Şimdi Ara

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.647
Cevap
180
Favori
922.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buklamania

Fiat marka araçlara karşı ben de herkes gibi mesafeliyim. marka algısı ortada, Fiat'ı savunan arkadaşlar bile fiyatının ucuz olmasını bekliyorlar. Düşük fiyata yeni arabaya binmek için Fiat uygun bir marka, fakat kalite olarak tartışılır tabi..

Ben de Fiat deyince uzak duran biriyim, ama aracın dış tasarımı, 1.6 Dizel motoru ve fiyatı dikkatimi çekmedi değil. Acaba alıp 1-2 yıl binip satınca zarar eder mi ? İkinci eli kuvvetli olur mu ? VW, Honda gibi konforlu olmadığını testlerde söylüyorlar. Hatta arabanın Clio ve C-Elysee ile rakip olduğunu söylüyor ve Civic ya da diğer markaları ağızlarına bile almıyorlar. Ben onların yalancısıyım....

2004 yilinda 1.2 benzinli albea almistik. 220 bin km de 2013 de sattik. 220 bin km de yaptigi tek sorun akü idi. aracin sadece akusunu degistirdik. sorunsuzluk olarak benim bir kuskum yok markadan. kullandigimiz icinde biliyoruz. 1.6 dizel e guzel bi kampanya indirim yaparlarsa her türlü binilir bu araca bence.

2.el de sorun cikarmicaktir cunku ticari olarak multijet motorlarin ününü bilmeyen yok her türlü gider.

de ben max hiza takildim. 320 nm torklu 120 beygir arabayi neden 199 da kisitladilar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tired of waiting -- 22 Ekim 2015; 14:48:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tired of waiting T kullanıcısına yanıt
    Son hız sınırına takılma dostum stock 320 nm tork yokuş mokuş tanımaz, parçalar gider. Hele bir de chip tuning yaparsan en kötü 150 beygir ve 390-400 nm torka çıkarsın.
  • YSF_023 kullanıcısına yanıt
    İkinci elde zarar etmeyen bir araba varsa o da nasıl oluyorsa bende çok şaşırıyorum ki vw' dir.

Honda Civic' i tercih edenlerin %95' i sorunsuzluk tercih etmeleridir. Ve civic çok kaliteli arabadır. Kalite koltuk, torpido malzemesi ve yol sesi almasından ölçülemez.

Clio Symbol için konuşuyorum, şehir içi 5 lt yakan, bagajı büyük, iç hacmi yeterli, 35 bin TL' ye 2014 model bir symbol almak gayet normal bence mesela. Bir cep telefonu olmuş 3000 TL ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Son hız sınırına takılma dostum stock 320 nm tork yokuş mokuş tanımaz, parçalar gider. Hele bir de chip tuning yaparsan en kötü 150 beygir ve 390-400 nm torka çıkarsın.

otobanda nasil gidiyor cok merak ediyorum. fiat ile buyudum sayilir. marka olarak kalbimde. 1-2 gunluk sifir kiralayip otobana ciksam kafamda soru isareti kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: tired of waiting

quote:

otobanda nasil gidiyor cok merak ediyorum. fiat ile buyudum sayilir. marka olarak kalbimde. 1-2 gunluk sifir kiralayip otobana ciksam kafamda soru isareti kalmaz

150 km/saatten sonra pek güvenli olacağını sanmıyorum ancak bu torkla sürüş keyfi hoş olabilir.

EDIT: MESAJLARA (-) KOYAN ARKADAŞLAR, ELBETTE FİKİRLERİNİZE SAYGILIYIZ ANCAK NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ TARTIŞABİLİRİZ. ADI ÜZERİNDE BURASI FORUM. FİKİRLERİMİZİ TARTIŞAMAYACAKSAK BURAYA YAZMANIN NE ANLAMI KALIR? NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ KONUŞABİLİRİZ, TEŞEKKÜR EDERİZ. EĞER BİR ŞEY YAZMAZSANIZ O (-) LER HAVADA KALIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 22 Ekim 2015; 18:54:31 >

• Ben de vw, Honda, Toyota için diğer araçlarla aynı kalite ama makyajlı diye düşünüyorum ama Qasqai incelemem neticesinde düşüncelerim değişti.

Golf, Civic, Polo, Micra bunlar çevremdekilerin sahip olduğu ve ara ara kullandığım araçlar.
    Doğuş otonun müşteriye bakışı, vw iç donanım fakiri olmasına sinir oluyorum ama kaliteli araba yapıyor.
    Civic iç plastik malzemesi ve ses yalıtımı da vw kadar iyi değil. Plastik malzeme sert olsa da uzun ömürlü. Sert kalitesiz, yumuşak kaliteli deniyor.

Toyota Corolla ve Auris var ama pek kullandım denemez. Konfor açısından vw tercih ederim.

KOÇ'un yıllarca Doğan ve Şahinle milleti kazıklamasından dolayı FİAT markasına uzağım açıkcası.
    EGEA testine burda izledim.
    Otomobil Dünyamyoutube
    Test - Fiat Egea/Tipo
    https://www.youtube.com/watch?v=cSUMGC1Tv4k

Clio zaten sıfırına 70 bin diyorsa Allah(c.c.) selamet versin denir.

Son hıza sorunsuz çıkıyorsa ve belli bir süre bu hızda gitmek sorun olmuyorsa benim için 199km hız makul. Neticede yollarımız ve kanunlar belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buklamania -- 22 Ekim 2015; 17:25:27 >

• MESAJLARA (-) KOYAN ARKADAŞLAR, ELBETTE FİKİRLERİNİZE SAYGILIYIZ ANCAK NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ TARTIŞABİLİRİZ. ADI ÜZERİNDE BURASI FORUM. FİKİRLERİMİZİ TARTIŞAMAYACAKSAK BURAYA YAZMANIN NE ANLAMI KALIR? NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ KONUŞABİLİRİZ, TEŞEKKÜR EDERİZ. EĞER BİR ŞEY YAZMAZSANIZ O (-) LER HAVADA KALIR.

• quote:

MESAJLARA (-) KOYAN ARKADAŞLAR, ELBETTE FİKİRLERİNİZE SAYGILIYIZ ANCAK NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ TARTIŞABİLİRİZ. ADI ÜZERİNDE BURASI FORUM. FİKİRLERİMİZİ TARTIŞAMAYACAKSAK BURAYA YAZMANIN NE ANLAMI KALIR? NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ KONUŞABİLİRİZ, TEŞEKKÜR EDERİZ. EĞER BİR ŞEY YAZMAZSANIZ O (-) LER HAVADA KALIR.

Forza celebic 👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • barantula kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Abi hepinizi eksiledim

Eyvallah, en azından bunu söyleyebildin.

• quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Abi sadece gırgır olsun diye üstteki mesajına eksi attım yoksa araba konusunda hem fikiriz

Eyvallah

• senin mantıkla 0 araba alınmaz
  • 1.6 e-torq 110 hp otomatik olan modelinin fiyatı hakkında bi tahmin yapabilecek olan var mı ? 60 lirayı bulur mu sizce ? Bide şehiriçi 10 litre falan yakar mı bu motor ?
  • YSF_023 kullanıcısına yanıt
    98 model 1.4 is
    02 model 1.6 es
    12 model 1.6 elegance otomatik

binicisi olarak konuşuyorum. Kalitede referans sayılacak tüm araçları da yeterince sürmüşlüğüm var.

Kaliteyi torpidoda kullanılan plastikten yola çıkarak belirtmedim, benim için kalite arabanın demirbaş yanları olan vites, motor ve süspansiyon noktalarıdır. 87 model otomatik bir civic' e hala çatır çatır binebilirsiniz ama 99 model otomatik bir bora sizi perişan edebilir. Yahut malum dsg' yi konuşmaya bile lüzum görmüyorum. En basitinden bizim iş yerinde skoda 1.2 tsi dsg' si olan bir abinin artık psikolojisi bozuldu. Alman tankı güya..

Civiclerin üzerinde bütün gençlik hevesimi aldım. "Gavurun arabası" gibi kullandım, bir kez, yahu bir kez dahi arıza yaşamadım. Ne vites, ne her türlü patinaja paldır küldüre rağmen ön takım, ya da motor soğukken bile tam güç kullanmaya karşın bir sorun yaşamadım. Fazlasıyla denedim. Aynı şeyleri bi vectrayla yaptığımızda araç arıza yaptı. Golf, jetta, alfa 156 gibi araçlarla da gençliğimizi yaşamaya kalktık, hepsinde sorunla karşılaştık.

Sağlamlık, kaliteden gelir.

Vw ikinci el konusunda da, iş yerim oto center' da. Poloların, golflerin nasıl piyasa yaptığını hergün görüyorum. Gelin buyrun, size yemek ısmarlayayım, biraz burada vakit geçirin, vw' ler üzerinde nasıl kar döndüğüne şahit olun. Sıfırı 61 lira olan poloyu adamlar 62 liraya verdi daha geçen hafta. Bende anlamıyorum nasıl oluyor ama oluyor işte.

• € nun 3.40 tan 3.20 TL ye düşmesiyle beraber bu aracın en üst donanım 1.6 dizeline vereceğim para 60000 TL nakittir arkadaşlar. Zaten Avrupa da şu anda araçlar liste fiyatlarından %6-11 arası indirimler ile satılmaktaymış. Vw %11 civarı indirim yapıyormuş. Bunu da göz önünde bulundurursak paramı bu fiyatlardan bu araçlara yatırmam. Düşük emtia fiyatlarından dolayı araç üretim maliyetlerinde düşüşler var, ve Avrupa'da bu fiyatlara yansıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Lansman fiyatı 68,900 olan lounge multijet egea alacağıma, emisyon memisyon dinlemem gider 72,500 TL'ye leon plus paketli veya 75.000 TL'ye advanced paketli DİZEL SEAT LEON alırım.

EMİSYON MEMİSYON DİNLEMEM. BU KADAR AÇIK YAZIYORUM.

bu vatandaşı niye bu kadar eksilediniz anlamıyorum. seat almam ama emisyon zerrece umurumda değil. piyasada magiruslar,eski ford ve bmc kamyonlar doluyken, belediye otobüsleri pislik püskürtürken ne emisyonu!
  • Almam...

• Az önce Opel bayinin birisinden mesaj geldi.

Astra 1,6 Sedan 53.500 - HB 51.500

Eyyy Fiat bütün firmaların ekim ayı kampanyaları var, senden yap bi kıyak..
  • Geçenlerde hazırlamıştım, ilgilenenlere faydası olsun... Kalabalık yapan bazı donanımları listeye eklemedim. Araçın zaten konumlandırıldığı yer itibariyle rakipleri rapid, toledo, 301, c-ellysee falan..

YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasayanadam -- 23 Ekim 2015; 17:04:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Lansman fiyatı 68,900 olan lounge multijet egea alacağıma, emisyon memisyon dinlemem gider 72,500 TL'ye leon plus paketli veya 75.000 TL'ye advanced paketli DİZEL SEAT LEON alırım.

EMİSYON MEMİSYON DİNLEMEM. BU KADAR AÇIK YAZIYORUM.

bu vatandaşı niye bu kadar eksilediniz anlamıyorum. seat almam ama emisyon zerrece umurumda değil. piyasada magiruslar,eski ford ve bmc kamyonlar doluyken, belediye otobüsleri pislik püskürtürken ne emisyonu!

Burda emisyondada önemli bir husus var arkadaş! volswagen markası insanları düşük emisyon yalanıyla kandırmıştır, üzerinde düşünülmesi gereken nokta budur , bu firma İnsanların güvenini sarsmıştır. Bu konuda Robert Bosh un hepimizin de bildiği bir sözü varki durumun vehametini daha iyi açıklar: ''İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim''

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.