merhabalar; bir kaç sorum olacak öncelikle bu triger kayışı olayı şu an sıfır km satılan araçlarda çözüme kavuştu mu yoksa hala devam ediyor mu? uzun vadeli kullanmak için c3 1.2 elle almayı düşünüyorum ama bu okudğum teknik sorunlar yumağından dolayı 25 yıldır japon aracı kullanan biri olarak ürküyorum. uzun vadeli tavsiye edermisiniz? |
YENİ Citroën C3 ANA KONU (C3 III) 2021 MAKYAJLI KASA ÇIKTI (174. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Çok çok yüksek ihtimal AKÜ kaynaklı bir hata olabilir. Ortalama 4-5 yıl gibi bir ömrü var (kullanıma göre değişir). Ömrünü tamamlamaya yakın, lastik basınç sensörü çalışmaz. Nadiren radyo kanalları sıfırlanır, bazen multimedya kapanır kendi kendine geri açılır (Ekran kumlu gösterir).
-
İnşallah akü kaynaklı çıkar da ucuza yırtarım. Salı gününe anca yer bulabildim servisten.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ucuza yırtarım derken ?
Aracınızda garanti uzatma var ... bakımlarınız serviste yapılmış ve kayıt altında.
Motor, elektrik, boya, kumaş veya plastik döşemelerde oluşabilecek tüm hatalar üretim veya işçilik kaynaklı hatalar kapsamında zaten ücretsiz yapılır. Oluşan tam sorunlar garanti kapsamında çözülür. Ücret talep edilmesi durumunda konuyla ilgili garantiden çözülmesi yönünde muhakkak dosya açtırın ve süreci bekleyin.
Akü, sarf malzeme veya kullanım ömrü sınırlı malzemeler (silecek, ampul, vs )kategorisinde olup servisten alma gibi bir zorunluluğunuz bulunmaz.
araç üzerinde gelen akü fabrikasyon VARTA AKÜ diye hatırlıyorum. Servisten ve dışarıdan fiyat alın .
-
Ucuza yırtarım derken açıkçası maddi kısmi değil de uğraşmamak için dedim. Arıza aküden çıkarsa değiştirilir, hallolur. Ama aküden değilde oradan buradan diye arabayı yapboz gibi parçalayıp, günlerce haftalarca serviste yatması insanı çok daha yıpratıyor.
Orası öyle tabi ki :) umarım sorun sadece akü kaynaklıdır (%99)
6. yılda (60.000KM) benim araçta epey hata ve arıza vermişti. Akü değişimi sonrası tüm sorunlar ortadan kalktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janavar® -- 5 Haziran 2024; 21:50:15 > -
Sıfır C3 düşünüyoruz manuel ve otomatik versiyon yakıt tüketimleri paylaşabilir misiniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Manuel ortalama 5 litre, otomatik ortalama 7,5 litre yakıyor 100 km'de.
-
Öncelikle hayırlı olsun. Biraz kafa karıştırmaya geldim :)
Sıfır C3 alacaksanız muhtemelen 1.000.000 civarı ayarlamışsınızdır diye tahmin ediyorum.
Size tavsiyem, Yeni Citroen C3 lerin Türkiye satışı veya ön satışı ne zaman başlayacak öğrenmeniz olacaktır. Şayet bu satışlar Ekim kasım gibi başlayacaksa 3-4 ay beklemek sizin için daha iyi olabilir.
Sonuç olarak yeni ye göre eski kasa araç olacaktır. çünkü çizgisi komple değişiyor. Bu da ileride elden çıkartma vs konularda size yardımcı olacaktır.
1.000.000 gibi bir para mevduatta 5 ayda ortalama 200.000 gibi bir kâr getirisi sağlar. Bu da yeni 2025 model için aradaki fiyat farkını kapatmış olacak diye tahmin ediyorum.
fransa sitesinde C3 Air Cross 22.000€ olup Türkiye satışı 1.200.000 TL civarı. Yeni C3 ise 20.000€ full paketi olup 1.000.000-1.150.000 gibi bir satışa çıkacağını tahmin ediyorum.
siteden inceleyebilirsiniz
Nouvelle Citroën C3 - La citadine iconique | Citroën FR (citroen.fr)
-
quote:
Orijinalden alıntı: c32020Merhaba arkadaşlar,c3 2020 aracım servis işareti ve motorda ünlem işareti var .Bilgisayara bağlattım.p1033 ve p1032 sorunlarını verdi. bu kodlu sorunları yaşayan var mı ? İstanbul için usta önerisinde bulunur musunuz? Bu uyarıdan önce benzin almıştım . 30 dk sonra bu uyarıyı aldım. Bilgisayar bağlayan kişi buji ve vuruntu sensörü değişmeli ondan sonra yine bakarız diyor.
Durum güncellemesi....
Motor ikaz ışığı yanıyor. Bugün özel servisten sonra citroen servisine götürdüm. Aracın servis geçmişinde 2023 9.ayda motor ikaz lambasının yandığı durumunun giderildiği. bir daha yanması durumunda motorun değişmesi gerektiği belirtilmiş. Tabi eksperde bu durumlar fark edilmedi.
Yetkili servis , silindir kapağı ,enjeksiyon beyni ve rektefiye için 82bin istedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c32020 -- 6 Haziran 2024; 18:41:58 >
-
Sıfır C3 Shine 940 bin 150 bin 8 ay sıfır faiz.
Kasım ayında yeni kasa gelecek olsa şuan peşin vereceğimiz 790 bin üzerinden gidelim.
180 günde %50 faizden 187 bin getiriyor. Yani para 977 bin oldu. Şimdi bir de üstüne ekleyeceğimiz 5 aylık kredi ödemesi olan aylık 20 binden 100 bini de ekleyelim.
1 milyon 77 bin ediyor. Kasım ayı toplam para.
Bakalım hangi fiyattan gelecek araç. Yeni gelecek olan aracın boşu şuan ki aracın dolusuna denk gelecektir. Benim tahminim 1150 civarı olacaktır.
Euro 40'ları görürse araç 1400'leri bile görebilir. Bakalım ülke ne yöne gidecek. Eğer 40 olursa en ucuz araç 1200'lere çıkar ki hepimize geçmiş olsun dediğimiz noktaya gelmiş oluruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 8 Haziran 2024; 0:9:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
940.000 hangi bayi veriyor bilgi verebilir misiniz, bugün sordum shine paket 970.000 fiyat aldım, 120.000 12 ay sıfır faiz kredi yada 200.000 12 ay 1.99 faiz dedi bayi.
Kocaeli Çetaş. Ama Temmuz teslim.
C3 WhatsApp grubu var mı?
940bin bende tanıdık falan sokup buldum ama beklentim son bi 900k idi.. 920 bile kabulümdü. Bekliyor bakıyorum bakalım hayırlısı. Memnunmusunuz arkadaşlar c3 den kız kardeşim kullanacak ona bakıyoruz..
Bayana göre çok kullanışlı. Parkı kolay. Kompakt bir araç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün sipariş geçtik 200bin /6 ay kredi ile
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
https://chat.whats app.com/Izio3FWFyhlKtvcuGstn5x
Whats app arasındaki boşluğu siliniz.
C3 Türkiye grubu bulamadım. Ben kurayım dedim. Tüm kasa c3ler için hızlı bilgi kaynağı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 15 Haziran 2024; 0:20:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X