Kullandığım masaüstü bilgisayarım yeni anakart,ram,işlemci parçaları aldım. Eski donanımda kullandığım harddiski değiştirmeden donanımı kendim monte ederek bilgisayarı başlattım. Fakat bir türlü format atıp windows kuramıyorum. ilk başlarda 0x0000007B hatalı mavi ekranı alıyordum. Daha sonra satayı aschı den ide yapınca bu sorun düzeldi. Format atabiliyorum. Fakat windows dosyalarını kopyaladıktan sonra reset atıyor ve yeniden başladığında tekrar format ekranına dönüyor. Önyükleme yapmak için bir tuşa basın diye bir yazı gelmiyor. Win7 yüklerken daha win7 dosyaları hazırlanırken reset atıyor. Usb ile format atmayı denedim ama değişen bişey yok. Farklı farklı xp ve win7ler yükledim sorun aynı. Dünyanın cdsini ve zamanını harcadım. Harddiskten başlatmaya çalıştığımda bilgisayarı sürekli kendine reset atıyor. En ufak bi fikri olan var mı?
Yeni taktığın donanımlardan birinin bu sorunu verdirme ihtimali var.Sorunlu donanımı bulmak için sök tak dene yanıl yöntemlerini denemeniz lazım ki sorunlu parçayı bulasınız.
nasıl sök tak yapabilirim ki :) ram bile tek slot
quote:
Orijinalden alıntı: keyndo
sorunun yüksek ihtimal donanımda. taktıgın parçaları biosa girip anakarta tanıttınmı?
hdd yi görmüyor olabilir görmüyorsa da windowsun kopyalayacak yer bulamadığındandır sorun
quote:
Orijinalden alıntı: zyf
hdd yi görmüyor olabilir görmüyorsa da windowsun kopyalayacak yer bulamadığındandır sorun
Böle Bişey Olsaydı- Kur Donanımıza Bağlı Sabit Disk Bulunamadı Hatası- Alırdı.
quote:
Orijinalden alıntı: kmlhyt
quote:
Orijinalden alıntı: keyndo
sorunun yüksek ihtimal donanımda. taktıgın parçaları biosa girip anakarta tanıttınmı?