Şimdi Ara

Yeni Civiclerde Arka Park ve Sis Lambalarını Çiftleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
13.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Honda muhendisleri orjinal ana kablolari zaten ileride arka tesisata birseyler gerekebilir diye kalin kablo tutmus ve ana girisi bagajtaki kutuya baglamıs. Misal parktronic icin gerekecek 12V girisi. Resimde gosterdim kutuyu. Ana merkez orasi bagajda. Oradan aliyor enerjiyi. Kablo olayinda kesit yetiyor yani akim tasima kapasitesi bakimindan sorun yok.

Araclarınızda standart olarak sol ve sag arka farlarında 5W/21W cift kontaktli lamba var. Parklar yanikken 5Wlik yaniyor. Frene basildiginda ise 21Wlik da devreye giriyor. Yine standar olarak sis fariniz sol bagaj kapaginda 1 adet dusunulmus. Burada tek kontaktlik duy ve uzerinde 21Wlik ampul var. Sisleri acinca bu sol sis lambasi yaniyor standart olarak. Bu durumda biz de oradaki tek kontaktli duyu sokup cift kontaktlisini (orjinal stop farindaki gibi) koyuyoruz. Yine uzerine orjinal stop farindaki lambadan, yani 5W/21Wliktan takiyoruz. Yani sisleri acinca 5Wlik parklar yanarken ayni zamanda 21Wliklar da yaniyor. Buradaki beslemeyi stop farina giden kablodan spiral boru icinde alabilirsiniz.

Sag sis farinda ise delik olmadigi icin arkasindan guzelce oyuyoruz cift kontaktli duyu yerlestirebilmek icin. Eger sis fari eskisi gibi tek olsun, yani sadece solda gozuksun derseniz sag tarafa tek kontaktli duy yerlestireceksiniz (o da park lambasi icin yani 5Wlik ampul). Park lambasi icin beslemeyi yine ayni sekilde hemen yanindaki stop farindaki orjinal beslemeden alabilirsiniz.

Sag ve sol far guruplarinin ayri ayri sigortalari ve beslemeleri oldugunu tekrar hatirlatiyorum. Normalde sisleri kullanmayacaginiz icin sisteme ek olarak, park lambalari, 5w+5w=10Wlik yuk bindireceksiniz ana besleme bunu hayli hayli kaldiriyor. Sisleri yaktiginizda bile ayni sekilde kablolar akimi kaldiracak kapasitede. Yine sag ve sol far guruplarinin sigortalari da bu fazladan akimi kaldiracak kapasitede.

Elimizden geldiğince orjinal ekipmanlar kullanmaya çalıştık.

VEEEEEE SONUÇ:

4lu Yeni Park Lambaları:

4lu Yeni Park Lambaları ve Yeni SİSLER:

4lu Yeni Park Lambaları ve STOPlar:

Allah ne verdiyese, bütün lambalar açık (SISLER + PARKLAR + FREN LAMBALARI):

Bu da orjinal haliyle yani halinin yan yana karsilastirilmasi:

Bu ise Civic TypeRın arka lambaları:

Son olarak da CIVIC KEDİ GÖZÜ Cok hosuma gitti. Bizim bir arkadas kaz yapmisti. Boyle bir sey cikartmis ortaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 10 Şubat 2009; 1:17:27 >

• güzell
  • ya ben farki anlamadim. isiklar daha bi fazla mi oldu??
  • çok başarılı, ilk aldığım günden beri istediğim olay..
  • tesisatı yakmayın hocam
  • haaahhh bi bu eksikti. oldu olacak iki de projectör atın mis gibi olsun
  • Korkmayin arkadaslar. Butun hesaplarini yaparak yaptik bunlari. Elektronik Yuk. Muhendisiyim bu arada. Ayrica bunlar Civic TypeRlarda standart, haberiniz olsun. Yine ACCORDta da ayni sistem var.

1 senedir arac bizde. Sorun yok. Servisin haberi bile yok. Hicbir yeri bozmadik zira. Hersey orjinal. Ekipmanlar dahil goruldugu gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en azından sisi bir tane bıraksaydın bari. arkadan gelenler iyi sövecek
  • en kısa zamanda aynı uygulamayı bende yapacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

en azından sisi bir tane bıraksaydın bari. arkadan gelenler iyi sövecek

Neden sovsun abicim? Sisler sis oldugunda yakilir. Sis olunca zaten anca gozukecek onlar. Normal halde (Park Lambalari) gozukuyor. Gozu de almiyor.

Accordlar`da, Civic Typer`larda, Ferrari`de ve pekcok arabada bu boyle. Siz arkasindan sovuyor musunuz?

Sadece PARKLAR yanikken, goruldugu gibi gozu olacak bir durum soz konusu degil.

• Turetskiy_Muj tatile ne zaman geliyorsun, gelmişken şu benim sisleride aynı şekilde halletsen
  • Aah iyi olurdu. Ama yaza ancak. Izmir de guzel olur. Ama sen o zamana kadar araci ya satarsin ya da yaptirirsin.

Bence ACCORD al. Bunlar hazir geliyor. Hic ugrasmamis olursun.

Ben de yakinda 2400cc full bir ACCORD alacagim insallah. Asigim ACCORD`a.
  • valla araba satılırsa niyetim accord ama bu krizde satılırmı orası şüpeli, neyse sen yazın gelince izmire yolun düşerse misafirim ol , vereceğin talimatlarla bende aynısını yapayım
  • Abi bence çift sis yaptırma, zaten hiç kullanmıyorsun. Onun yerine bagaj kapağındaki stoplara 2 park yaptır, sis de tek kalsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Abi bence çift sis yaptırma, zaten hiç kullanmıyorsun. Onun yerine bagaj kapağındaki stoplara 2 park yaptır, sis de tek kalsın.

mantıklı , ama açmışken siside takayım yaw, tujeky in araba süper olmuş
  • güzel olmus harbiden ilerde bnde alırsam civic yapıcam kesin böle bişi
  • İskandinavya'da yaşıyor olsaydın neyse de, yakmayacağın sise o kadar masrafa gerek yok. Hem zaten çift sis çok elzem olsaydı fabrikasyon olurdu. Tek sis bile arabayı uzaktan oldukça belli ediyor. Görüş mesafesinin 1m'ye düştüğü bir gün yaşamıştım Elazığ'da sene 1987'de. İnanılmaz bir geceydi. Kapalı spor salonunda antremandaydık, bir çıktık ki, tev tev tevv.... Anca ayakkabılarımızı görüyorduk. Sokak lambalarının ışıkları bile o kadar cılız ve o kadar uzaktaymış gibiydi ki. Yoldaki arabalar falan kontak kapatmıştı, trafik durmuştu. Birkaç resmi arabanın önünde yürüyerek giden klavuz adamlar vardı. Allah'tan çok uzun sürmedi, 1 saat kadar sonra dağıldı sis. Böyle bir sisi 40 yılda 1 defa gördüm. Bunun dışında da sisli havalarda otobüs yolculuğu çok yaptım fakültede öğrenciyken ama o zaman görüş mesafesi en az 50-70m falan olurdu. Tabi yine de sen bilirsin.

Bizim kasalarda da, bagaj kapağındaki kırmızı gurup sadece park alt tarafı ise geri vites. Adamlar isteselerdi o parklara çiftli yanan ampül koyup park+sis yapabilirlerdi ve tamponun solt köşesini oyup sis takmaya gerek kalmazdı. Mutlaka vardır bir hikmeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 10 Şubat 2009; 21:28:54 >

• Sisten ziyade park lambalari cok guzel gozukuyor. Ferrari`nin arkasi gibi. Sisi zaten normal durumlarda kullanmiyoruz. Bence bu sekilde park lambalari daha sexy gozukuyor.
  • sisleri hiç bir koşulda kullanacağımı sanmıyorum ma yinede açmışken onlarıda takarım heralde, aslında sisleri iptal edip yerine fren düşünmüştüm ama, haklısın, arkadan gelenleri çok rahatsız eder, en iyisi park ve sis
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Sisten ziyade park lambalari cok guzel gozukuyor. Ferrari`nin arkasi gibi. Sisi zaten normal durumlarda kullanmiyoruz. Bence bu sekilde park lambalari daha sexy gozukuyor.

sisi normalde kullanmıyormuyuz=) bir çıkta gezin trafikte. ne kadar caddy connect varsa çiftlenmiş sisler ve hep yanıyor. tabi bu onları küçümsemek değil. bmwlerde de yapılıyor bu. adamlar niye tek koymuş hiç düşünen yok. anca felaket bir yağmur yağacak da arka sisleri yakacam. oda temde veya e5te giderken anca. şehir içine girer girmez kaparım arka sisi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.