Sıfır aldığım 1.4 sedan 6000 km'de biraz fazla yakıyor gibi geldi, ne dersiniz? Rodaj falan derken ilk zamanlar takmadım ama şu sıralar yakıt aldım ve trip b'yi sıfırladım, 10 litre gösteriyor. Katalog verisinden bir hayli uzak. Küçük bir şehirde yaşıyorum ve kısa mesafe kullanılıyor ama trafik de yok. Bana biraz fazla geldi açıkçası. Benzinde kullanılıyor. Edit: Uzun dönem trip a'yı da ekleyim, 7.2 litre. Kabaca yarısı uzun yol diyebiliriz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mshysteria -- 30 Mayıs 2024; 11:27:12 > |
YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (572. sayfa)
-
-
Yaşadığınız yer yüksek rakımlı yokuşlu inişli mi?
-
Hayır, tamamen düz bir şehir. Eğer kısa mesafe git gel nedeniyle çok yakmıyorsa kesin bir sorun olduğunu düşünüyorum.
İş-Ev arası 1-2 km civarı.
-
Gayet normal o zaman, şimdi bulursam kısa mesafe, soğuk motor c4x in tüketimini paylaşayım sizinle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Mayıs 2024; 13:57:6 >
-
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1-2 km de yakar hocam motor ısınmadan aç kapa yapıyorsun. Bu işlerde artık ya elektrikli araç lazım yada plug in hibrit araç lazım. Kısa mesafede elektrikliler çok mantıklı. Uzun yolda da yakıtlı araçlar iyi.
-
Elektrikli mantıklı da Anadolu'da servisi problem. Hadi uzun yol ve şarj işini göz ardı edip alırsın ama bi kazada, arızada servis İstanbul'da.
Geçen Mersinde kaza yapıp İstanbul'a Tesla'yı gönderip 9 aydır araç bekleyen birini okudum.
Tesla özelinde örnek verdim çünkü alacak olsam Tesla dışında elektrikli araca para vermem.
O zaman plug in hibrit araç zaten piyasada çoğalmaya başlayacaklar ilerde 50-100 km menzilli hemde içten yanmalı motorlu bir araca geçin.
-
Fiat Egea için yapılması gereken güncellemeler
1-Yol bilgisayarına tüketilen yakıt miktarını gösteren seçenek eklenmeli,
2-Fiat Connect uygulamasına tüketilen yakıt miktarı ile Trip A verileri eklenmeli,
3-Kapı anahtarına farları yakma, camları açma-kapama fonksiyonu eklenmeli,
4-Fiat Connect uygulaması park halindeki aracımın güncel konumunu göstermiyor, bir önceki konumunu gösteriyor. Uygulamanın tek fonksiyonu kapıları açma-kapama, bagajı açma. Bu uygulama mutlaka geliştirilmelidir.
5-Android Auto için kablosuz bağlanma özelliği eklenmeli,
6-Start-stop sisteminde bazen araç stop ettiğinde tekrar çalışmıyor, bu durum ışıklarda büyük sorun yaratıyor, start-stopu devre dışı bıraktığınızda da kullanım amacı kalmıyor.
7-Sinyal ve farın aynı kolda olması kötü olmuş, özellikle sola sinyal verdiğimde aracın selektör yapması canımı sıkıyor. Sanırım sinyal
kolunda sıkıntı var.
8-Aracı stop ettiğimde kontak anahtarı bazen yerinden çıkmıyor, tekrar çevirip deniyorum, bazen ilkinde yine çıkmıyor, ikinci kez deniyorum öyle çıkıyor.
9-Yakıt anlamında şehir içi daha iyi bir performans sunmasını beklerdim, klimasız 7-7,2 lt civarında yakıyor. Klimalı olsa rahatlıkla 7,5 litreyi göreceğiz. Ş.arası 780 km'lik yolculukta klimalı 5 litre yakıt sarfiyatı oldu.
Not: Aracım 2024 model 1.6 dizel DCT şanzıman
-
İyi akşamlar.
Motoru çalıştırıp rölanti devrinin normale gelmesini beklerken motor ikaz ışığı birkaç kere yanıp söndü. Hafiften sarsılır gibi oldu öncesinde de. Daha önce tecrübe eden var mı ?
Benzer bir duruma enjeksiyon arızası falan diyen olmuş şikayetvar.com da.
1.4 fire 5000 km.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Egea 1.3 için kredili ve kredisiz fiyat alan var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Yakıt'tan yapabiliyor. Benim de başıma geldi, daha o bayiden yakıt almadık ve daha o hataya rastlamadık.
Serviste bahsetmiştim arıza görünmüyor demişlerdi. Sizdeki durum farklı olabilir tabi.
Teşekkürler bilgi için.
Serviste bilgisayara bağlayıp baktılar. 1,3 ve 4. Silindirler de ateşleme problemi olmuş. Geçici bir hata olarak kayıt etmiş. Yakıt, buji, buji kabloları.. silindirlere kadar gidebilirmiş. Büyük ihtimalle yakıt ama inceleme için bırakmanız lazım, kayıt açıp garanti kapsamında değiştirmemiz için bizde de yapması lazım, görmemiz gerekiyor falan dediler.
Bırakamadım. Arıza kodlarını da sildirmedim. Başka servise de baktıracağım.
Hazır yazmışken şunu da sorayım. Daha önce dikkatimi çekmemişti ama, bu akşam farkettim. Kapıları kitleyince radyo açma kapama tuşunun ışığı yanmaya devam ediyor.
Başında beklemedim ama bu hep yanıyor muydu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rcknrll -- 22 Haziran 2024; 21:54:54 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ön konsolda ufak kırmızı bir ışık yanıp sönüyor ama multimedyanın açma kapama tuşuna dikkat etmedim.
Bakınca haber ederim. 😀
Kapı kilit tuşudur. Kapılar kilitliyken kırmızı ledi yanıp söner.
-
Arkadaşlar motor yağı 5-40 kullanıyoruz değil mi? Bir de hangi markaları tavsiye edersiniz? Servis Opar veya Castrol tavsiye etti. Şimdiye kadar serviste değişti. 2021 1.4 Fire var bakımdan 3000 km sonra yağ eksiltti. Üstelik çubuğa hiç gelmeyecek kadar. Servise götürdüm sorun nedir? Kronik diye biliyorum siz ne diyorsunuz dedim. Tabi suçu bana yıkmaya çalıştılar. Üstüne gitmedim. Eksiltiyor bu arabalar çok duydum, gördüm. Yağ ekleyip gönderdiler. Bir sonrakine de para alırız demeyi unutmadılar. O nedenle kendim eklemek istiyorum. Sormamdaki sebep o. Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
http://amrautos.co.uk/database_problem_cars.pdf
burada örnek bir liste ile hangi motor subaplarının daha. yüksek sıcaklıkta /benzin sogutucu etkisi eksikliğinde yavaş yavaş subap yatagina oturup en sonunda subap kıracağına dair
subap dizaynı ve kullanılan alaşıma ve ölçülere göre bazı motorlar zarar görürken bazı motorlar sorun çıkartmıyor, yani lpg dönüşümü için genelleme yapılamaz.
ayrıca aherkesin artık malumu afr ayarı zengin fakir karışım dan uzak durmak ve birebir orjinal ecudeki benzin/hava karışımına göre lpg enjeksiyon ayarı yapmak için kesin ön şart
daha sonra lpg kitindeki enjektörlerin devirlere göre istenen yakıt debisini sağlayıp sağlamadığı, enjektörlerin ömrü, kısaca kalitesi ve montajın en doğru şekilde fazla işçilik gerektirse bile yapılmış olması. manifoldun delindiği noktaların yakıt girişine en yakın şekilde seçilmesi, günde 20 araba lpg dönüşüm yapan servisi 3-4 liftten sonra manifoldu üstten delmeye başlamaması misal, eğer araba istiyor geretiriyor ise mutlaka lifte kaldırıp arabanın altında çalışması vs. vs.
-
arkadaşlar, fiay egea anladığım kadarıyla ihraç pazarlarında bizim eski yadigar tipo olarak satılmaya devam ediyormuş.
ben egea veya egea cross, ne zaman makyajlandı ne zaman yeni kasası çıkacak bilgisine ulaşamadım.
bazı resimlerde ön konsolda teyp altındaki klima yolcu sürücü havalandırma ızgaraları daire şeklinde ve birbirinden bagimsiz, bu hangi kasa ve yeni ise ne zaman türkiyeye gelecek?
-
Bu araç Brezilya pazarında üretilen Fiat Argo. Avrupa'ya gelmez.
Egea kasa yenilemeyecek, seneye sanırım üretimi bitecek. Stellantis grubundan bir aracın üretimine geçebilirler, benim beklentim C4 - C4X üretilir şeklindeydi ama o da eskidi epey, bekleyip göreceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 5 Temmuz 2024; 10:23:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X