Şimdi Ara

Yeni Ford fiesta 1.6 TDCİ kullanıcıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
71.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de 2 aylık araştırmalarım sonucu 1.6 fiesta ve 1.6 90 bg focus arasındayım şu anda.
    siz de araştırmışsınızdır. fiesta yla alakalı bu kadar sorun şikayetlerine rağmen fiesta mı?
    yoksa 90 bg lik hb focus mu sizce?
  • Ben ocak ayından beri biniyorum, performansında sorunum yok , Arabayı ilk aldığımda ortalama 8,7 Lt mazot yakıyordu ve şu an 7500 Km de 5,7 ya düştü kaldı ki 90-100 civarı kullansaydım ort. 5,3 5,2 lere düşerdi sanmaktayım.. Şehir dışı ort 4,3 . Almak isteyenlere tavsiye ederim ..
  • Arkadaşlar biz de ailecek fiesta almayı düşünüyoruz. 1,33 motor corolla almaya niyetlenmiştik ki bir tanıdığımız dizel alma konusunda bizi ikna etti. Fakat corolla'nın da dizelinin fiyatı malum...

Euro 5 motor olan dizeller ne zaman geliyor? Bu motorun artıları nedir? İlk satılan euro 5 motorlu dizel fiestalar sorunlu çıkar mı? Gördüğüm kadarıyla ford'un yeni çıkardığı ilk ürünler hep sorunlu oluyor.
  • Sizle bayiden aldığım bilgileri paylaşmak isterim, belki ilgilenenler vardır.
    Fiesta 2011 için Temmuz 25 ten sonra sipariş verilebileceğini söylediler. Güvenlik paketi çok zormuş, en az 2-3 ay teslim süresi olur diyorlar. Tercih edilmediği için ellerinde bulunmuyormuş. İnsanlar güvenlik paketi olacağına konfor paketi olsun istiyorlarmış. Fiesta kendi sınıfındaki araçlara göre zaten 1-2 bin TL pahalı olduğundan bi de güvenlik paketliyse 2. el satışı zor olur sizin için dediler.

Ekstra bilgi, 1,6 dizel 90 bg Collection Focus 'a 38.600 TL fiyat verdiler..Titanium x fiestayla arasında yaklaşık 2bin TL var.
    saygılar
  • acelik1501,
    araçta boya, devir dalgalanması gibi sorunlar yaşadınız mı?
    boya sorunu olan arka kapı altında, çamurlukta bant oluyor. bant sıkıntı yaratıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: srfdrd3555

quote:

Orijinalden alıntı: ears55

Selamlar,
    Son 2 aydır araç özellikleri ve fiyatları arasında iyice bunalmış durumdayım.
    Gönlüm 1.6 Titanium TDCI dan yana, fakat 2bin daha fazla verip yeni megan veya focus da alabiliyorsunuz. Tabi donanım çok daha zayıf oluyor.
    Fiesta ve Corsa nın test sürüşlerini yaptım, Fiesta da vites dğeişimleri çok daha yumuşak, seri bir araç..Corsa sağlam duruyor ama çok hantal geldi.
    İnternetten gördüğüm kadarıyla Clio ucuz ama ESP vb. yok. Yeni megan da o fiyata düşük donanıma sahip araç alabiliyorsunuz. Focus da aynı şekilde.
    Sorularım şunlar..
    Fiesta kullanıcıları verdiğiniz paraya değdi mi? Önerileriniz nedir? Araç 2011 de kasa değiştirecek, motor 6 vites olacak diye haberler var yabancı sitelerde. Ne kadar beklememi tavsiye edersiniz?
    Konulan bantlar boya problemini çözdü mü? Aracın arıza çıkarma durumu nedir?
    Şimdiden teşekkürler

Öncelikle aracımdan çok memnunum. Corsanın fiestadan daha sağlam durduğunu söyleyemem çünkü bir önceki aracım 2009 1.3cdti astraydı.
    Esp hiç birinde yok.
    Ama gücün varsa donanımı boşver git focus yada megane al.
    Ben donanım meraklısı biriyim o yüzden sis farı bile olmayan bir araca binmek istemedim ama şimdi düşüncem değişti.
    Focus trend x i al sonradan zevkine göre jant takarsın. Sis farı ve park sensörü de çok maliyetli değil ikisi 300-400e biter.
    Burada senin karar vermen gereken şey, Büyük araç mı küçük araç mı?
    Şimdiden hayırlı olsun
    Ha bu arada focusda alsan fiesta da alsan 2011 modelini bekle
    Focus yeni kasa ile geliyo, fiesta makyajlanıyo ve euro 5 motorla geliyo(daha güçlü ve sessizmiş 95beygir)

srfdrd3555 hocam yaklaşık 2 hafta önce böyle demişsin.

Bir arkadaşım fiesta 1.6 dizel ile indirime giren Astra HB classic komfort paketli 1.3 dizel arasında kaldı. İkisi de aynı fiyat. Sen Astra 1.3'ü de kullanmışsın. Hangisini tavsiye edersin. Ben arkadaşı sınıf üstünlüğünden dolayı Astra'yı almaya ikna etmeye çalışıyorum ama o da biraz fiesta'yı dış görünüşünden dolayı almak istiyor. Tavsiyen nedir hocam hocam???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 30 Haziran 2010; 2:03:12 >

• ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 30 Haziran 2010; 2:04:42 >
  • Yeni Fiesta Titanium 5K 1.6 TDCi 95 PS
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Liste Fiyatı 39.530,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Kredili) 38.370,00 TL
    Tavsiye Edilen Kampanyalı Anahtar Teslim Fiyatı (Peşin) 37.600,00 TL

Web sayfasında "Seçtiğiniz aracın opsiyonu bulunmamaktadır." diyor bu titanium-x ve güvenlik paketindeki özellikler bunda var demek mi? Pek sanmıyorum ya neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kensai-X -- 2 Temmuz 2010; 18:23:22 >
  • Araçta devir dalgalanması ve boya sorunu ile karşılaşmadım.. Camların anahtar dan otomatik kapanmıyor olması bir eksiklik bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acelik1501 -- 16 Temmuz 2010; 19:18:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acelik1501

Araçta devir dalgalanması ve boya sorunu ile karşılaşmadım.. Camların anahtar dan otomatik kapanmıyor olması bir eksiklik bence..

+ 1903 + Q7 hatta + Guti :D

Hocam katılıyorum... Camların kapanmaması eğer yazılımla giderilecekse yapsınlar çok abes artık en kötü arabada bile var bu özellik...basit bir alarm sisteminde bile hemen kapatıyor camları. Ayrıca sustasız anahtar olayı hala canımı sıkıyor. Bende 2000 KM oldu araç hala devir dalgalanması ve boya dökülmesine rastlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadriceps

quote:

Araçta devir dalgalanması ve boya sorunu ile karşılaşmadım.. Camların anahtar dan otomatik kapanmıyor olması bir eksiklik bence..

Hocam katılıyorum... Camların kapanmaması eğer yazılımla giderilecekse yapsınlar çok abes artık en kötü arabada bile var bu özellik...basit bir alarm sisteminde bile hemen kapatıyor camları. Ayrıca sustasız anahtar olayı hala canımı sıkıyor. Bende 2000 KM oldu araç hala devir dalgalanması ve boya dökülmesine rastlamadım.

Sustalı anahtar için mail attım ve telefonla döndüler, "yeni çıkanlarda vardır, fakat sizinki kesinlikle değiştirilmiyor." dediler. Maalesef , yapacak çok bişey yok.

• 2011 fiesta alan varmı ve fiyat nedir arkadaşlar ?
  • quote:

quote:

bu cam kapatma modülü bu sınıfta hangi araçta var merak ettim açıkcası
    hatta hiçbir hatchback arabada görmedim orjinal olarak bu modülün olduğunu
    bir tek vw poloda anahtar kapıya takılıp çevrili halde tutulunca kapatıyor - kapıları uzaktan kumandayla kitleyince kapatmıyor

ortasınıf sedanların yarısında anca var
    orta-üst ve mpvlerin neredeyse hepsinde var
    daha da üstü zaten sorulmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: .:GoRaN:.

quote:

quote:

bu cam kapatma modülü bu sınıfta hangi araçta var merak ettim açıkcası
    hatta hiçbir hatchback arabada görmedim orjinal olarak bu modülün olduğunu
    bir tek vw poloda anahtar kapıya takılıp çevrili halde tutulunca kapatıyor - kapıları uzaktan kumandayla kitleyince kapatmıyor

ortasınıf sedanların yarısında anca var
    orta-üst ve mpvlerin neredeyse hepsinde var
    daha da üstü zaten sorulmaz :)

Hatchback arabalardan Golf te var Audi A3 te var polo da var sınıf farkını bilemem ama hatchback dediğin için söylüyorum. Ayrıca yazılım ile halledilebilecek birşey değil mdir bu atıyorum yeni yazılımla kapıya 2 defa kapatma komutu gönderince camları komple kapatsın zaten bütün camlar otomatik yani donanımsal olarak eklenecek birşey yok gibi geliyor bana.

Edit : eklemek istediğim şeyler var. Artık arabamın daha sesli çalıştığını düşünüyorum eskiden motor sesini pek duymazken şimdi traktör gibi ses geliyor ayrıca arabadan birtakım sesler geliyor. Arabamı hiçbiryere vurmadım horda kullanmıyorum ama nedense bazışeyler gözüme batmaya başladı belkide arabayla çok vakit geçricince bazı şeyler gözüne batıyor insanın. Arabadan zamanla ses gelebilir ama daha alalı 2 ay oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadriceps -- 22 Temmuz 2010; 9:29:10 >

• 1.6 belli bir süre gelmeyecekmiş dendi ama, her yer için geçerli midir bu? ayrıca arada iki bin fark var. değer mi? sizce almalı mıyım? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dyn -- 23 Temmuz 2010; 21:37:48 >
  • mantık olarak yazılım doğru ama bunu servis dışı biryere güvenip yaptıramam ben açıkcası
    o yüzden cam kapama modülü daha temiz :D
  • merhaba arkadaslar
    Aracımı son 2 ayda 6000km kullanma sansım oldu
    ızlenımlerımde bır degısıklık yok
    hıcbır problem yasamadım cok sukur
    Aracda ful ınsan olsa ve klımada acık olsa bıle en ufak bır sıkıntı yasatmadı arabam
    Ne kalkıslarda yordu nede hızlanmalarda
    Motorumun gucu benı tatmın edıyor fakat son hızda beklentımı karsılayamadı acıkcası
    Ankaradan gelırken cevre yolunda uzunca yokus asagı bır mesafede sonuna kadar bastım pedala ama arac 180den sonra 190na oyle boyle ulastı ama sonrasında daha fazla gıdemedı Ama 160a kadar cok guzel hızlanıyor
    Merak edılen varsa cevaplayabılırım
  • selam arkadaşlar, ben de 2010 model fiesta 1.4 tdci sahibiyim ve arabamı çalıştırdıktan sonra yaklaşık 5-6 saniye o bahsettiğiniz sesten geliyo sanki sesten çok cızırtı gibi bişey.. babam dün servise götürdü arabayı ilk bakımının zamanı gelmişti. sormuş ustaya, adam o ses kalorifer borusundan geliyo olabilir isterseniz açıp bakarız demiş ama zahmetli bir işmiş komple iniyomuş gövde.. anladıgım kadarıyla herkeste olan bir sorun bu çok önemli değildir herhalde diye düşünmeye başladım ben de, bi de bu geri vitese alırken arabayı ,eğer el fireni çekikse o esnada, garçç diye ses geliyo her seferinde, el freni inikse olmuyo genelde, aynı sorun sizde de var mı? geri vites sorunu denilmiş okudugum kadarıyla bahsedilen şey tam olarak bu bahsettiğim şey mi acaba?

arkadaşın biri mantar gibi bişey var demiş orta konsolda cama yakın bir yerde, o sanırım far ve ya yağmur sensörü gibi bişey bilginize..

son olarak aracımın arka tamponundaki çekici kapagını yürütmüş biri.. onu en ucuza nerden temin edebilirm bilen varsa paylaşırsa sevinirim..

herkese iyi günler, cevaplar için sağolun

• ayrıca bazı arkadaşlar 1.4 tdci ile 1.6 tdci arasında kalmış sanırım . performans olarak bir hayli fark var aralarında haberiniz olsun ve fiyat olarak 1000-2000 arası bişey farkediyo sanırım düşünenler 1.6 alsın kesinlikle derim ben, biz ötv indirimi zamanında aldık arabayı ve bayide kalmamıştı başka son arabayı aldık 1.4 denk geldi şansımıza, imkanı olan 1.6 alsın kesinlikle yakıt olarak çok az farkeder ayrıca 1.4 ile 1.6 tdci . ailede peugeot 207 1.6 90 bg hdi da var ordan biliyorum. ortalama 5.5 yakıyo 207 miz 5.2 de fiestamız yakıyo kıyaslama isteyenlere , hemen hemen aynı agresiflikle kullanılıyo ikisi de ama performan açısından baya bi fark var onu diyim..

iyi günler herkese
  • 'Formunuz başarı ile gönderilmiştir. Konu ile ilgili en
    kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.'

evet an itibariyle ben de ford otokoç'a sustasız anahtarla ilgili şikayet mailimi atmış bulunuyorum. listeye adımı eklerseniz sevinirim..
    iyi günler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.