Arkadaslar yeni cıkan focuslarda dizel otomatik vites secenegi yer almıyor mu yada almayacakmı???Ayrıca otomatik vites dizel olarak hacmi 2.0 dan dusuk hangi araclar var??Yardımcı olursanız sevinirim...
fordun kullandığı cvt şanzıman o kadar sorunlu bir şanzımandı ki ford bile baş edemedi ve artık cvt otomotik vitesi kaldırdı dizel ve otomotik vites seçenekli bazı otolar var megane privalage bva tam otomatik bir şanzıman hyundai i30 308in varmı yokmu bilmiyorum
ford 2008 yılında 6 iler powershift adını verdiği vw grubunun kullandığı dsg gibi çift kavramalı şanzıman kullanacağını açıklamıştı fakat 1.6 dizel versiyonda kullanılacakmı orası şu an meçhul ama 2.0 dizellerde kullanılacağı kesin..
yeni focularda bej ic doseme varmi acaba yoksa tek secenek siyahmi
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
fordun kullandığı cvt şanzıman o kadar sorunlu bir şanzımandı ki ford bile baş edemedi ve artık cvt otomotik vitesi kaldırdı dizel ve otomotik vites seçenekli bazı otolar var megane privalage bva tam otomatik bir şanzıman hyundai i30 308in varmı yokmu bilmiyorum
Kesinlikle doğru...,İkinci elde birkaç adet CVT şanzımanlı dizel araç bulabilirsiniz ancak uzak durmakta fayda var. Benzinli modellerde otomatik seçeneği var ancak yakıt tüketimi inanılmaz fazla...
Dizel, düz vites' e ise söylenecek pek bir şey yok. Gerçekten çok başarılı bir motor...
Forumda aratırsan Fordun önceden kullandığı 7 ieri CVT şanzuman sıkıntıklarını görürsün. Garnti kapsamında değiştirilmek zorunda kalan şanzumanları 15000 YTL gibi maliyetlerinden bahsediliyor. Bu sebebten ford bu şanzumanı kaldırdı. Şu anda piyasada olan C sınıfı dizel otomatik araçlar:
Toyota Auris 1.4 Dizel Toyota Corolla 1.4 dizel Renault Megane 1.5 dizel Hyundai İ30 1.6 dizel Citroen C4 1.6 dizel Fiat Linea 1.3 dizel Opel Astra 1.3 dizel
mhb arkadasım ben daha onceden focus kulandıgım ıcın bazı zamanlar arastırma yapıyorum hondamı focusmu dıye focuslar bence guzel araba tabıkı tercıh dızelden yana ama sanırım kısmetse dızel standart dusunuyorum senın soruna gelınceyenı kasalarda yanlıs hatırlamıyorsam ya 1.6 ıcın yada 2.0 cın beygırden kesın emınım 136 beygırlık bır dızel gelecek
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme