6.1 fazlamı ? 6.1 e fazla diyen kişiye ben gidip 24 vitesli bisiklet alın derim .. halk içinde bunun daha değişik bi terimide vardır .. buldun .. arıyorsun diye
Evet 6.1 fazla. Adamların demesine göre) Yakıt konusunda senin gibi düşünen biri olduğum halde fazla diyorum. Çünkü bir önceki astramı daha hırçın kullanmama rağmen 6.1 olmuyordu. İleride azalır mı onu bilemem.
quote:
Orijinalden alıntı: srfdrd3555
quote:
Orijinalden alıntı: Samet Özeren
6.1 fazlamı ? 6.1 e fazla diyen kişiye ben gidip 24 vitesli bisiklet alın derim .. halk içinde bunun daha değişik bi terimide vardır .. buldun .. arıyorsun diye
Evet 6.1 fazla. Adamların demesine göre) Yakıt konusunda senin gibi düşünen biri olduğum halde fazla diyorum. Çünkü bir önceki astramı daha hırçın kullanmama rağmen 6.1 olmuyordu. Ki bunuondan çok daha sakin kullanıyorum. İleride azalır mı onu bilemem. ,halk arasında neye ne dendiğini de çok iyi biliyorum
6.1 nedir? uzun yoldaki yakıt ortalamanız mı?
quote:
Orijinalden alıntı: 48H6776
hayır şehir içi. uzun yolda 4.5-4.8 arası gidiyorum şuan
quote:
quote:
1.4 ile 1.6 arasında yakıt farkı yok diyorlar sözde ama senin dediğine göre baya bir fark var
ben uzun yolda 4.3 gördüm şehir içi 5.0 ( çok yoğun trafik değil ama ) ama ben sakin kullanırım
yinede bu fark çok sanki
quote:
Orijinalden alıntı: fezalii
quote:
quote:
1.4 ile 1.6 arasında yakıt farkı yok diyorlar sözde ama senin dediğine göre baya bir fark var
ben uzun yolda 4.3 gördüm şehir içi 5.0 ( çok yoğun trafik değil ama ) ama ben sakin kullanırım
yinede bu fark çok sanki
Ben de hiç sakin kullanmıyorum. Uzun yol dediğimde de 120nin altına çok nadir indim(mecbur zamanlarda) Haftaya samsun izmir yapcam, sakin kullanmaya çalışcam, o zaman belli olur gerçek uzun yol
Eeee siz şimdi 1.4 daha mı az yakıyor diyorsunuz? Gerçi bu kullanım ve yola göre değişir 1.4 ün yokuşta klima açık 1.6 dan daha az yakacağını sanmıyorum ama Kullananlar bilecek Ben hala 1.6 düşünüyorum 9gün sonra siparişini geçeceğim nasipse...
Arabayı çalıştırdıktan sonra ön konsol ortasından haşırtı huşurtulu ses geliyo sonra kesiliyor nedir acaba
Ön konsoldan gelen ses sanki fotokopi makinası sesi gibi araba stop ettikten belli bir süre sonrada aynı yerden ses geliyo
quote:
Orijinalden alıntı: fordcu1961
Ön konsoldan gelen ses sanki fotokopi makinası sesi gibi araba stop ettikten belli bir süre sonrada aynı yerden ses geliyo
o ses önemli değil. Otomatik klimanın fan sesi diyorlar.
Benim araba 1.6 dizel .Her arabada varmıki bu ses srdrd3555 senin arabada varmı arkadaşım bu ses
quote:
Benim araba 1.6 dizel .Her arabada varmıki bu ses srdrd3555 senin arabada varmı arkadaşım bu ses
evet var. ben yok diyeni görmedim.
Saol arkadaşım servise gitmeyim o halde tşk ederim bilgi için
quote:
Saol arkadaşım servise gitmeyim o halde tşk ederim bilgi için
Bi arkadaş da bu konu ile ilgili şey demiş; cd çalarda cd bırakırsanız ses gelir demiş. cd yi çıkartıp da denemek gerekiyor
cd çalarda cd yok boştu arkadaşım
Bende cd yi çıkartıp denedim aynı ses yine oluyo. Dediğim gibi klima fanı sanırım. İnsan zamanla o sesi normal karşılıyo, sanki olması gereken bir sesmiş gibi görüyorsun:)
Selamlar, Son 2 aydır araç özellikleri ve fiyatları arasında iyice bunalmış durumdayım. Gönlüm 1.6 Titanium TDCI dan yana, fakat 2bin daha fazla verip yeni megan veya focus da alabiliyorsunuz. Tabi donanım çok daha zayıf oluyor. Fiesta ve Corsa nın test sürüşlerini yaptım, Fiesta da vites dğeişimleri çok daha yumuşak, seri bir araç..Corsa sağlam duruyor ama çok hantal geldi. İnternetten gördüğüm kadarıyla Clio ucuz ama ESP vb. yok. Yeni megan da o fiyata düşük donanıma sahip araç alabiliyorsunuz. Focus da aynı şekilde. Sorularım şunlar.. Fiesta kullanıcıları verdiğiniz paraya değdi mi? Önerileriniz nedir? Araç 2011 de kasa değiştirecek, motor 6 vites olacak diye haberler var yabancı sitelerde. Ne kadar beklememi tavsiye edersiniz? Konulan bantlar boya problemini çözdü mü? Aracın arıza çıkarma durumu nedir? Şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: ears55
Selamlar, Son 2 aydır araç özellikleri ve fiyatları arasında iyice bunalmış durumdayım. Gönlüm 1.6 Titanium TDCI dan yana, fakat 2bin daha fazla verip yeni megan veya focus da alabiliyorsunuz. Tabi donanım çok daha zayıf oluyor. Fiesta ve Corsa nın test sürüşlerini yaptım, Fiesta da vites dğeişimleri çok daha yumuşak, seri bir araç..Corsa sağlam duruyor ama çok hantal geldi. İnternetten gördüğüm kadarıyla Clio ucuz ama ESP vb. yok. Yeni megan da o fiyata düşük donanıma sahip araç alabiliyorsunuz. Focus da aynı şekilde. Sorularım şunlar.. Fiesta kullanıcıları verdiğiniz paraya değdi mi? Önerileriniz nedir? Araç 2011 de kasa değiştirecek, motor 6 vites olacak diye haberler var yabancı sitelerde. Ne kadar beklememi tavsiye edersiniz? Konulan bantlar boya problemini çözdü mü? Aracın arıza çıkarma durumu nedir? Şimdiden teşekkürler
Öncelikle aracımdan çok memnunum. Corsanın fiestadan daha sağlam durduğunu söyleyemem çünkü bir önceki aracım 2009 1.3cdti astraydı. Esp hiç birinde yok. Ama gücün varsa donanımı boşver git focus yada megane al. Ben donanım meraklısı biriyim o yüzden sis farı bile olmayan bir araca binmek istemedim ama şimdi düşüncem değişti. Focus trend x i al sonradan zevkine göre jant takarsın. Sis farı ve park sensörü de çok maliyetli değil ikisi 300-400e biter. Burada senin karar vermen gereken şey, Büyük araç mı küçük araç mı? Şimdiden hayırlı olsun Ha bu arada focusda alsan fiesta da alsan 2011 modelini bekle Focus yeni kasa ile geliyo, fiesta makyajlanıyo ve euro 5 motorla geliyo(daha güçlü ve sessizmiş 95beygir)
Hocam piyasayı öyle ayarlamışlarki arada 500-1000 TL oynuyor. küçük araçla büyük arasında 2000 TL var..donanım farkı var tabi ama.. insanı kararsız bırakıyorlar. dediğiniz gibi yeni fiestayla focusu bekleyelim. ne zaman gelir 2011 ler?fiyat farkı olur mu şimdikilerle arasında?
Selamlar. Ben de 1.6 TDCi Fiesta bakıyorum bu aralar. Yanlış bir bilgiyi düzelteyim dedim. Focus'un yeni kasası 2011 hazirandan önce Türkiye'ye girmeyecek. Nedeni ise Koç'un yeni kasa aracı Türkiye'ye getirmek istememesi. Büyük bir ihtimal Avrupa'daki tüm artık focusları Türkiye'de temizlettirecek ucuz ucuz :S
Ayrıca fiestanın kasa değiştirme gibi bir durumu söz konusu olmayacaktır kanımca. Son 12 yıldır fiestanın gelişimini bir düşünün. İlk başta 1997'de oval farlı şişkin stoplu fiestalar vardı. Sonra 2000'de oval farlar yerine yuvarlak güleç yüzlü bir fiesta geldi. Bu makyajlı hal 2 yıl sürdükten sonra 2002'de önceki kasa fiestanın makyajsız hali çıktı.2005'te ford bu araca makyaj yaptı hatta ST'sini ve Sport'unu getirdi.Sonunda da 2009 kasalar 2008 yılında yerini yeni kasa fiestaya bıraktı. Ford geçen ay internet sitesinde Fiesta'nın başından yeni ifadesini kaldırdı. Büyük bir ihtimalle bu kasa gelecek sene makyajlanacak. 2014 gibi de yeni bir kasa gelecektir. Çünkü Ford Otosan'ın Türkiye'ye 2011'de yeni kasa focusu 2012'de B-MAX'i(yeni kasa fusion) ve makyajlı Kuga'yı getireceği düşünülüyor. Nerden baksanız 2013'ten önce kasanın değişeceğini sanmıyorum...
Ford USA'e bakarsanız bizdeki fiestaların sedanını görürsünüz. Bu araçlar USA'da yaşanan ekonomik kriz sonrası tüketicinin taleplerine cevap verebilmek için oluşturuldu. Bir nevi bizdeki Clio Symbol gibi. Türkiye'ye gelmesi ancak Peugeot'ta olduğu gibi 206 piyasadan kalkmaya yakın olur bence. Ayrıca 6 vitesli şanzıman Türkiye için zor gözüküyor. Ancak 4 vitesli benzinli otomatikler yerine ya da PowerShift şanzımanla dizellerde gelebilir.