Şimdi Ara

Yeni Ford fiesta 1.6 TDCİ kullanıcıları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
71.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler, geri vitese uyuz oldum çok fazla gırçç yapıyor debriyaj a tam bas diceksiniz basıyorum ama bazen gırç ediyor..Bu arada arabanın içerisindeki cızırdamaları çzödüm sadece çoför kapısından bi cızırdama geliyor onu çzöemedim. Müziği yüksek sete dinliyorum acaba onunla mı ilgili ?
  • ben 16. 95 ps euro 5 motor fiesta titanyum x paket aldim daha gelmedi gidis durumunu merak edioyrum 2 3 gune gelir gelince bakip sizi haberdar ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xepher

ben 16. 95 ps euro 5 motor fiesta titanyum x paket aldim daha gelmedi gidis durumunu merak edioyrum 2 3 gune gelir gelince bakip sizi haberdar ederim

Hayırlı olsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadriceps

Selam beyler, geri vitese uyuz oldum çok fazla gırçç yapıyor debriyaj a tam bas diceksiniz basıyorum ama bazen gırç ediyor..Bu arada arabanın içerisindeki cızırdamaları çzödüm sadece çoför kapısından bi cızırdama geliyor onu çzöemedim. Müziği yüksek sete dinliyorum acaba onunla mı ilgili ?

bende daha önce 2003 fiesta vardı, ve sanırsam bu geri vites dumuru tüm fiestalarda var. Ne yapsan gırçladığı zamanlar oluyor. Bende de alışkanlık olmuş, her geri vitese tektığımda önce hafif bi gaz verip geri vitesi sağlamlaştırıyorum , ondan sonra harekete geçiriyorum...
  • arkadaşlar bende 1,6 TDCİ titanium, buz beyazı, XPaket + Güvenlik paketi almayı düşünüyorum İzmir otokoçtan fiyatı 38700, 1,4 TDCİ olanı (aynı paketler) 36700 (pazarlıksız fiyatları) 2bin tl farka değermi? Eniştem daha birkaç hafta önce 1,4 modelini 34600e aldı pazarlıkla. İlk arabam olacak yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Başka bayiden fiyat araştıranlar varmı? Gerekirse başka şehirdende alabilirim...
  • arkadaşlar hepinize mrb.. öncelikle arabalarınız hayırlı uğurlu olsun.allah kaza bela vermesin..
    bu forumu yeni alacağım arabam için nette gezinirken buldum.fiesta için düşüncelerinizi keyifle okudum.
    2004 yılında s-max lar yeni çıktığında sıfır aldım.bir yıl sonra bu aracımı gene 2004 model olan passat 1.6 102bg olanı ile değiştirdim.bu aracı ise 2006 yılında vw bayisine verip yeni kasa passat 1.6 fsi aldım.sonrasında peugeot 307 otomatik vites aldıktan sonra bunuda satıp 110 bg lik bir ford cornet aldım.
    15 gün önce bu aracımıda sattım.
    şimdi bazı arkadaşlarımız bu araçları niye yazdınız diyebilir
    bunları yazmamdaki neden,bu kullandığım araçların hepsinin yakıt konusunda ekonomik olmamalarıydı.en son sattığım dizel olan 110 luk connetim bile dışarıda ortalama 8.5 ila 9 lt arasında yakıt yakıyordu.otobanda ise 12 ila 13 lt tükettiğinede şahit oldum.bazı arkadaşlar bu tüketim değerlerini daha az seviyeye çekebilirler ama ben genelde araçlardan maksimum performans elde ederek kullanmayı severim..
    bu aralar ekonomik bir araç almayı düşünüyordum.fordta ilk kafamdan geçen fiesta oldu.teknik verilerini falan inceledim.yakıt tüketimi kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor.fakat gerçek kullanımda,yani bizim gibi kullanıcılarda belkide markalarda en büyük farklılığı ford markası gösteriyor.kağıt üzerinde verilen rakamların üzerine bir 3 lt.de bizim eklememiz gerekiyor genelde..
    googleden fiesta kullanıcıların tüketim değerlerini aradığımda bu forum ile karşılaştım...
    benimde arkadaşlarda bir kaç sorum olacak..gerçi sipariş verdim ama değiştirme şansım var..
    genelde uzun yolda kullanıyorum 120 ila 160 arasında 1.6 tdci nin yakıt değerleri nedir?
    birde siparişini verdiğim araç piyasada hazır yoktu ve bayii arkadaş bölge müdürünü devreye sokup hem fiyat indirdi hemde araç temin etti.(başka bir bayinin stokunda)olan arac.bu araç 1.6 tdci x paket siyah 95 bg.euro5 motor.
    bu motorun diğer motorlardan yakıt tüketimi ve başka bir farklılığı varmı?
    fiyat olarakta satış müdürü 35.000 ytl verdi.1.000 ytl daha indirme şansım var.oda patronunun indirimi olacak.tabiki bu faturalı yani anahtar teslim fiyatı değil.plaka,banka ve sigorta masraflarını ben cebimden vereceğim.buda 1.350 falan tutar.
    ben sadece şehir dışında gaza yüklenen arkadaşların yakıt tüketimlerini çok merak ediyorum.. 120 ila 160 arası ortalama hızdaki yakt değerlerini..
    herkese tekrar tşk ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirbutan -- 8 Ağustos 2010; 12:56:14 >

• yeni çıkan 95 ps bizim 90 ps ne farkı var,bizim 90 ps üretimi yok herhalde,90 ps de sorunmu çıktıki değiştirdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirbutan

arkadaşlar hepinize mrb.. öncelikle arabalarınız hayırlı uğurlu olsun.allah kaza bela vermesin..
    bu forumu yeni alacağım arabam için nette gezinirken buldum.fiesta için düşüncelerinizi keyifle okudum.
    2004 yılında s-max lar yeni çıktığında sıfır aldım.bir yıl sonra bu aracımı gene 2004 model olan passat 1.6 102bg olanı ile değiştirdim.bu aracı ise 2006 yılında vw bayisine verip yeni kasa passat 1.6 fsi aldım.sonrasında peugeot 307 otomatik vites aldıktan sonra bunuda satıp 110 bg lik bir ford cornet aldım.
    15 gün önce bu aracımıda sattım.
    şimdi bazı arkadaşlarımız bu araçları niye yazdınız diyebilir
    bunları yazmamdaki neden,bu kullandığım araçların hepsinin yakıt konusunda ekonomik olmamalarıydı.en son sattığım dizel olan 110 luk connetim bile dışarıda ortalama 8.5 ila 9 lt arasında yakıt yakıyordu.otobanda ise 12 ila 13 lt tükettiğinede şahit oldum.bazı arkadaşlar bu tüketim değerlerini daha az seviyeye çekebilirler ama ben genelde araçlardan maksimum performans elde ederek kullanmayı severim..
    bu aralar ekonomik bir araç almayı düşünüyordum.fordta ilk kafamdan geçen fiesta oldu.teknik verilerini falan inceledim.yakıt tüketimi kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor.fakat gerçek kullanımda,yani bizim gibi kullanıcılarda belkide markalarda en büyük farklılığı ford markası gösteriyor.kağıt üzerinde verilen rakamların üzerine bir 3 lt.de bizim eklememiz gerekiyor genelde..
    googleden fiesta kullanıcıların tüketim değerlerini aradığımda bu forum ile karşılaştım...
    benimde arkadaşlarda bir kaç sorum olacak..gerçi sipariş verdim ama değiştirme şansım var..
    genelde uzun yolda kullanıyorum 120 ila 160 arasında 1.6 tdci nin yakıt değerleri nedir?
    birde siparişini verdiğim araç piyasada hazır yoktu ve bayii arkadaş bölge müdürünü devreye sokup hem fiyat indirdi hemde araç temin etti.(başka bir bayinin stokunda)olan arac.bu araç 1.6 tdci x paket siyah 95 bg.euro5 motor.
    bu motorun diğer motorlardan yakıt tüketimi ve başka bir farklılığı varmı?
    fiyat olarakta satış müdürü 35.000 ytl verdi.1.000 ytl daha indirme şansım var.oda patronunun indirimi olacak.tabiki bu faturalı yani anahtar teslim fiyatı değil.plaka,banka ve sigorta masraflarını ben cebimden vereceğim.buda 1.350 falan tutar.
    ben sadece şehir dışında gaza yüklenen arkadaşların yakıt tüketimlerini çok merak ediyorum.. 120 ila 160 arası ortalama hızdaki yakt değerlerini..
    herkese tekrar tşk ederim..

Hocam merhabalar, Eğer arabayı performans elde ederek kullanmayı seviyorsan , ve eğer 120-160 km hızları arasında değişken hızla kullanırım diyorsan sanırsam , yine ortalama 8-9 lt olur.. Fakat 140-150ye sabitleyip gidersen 6-7 arasında değişir..

• cevap için çok tşk ederim..
    connect 110 ps olan bir önceki aracımında ortalama 9 falan civarındaydı.bu konuda renault meganın bir önceki kasası çok iyiyidi.6 ila 6.5 civarındaydı.
    aslında hemen hemen tüm araçlar 90 ila 110 arasında ekonomiktir.benim için önemli olanı 110 ila 160 arasındaki yakıt değerleridir.fiesta dediğiniz bu değerlerde bu kadar yakıyrorsa kendinden daha ağır ve büyük olan megane göre çok yakıyordur..
    siparişi verdim bile..inşallah pişman olmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirbutan -- 11 Ağustos 2010; 21:10:36 >
  • arasıra eski kasa 1.6 90 ps fiesta kullanıyorum yeni kasa 1.6 dan daha ivmeli torklu geldi bana aralarında bayağı fak var
    acaba yeni fiesta 1.6 motor daha açılmadığından olabilirmi diye düşündüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordcu1961

arasıra eski kasa 1.6 90 ps fiesta kullanıyorum yeni kasa 1.6 dan daha ivmeli torklu geldi bana aralarında bayağı fak var
    acaba yeni fiesta 1.6 motor daha açılmadığından olabilirmi diye düşündüm
    aynısını diyecektim motor açılmadığından öyle geliyordur
  • Selamlar,
    Ay başında Fiesta Titanyum 1.6 TDCİ 95 ps araç aldım yaklaşık 2000 km yol yaptım. İlgilenenler için birkaç tecrübemi aktarmak istedim.
    1. Araç kendinden X paketli geliyor bu yüzden opsiyon yok. (sadece güvenlik paketi alabilirsiniz ama onun için 2-3 ay beklenilebileceğini öğrendim. Bence bu kadar dolu bir araçta hala 2011 yılında 2 airbag olması ford türkiye için büyük bir ayıp)
    2. 90-100 km ile giderseniz ortalama 4.5 lt yakıyor, bunu 120-140 yaparsanız 5.8 lt, 150 civarı yaparsanız 6.5-7 lt yakıyor. Bu değerler cruise kontrollü değerler. Manuel kullanımda düşebilir çünkü yavaşlamak zorunda kalıp yeniden cruise kontrolü devreye sokan düğmeye bastığınızda bilgisayar gazı allah ne verdiyse açıp o değere getiriyor aracı. Siz manuel kullanımda gaza basıp o oranda hızlandıramazsınız.
    3. Klima neredeyse aracı hiç etkilemiyor ve verimli.
    4. Kullanımı ergonomik, tek sıkıntı duyduğum sürücü cam kumandalarının biraz geride kalması, elinizin tam altına denk gelmiyor.
    5. Dizel motorun ağırlığından olsa gerek araç boşken virajda arkayı bırakma eğilimi var. Belki benzinli araç kullanıcıları aynı sıkıntıyı çekmiyordur.
    6. Max sürati denemedim, biraz daha bu aralıklarda kullanıp 4-5 binlerde sıkıştırmayı düşünüyorum o yüzden bir değer veremiyorum bu konuda. Ancak dediğim gibi cruise kontrol devredeyken örneğin 150 de ayarlıyken bir sebepten 100 km ye düşüp tekrar bastığınızda aracın ivmelenmesi harika. Sırf bunun için başlarda devreden çıkarıp yavaşlayıp yavaşlayıp hızlanıyordum:)
    7. Depo eurodizel ile 128 bin liraya doluyor. Yaklaşık 42 lt falan.
    8. Yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar güzel, direksiyonu çok ama çok yumuşak, park etmek bir eğlence. Hızlandıkça sertleşiyor tabi.
    9. Araç üzerinde michelin lastik gelmiş, şans mı standart mı bilemiyorum ama güzel lastikler.
    10. Arka cam, ve arka yan camlar karartılmış. Gece ayna da kararıyor ve arkadaki ışık kesinlikle rahatsız etmiyor. Tabi ilk başlarda arkadaki aracın mesafesini kestirmede bir miktar zorlanıyorsunuz bu özellikten dolayı.
    11. Genelde verilen paranın karşılığıdır diye düşündüğüm bir araç.
    12. Bu ikinci aracımız, bir tane de 2004 focus 1.6 benzinli HB Ghia var, onun da ilk sahibiyim ve araç 135 binde. Normal bakım dışı servise hiç gitmedim, 2 nci aracın ford olmasında büyük etkisi vardır. Tabi segmentleri farklı ama yol tutuş ve ekstralar olarak hala 6 yaşındaki aracım bundan bir gömlek ileride :)
    Herkeze kazasız belasız sürüşler diliyorum.

• yaklaşık 1,5 yıldır 1.6 tdci fiesta kullanıcısıyım. aracın aldığımdan beri ortalam yakıt tüketimi 4.6 diyebilirim. araç şuanda 14500km küsürlarda.

Aracın vites ve devir değerlerine baktığım zaman ilk zamanalar
    5. viteste 1500 devirdeyken 70 km
    5. viteste 2000 devirdeyken 90 km yapmaktaydı.

Şu sıralar yakıttanmıdır , havaların sıcak olmasından mıdır nedir aynı devirlerle 2-3 km daha düşük hız yapmakta. bunun sebebi nedir bir bilen varmı. Aynı aracı kullananların değerleri nasildir bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkufatih

Selamlar,
    Ay başında Fiesta Titanyum 1.6 TDCİ 95 ps araç aldım yaklaşık 2000 km yol yaptım. İlgilenenler için birkaç tecrübemi aktarmak istedim.
    1. Araç kendinden X paketli geliyor bu yüzden opsiyon yok. (sadece güvenlik paketi alabilirsiniz ama onun için 2-3 ay beklenilebileceğini öğrendim. Bence bu kadar dolu bir araçta hala 2011 yılında 2 airbag olması ford türkiye için büyük bir ayıp)
    2. 90-100 km ile giderseniz ortalama 4.5 lt yakıyor, bunu 120-140 yaparsanız 5.8 lt, 150 civarı yaparsanız 6.5-7 lt yakıyor. Bu değerler cruise kontrollü değerler. Manuel kullanımda düşebilir çünkü yavaşlamak zorunda kalıp yeniden cruise kontrolü devreye sokan düğmeye bastığınızda bilgisayar gazı allah ne verdiyse açıp o değere getiriyor aracı. Siz manuel kullanımda gaza basıp o oranda hızlandıramazsınız.
    3. Klima neredeyse aracı hiç etkilemiyor ve verimli.
    4. Kullanımı ergonomik, tek sıkıntı duyduğum sürücü cam kumandalarının biraz geride kalması, elinizin tam altına denk gelmiyor.
    5. Dizel motorun ağırlığından olsa gerek araç boşken virajda arkayı bırakma eğilimi var. Belki benzinli araç kullanıcıları aynı sıkıntıyı çekmiyordur.
    6. Max sürati denemedim, biraz daha bu aralıklarda kullanıp 4-5 binlerde sıkıştırmayı düşünüyorum o yüzden bir değer veremiyorum bu konuda. Ancak dediğim gibi cruise kontrol devredeyken örneğin 150 de ayarlıyken bir sebepten 100 km ye düşüp tekrar bastığınızda aracın ivmelenmesi harika. Sırf bunun için başlarda devreden çıkarıp yavaşlayıp yavaşlayıp hızlanıyordum:)
    7. Depo eurodizel ile 128 bin liraya doluyor. Yaklaşık 42 lt falan.
    8. Yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar güzel, direksiyonu çok ama çok yumuşak, park etmek bir eğlence. Hızlandıkça sertleşiyor tabi.
    9. Araç üzerinde michelin lastik gelmiş, şans mı standart mı bilemiyorum ama güzel lastikler.
    10. Arka cam, ve arka yan camlar karartılmış. Gece ayna da kararıyor ve arkadaki ışık kesinlikle rahatsız etmiyor. Tabi ilk başlarda arkadaki aracın mesafesini kestirmede bir miktar zorlanıyorsunuz bu özellikten dolayı.
    11. Genelde verilen paranın karşılığıdır diye düşündüğüm bir araç.
    12. Bu ikinci aracımız, bir tane de 2004 focus 1.6 benzinli HB Ghia var, onun da ilk sahibiyim ve araç 135 binde. Normal bakım dışı servise hiç gitmedim, 2 nci aracın ford olmasında büyük etkisi vardır. Tabi segmentleri farklı ama yol tutuş ve ekstralar olarak hala 6 yaşındaki aracım bundan bir gömlek ileride :)
    Herkeze kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Paylasimin icin cok tesekkurler.
    Gayet aciklayici olmus.
    Dediklerinin hepsine katiliyorum. Ozellikle klimanin etki etmemesine :)
    Son suratten bisey bekleme kesinlikle. Ben kac defa denedim duz yolda 180i geciremedim. Sen belki 95bg oldugun icin biraz daha fazla yaparsin.
    180i gecmemesinin sebebini hala anlayamadim. 1.3 astra bile 200u rahat goruyordu. Tekerleklerin capi kucuk oldugu icin mi acaba gidemiyo arac. Yoksa o motor tekeri cok rahat cevirebiliyo....
    Neyse son surat hayal kirikligi iste
    2 hava yastigida cok komik gercekten

• quote:

Orijinalden alıntı: emopi

yaklaşık 1,5 yıldır 1.6 tdci fiesta kullanıcısıyım. aracın aldığımdan beri ortalam yakıt tüketimi 4.6 diyebilirim. araç şuanda 14500km küsürlarda.

Şu sıralar yakıttanmıdır , havaların sıcak olmasından mıdır nedir aynı devirlerle 2-3 km daha düşük hız yapmakta. bunun sebebi nedir bir bilen varmı. Aynı aracı kullananların değerleri nasildir bilgilendirirseniz sevinirim.

Yolun eğiminden olabilir yokuş aşağı yokuş yukarı devir ve km oynayabilir.Daha önce aldığın değerleri hangi yolda aldıysan aynı yerde denemende
    fayda var değişik yollarda verilerde değişir diye düşünüyorum

• quote:

quote:

yaklaşık 1,5 yıldır 1.6 tdci fiesta kullanıcısıyım. aracın aldığımdan beri ortalam yakıt tüketimi 4.6 diyebilirim. araç şuanda 14500km küsürlarda.

Yolun eğiminden olabilir yokuş aşağı yokuş yukarı devir ve km oynayabilir.Daha önce aldığın değerleri hangi yolda aldıysan aynı yerde denemende

normal düz yolda yaptığım değerlerdi, aynı şekilde test ediyorum. yani dediğim gibi hizda saatte 2-3 km lik bir kayip var. (klima kapalı)
    aynı özelliğe sahip arkadaşlar, test edip sonuçlarını buraya yazarlarsa bilgilendirici olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emopi -- 20 Ağustos 2010; 15:56:57 >

• quote:

quote:

quote:

normal düz yolda yaptığım değerlerdi, aynı şekilde test ediyorum. yani dediğim gibi hizda saatte 2-3 km lik bir kayip var.

Klima açık olabilirmi

• Eski kasa 1.6 tdci Ghia kullanıcısıyım 2000 devirde 88 görüyor yeni kasaların belkide şanzımanı farklı olabilir onu bilemiyorum.
    Son hız düzde 185 görüyor kaymak asfalt dediğimiz bi asfaltta değil çok çakıllı belki 190 görebilir otobanda.
    Bir kere test ettim zaten bizim araçlar ekonomi araçları hele bide 175 tabanlı lastiklerle 160dan sonrası baya ürpertici.
    Ortalama tüketimde uzun yolda 105-85 arası 100km/4.2lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

Eski kasa 1.6 tdci Ghia kullanıcısıyım 2000 devirde 88 görüyor yeni kasaların belkide şanzımanı farklı olabilir onu bilemiyorum.
    Son hız düzde 185 görüyor kaymak asfalt dediğimiz bi asfaltta değil çok çakıllı belki 190 görebilir otobanda.
    Bir kere test ettim zaten bizim araçlar ekonomi araçları hele bide 175 tabanlı lastiklerle 160dan sonrası baya ürpertici.
    Ortalama tüketimde uzun yolda 105-85 arası 100km/4.2lt

Hocam aracının ivmelenmesi nasıl. Örneğin 2. viteste normal seyirde giderken gaz pedalına sonuna kadar basınca aracın nasıl bir tepki veriyor.
    Ben aracımın hızlanmasından memnun değilim. 10.000i geçince açılır dediler ama değişen bişey yok daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srfdrd3555

Hocam aracının ivmelenmesi nasıl. Örneğin 2. viteste normal seyirde giderken gaz pedalına sonuna kadar basınca aracın nasıl bir tepki veriyor.
    Ben aracımın hızlanmasından memnun değilim. 10.000i geçince açılır dediler ama değişen bişey yok daha.

Hocam 1. vitesten 2. vitese biraz erken atıyorsan 2. viteste araç 1600 devirlerde kalıyorsa iyi hızlanmıyor ki tüm turbo dizellerde böyledir
    ama 1800 ve ustuyse inanılmaz seri arabanın heryeri tartışılır ama 2. viteste gerçekten çok seri hızlanıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.