Şimdi Ara

YENİ C5 (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.248
Cevap
13
Favori
380.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: PRND

Tanıtım fiyatı olarak 1.6 HDİ çıkışta 41.000 - 43.000 YTL arası olur diyorum ben

İnşallah dediğin gibi olur ama sanmıyorum
  • keşke 41-43 bin ytl olsa fiyatı ama bence de vermezler o fiyata.Bayi fiyatı düşürürlerse c4 satışlarını bitirirler diyor.48 den filan başlayabileceğini düşünüyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: av.murat

keşke 41-43 bin ytl olsa fiyatı ama bence de vermezler o fiyata.Bayi fiyatı düşürürlerse c4 satışlarını bitirirler diyor.48 den filan başlayabileceğini düşünüyorlar.

zaten 39-40 arası C4 full alınıyor,o fiyata C5 başlasa C4 satmaz bayinin dediği gibi,ondan 48-50 arası başlaması normal olur
  • HADİ BAŞLANGIÇ FİYATI 48 OLSUN NE YAPALIM
  • Arkadaşlar ciddi bir citroen alıcısı olarak beklemekteyim. Bugün yaptığım bazı konuşmalar var bayilerle bilgi açıksından bunları aktarıyorum;

1-) Navigasyon sistemi bir bayi var dedi bir bayi yok dedi inanım çok fena taktım kafaya sırf yok diye bu arabayı almaktan vazgeçerim.
    2-) Fiyatı belli değil dediler. Ama şuanki kasadan 4-5bin ytl fazla olacağı söylentisi çalkalanıyor.
    3-) Deri koltuk olayını sordum birisi bilmiyorum dedi diğeri yok dedi kesin bilgi yok
    4-) Satış süresi için mart sonu dediler, nisanda dediler, mayısta dediler tam kesin sonuç yok.

Tüm forumu, bayileri, siteleri inceledim ve görüşlerimi aktarmak istiyorum;

1-) Navigasyon sistemi ya 2.0 motor seçeneklerinde olacak yada türkiyeye girişi olmayacak. Zira büyük büyük ihtimal navigasyon ekranlısı türkiyede olamayacak !!! neden derseniz passatların en lüx sınıfları 90.000 YTL ve avrupasında navi var türk ver. yok muhtemelen burdada olmayacak !!!

2-) Fiyatları zannedersem benzinli olarak 45-59 BİN YTL olarasında seyredebilir

3-) Dizel model olarak fiyatlarsa 49 - 70 arasında oynayacak.

4-) Tahminen 2 paket olur ( 3 paket olursa deri koltuk olacak ısıtmalı koltuk olacakmı bilmiyorum ama birde naviyi koyabilirler)

5-) Piyasaya satışları muhtemelen Nisan ayının ilk haftasında sunulacak

Bu arada p.tesi günü corolla 1.4 yeni nesil toyota alacaktım beklemeye aldım. kesinlikle citroeni beklemekteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 27 Ocak 2008; 17:34:29 >

• 1. navigasyon'lu araç türkiyede görülmüş birşeymidir ki gelsin! bunu beklemek biraz abes
    2. benzinli model'i türkiye'ye getirceklerini sanmam satış stratejisi iiçin. 1.6 ve 2.0 dizel motorlar varken gelmez. satamazlar zaten üstelik 1.8 motor
    3. %90 2. paket olacağına benziyor. full olanı executive paket adı şeklinde gelir.

deri koltuk olayıda alkadra deri döşeme dedikleri yarı kumaş yarı deri koltuk sistemi olacağı kanısındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 26 Ocak 2008; 18:58:18 >
  • Ya Laguna
    Ya C5
    Açıkcası büyük bir merak içerisindeyim,2 side güzel araçlar,çıkış tarihleride aşağı yukarı aynı,bakalım hayırlısı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Carizma500

Arkadaşlar ciddi bir citroen alıcısı olarak beklemekteyim. Bugün yaptığım bazı konuşmalar var bayilerle bilgi açıksından bunları aktarıyorum;

1-) Navigasyon sistemi bir bayi var dedi bir bayi yok dedi inanım çok fena taktım kafaya sırf yok diye bu arabayı almaktan vazgeçerim.
    2-) Fiyatı belli değil dediler. Ama şuanki kasadan 4-5bin ytl fazla olacağı söylentisi çalkalanıyor.
    3-) Deri koltuk olayını sordum birisi bilmiyorum dedi diğeri yok dedi kesin bilgi yok
    4-) Satış süresi için mart sonu dediler, nisanda dediler, mayısta dediler tam kesin sonuç yok.

Tüm forumu, bayileri, siteleri inceledim ve görüşlerimi aktarmak istiyorum;

1-) Navigasyon sistemi ya 2.0 motor seçeneklerinde olacak yada türkiyeye girişi olmayacak. Zira büyük büyük ihtimal navigasyon ekranlısı türkiyede olamayacak !!! neden derseniz passatların en lüx sınıfları 90.000 YTL ve avrupasında navi var türk ver. yok muhtemelen burdada olmayacak !!!

2-) Fiyatları zannedersem benzinli olarak 45-59 BİN YTL olarasında seyredebilir

3-) Dizel model olarak fiyatlarsa 49 - 70 arasında oynayacak.

4-) Tahminen 2 paket olur ( 3 paket olursa deri koltuk olacak ısıtmalı koltuk olacakmı bilmiyorum ama birde naviyi koyabilirler)

5-) Piyasaya satışları muhtemelen Nisan ayının ilk haftasında sunulacak

Bu arada p.tesi günü corolla 1.4 yeni nesil toyota alacaktım beklemeye aldım. kesinlikle citroeni beklemekteyim

NAVİ İÇİN VAZGEÇECERSENİZ HİÇ BİR ARABA ALAMAZSINIZKİ HOCAM? NAVİ SADECE ÇOK ÇOK LÜKS ARAÇLARLA GELİYO. BU ARAÇLAR BMW,MERCEDES ÜST SERİLER, LEXUS VSVSVS. C5 TE BOŞA NAVİ BEKLEMEYİN. HA AVRUPADA C3 TE BİLE VAR. (ÖR: AŞAĞIDAKİ RESİM) AMA NAVİ OLAYI DAHA OTURMADI MALESEF BİZDE. SAYGILAR

YENİ C5

• Arkadaşlar yeni C5www.citroen.be de açığa çıktı ve isteğinize göre aracınızı donatıp fiyatlara bakabiliyorsunuz..

Ben de girip aşağı yukarı Türkiye'ye getirilebilecek donanımlara göre C5 i donattım ve aşağıdaki sonuç çıktı..

Arkadaşlar aşağıdaki resimde gördüğümüz bölümde aracımızın dizelmi benzinlimi, manuel vitesmi (motora göre) yoksa otomatikmi ve hangi tür motorla olucağına karar veriyoruz..
     YENİ C5

Ben resimde de gördüğünüz gibi aracı Türkiye'de en çok satılacak seçeneğe göre donattım.. 1.6 dizel ve bu motor seçeneğine uygun olan manuel 5 vites.. Malesef seçeneklerde ne manuel 6 vites ne de herhangi bir otomatik seçeneği yoktu.. Buyüzden büyük olasılıkla Türkiye'de de 1.6 alan insanlar manuel 5 vitesle yetinmek zorunda kalıcaklar..

Bu motor seçeneğine göre verilere baktığımızda bu motorun neredeyse bu kasayı ucu ucuna taşıdığınızı görüyoruz.. Tabiki bunda aracın ağırlığındaki artışında payı çok fazla.. Özellikle fransız forumlarında güncel kasaya göre her motor seçeneğinde hızlanmadaki azalan 1 saniye konuşulmakta.. Yine de çoğu kullanıcı aracın performans verilerini yeterli görmekte.. Zaten eğer yetersiz gelirse chip tuningle bu verilerin hepsini en az 2 saniye aşağı çekebileceğimizi de unutmayalım..
     YENİ C5

Bu resimde C5 için iki farklı ana donanım sözkonusu birisi standart diğeri ise daha lüks ben lüks olanı tercih ettim.. Lüks donanımın standarta göre artıları 225 55 R17" jantlar (standartta 225 60 R16), yağmur sensörü, sis lambaları, otomatik kararan iç dikiz aynaları, otomatik yanan farlar, çift bölmeli tam otomatik klima, elektrikli otomatik kapanan aynalar, yolcu koltuğu yükseklik ayarı, Radyo Mp3 çalar (6 hoparlör) vs.. var..
    Standart donanım ile 23.950 Euro
    Lüks donanım ile 25.850 Euro
     YENİ C5

Burada aracın rengini ve koltuk döşemelerinin türünü seçiyoruz.. Ben metalik siyah ve deri döşeme tercih ettim.. Bu arada deri döşemenin fiyatının 1.850 Euro olduğunu da unutmayalım ve ayrıca her nedense standart paketle deri döşeme tercihi yapılamıyor.. Metalik boya farkı ise 500 Euro
     YENİ C5

Burada ise araca ekstra donanım tercihi yapabiliyoruz.. Mesela ilk baştaki park sensörü fiyatı ise 500 Euro, ikincisi Bluetooth, üçüncüsü ise bahsettiğimiz Navigasyon ve elektronik beyin seçeneği.. Bu seçeneğe sadece navigasyon gözüyle bakmak hata olur çünkü içeriği 7" 16/9 bir ekran ve bu ekranı besleyen 30 GB hafıza, ekstra 2. anten ve telefon desteği ile hands free sesle komut seçeneği.. Yani eğer ülkemize bu paket gelmez ise sadece navigasyondan mahrum kalmıyoruz tüm bu seçeneklerden ve belki de dvd desteğinden de mahrum kalıyoruz.. Son seçenek ise sunroof..
     YENİ C5

Son resimde ise C5 ortaya çıkıyor.. Ben bir önceki seçeneklerden hiçbirisini seçmedim, ne navigasyon ne park sensoru ne bluetooth ne de sunroof.. Bunların yerine oluşturduğum araçta en lüks paket ve ekstradan metalik siyah renk ile deri döşeme vardı.. Ve çıkan sonuçta 28.200 Euro gözüküyor..
     YENİ C5

Eğer az önceki seçenekleri de almış olsaydım 3750 Euro daha eklemiş olucaktık.. 28750 Euro şuandaki kura göre yanılmıyorsam tam olarak 50 milyar yapıyor.. Ve bunun içinde deri döşeme de dahil eğer o da gelmez ise aracın fiyatı 3 milyar düşerek 47 milyar oluyor.. Ve bu aracın geri kalan herşeyi full..

Ama şunları da söylemeden geçmiyim.. 2.0 dizeldeki donanımlarda VTR donanıma ek olarak EXCLUSIVE donanım alınabiliyorki bu donanımda ekstradan; lastik basıncı ölçme, otomatik park freni, akustik yan camlar (çok önemli), elektrikli ön koltuklar (çok önemli), arkada park yardımı gibi ek özellikler bulunuyor.. Hatta ve hatta ekstra donanım seçeneğinde Concert pack (350 watt hifi sistem ve 8 hoparlör artı subwoofer), yönlenebilir Bi xenon farlar, arka yan hava yastıkları, ve çizgi takip sistemi bulunmakta.. Tüm bu saydıklarım gerçekten her insanın 1.6 da olsa aracında bulunmasını isteyeceği özellikler özellikle yan akustik camlar ve elektrikli koltuklar ile xenon far benim için tercih sebebidir.. Ama bunları en azından yurt dışı için sadece 2.0 ve üst motor seçeneklerinde alabiliyorsunuz..

Son olarak bu aracı Türkiye' ye getirecek yetkililere sesleniyorum, tabiki anlaşmalar çoktan yapılmıştır ama en azından 2.0 motor seçeneğinde olan paketlerin bazılarını 1.6 motora da sunarlarsa çok iyi olur.. En azından fiyatları düşük olan akustik cam ve xenon far.. Çok da zor olmasa gerek diye düşünüyorum.. En azından insanları dışarıda xenon far taktırmak için uğraştırmazsınız..

Seçeneklerde görmedim ama C5 te artık klasik suspansiyon ve Hydractive sisteminin ayrı ayrı sunulacağını duymuştum.. en azından buradaki seçeneklerde seçemedim ama Hydractive varken kimse kalkıp da standart suspansiyon seçmez heralde..

Umarım biraz olsun kafanızdaki sorulara ışık tutmuşumdur.. Ben de bu aracı heyecanla beklemekteyim gelse de nezaman alırım bilmiyorum ama yakından takipçisi olduğumu da söyliyim..

Dip not: Ülkemizde satılan çoğu aracın ortalama fiyatı yurt dışı fiyatlarına çok yakın olmakla birlikte (1.6 ve altı küçük hacim için) üç aşağı beş yukarı fiyatlar değişmekte.. Ben yeni C5 için bu yazdığım fiyatlardan Türkiye'de 2-3 milyar daha fazla olacağını düşünmekteyim umarım yanılırım ve daha bile düşük olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 2 Şubat 2008; 20:42:36 >

• Teşekkürler Mutu07

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fastdriver. -- 27 Ocak 2008; 12:11:36 >
  • mutu07 paylaşımın doruklarına çıkmış gerçekten,çok faydalı bilgiler var,gerçekten çok teşekkürler mutu07
  • @ mutu07 teşekkürler çok faydalı bilgiler verdin
  • Fiyatlar pahalı geldi
  • mutu07 sağol arkadaşım,güncel haberleri senden bekliyoruz
  • Bence bu araç peugeot 407 nin eş değer arabası ama daha lüksü bu nedenle onun fiyatlarına çok yakın bi fiyatta olur daha fazla olacagını sanmam olsada zaten kımse almaz maksimum 60 milyar baz olur en lüksüde 70i geçmez. Eğer fiyatları dahada aşşağı çekerlerse citroen türkiye pazarına bomba gibi düşer şöle 40 50 arası olsun varya offf mükemmel olur citroenlerle yollar :D
  • Yeni resimler;

YENİ C5

YENİ C5

YENİ C5

YENİ C5

YENİ C5

YENİ C5

YENİ C5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 28 Ocak 2008; 23:05:49 >

• bu akustik yan camlar ne işe yarıyor
  • akustik yan camlar ve ön cam sessizlik sağlayarak konfora katkıda bulunur
  • quote:

Orjinalden alıntı: strong84

akustik yan camlar ve ön cam sessizlik sağlayarak konfora katkıda bulunur

anladım kardeşim sağol
  • Benim de bir katkım olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 2 Şubat 2008; 19:22:47 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.