Şimdi Ara

'Yeni Doblo & Yeni Kangoo Arasındayız' demiştik. Yeni Kangoo Aldık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
0
Favori
8.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Malumunuz yaz geldi ve uzun yolculuklar göründü ufukta. Biz de geniş bir aile olduğumuz için biraz da durumları toparladıktan sonra dedik ki birazcık geniş bir araç alalım. En sonunda da yeni doblo ve yeni kango arasında kaldık.

Ben biraz inceledim araştırdım ve kangoo'nun daha az yaktığını, motorunun daha seri olduğunu, scenic şasisinin araca apayrı bir konfor ve yol tutuş sağladığını, ses yalıtımı konusunda sınıfındaki araçlardan bir gömlek daha yukarıda olduğunu en önemlisi ise güvenlik konusunda şu anda en iyisi olduğunu gördüm.

Doblo'nun ise motorunun belirtilen gücü yola yansıtamadığını okudum bir kaç yerden. Ancak doblo da aksesuar bakımından epey zengin gibi.

Aklımızdaki modeller ise
    Kangoo Multix 1.5 dci 105 Hp + Tekno Pak. + Güvenlik Pak + Jant Pak. + Tavanbar
    Doblo Premio 1.6 Mjet 105 Hp + Konfor Pak.

Bu özelliklerde aldığımız fiyatlar arasında da yaklaşık olarak 2000 TL kadar fark var, kangoo 2000 TL daha uygun.

Ancak Dobloda da hill holder (yokuş kalkış destek sistemi) , esp , hız sabitleyici, far yıkama , siyah arka camlar var.

Araç yılın 12 ayının 10 unda İstanbul'da trafikte kullanılacak 2 ay da uzun yol yapacak bu durumda hız sabitleyicinin bi güzelliği yok gibi.

Bir de yük taşımaktan çok aile taşıyacak.

Gönlüm kangoo diyor ama bilenlere danışmak istiyorum,

Yeni Kangoo Multix mi, Yeni Doblo Premio mu ve neden?

Saygı ve sevgilerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.alphi -- 13 Eylül 2010; 1:29:32 >

• kangoo tipten çok kaybediyor en iğrenç tipli bence ticari birde doblo şuanda en çok satan o
  • sevgili arkadaşım; aracın tip meselesi kişisel görüşe girer ve değişir. bence kangoo'nun daha sevimli bir tipi var. tam aksine doblo'nun tipi garip geliyor.
  • Kango kullanan tanıdıklarım var herhangi bir şikayetleri yok hatta bazıları dağ bayır çıkıp avlanmaya gidiyor belli bir sorundan bahsetmediler.
  • Doblo Premio 1.6 Mjet 105 Hp + Konfor Pak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Malumunuz yaz geldi ve uzun yolculuklar göründü ufukta. Biz de geniş bir aile olduğumuz için biraz da durumları toparladıktan sonra dedik ki birazcık geniş bir araç alalım. En sonunda da yeni doblo ve yeni kango arasında kaldık.

Ben biraz inceledim araştırdım ve kangoo'nun daha az yaktığını, motorunun daha seri olduğunu, scenic şasisinin araca apayrı bir konfor ve yol tutuş sağladığını, ses yalıtımı konusunda sınıfındaki araçlardan bir gömlek daha yukarıda olduğunu en önemlisi ise güvenlik konusunda şu anda en iyisi olduğunu gördüm.

Doblo'nun ise motorunun belirtilen gücü yola yansıtamadığını okudum bir kaç yerden. Ancak doblo da aksesuar bakımından epey zengin gibi.

Aklımızdaki modeller ise
    Kangoo Multix 1.5 dci 105 Hp + Tekno Pak. + Güvenlik Pak + Jant Pak. + Tavanbar
    Doblo Premio 1.6 Mjet 105 Hp + Konfor Pak.

Bu özelliklerde aldığımız fiyatlar arasında da yaklaşık olarak 2000 TL kadar fark var, kangoo 2000 TL daha uygun.

Ancak Dobloda da hill holder (yokuş kalkış destek sistemi) , esp , hız sabitleyici, far yıkama , siyah arka camlar var.

Araç yılın 12 ayının 10 unda İstanbul'da trafikte kullanılacak 2 ay da uzun yol yapacak bu durumda hız sabitleyicinin bi güzelliği yok gibi.

Bir de yük taşımaktan çok aile taşıyacak.

Gönlüm kangoo diyor ama bilenlere danışmak istiyorum,

Yeni Kangoo Multix mi, Yeni Doblo Premio mu ve neden?

Saygı ve sevgilerimle.

bu donanımlar özellikle esp kangoo da yoksa kesinlikle doblo alın derim.
    artık esp olmayan araç alınmamalı diye düşünüyorum.

• Esp doblo için çok önemli bir artı.Tip konusuna gelirsek bence kangoo daha güzel görünüyor ama daha donanımlı olan doblo tercihim olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni Doblo çok daha mantıklı olur.
  • ESP dobloda önemli.Kangoo kullanıcısıyım 16 jant taktım gayet virajlarda iyi.Çokta memnunum.Tipsiz diyen arkadaşlar doblo sanırım çok tipli.Cenaze aracı gibi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sktem

ESP dobloda önemli.Kangoo kullanıcısıyım 16 jant taktım gayet virajlarda iyi.Çokta memnunum.Tipsiz diyen arkadaşlar doblo sanırım çok tipli.Cenaze aracı gibi:)

Kangoo iyi yol tutuyor diyorsanız bi focus filan sürün kangoo nun geyik tesiti vardı zor çıkmıştı testen 2 teker üzerinde
  • kango tavsiye ederim. tipi de cok iyi hem:)
  • Arkadaşım 1.5 yıl Yeni Kasa 85hp seninde düşündüğün gibi full Kangoo dan kullandım.
    Oldukçada memnun kaldım. Daha sonra sattım.

Yeni doblo 105ps olandanda test etme imkanı bulmuştum.

Öncelikle Kangoo tercih etmeni öneririm. 105ps olursa 6 vites gibi bir artın olacak.
    Buda sınıfında tek. güzel bir ayrıntı.
    Doblonun avantajı Esp sunması . Buda kayda değer önemli bir ayrıntı.

İçeri ses alma konusunda Doblo daha iyi. Ben henüz Kangoo yu satmamıştım Dobloyu test ettiğimde.
    Yalnız 105 likler 85 liklere nazaran bir nebze daha sessiz.

Kango bana daha oturaklı geliyor. Çirkin bulanlar az değil.
    Yalnız Dobloda yukarıdan aşağı doğru daralan bir yapıda buda hiç hoşuma gitmiyor açıkçası.

Ayrıca Kangoo 4 teker disk. Dobloda arkalar kampana.
    Frenlemede Kangoo kesinlikle daha başarılı. Çok başarılı çalışan bir fren sistemi var.
    Dobloyu durdurmak için Kangoo ya göre biraz daha frenleme yapman gerekli.

İç tasarımda Kangoo oldukça şık.
    Hatta dışını oldukça tipsiz bulanların dahi birleştiği ortak nokta bu.
    Ön kısımın genişliği anlatılmaz. Binmeyen bilmez.

Benim tavsiyem Kangoo olur.

Şimdi benin 3. bir önerim olacak.

Skoda Roomster.
    Kesinlikle incelemeni öneriyorum.

Araç binek ruhsatlı , her sene muayene yok.
    Bu hafif ticarilerdeki kamyonet muhabeetinin yarın öbür gün ne getireceği belli olmaz.

Şu anda 0km olarak bulmak zor.
    1.2 benzinli ( önermem )
    1.4 85ps benzinli
    1.6 105ps benzinli
    1.4 80ps dizel

versiyonları ülkemizde satıldı ve 2. elde bulmak mümkün.

Eylül ekim gibi skoda bayilerinde bulunmaya başlayacak.
    vw nin kullandığı yeni 1.6 105ps dizel motor gelirmi bilmiyorum ama gelirse kesinlikle mükemmel olur.

Comfort donanımında yok yok. 8 hava yastığından tut , cc , esp , cam tavan , 4disk , vs.vs.

Arka koltuklar harika.
    istediğin zaman ileri çekip yatırmadan bgajı genişlet
    istersen en geriye itip fazlasıyla yeterli bagajın yanında ferahmı ferah arka mekan.
    encap testlerinden 5 yıldızlı
    oldukça şık çelik jantlar ve daha bir dolu özellik.

Oldukça enteresan bir tasarımı var.
    En ilginç geleni ön kapı bitimiyle arka kapı başlangıcının olduğu bölge
    Burası herkese garip geldiğinden tasarımını beğenmeyen fazla.
    Bende ilk başta yadırgamıştım ama şimdi gayet hoş geliyor.

Ayrıca Kangoo ve Doblo ya göre kesinlikle daha rahat.
    Hem binek hem geniş.

Benim ilk önerim Roomster olur.

İlla hafif ticari ise Kangoo daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 23 Temmuz 2010; 23:17:57 >

• Ben zaten kangoo çok iyi yol tutuyor demedim ama kullanmayı bildikten sonra geyih tavuk hikaye.Hem o teste daha çok kangoya yüklenildiği ve esp nin kangoda olmadığı belirtilmeyen bir ayrıntı.
  • eps önemlı artı ama yenı doblo nun tipi gerçekten hiç hosuma gıtmıyor kango ona gore daha guzel gibi zor bir karar ama 2.el nide düşünürsek doblo alsan daha iyi olur gibi
  • Bence Kangoo
  • doblonun bu hafta 1milyonuncusu banttan indi..o kadar çok kullanıcısı var ki bende bunlardan biriyim..şu anda ikinci doblomu kullanmaktayım..bana sorarsan..kango sahibi olmadım ama kullandım,araştırdım zamanında inceledim biliyorum hani onu da..doblo sahipleri olarak ***** dayız.sormak istediğiniz olursa bekleriz..kangoo dahi alsanız sohbet için bekleriz..şimdiden hayırlı olsun..doblo ;)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sevgili Belenenses ve diğer arkadaşlarım;
    Hepinize öncelikle çok ama çok teşekkür ediyorum.

Öncelikle ben aracı bu hafta almaya niyetli olduğum için temiz bir roomster arayıp bulma veya 1.6 tdi 105 hp'lik versiyonunu bekleme şansım yok. 5 kişilik bir aileyiz.

Doblo'nun artıları esp ve hillholder kangoo'ya göre ancak;
    -kullanıma göre değişse de şu ana kadar kullandığım araçlarda esp yoktu, pek de ihtiyaç hissettiğimi söyleyemem. kullanım şekliyle alakalı bir konudur bu. bir de hillholder olayı var ki yokuşlarda kalkışa destek olan bu sisteme de pek ihtiyaç duymadım çok şükür.

Gelelim kalan özelliklere ki hemen hemen aynı ve kendi sınıfının şu anda en güvenli aracı kangoo.
    Arada da 2000 TL gibi bir fiyat farkı var ki az bir para da değil hani.

2000 TL ile cam karartma + navigasyon + ses sistemi ( gürültü çıkarmak için değil kaliteli müzik dinlemek için yapılan sistemlerden ) vs... gibi ekstra opsiyonlarda ekleme ve iyileştirme yapılabilinir.

Ayrıca; Kangoo aldığım zaman satacak olan renault bayii Ziebart Koltuk Korumasını ücretsiz, Amerikan Cam Filmi'ni %50 indirimle sunacak. Bu durumda da görüntülü park sensörü için ekstra bir bütçe açılacak ki onu da %50 indirimle alıp montajını yapacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dj appıah

quote:

ESP dobloda önemli.Kangoo kullanıcısıyım 16 jant taktım gayet virajlarda iyi.Çokta memnunum.Tipsiz diyen arkadaşlar doblo sanırım çok tipli.Cenaze aracı gibi:)

Kangoo iyi yol tutuyor diyorsanız bi focus filan sürün kangoo nun geyik tesiti vardı zor çıkmıştı testen 2 teker üzerinde

Kangoo'yla focusu kıyaslamak zor olur ancak focusu rahatlıkla civic'le kıyaslarım
    Kangoo şu anda scenic şasisi üzerine yapılmış bir araç ve bu sınıfta en iyi yol tutuşa sahip olan(!) connect ve caddy'den daha iyi bir yol tutuşuna sahip. Çarpışma testlerinde caddy'den ön sırada geliyor.

Bir de geyik testine gelince; arabayı test etmek için değil kullanmak için almayı düşünüyorum. Gereksiz makasa girenlerden veya yarışanlardan da değilim. Yoluna göre giderim. Dobla'ya gelince bir fiat çalışanı doblo'nun eski şasisi üzerinde bir kaç değişiklik yapılarak bağımsız süspansiyon uygulandığını belirtti. Aynı şeyi bir kaç fiat servisinden de duydum. Şahsi görüşüm Grand Scenic şasisi üzerine konumlandırılan Kangoo'nun bu konuda adha başarılı olacağı.

• Ben olsam tercihimi doblodan yana yapardım hem donanımı daha iyi hem de kangoo ya nazaran daha iyi yol tutuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.alphi

quote:

Orijinalden alıntı: dj appıah

quote:

Kangoo'yla focusu kıyaslamak zor olur ancak focusu rahatlıkla civic'le kıyaslarım
    Kangoo şu anda scenic şasisi üzerine yapılmış bir araç ve bu sınıfta en iyi yol tutuşa sahip olan(!) connect ve caddy'den daha iyi bir yol tutuşuna sahip. Çarpışma testlerinde caddy'den ön sırada geliyor.

Bir de geyik testine gelince; arabayı test etmek için değil kullanmak için almayı düşünüyorum. Gereksiz makasa girenlerden veya yarışanlardan da değilim. Yoluna göre giderim. Dobla'ya gelince bir fiat çalışanı doblo'nun eski şasisi üzerinde bir kaç değişiklik yapılarak bağımsız süspansiyon uygulandığını belirtti. Aynı şeyi bir kaç fiat servisinden de duydum. Şahsi görüşüm Grand Scenic şasisi üzerine konumlandırılan Kangoo'nun bu konuda adha başarılı olacağı.

siz kararınızı kangoo da vermişsiniz zaten daha niye doblo diye soruyorsunizki ayrıca uslubunuzu biraz daha saygılı biçimde yazarsanız severim (!)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.