Şimdi Ara

Yeni ekran kartı alıcam ama özellikleri nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartım 1792 MB ve DDR3 bana yetmiyor yeni ekran kartı alacağım ama anakartım hangi ekran kartlarını destekler bilmiyorum. Anakartımın sayfasında şöyle yazıyor:

1 x PCIe 3.0/2.0 x16

2 x PCIe 2.0 x1

Ben bunlardan bir şey anlamadım. Başka bir forumda DDR2 ekran kartı takılıysa DDR5 te takabilirsin yazıyordu. Bu DDR3 için de geçerli mi?

Ve Ekran kartının "bit"i önemli mi? Yani bit ne kadar fazlaysa hız o kadar artar mı?

Anakartım: P8H61-M LX3 PLUS R2.0

Ekran Kartım: Intel(R) HD Graphics 2500

Eğer daha fazla bilgi gerekiyorsa söyleyin atarım.

Şimdiden teşekkür ediyorum herkese. Bir de GPU-Z görüntüsü bırakıyım.

Yeni ekran kartı alıcam ama özellikleri nasıl olması gerektiğini bilmiyorum.

• GT 1030, sistemin için yeterli olur hocam.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce GT1030 AERO ITX 2G OC 2GB GDDR5 64Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gt1030-aero-itx-2g-oc-2gb-gddr5-64bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

• Teşekkürler...
    Bu ekran kartı GDDR5 yani ben de DDR5 alabilirim değil mi?
  • KeremKorkmaz123 K kullanıcısına yanıt
    Anakartınn bellek desteği anakartındaki bellek slotlarına ait, bugün en güncel anakartlar DDR4 bellek desteklidir ve piyasada anakartlar için satılan en güncel bellek tipide DDR4 tür, ancak en güncel ekran kartları GDDR6/6x gibi bellekler de kullanıyorlar, uzun lafın kısası; anakartına takacağın herhangi bir kartın üzerindeki bellek tipi ve boyutu anakartını âlâkadar etmez, hâliyle almayı düşündüğün kart üzerindeki bellek tipine, boyutuna fln takılmana hiç gerek yok.

Alacağın kart için ise işlemcinn, psu nun ne olduğu ve bütçe dilersen de bunların yanında kullanım amacı (işmi/oyunmu gibi) bilgileri verirsen forundakiler sana en uygun model/leri daha rahat önerebilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.