Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 (608. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.235
Cevap
352
Favori
768.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 606607608609610
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok fazla. kullanım stilinizle ilgili bence. araçta sorun olma ihtimali de var. ben bu yolu 6 nın altında bitiriririm.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

3'ler 4'ler çok başarılı tebrik ederim.

Hocam sizin araç hibrit mi? Bu değerleri gördükçe benim 7 küsür gözüme iyice uçuk gelmeye başladı.

• Kivanc1Mac kullanıcısına yanıt

Hybrit değil, ama ben çok sakin kullanırım, sabırlıyımdır, yolun bitmesini istemem, asla dip gaz yapmam, mecbur olmadıkça ani fren yapmam, aracın salınımı ile yol aldırmaya gayret ederim, hız sınırlarını aşmam ve hatta uzun yolda 105 km/s sabitler giderim. Böyle olunca haliyle tüketim çok makul değerlerde seyrediyor, yolcular için bazen sıkıcı oluyor ama tarzım bu benim. Eski Egea aracımda da aynı şekilde düşüktü tüketim değerleri.

bana çok yakın. ben anamur a giderken 4 günde varıyorum. ilçelerden gidiyorum. haliyle hız sınırına uyarak etrafta durulacak birşey varsa durarak ilerleyince tüketim az oluyor. trafik ve takip mesafesi de önemli.

• Hibrit araçla sakin kullanımda 4.3lt-4.5lt-4.7lt gördüm. Rodaj olduğundan çok fazla sıkıştırmadım fabrika verisi ortalama 5.1 lt zaten. + Hibritlerde fabrika verisinin çok fazla üzerine çıkılmıyor genelde, 1.2 hybrid te her yönden çok başarılı olmuş ve avantajlı, tahminim uzun süre kullanımda 5.0lt-5.5lt civarı ortalama olacağı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODJK3434 -- 28 Nisan 2025; 16:55:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukuksever kullanıcısına yanıt

O kadar yükle 3.9 lt beni de şaşırttı ama hem düz bir yol, hem trafik az hem de sürat yapmadım.

Yük durumu; (1 çuval patates, 1 çuval armut-elma, bulgur, et, zeytin, yağ, peynir, salça, konserveler, turşular, reçeller v.s v.s.) Araca çok üzülmüştüm, zaten annemlere de kızdım, bir daha dedim arabamı böyle yükün altına sokmam, ona göre dedim. Şehirden şehire çuvalla patates mi gider.YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025 

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 28 Nisan 2025; 15:41:15 >

• ODJK3434 O kullanıcısına yanıt
    5.5 lt ortalama desek hybrid için benzinli de ortalama Max 7 olsa 1.5lt 100km farkı.ben 10 12k yapıyorum yılda.bugun için 1.5x45 67.5tl fark.10kda 6750tl yıllık fark.7 hatta 10 bile desek yıllık fark için 3 4yil sonra değiştirileceğini varsayarsak 65k fark var satış fiyatında onu bile amorti edemiyor.bu hesaba göre benzinli daha mantıklı değil mi?eat8 sorunsuzlugu çift kavrama riskinden kurtuluyoruz tek dert kayış o da 3 4 yılda zaten garantide olacak.ben hep hybridciydim ama hesap ortada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Yeni kasada bu renk olmalıydı.füme asıl bi renk.

• Arkadaşlar bu aracın kardeşleri 308 ve Astra bu araca göre çok mu sert.yada Citroen onlara göre çok mu konforlu?diğer araçlari da kullanmış arkadaşlar fikir verebilir mi acaba?

• vfnv kullanıcısına yanıt

Uzun kullanımda şehir içinde sadece benzinli ortalama 7lt den çok fazla daha yakar! Açık trafikkte yol yapıp şu kadar yaktı demek çok yanlış! Hybridle de 4.3 yaptım daha önce biraz daha dikkatli kullanır buraya 3.9 bende yazarım mesela! Karşılaştırmalar yanlış yapılıyor yani, bi 10 bin km civarı kullanacak aynı şartlarda öyle karşılaştırıcan..

• quote:

Orijinalden alıntı: ODJK3434

Uzun kullanımda şehir içinde sadece benzinli ortalama 7lt den çok fazla daha yakar! Açık trafikkte yol yapıp şu kadar yaktı demek çok yanlış! Hybridle de 4.3 yaptım daha önce biraz daha dikkatli kullanır buraya 3.9 bende yazarım mesela! Karşılaştırmalar yanlış yapılıyor yani, bi 10 bin km civarı kullanacak aynı şartlarda öyle karşılaştırıcan..

+Hybridin çok çok daha az yakacağı aşikar.. Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok..Özellikle şehir içinde dizelden dahi az yakıyor trafiğe göre..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODJK3434 -- 28 Nisan 2025; 17:8:59 >
    Fabrika verisi olarak baksak daha da az fark var.ayni kişi aynı şartlarda iki aracıyla da 10k yapamayacağı için tam olarak bu kıyaslama yapmak mumukun değil.kullanici yol aracın durumu etkiler sonuçta tüketimi.hybridin en büyük avantaji 3lt fark yaptığı yoğun trafikte.istanbul için bence bu.belki Ankara İzmir gibi büyükşehirlerde de olabilir.onun harici Anadolu illerinde o kadar yoğun trafik yok.

Hocam zaten hybridin yakıt tüketimiyle alakalı bibdedigim yok.ama aradaki 2lt fark için senede 10k yapan için gerekli mi benim takildigim o.

Fabrika verileri ile karşılaştıramazsın sadece benzinli motorda fabrika verisi ile gerçek kullanımda daha da fazla fark oluyor zaten. Hybriddte öyle değil motoru destekleyen bi sistem var sonuçta!! +Hybrid uzun yoldada ara hızlanmalarda veya yokuş yollarda da benzinli motora destek veriyor diye biliyorum. Bunu da hesaba katmak lazım!! Hibritle uzun yoldada daha az yakıt tüketimine ulaşırsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODJK3434 -- 28 Nisan 2025; 17:20:53 >
    Hocam ben sizi anlıyorum.ben de hybrid diyordum.her zaman aktif hybrid sistem ara hizlanmalarda da hem performans hem tüketime olumlu etkisi var.bunlarin hepsi doğru.senede 30k 40k yapsam hybrid tek seçenek.yillik 10k km için 65k fazladan vermek mantıklı mı diyorum sadece.ben mantıklı bulmuyorum fikrimi söylüyorum.

Abi size elektrikli iyi gider :)

Arada dünyanın farkı yok! Bence hybrid alan hem ekonomiden hem de şarj derdi olmadığından rahat eder..Satarkende ikinci elde tercih nedeni olur, herkez sıfır araba alamıyor sonuçta! İnsan 2-3 fazla vereyim ama az yaksın der ister istemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ODJK3434 -- 28 Nisan 2025; 18:51:14 >
  • 8 haftada 2000km yi devirdik. 1.2 Puretech C4 Max benzinli aracımda, 2000km'de ortalama 26km/h hızla 7.8LT tüketim verisi elde ettim. Genel olarak finans merkezi-çamlıca gişeler trafiğinde yol aldım. ilk 1200km içinde; 550km uzun yol yaptım, kalanı full şehiriçi.

Fikrinize saygım sonsuz.benim fikrim farklı.

• 
Sayfa: önceki 606607608609610
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.