Şimdi Ara

Yeni ekran kartı düşük hız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar 4 ay önce NVIDIA RTX 3070 aldım 2.el, almadan önce elimde RYZEN 5 3600 - RX 5500 XT vardı oyunlarda genellikle %30 CPU %100 GPU şeklinde ilerliyordu ekran kartını aldıktan sonra işlemciyide Ryzen 5 5600x ile değiştirdim. Ancak performansımda inanılmaz bir kayıp yaşandı oyunda %3 cpu %30 gpu verisi alıyorum. eski ekran kartımı taktığımdada bu değişmiyor sanki sabitlenmiş gibi aynı verileri almaya devam ediyorum. "Driverlarım ve Bios'um güncel" (ilk 2 ss rx 5500 xt-ryzen5 5600x ile çektim görev yöneticisinde farklı oyunda farklı görünüyor. ancak Rtx 3070 ile oyunda %30 kullanımın üzerine çıkamıyorum işlemci görev yöneticisinde yine aynı değerleri veriyor. )

• Gösterdiğiniz veriler çok yetersiz. Sorunun ne olduğunu anlamamız mümkün değil. Msi afterburner falan kullanarak daha ayrıntılı fotoğraflar lazım. Sisteminizi ryzen 5600x rtx 3070 yaptıktan sonra sıfırdan format atıp windows 10 kurun. Öyle deneyin. Eski sürücüler problem çıkarıyor olabilir. Yüzde gösterimde hata olabilir. Yine ayni FPS'imi alıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden aldığım fps değerlerini alamıyorum ayrıyetten dediğiniz gibi format attım sadece win 11 üzerine kurdum hala aynı değişen birşey yok

• justypasha J kullanıcısına yanıt

Sıfır mi kurdunuz windows'u hangi oyundan bahsediyorsunuz. Kaç fps alıyorsunuz. Gerçekten sorun çözülmesini istiyorsanız daha fazla bilgi lazim. Bende de rtx 3070 var. Karşılaştırabiliriz. Msi kompustor yükleyip msi-01 de 1440p full screen ayarlarda kaç fps alıyorsunuz bir bakin. Ben 59 fps alıyorum.

Windows 11 oyun icin iyi degil. Bircok ayar yapmak lazim. Core isolation kapatmak lazim. Yüzde 20 fps kaybı yapıyor neredeyse optimize etmezseniz. Bios ayarlarini değiştirmezsiniz degil mi. Biosu sifirlayip baktınız mi.

• işlemciniz neydi, yarın kompustor yükleyip bakacam

• mining furyasının patladığı dönemin kartı 3070. bios'u değiştirilmiş kart olmasın? çekirdek gücünü kısıp ram'leri tam güç çalıştırıyorlardı o kartları hep.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Qq
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Ryzen 7600x. İşlemci önemli degil. Bu test direk ekran kartına yükleniyor zaten. Cevapla diyerek cevap verirseniz bildirim gelir hemen haberdar olurum.

• shruikan kullanıcısına yanıt

Kartın biosunu neden değiştiriyorlarki. O olasılıkları en son düşünüyorum. Benimde aklıma acaba gercek 3070 degil mi kart diye geldi ama önce bir bakmamiz lazim.

• shruikan kullanıcısına yanıt

peki bunun için yapabileceğimiz bir şey varmı?

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

aldıktan sonra kart işlemcisini sizin düşündüğünüz gibi düşünerek test ettim. GA serisi bi işlemci 3070 olduğu kesin ancak tam performansı alamamaktayım

Müsait olduğunuz zaman test edin. Hatta msi after burner yükleyip fotoğraf atin. Ayrıntılı olarak bakalım ne kadar performans farkı var. Benim kart palit model. Normal 3070'lere gore GPU hizi bir tik düşük olduğu icin performansı da bir tik düşük. Sıfır almıştım
    Belki de mining yapıldığı icin ısınma kaynaklı performans düşüktür. Gpu hızı ne ısısı kaç derece bakıp karar veririz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.