Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.144
Cevap
51
Favori
489.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: engin_er_26

arkadaşlar bu aracın dizelini almak ve hususi olarak kullanmak istiyorum yani ticari bir amacım yok otomobil gibi kullanacağım, bildiğim kadarı ile bu araçlar her yıl fenni muayene olmak zorundalar ve otomobil gibi değilde kamyonet gibi hız tahditlerine uymak gerekiyor.

önerileriniz nedir alınır mı aile arabası olarak kullanılır mı. yakıt durumu nasıl az mı yaka çok mu yakar, yolda içeriye yol ve lastik sesini çok alır mı uzun yolda rahatsız eder mi.

görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Farkini verip araci otomobil ruhsatli alabilirsiniz. K belgesi, dusuk hiz limiti, her yil vize vs.. sikintiniz olmaz.

Fark da otv'den kaynaklanir. Kamyonet ruhsatta otv %25, otomobil ruhsatta %45. Ayni aracta 10000tl'den fazla fark var. Allah devletimize zeval vermesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gecenlerde Antalya - Cankiri gidis donus yaptik.

Antalya'dan Afyon'a kadar Allah ne verdiyse bastim. Ayagimi nerdeyse hic cekmedim gazdan. Onumuze araba cikinca 140-150'ye dustuk anca, 190'i devirdik, az daha yokus asagi yol olsa 200'u gorecektik. Bu sartlarda Afyon'da mola verdigimizde ortalama 7.5lt gosteriyordu.

Afyon'dan Ankara'ya kadar surekli 110 ile gittik, Ankara girisinde mazot isigi yandiginda hemen PO'ya girdik. Sonuc: 571km 39lt 155tl. Istasyonda baktim 6.0 ortalama gosteriyodu.

Tum bilgileri sifirladim, oradan Cankiri'ya, oradan Antalya'ya, biraz da Ankara icinde dolastik, yolda 110'u hic gecmememe ve hep ortalama seyretmemize ragmen 5.1lt ortalama yapti. Yol boyunca 5.2 gosteriyodu, Antalya'ya girince anca 5.1'e dustu. Depo neredeyse bitene kadar gittim. 30km menzil kalmisti. Sonuc: 894km, 47lt, 189tl.

Yukarida 4.1 diyen var, 3.8 diyen var. Hatta birisi bi tek benimki mi cok yakiyo deyip uzun yolda klimasiz 4.5 yazmis. :D

Araci aldigimdan beri hep sakin kullandim. 19000km yol yaptim, bunun %90'inda 2500 deviri gecmemisimdir. Acaba bizim arabanin motoru acilmadi da ondan mi cok yakiyo.

Bu arada arabada hiz sabitleyici, start stop yok. Klima manuel. Yukarida anlattigim uzun yolda sadece Ankara'dan Cankiri'ya giderken klima actik.

• touchpad7 kullanıcısına yanıt
    bu aracı alanlar k belgeside mi almak zorunda
  • touchpad7 kullanıcısına yanıt
    Sizin araç sanırım 1,5 75 hp versiyonu.Uzun yolda hele hele 160-170 gibi hızlarda yüksek yakması normal.120 de bile 5 lt li rakam görmeniz anormal değil.1,6 95 hp olsaydı bu tüketim daha düşük olurdu.Araç yüksek hızda 1,6 araca göre daha fazla devir çeviriyor buda tüketime yansıyor.

• Beni bugun arayip kelebek cami ve surgulu kapi mekanizmasi degisimi icin haftaya servise davet ettiler. Kimseye boyle bir davet geldi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Sizin araç sanırım 1,5 75 hp versiyonu.Uzun yolda hele hele 160-170 gibi hızlarda yüksek yakması normal.120 de bile 5 lt li rakam görmeniz anormal değil.1,6 95 hp olsaydı bu tüketim daha düşük olurdu.Araç yüksek hızda 1,6 araca göre daha fazla devir çeviriyor buda tüketime yansıyor.

Hayir, arac 1.6 95hp.

• quote:

Orijinalden alıntı: touchpad7

quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Hayir, arac 1.6 95hp.

Sizin araç ticari değil o zaman.uzun yolda biraz fazla yakmış gibi.
    Benim uzun yol 4,5 lt.Ama 120 yi geçmiyorum

• 90 km hizla yapilan seyahatlerde klimali/klimasiz kac litre tuketim yakalariz. 1.5/1.6 ayni durumda fark eder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: okean

Beni bugun arayip kelebek cami ve surgulu kapi mekanizmasi degisimi icin haftaya servise davet ettiler. Kimseye boyle bir davet geldi mi?

Hangi servis?

• quote:

Orijinalden alıntı: uykr

90 km hizla yapilan seyahatlerde klimali/klimasiz kac litre tuketim yakalariz. 1.5/1.6 ayni durumda fark eder mi?

Araç yüklü olmazsa en fazla 4 olur daha aşağıda bile olabilir.

• Arkadaşlar yakıtı hangi marka kullanıyosunuz?
    Biliyorum çok klişe bi muhabbet ama her araçta değişiyor.
    Mesela ford motorları daha üretim aşamasında test ederken hangi marka motorin kullanıyor bilen var mı?

(80000km kadar dacia logan 1.5dci 75hp kullandım. Shell, petrol ofisi ve total'i denedim. Renault için serviste total'i tavsiye ediyorlar, hakikaten motor total'in yaktını çok sevmişti. Ford'da da opet tavsiye ettiler ama sırf opet de koç'un olduğu için.)
  • merhabalar araça aaraç kamerası taktım çakmaklık soketinede takılı aracı kapattım ve kilitlediğim halde çakmaklıktan elektrik almaya devam etti acaba bu sizdede varmı aracın kontağını çıkarınca çakmaklık soketinin elektriği kesmesi gerekmez mi
  • arkadaşlar yakın zamanda otomobil ruhsatlı titanium plus fiyatı alan var mı acaba?
  • merhabalar araça aaraç kamerası taktım çakmaklık soketinede takılı aracı kapattım ve kilitlediğim halde çakmaklıktan elektrik almaya devam etti acaba bu sizdede varmı aracın kontağını çıkarınca çakmaklık soketinin elektriği kesmesi gerekmez mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanedantr

merhabalar araça aaraç kamerası taktım çakmaklık soketinede takılı aracı kapattım ve kilitlediğim halde çakmaklıktan elektrik almaya devam etti acaba bu sizdede varmı aracın kontağını çıkarınca çakmaklık soketinin elektriği kesmesi gerekmez mi

Bende araç şarjı var çakmaklık girişli ve üstünde de ışık var. Kontağı kapatınca şarj aletindeki ışık yanmaya devam ediyor(çıkarınca sönüyor) ama telefon şarj olmuyor. Ancak uzun süre öyle bekletmedim hiç.
  • Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    bende araçtan çıktım kilitledim gittim geldim 15 dk hala cihaz çalışıyordu
  • Dun serviste arka kapi camlari ucretsiz degisti. Mandal mekanizmasinda fabrika cikisi problemli oldugundan sanirim. Sizi aramadiysa kendi servisinizi bir arayin bence.

• sorunumu hallettim eğer aracı 2 kere kilite basmazsak elektriği kesmezmiş. Ben aracı aldığım günden beri 1 kere kilit tutşuna basarak kilitliyordum siz nasıl kilitliyorsunuz 2 kere basınca kilit tuşuna yaklaşık 10 dk sonra elektriği kesti
  • Merhaba arkadaslar,yaklasik 1,5 ay once ben de bir titanium plus courier aldim.Yaklasik 2000km sehir ici yol yaptim.Aractan genel anlamda oldukca memnunum.Aklima takilan bir sorum var. Bazi çukurlardan gecerken on amortisorlerden vuruntu seklinde ses geliyor.Ankara otokoc normal dedi ancak merakim gecmis degil.Sizlerde de var mi bu sesler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hanedantr kullanıcısına yanıt
    Bu guzel bir bilgi oldu teşekkür ederim.Yarin ben de deneyecegim.Yoksa Cakmak coklayiciya bir anahtar yapmayi dusunuyordum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.