Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.147
Cevap
52
Favori
490.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski transit connect'i sattıktan sonra 1.5 kombi-van Courier'da ik 2 hafta izlenimlerim şöyle. Bu araç için içinde ne kadar aksesuar olursa olsun binek araç parası vermek akıl karı değil, bence bu aracın ederi en fazla 40 bin çünkü süspansiyonlardan, iç malzeme ve ergonomisine kadar (o kapı kolu ne öyle) pek çok açıdan binek değil ticari araç olduğunu hissettiriyor. Yani ticari desen ticari değil adam gibi yük yükleyemiyorsun, binek desen o da değil süspansiyon, direksiyon kütük gibi, hızlanma duygusu çok zayıf, arka kelebek camlar adam gibi açılmıyor ve mandalı kopacak gibi duruyor, elektrikli ön camların tam kapanması neredeyse 7-8 saniyeyi buluyor, yan aynalara hiç girmiyorum, kayar kapılar sanki 6 ay sonra tam kapanmayacakmış hissi veriyor vs. vs. bir sürü revizyon görmesi gereken tarafı var.

Bir de yani 1.5 motor bu araca az geliyor tamam kabul ama 10 derecelik yokuşu bile 2. viteste çıkamadığım oldu bu kadar mı olur yahu? İstanbul gibi her yeri tepe bir şehirde çekeceğim var belli. Tamam 3. vites sonrası otoban performansı ve az yakması çok güzel ama eski Connect'in (yani eski Connect dediğimiz revizyonlarıyla falan 12 yıllık bir araç) direksiyon tepkisini, görüş ferahlığını, şanzımanın hatalı vites hareketlerine karşı toleransını (vitesi tam geçirmemek, %100 durmadan geri vitese geçmek vs.) ve düşük viteslerdeki hızlanma ve adrenalin duygusunu daha ilk haftadan özlemeye başladım. İnanılmaz ama 2015 yılında üretilen bir aracın direksiyonu bı kadar mı ruhsuz olur. Bir de şanzıman beni korkutuyor, mesela dik bir yokuşta debriyaj-gaz kombinasyonunu denedim biraz alışayım diye, 15-20 saniyeden sonra cızzt diye bir ses duydum sanki dişli kaçırmış gibi sonra tekrar normale döndü, inşallah aracın motor yanında şanzımanı da PSA'dan değildir, Connect kullanırken vites topuzuna tespih bağlamış dolmuş şoförü kadar rahattım şanzıman ne yaparsan yap bir şekilde senin ne yapmak istediğini anlayıp çok ses çıkarmıyordu buysa bay yanlışa sürekli çemkiren doğru Ahmet gibi.

Genel notlarım:
    1.5 için Motor performansı: 6/10 (otobanda eyvallah ama yokuş çıkamıyorum agalar var mı ötesi )
    Yakıt ekonomisi: 9/10 (100TL ile şehir içinde 500km gittim yani 5.5lt/100km gibi bir değer ki 1275kg'lık bir araç için çok çok iyi)
    Dayanıklılık: 7/10 (şanzıman ticari bir araç için çok hassas, kayar kapılar ancak sert şekilde tam kapanıyor, kelebek camlar facia)
    Ergonomi: 6/10 (arka süspansiyon sert, yolcular artık Connect'teki gibi çalkalanmaktan cacık olmasa da çok sallanıyor, saçma kapı kolları, çapraz yerleşimli radyo butonları, arka koltuk bacak mesafesi, kapanmayan yan aynalar, elektrikli camlar çok yavaş)

• 2944 km'deki Ford Tourneo Courier 1.6 TDCI Titanium aracımız
    NOT: Plaka güvenlik amacıyla kapatılmıştır
     YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 20000 km oldu alalı, yakıt ekonomisi ve donanımları dışında fazla memnun edici bir yanı yok. Genel olarak sınıfının standartlarını sağlıyor bu konuda problem yok ancak binek araç konforu beklememek lazım. Son olarak trim sesleri ile baş etmek pek mümkün değil bu araçta. Onlarla yaşamayı kabullenmek lazım.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bagaj havuzu almayı düşünüyorum...
    Bagaj havuzu önerisi olan varmı?
  • Merhabalar. 1 Nisan'da satın aldığım Titanium+ aracım %80'i şehir dışı olmak üzere, km 12.000'ye dayanmış vaziyette. İstanbul şehir içinde ortalamam 6. Ankara'da 5,5, şehirdışı 120'ye sabitleyince 5 ve 5,5 arası, 110'a sabitleyince 4,5 ve 5 arası. Yol bilgisayarından tüm kullanımlardan 5/5 almama rağmen daha da düşmüyor kullanım. Araçtan genel olarak memnunum, uzun yol performansı çok iyi, hız sabitleyicisi çok iyi çalışıyor. Biraz eksilerinden bahsedeyim.

-Rüzgar sesi.
    -Arka camların açılamaması.
    -Yan aynaların kapanamaması.
    -Süspansiyon sertliği.
    -5 cm'lik çukurlarda bile süspansiyon performansı.
    -Camların açılıp kapanması çok uzun sürüyor.
  • Selamlar,

Bu araçlarda Titanium M1 paket ne anlama geliyor? Akşama 5,000 km'de ikinci el bir aracı incelemeye gideceğim. Farkı nedir web'den bulamadım.
  • M1 dediği binek ruhsatı var demekmiş. Yani boğaziçi köprüsünden geçebilir ve hız limitleri daha yüksektir:

http://www.kamusalbilgi.com/trafik/86-panelvan-kamyonet-tipi-ara%C3%A7larda-h%C4%B1z-limitleri.html
  • okean O kullanıcısına yanıt
    Arac hem titanium hemde M1 degilmis telefonda da konustum halbuki okadar yolu bosuna gitmisim. Bunuda yapan da reno2.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 15bin bakımı yaptıran varmı. fiyat nedir? ve uygulanan işlemler neler. güncelleme felan varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duSbaz

Arkadaşlar 15bin bakımı yaptıran varmı. fiyat nedir? ve uygulanan işlemler neler. güncelleme felan varmı.

İstanbul şahsuvaroğlu bayiisinde 15bin bakımı yaptirdik.
    Motor yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Polen filtresi
    Silecek suyu
    380.00tl iki ay önce yapıldı.
    Sürücü güncellemesi yapildi.
    Ama ne yakitta azalma ne performans değişikliği bise farketmedim.

• Mehesr kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Aranıza Yeni KAtıldım 3 Gün Oldu Aracı Teslim Alalı
    1.6 95ps titanium modeli Aytozu Gri 50.500 TL aldım
    Aracım Henüz 100km'de :) ilk deneyim felan yok henüz alışmaya çalışıyorum araca bundan önce connect 2008 110ps glx vardı rampalardaki ivme azalmasını hissettim vites küçültmek zorunda kalıyorsun
    eylül 3-6 arası istanbula gidip gelicem, ondan sonra görüşlerimi paylaşırım tekrar
  • Ucgenpro U kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun inşallah. yorumlarınızı bekliyoruz :)
  • hanedantr kullanıcısına yanıt
    Dostum mekanizma açıldı derken ?? anlamadım bende aldımda kontrol edeyim varmı birşey diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ucgenpro

Aranıza Yeni KAtıldım 3 Gün Oldu Aracı Teslim Alalı
    1.6 95ps titanium modeli Aytozu Gri 50.500 TL aldım
    Aracım Henüz 100km'de :) ilk deneyim felan yok henüz alışmaya çalışıyorum araca bundan önce connect 2008 110ps glx vardı rampalardaki ivme azalmasını hissettim vites küçültmek zorunda kalıyorsun
    eylül 3-6 arası istanbula gidip gelicem, ondan sonra görüşlerimi paylaşırım tekrar

Kredili fiyat mı nakit fiyat mı?
  • Arkadaslar merhaba.
    3 ay oldu 1.5 delux alalı.ingiliz ahahtarına benzeyen uyarı lambası yandı.servisi aradım disel partikül filitrresi dolduğunda yanar arac kendisi temizler dediler.stop edip tekrar çalıştrıncada söner yanmaz dediler dedikler gibi oldu.
    sizlerden bu durumla karşılasan varmı. Lütfen bilgilendirin..

• merhabalar bu aracın camları otomatik kapanmıyormu acaba aracı kilitleyince dun gece acık unutmusum cunku bunun bir yolu var mı acaba
  • Sa. 15 gün oldu aracı alalı genel olarak memnunum tabi bir kaç eksiklikleri var kendime göre fakat benim sorum bütün kullanıcılara. Benim USB giriş yuvası sorunlu çıktı içine kaçıyor p.tesi götürücem servise sizdede aynı sorun oldumu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanedantr

merhabalar bu aracın camları otomatik kapanmıyormu acaba aracı kilitleyince dun gece acık unutmusum cunku bunun bir yolu var mı acaba

Camlar kapanmıyor ancak kapıları kilitlemeden bıraksanız da bir süre sonra otomatik kililtleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehesr

quote:

Orijinalden alıntı: duSbaz

Arkadaşlar 15bin bakımı yaptıran varmı. fiyat nedir? ve uygulanan işlemler neler. güncelleme felan varmı.

İstanbul şahsuvaroğlu bayiisinde 15bin bakımı yaptirdik.
    Motor yağ
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Polen filtresi
    Silecek suyu
    380.00tl iki ay önce yapıldı.
    Sürücü güncellemesi yapildi.
    Ama ne yakitta azalma ne performans değişikliği bise farketmedim.

Bana telefonda 550TL fiyat verdiler. Siz cok uyguna yaptirmissiniz.
    Sürücü guncellemesi nedir?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.