clio için Teknik verilerde aşagıdaki gibi yazmışlar:

Önde enlemesine yerleştirilmiş, 4 silindirli, common-rail direkt enjeksiyonlu, 8 supaplı turbo beslemeli dizel motor.

kaynak :http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/renault_cliosymbol_15dci/cliosymbol15_2.asp

Buradaki teknikverilerden motor kısmına bakarsanız turbo beslemeli yazdıgını gorursunuz.

• yeni nesillerin çoğunda var ama hepsinde değil. common raillerin hepsinde turbo var diye bişey yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emokar

yeni nesillerin çoğunda var ama hepsinde değil. common raillerin hepsinde turbo var diye bişey yok.

hangisinde yok? bilgi verebilir misin?
  • Bazı ticari araçlar dışında genelde turbolu. Ayrıca bir clio dizel 65 hp kullanıcısı olarak turbo olduğuna garanti verebilirim çünkü motora dikkatli bakınca görebilirsiniz. Bir de büyük viteste tam gaz verince turbo sesi duyulabiliyor. Benim bildiğim eski kasa Caddy 1,9, doblo 1,9, kangoo 1,9 larda ve partner lerde turbo yok. ama yeni partner'i bilmiyorum.

Selamlar.
  • dizel bir arabanın kaputunu açtığımızda turbosunu görebilir miyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkalogy

dizel bir arabanın kaputunu açtığımızda turbosunu görebilir miyiz?

evet görebilirsin; CADDY deki turbo motor bloğunun arkasın yuvarlak formlu
  • YENİ NESİL DİZEL MOTORLARIN ÇOĞUNDA VAR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.