Şimdi Ara

'Yeni Doblo & Yeni Kangoo Arasındayız' demiştik. Yeni Kangoo Aldık (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
0
Favori
8.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr.alphi

quote:

Orijinalden alıntı: geshu

Dört tekerlekten bağımsız süspansiyon ve esp bana göre gözden çıkarılmayacak artılar, sırf bu yüzden kesinlikle doblo alırdım ben.

4 tekerlekten bağımsız arka süspansiyon ve üst sınıf bir binek otomobil şasisi de kangoo'ya avantaj sağlıyor şahsımca. ESP elbette çok çok önemli bunun farkındayım ancak doblo'ya sıcak bakamıyorum bir türlü.

otomobil şasisi tek başında konforda çok fark edicegini sanmıyorum...

Bagımsız süspansiyon konfor adına kangoya göre daha bi + sağlar çünkü konforu süspansiyon belirler bu 2 araçta yük için tasarlandıgı için ikisindede aşa yukarı aynı sertlikte suspansiyon vardır..

Yeni doblonun yüklü durumunu görmedim ama yeni kango yüklü durumda yere çok fazla yanaşıyor ve bozuk yollarda sıkıntı yaratır...

• quote:

Hayırlısıyla girdik artık bir yola. Büyük ihtimalle kangoodan yana kullanacağım tercihimi ama kısmette ne olduğu bilinmez. Hayırlısı olsun diyorum.

en ıyısı doblo dan daha ıyı benım gözmde
  • quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

Hayırlısıyla girdik artık bir yola. Büyük ihtimalle kangoodan yana kullanacağım tercihimi ama kısmette ne olduğu bilinmez. Hayırlısı olsun diyorum.

Tasarım olarak daha iyi evet ama donanım olarak doblo daha mantıklı...

Her zaman oldugu gibi yani araçtan beklentileri iyi hesaplayıp bazı şeylerden vazgeçip terçih yapmak gerekiyor

Yeni doblo'nun alınabilcek tek rengi siyah onun dışındakilere para verilmez bence...

• Derin bordo olarak geçen renk de çok güzel, bir de siyah tabii.
  • quote:

Şuanda sınıfının en konforlu aracı doblo. Arka makas sistemini kaldırmışlar, konfora etkisi yüksek.
    Şasiye 2 yerden bağlanıyor, aracın altına eğilip bakın. Yol tutuşta büyük etki yaratıyor. Üstüne birde ESP ekleniyor. Son derece güvenli.
    Sınıfının en iyisi diyebilirim. Kangonun slolom testlerini izleyin yada gidin kendiniz test edin. Ondan sonra doblonun slololm testlerini izleyin. Çok far var. Birisi savruldu savrulcak gibi çıkarken, diğerini kullananlar bu kadarını hiç beklemezdim derler.
    Bu sınıfta araç alıcak olsam, bu kesinlikle doblo olurdu.
    kesinlikle katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

quote:

Tasarım olarak daha iyi evet ama donanım olarak doblo daha mantıklı...

Her zaman oldugu gibi yani araçtan beklentileri iyi hesaplayıp bazı şeylerden vazgeçip terçih yapmak gerekiyor

Yeni doblo'nun alınabilcek tek rengi siyah onun dışındakilere para verilmez bence...

dobloya para vermem ben arkadaş altı üstü doblo degılmı ne beklersın .

her tARAFI masraf dökuntu

• Arkadaşlar merhaba başlıkta sanırım konfor ve aile bütünlüğünden bahsediliyordu.

bu iki aracıda yeterince inceledim hatta test sürüşleri de yaptım

gelelim sonuçlara

1.Kango nun arka koltukları bir önceki modelden alınma ve yetişkinlerin oturması adına ufak ve sığamamaktasınız bunun sebebi ise koltukların tam yatırılabilme adına ufak yapılması bu büyük bir eksik yolcu konforu adına.

2.dobloda bu segmemtteki ilk ve tek tam bağımsız süspansiyon sistemi varki bu test sürüşü sırasında dikkatimden kaçmadı.

vede bu manada ciddi bir fark bir otomobil edasında.

3.doblo parçaları yerli olması manasında ucuzdur Kangoo ise ithal daha pahalı parçalar demek.

4.hacim anlamında doblo şu an ki en geniş ve fonksiyonellikte daha bonkördür.

5.donanım anlamında yine doblo kango daha kısır bir yapıya sahip.

6.yol tutuş anlamında doblo daha iyi kango çok çabuk zıplayan bir karakteristiğe sahip (malum geyik testi dillere destan seyreden korkar)

7.görünüş olarak ikiside çirkin bana göre ama doblo ön hariç daha akıcı ve modernize gibi.

ben imzamdaki aracı kullanıyorum dediğim gibi bu iki aracıda test manasında ve tüm detaylarına kadar inceledim.

bu iki araçtan tercihim doblo olurdu daha modern ve daha donanımlı ve parçaları daha ucuz.vede daha fazla süspansiyon konforu ile aile aracı konforu sunuyor.

yalnız bu araçları bir test sürüşü ile denemenizi öneririm diğer türlü havada kalır.

sadece torpidolarına bakmakla fikir edinmeniz yanlış olur bence

• ayrıca kangoo şasisi eski kasa (2. nesil) scenic üzerine kurulmuştur. şu an satışta olan scenic 3. nesil ile alakası yoktur.
  • Öncelikle; ben bu iki aracı da test ettim. Hem ön hem de arka koltuklarında oturdum yolculuk esnasında. Her iki aracı da kullandım ve aynı arkadaşıma kullandırttım ben arka koltukta otururken. Hatta üstüne üstlük berlingo ve partner'i de test ettim bu gün. Daha önce de caddy ve connect kullanmıştım.

Şahsi kanaatim;
    konfor konusunda tam bağımsız arka süspansiyonları olan kangoo ve doblo ve de partner/berlingo daha ön plana çıkıyorlar.
    hakiaktten ford'un taş gibi kasası var ve ne kadar yüklersen yükle bana mısın demiyor ancak bi caddy alıp o kadar para saydıktan sonra yük yüklenir mi orasını da merak ediyorum. zaten benim imkanlarımın da biraz üstünde.

geri kalıyor connect kangoo dobloa partner/berlingo

içlerinde en uygun olanı ek donanımları ve bayii hediyeleriyle kangoo şu an için onun da tek eksiği esp.

doblo'nun tipine nedense ısınamadım. bu yaptığım marka tutuculuğu değil, bir araba almak istiyorum ve alacağım arabaya biraz olsun ısınmam lazım. doblo o farları kullandığı sürece soğuk gelecek bana.

kangoo şu anda en yüksek olasılık hemen ardından da partner ya da berlingo geliyor. tabi şartlar ne getirir ne götürür bilinmez. kazasız belasız güle güle kullanacağımız bir araç nasip olur inşallah

• Haydi Hayırlı Olsun

Arkadaşlar uzun zamandır araştırıyor ve ekonomik durumları ayarlamaya çalışıyordum. Her şeyi hallettik ve en son aracı almaya gittik. Aile içerisinde de yapılan toplantı sonucu Kangoo'da karar kıldık dün akşam da gidip imzaları falan attık.

ilk önce anlaştığımız bayiye gittik ellerinde araç kalmamış. daha sonra bir başka bayiiye gittik onlarda da araç yoktu. Son bir umutla 3. bayii'ye kapanmak üzereyken yetiştik. Bayii satış müdürüyle oturduk pazarlığımızı yaptık.

2011 Model İnci Gri renginde 105 BG Yeni Kangoo Multix Expression'u
    -Teknoloji Paketi
    -Güvenlik Paketi
    -Tavanbar
    -Alaşım Jant

olarak satın aldık.

Ayrıca bizim isteğimiz doğrultusunda çok çok cüzi bir miktar karşılığında

-Tomtom XL Navigasyon Sistemi (Tüm Dünya ve Türkiye Haritaları Yüklü imiş)
    -Mesafe Ölçerli, Ekranlı Park Sensörü
    -LCD Ekranlı Bluetooth Araç Kiti
    -Renault Orijinal Alarm'ı da araca dahil ettik.

Cam filmi konusunda yasak oluşu dolayısıyla çekinceliyiz. Aracı alır almaz da uzun yola çıkma niyetinde olduğumuz için şimdilik riske etmeye değmez diye düşünüyoruz. Sanırım bu haliyle de piyasadaki en dolu kangoo bizimki olacak.

Görüşlerini paylaşan ve yardımcı olan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle

• Hayırlı olsun.Güle güle binin.
  • Teşekkür ederim, daha güzelleri sizlere nasip olur inşallah. Bu arada nickinizden aklıma geldi Bahçelievler Trafik Tescil yeni araçlara FB plaka veriyor şu sıra, inşallah bana öyle bir şey denk gelmez. Çok sıkı bir Beşiktaş taraftarıyım, binmeye yüzüm olmaz
  • quote:

Teşekkür ederim, daha güzelleri sizlere nasip olur inşallah. Bu arada nickinizden aklıma geldi Bahçelievler Trafik Tescil yeni araçlara FB plaka veriyor şu sıra, inşallah bana öyle bir şey denk gelmez. Çok sıkı bir Beşiktaş taraftarıyım, binmeye yüzüm olmaz

Güzel dileğiniz için teşekkürler.
  • Hayırlı olsun kaça alındı ve diğer ekstralar için ne kadar ödediniz ?
  • Çok iyi seçim

Her nekadar şiddetle Roomster da önermiş olsam
    Sınıfındaki en başarılı araçlardan birini seçtiniz buna emin olun
    Çünkü ilk çıktığında bende seçmiştim.

Güle güle kullanın

Geyik testi muhabbeti yapanlara hiç aldırış etmeyin.
    Vatandaş hafif ticari ESP si olmayan kamyonetine biner.
    Sonra gider testteki Kangoo ya .ok atar

Ama sorsan kendi araçları ESP sizde olsa Kangoo dan iyi yol tutar.
    Nerden biliyosun diye sorsan

bi Kangoo bide ben 130 la viraja girdik Kangoo pazara gitti ben devam ettim diyebilir.
    Rüyamda öyle gördüm diyebilir.
    İçimden öyle geçiyo diyebilir.

bide aklımdayken söyleyeyim

Garantiniz 2 yıl sınırsız kilometre olmalı
    Bunu yılda ortalama yaptığınız km ye göre hesaplayın

2 yılla aynı koşullarda 100000km garanti yapma olasılığınızda var.
    Senede 20000 km yapsanız 5 yıl eder.

Sonradan yaptırmaya kalkmıştım belli bi süresi vardı geçirmişim.

Ayrıca
    Bana sorsanız Yeni Kangoo kullandında aklında en çok ne kaldı diye

Kesinlikle Frenleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 31 Temmuz 2010; 19:04:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Hayırlı olsun kaça alındı ve diğer ekstralar için ne kadar ödediniz ?

Çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olur inşallah.
    Araç her şey dahil 33.000 TL ye mal oldu. Trafik sigortası, kaskosu da içinde olmak üzere.

Belenenses; sana da çok teşekkür ederim arkadaşım. Roomster de iyi güzel araç ama aile genel meclisinden bu karar çıktı bize de uymak düştü
  • 105 lik ve bütün donanımlara ilaveten igorta/kasko falan çok iyi bence.Sonradan masraf etmeye gerek kalmaz en azından.Kan akıtmayı unutmayın ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

105 lik ve bütün donanımlara ilaveten igorta/kasko falan çok iyi bence.Sonradan masraf etmeye gerek kalmaz en azından.Kan akıtmayı unutmayın ...

hayırlısıyla hafta içi teslim alacağız aracı alır almaz aklımda zaten o koltuk koruma falan yaptırmadan evvel ilk işim o olacak

bütün donanımlar + ekstraları içinde bence mükemmel bir fiyat çünkü sadece teknoloji paketli güvenli paketli araca 33.300 tl fiyat aldığımı bilirim.

• quote:

Şahsi kanaatim;
    konfor konusunda tam bağımsız arka süspansiyonları olan kangoo ve doblo ve de partner/berlingo daha ön plana çıkıyorlar.

Yeni kangonun süspansiyonu hakkında pek bilgim yok(tam bagımsız değil diye biliyorum ama emin değilim), tepee ve berlingonun tam bagımsız değil...

Yeni doblo ile berlingo ve tepee'nin süspansiyonu farklı yani
  • Tepee,Berlingo,Kangoo da makas yok Connect veya Caddy deki gibi ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.