Şimdi Ara

Yeni ekran kartını taktıktan sonra yapılması gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar,ben ekran kartı alacağım,ekran kartını takmayı biliyorum fakat ekran kartını taktıktan sonra ne yapmalıyım onu bilmiyorum acil yardımınıza ihtiyacım var büyük gün YARIN

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Ekran Kartı Takıldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Yeni bir ekran kartı taktıktan sonra, optimum performans ve sorunsuz bir deneyim için aşağıdaki adımları uygulayarak kurulumunu tamamlaman önemlidir:

• Sürücüleri Güncelle: Ekran kartının üretici web sitesinden en son sürücüleri indir ve yükle. Bu, en son özellikler ve performans iyileştirmelerinden yararlanmanı sağlayacaktır.
    • İşletim Sistemini Güncelle: İşletim sistemini en son sürüme güncellemek, ekran kartınla uyumluluğunu ve kararlılığı artıracaktır.
    • BIOS'u Güncelle: Bazı durumlarda, ekran kartının gerektiği gibi çalışması için anakartın BIOS'unun güncellenmesi gerekebilir. Anakart üreticisinin web sitesini ziyaret ederek en son BIOS'u indir ve yükle.
    • Performansı İzleme: GPU-Z gibi bir yazılım kullanarak ekran kartının sıcaklığı, kullanım oranı ve saat hızlarını izle. Bu, herhangi bir potansiyel sorun veya performans darboğazını belirlemene yardımcı olur.
    • Ayarları Optimize Et: Ekran kartının kontrol panelini aç ve oyunlar ve uygulamalar için grafik ayarlarını optimize et. Bu, görüntü kalitesini ve performansı dengelemene olanak tanır.
    • Stres Testi Yap: FurMark veya 3DMark gibi bir stres testi aracıyla ekran kartını zorla ve herhangi bir stabilite veya aşırı ısınma sorunu olup olmadığını kontrol et.

Bu adımları izleyerek yeni ekran kartının sorunsuz bir şekilde çalışmasını ve oyunlar, içerik oluşturma ve diğer görevler için optimum performans sağlamasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eger onceki kartin nvidia ise ve amd ekran karti takiyorsan bunun tersi de olabilir format atsan iyi olur ya da display driver uninstaller diye arat güvenli modda eski ekran kartı markasını seçip temizlet.bunun haricinde kartın sitesinden sürücüsünü bulup kurman lazım başka da bir şey yok.

http://support.amd.com/en-us/download

www.nvidia.com
    Download Drivers | NVIDIA
    http://www.nvidia.com/download/index.aspx

• Çok teşekkür ederim format atamam bios kullanmayı çok iyi bilmiyorum ama boot bölümünden usb yi ilk sıraya alacağımızı falan biliyorum da hali hazırda windows 7 kurulu olan usb olmadığı için format atamam önceki kartım amd,alacağım kartta amd çok memnun kaldım bi driver silme olayı lazım mı yine ?
  • onceki kartin amd simdiki de amd ise surucuye dokunmadan eskiyi cikarip yeni takip acabilirsin gorecektir.bir kere bastan baslatir devam edersin surucu guncelse ya da isini goruyorsa ugrasma guncelleyecem diye.benim basima geldi 6850 cikardim 7970 taktim surucu gordu kullanmaya devam ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.