Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.144
Cevap
51
Favori
489.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN DE 2 AY ÖNCE TİTANYUM PLUS MODELİ ALDIM.EMNİYET KEMERİNİN OLDUĞU YERDEN SES GELİYOR. BU KONUDA AYNI SORUNU YAŞAYAN VAR MI ÇÖZÜM BULABİLDİNİZ Mİ HENÜZ SERVİSE DE GİTMEDİM.
  • Ewet Arkadaşlar Daha önce yukarda 1.6 95 Titanium adığımı söylemiştim aracım 500 km geldi ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim

1- Araçtan genel olarak memnunum
    2- Direksiyon yeterli hassasiyette olduğunu düşünüyorum sınıf ve segmentine göre
    3- Vites değiştirmeleri ideal ticari seviyesinde
    4- Hızlanma (ivmelenme) biraz kötü ama hız tutkusu olmayan ve acelesi olmayan için çok sorun değil normal karşılıyorum ama hızı aldıktan sonra çok seri oluyor
    5-Aracı 12km'de bayiden teslim aldım 40 km yol gidebileceğimi gösterirken 100 TL motorin aldım 3.89 TL'den ve 480 km yol gittim sadece 60 km uzun yol sayılır istanbul yolundan 2 defa göksu parkına gittim yenimahalleden ve bugün tekrar yükleme yaptım fulledim 167 TL 42mi 43 litremi ne aldı 3.80 TL litresi
    6- Aracı 1 2 defa full agzına kadar yükleme yaptım müşteriye mal teslimi için hantallık hissetmedim gayet randımanlıydı
    7- araç yagmur yağmasına ragmen yagmur sensörü çalışmadı silecekleri manuel olarak çalıştırmak zorunda kaldım servise gidicem göstericem

eylül ayında istanbula gidicem uzun yol deneyimleride ondan sonra paylaşırım,

• quote:

Orijinalden alıntı: Ucgenpro

Ewet Arkadaşlar Daha önce yukarda 1.6 95 Titanium adığımı söylemiştim aracım 500 km geldi ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim

1- Araçtan genel olarak memnunum
    2- Direksiyon yeterli hassasiyette olduğunu düşünüyorum sınıf ve segmentine göre
    3- Vites değiştirmeleri ideal ticari seviyesinde
    4- Hızlanma (ivmelenme) biraz kötü ama hız tutkusu olmayan ve acelesi olmayan için çok sorun değil normal karşılıyorum ama hızı aldıktan sonra çok seri oluyor
    5-Aracı 12km'de bayiden teslim aldım 40 km yol gidebileceğimi gösterirken 100 TL motorin aldım 3.89 TL'den ve 480 km yol gittim sadece 60 km uzun yol sayılır istanbul yolundan 2 defa göksu parkına gittim yenimahalleden ve bugün tekrar yükleme yaptım fulledim 167 TL 42mi 43 litremi ne aldı 3.80 TL litresi
    6- Aracı 1 2 defa full agzına kadar yükleme yaptım müşteriye mal teslimi için hantallık hissetmedim gayet randımanlıydı
    7- araç yagmur yağmasına ragmen yagmur sensörü çalışmadı silecekleri manuel olarak çalıştırmak zorunda kaldım servise gidicem göstericem

eylül ayında istanbula gidicem uzun yol deneyimleride ondan sonra paylaşırım,

Yağmur sensörünün devreye girmesi için silecek kolunun boştaki halinden bir tık yukarıda olması gerekiyor.Bir de otomatik silecek hassasiyetini de kol üzerinden en hassasa getirip cama su döküp deneyin derim. Orada olmasına rağmen çalışmadıysa servise göstermenizde fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nulla Poena Sine Lege -- 29 Ağustos 2015; 13:37:49 >

• arkadaşlar bu aracın dizelini almak ve hususi olarak kullanmak istiyorum yani ticari bir amacım yok otomobil gibi kullanacağım, bildiğim kadarı ile bu araçlar her yıl fenni muayene olmak zorundalar ve otomobil gibi değilde kamyonet gibi hız tahditlerine uymak gerekiyor.

önerileriniz nedir alınır mı aile arabası olarak kullanılır mı. yakıt durumu nasıl az mı yaka çok mu yakar, yolda içeriye yol ve lastik sesini çok alır mı uzun yolda rahatsız eder mi.

görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

arkadaşlar bu aracın dizelini almak ve hususi olarak kullanmak istiyorum yani ticari bir amacım yok otomobil gibi kullanacağım, bildiğim kadarı ile bu araçlar her yıl fenni muayene olmak zorundalar ve otomobil gibi değilde kamyonet gibi hız tahditlerine uymak gerekiyor.

önerileriniz nedir alınır mı aile arabası olarak kullanılır mı. yakıt durumu nasıl az mı yaka çok mu yakar, yolda içeriye yol ve lastik sesini çok alır mı uzun yolda rahatsız eder mi.

görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Bu aracı alanların çoğu zaten aile aracı olarak kullanıyor, ben de dahil. Fiyatına göre en donanımlı ve dizel araç buydu ve tereddütsüz gittim aldım. Yakıt konusunda hiç üzmedi. Kontrollü kullanımda gayet az yakıyor. Sert kullanımda her araç gibi yakıt artabiliyor. Aracı kullanan biri olarak iyi ve kötü yönlerini objektif olarak yazayım.

Fiyatına göre sunduğu donanımlar ve 95 beygirlik 1.6 dizel motoru(titanium ve titanium plusta var bu motor) çok cazip.

4 donanım seviyesi var. Boştan doluya: Trend(1.5tdci 75 ps),Deluxe(1.5tdci 75 ps), Titanium(1.6tdci 95 ps) ve Titanium plus(1.6tdci 95 ps). Bendeki titanium versiyonu. Plus versiyonunda eksta olarak start-stop, koltuk ısıtma, ısıtmalı ön cam gibi özellikler vardı aradaki farkı vermeyi ben gerekli görmedim. Ama en düşük titanium versiyonun alınmasından yanayım, dış görünüşte bile baya fark ediyor.

Dış görünüşü kendi sınıfında tasarım olarak tek bence, çok dikkat çekiyor ve hoş görünüyor. Karartılmış arka camlar ve tavan barları çelik jantlar aracın albenisini artırıyor. Renk olarak en hoşuma gideni benim de sahip olduğum venedik kırmızısı rengi. Ancak metalik gri de hiç fena durmuyor. Beyaz çok klasik ben bu araca yakıştıramıyorum.

Boyutları çok büyük değil ve size otomobil kullanıyormuş gibi hissettiriyor(otomobil gibi ancak otomobilin aynısı kesinlikle değil.)

Kullanılan malzeme sınıfındaki diğer araçlara göre kaliteli.(Ancak sert plastik bu sınıfta standart olduğundan trim sesi takıntınız varsa bu araçtan vazgeçin. Belli belirsiz bir sürü yerden tıkırtı gelebiliyor.)

Araçta arka tarafta bağımsız süspansiyon kullanılmış. Ancak aracın süspansiyonları baya sert ve en ufak tümsekte sarsıyor çukurda falan beşik gibi sağa sola sallanıyor.

Aracın direksiyon tepkileri yeterli ancak çok hisli diyemeyiz. Frenler konusunda da bir problem yok frenlemesi gayet iyi.

Motor performansı olarak, kalkışlarda biraz hantal gibi gelebiliyor, devrini aldığında öne atılması falan gayet hoş. Sonuçta drag yarışı yapmayacağımız için bana göre yeterli bir performans sunuyor. 5. vites 3000 devirde 140 üzeri hızlar çok rahat görülüyor ki bu uzun yolda bir avantaj. Daha düşük devirde daha sessiz bir yolculuk sağlıyor. Sollamalarda üzmüyor. Yokuş performansı olarak ne çok iyi ne çok kötü diyebilirim. Ama yeterli bir performans bence.

Kabin yalıtımı üst düzey değil ama sınıf standartlarının üzerinde olduğunu söyleyebilirim. Lastiklerin sertliğine bağlı olarak yol sesi alıyor. Yumuşak lastik ile bu azaltılabilir. Rahatsız edici bir durum oluşturmuyor. Uzun yola çıktım kaç kere ve beni bu manada üzmedi.

Yükseklik ayarlı direksiyon ve koltuk sayesinde istediğiniz sürüş pozisyonunu ayarlayıp rahat bir sürüş yapabiliyorsunuz.

Uzun yolda hız sabitleyici kolay kullanımı ile en iyi dostunuz olabilir(yakıt tasarrufunda baya katkısı oluyor).

Far açmayı silecek çalıştırmayı unuttum desem yalan olmaz. Başka araca binince far açmak falan garip geliyor artık:) Far ve yağmur sensörleri bu manada güzel oluyor.

Hız sınırları daha düşük doğru ancak uzun yolda zaten 100 km + 10 km gibi bir sınır var ve aile kullanımı için uzun yolda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ancak büyük şehirde yaşıyorsanız (istanbul gibi) köprüden geçme problemi var.

Muayene her yıl yapılıyor ben sorun etmedim sorun edilecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum.

Arka yaşam alanı ve bagaj mesafesinden bahsedersek, araç ruhsatta 3+1 olarak geçiyor. Yani arka taraf 2 kişilik. Koltuğun ortasında yüksekçe bir sünger var. Normalin üzerinde boyutlara sahip(80 kg ve üstü) 3 yetişkin rahat oturamıyor. Normal insanlar 3 kişi rahat oturur. Baş mesafesinde sorun yok gayet yüksek ve ferah. Bagaj olarak normal, ancak büyük bir bagaja sahip olduğunu söyleyemem. Arka camlar mandallı ve çok az açılıyor(yani neredeyse açılmıyor).

Arka kapı sürgüleri akıcı ve rahat, yumuşak bir kapanma hissi var.

Son olarak aracın yan rüzgarlardan etkilendiğini belirtmeliyim. Yani dengeyi bozmuyor ancak hissettiriyor.

Sonuç olarak her özelliği mükemmel bir araç beklentisindeyseniz bu araç size göre olmayabilir. Ancak standart kullanıcı için fiyat/performans bakımından az yakan, güzel görünen gayet uygun bir araç. Çıktığından beri tercih edilen ve iyi satış rakamlarına ulaşmış bir araç. Benim kanaatimce artıları eksilerinden daha çok. Her sorana objektif olarak anlatmaya çalışıyorum ve soranların çoğu bu aracı mantıklı buldu ve aldı. Size önerim, aracı bayide test edin ve mutlaka test sürüşüne çıkın. Siz de gönlünüze göre bulduğunuz aracı alırsınız umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nulla Poena Sine Lege -- 1 Eylül 2015; 15:43:31 >

• Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler.
  • Titanium sahibiyim.

10.000 km ye yaklaştım.

4000 km uzun yol yaptım.

Adana İstanbul git gel yapmıştım.

En son 4 yetişkin+2 çocuk+full bagaj ile Adana'dan Antalya'ya gittim geldim.

İki aile biri çocuklu 15 günlük valiz çanta vs hazırladık.

Beyşehir üzerinden gittik Akseki Konya üzerinden(en iyi yol) döndük.

Özet olarak şunu söylemek istiyorum.

Bu kadar rahat bir yolculuk olacağını hiç tahmin etmiyordum.

Normalde kolay araba beğenmem ve sık değiştiririm...ve ticarilere karşı önyargılıyımdır...

Ama bundan çok memnun kaldım ve değiştirmek için pek bahane de bulamıyorum.

Bütün yolu klima açık yaptık,şehir içi de epey dolaştık ve genel ortalama tüketim 18.9 oldu.

Kesinlikle tavsiye ediyorum. Pişman edecek bir araç kesinlikle değil...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 20 gün önce 2015 model courier titanium otomobil ruhsatli aracı antalya ford bilallerden aldım arac çok güzel rahat fakat bir sıkıntı var suan 2000 km ve 4 vites de hızlanma eğiliminde iken aracda titreme oluyor 1700 ile 2500 devir aralığında titremeden sonra arac sanki açılıyor roket gibi gidiyor. Bi titremesi günde 2 defa falan yapıyor bilen varmı acaba neden titreme silkelenme oluyor aracimda 1.6lt 95ps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifduzgun -- 5 Eylül 2015; 10:12:56 >
  • Arkadaslar herkese selam.sifir aldigim 2014 titanyum plus aracimi satiyorum.arac suanda 11.500 km de ve cok sukur kaza boya yok.ilgilenen olursa tel.05365276045. Araba kdz ereglidedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocek067

Arkadaslar herkese selam.sifir aldigim 2014 titanyum plus aracimi satiyorum.arac suanda 11.500 km de ve cok sukur kaza boya yok.ilgilenen olursa tel.05365276045. Araba kdz ereglidedir.

Düşündüğünüz fiyat nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Hokkabaz-

quote:

Orijinalden alıntı: bocek067

Arkadaslar herkese selam.sifir aldigim 2014 titanyum plus aracimi satiyorum.arac suanda 11.500 km de ve cok sukur kaza boya yok.ilgilenen olursa tel.05365276045. Araba kdz ereglidedir.

Düşündüğünüz fiyat nedir?

Arkadasim sahibinden sitesinde ilanim var.metalik derin mavi renkli olan.siteye 47500 yazdim.en son ne olur derseniz pazarliksiz 46000 olur.alan hayrini gorsun.

• Ewet Beyler !!!

Arabamla 950 km uzun yol yaptım ve gerçekten yakıt tüketimine hayran kaldım

1 2 tane video çektim anlık tüketimleri

ilkini paylaşıyorum, ikincisinde ise anlık tüm göstergelerde geçiş yapıyorum yapılan yol daha yapılacak km toplam tüketim miktarı vs. hepsini geçişli şekilde çektim

https://youtu.be/SaDI_nFK6_g

izleyin

istanbul trafigine girene kadar 4.1 lt/km yapıyordu istanbul trafigi vs vs 168 TL'ye fulledigim depomla 930km yol yaptım istanbul trafigine takılmasam göstergelere göre 1100km zorluyor ama tabiki 100km hız sabitleyici ile full sabitleyici ile gittim ama Ankara'ya Dönüşte çok ters yöne rüzgar vardı araba rüzgardan dolayı fazla gaza yüklendi oda biraz etkiledi gazı bıraktıgımda gerçekten rüzgarın etkisi çok belli oluyordu 100km hızdan 1 2 saniyede 85 80 km düşüyordu araba geri atıyordu kendini oda tüketimi biraz etkiledi ama ortalama tüketim çok hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ucgenpro -- 10 Eylül 2015; 0:01:31 >

• Bende İstanbul -Alanya arasını 4,5 ortalama ile tamamladım.Araçta 4 kişiydik ve bagaj doluydu.Genelde 110 ile gitmeye çalıştım.Ben şehiriçi tüketimini daha çok beğeniyorum bu aracın.
    33 km ort hızda tüketim 4,9

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Bende İstanbul -Alanya arasını 4,5 ortalama ile tamamladım.Araçta 4 kişiydik ve bagaj doluydu.Genelde 110 ile gitmeye çalıştım.Ben şehiriçi tüketimini daha çok beğeniyorum bu aracın.
    33 km ort hızda tüketim 4,9

Sanırım sadece ben çok yaktırıyorum bu araca. Şehir içinde trafikte 4.9 hayal, benim ortalama 5.9 genelde. Uzun yolda klima ile 4.5 civarı. Klimasız 90 km sabitleyici ile 3.8-4.1 arası.
  • bu araçta kumandadan kilitlerken 1 kere ve 2 kere basma arasındaki fark nedir acaba sizler genelde nasıl kilitliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanedantr

bu araçta kumandadan kilitlerken 1 kere ve 2 kere basma arasındaki fark nedir acaba sizler genelde nasıl kilitliyorsunuz

Kılavuzdan okuduğumdan hatırladığım kadarıyla 2 kere basınca içeriden de açılmıyor olabilir.(yanlış da hatırlıyor olabilirim.)
  • Dün Bahsettiğim ikinci Video!!!

https://youtu.be/3hT6xvsM8aY
  • Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    Ortalama hız önemli tabi.20 li değerlere düşünce 5 li değerler çıkıyor tabi.
    Aracın şehiriçi tüketimi gerçekten uygun.208 1,4 dizel otomatikle aynı ortalama hızda 4,5 tüketim vardıki 4,9 bu araç için gayet güzel.

• Çoğu ustanın boyanin eksik atıldığı söylediğini otosan mühendisleri bir problem olmadığını söylüyor boyada işlem yok ama attım hatası ve tavanda pürüzluk var mahkemeye gidecem herkez arabasına güneş altında iyi baksin ve ford bu problemlerin yaygın olduğunu duydum herkez sıfır araba alırken çok iyi karar versin ben pişman oldum ford courier diğer sıkıntılar
    diger problemler
    Araba 7 ile8 litre arasında yakıyor (6000km)
    Arabanın on takımından ses geliyor
    Bel destek kolu elimde kaldı
    Rüzgar 80 den sonra arka camlarını içeride.
    Arka kelebek camın lastiği yırtılma
    Arka vitese takarken çartlama
    Direksiyon altında pedallarin üstünde yakalım malzemesi Tofaş ayarını açıkta ve dökülüyor Tavan döşemesi iplik iplik dökülüyor ne düşünüyor sunuz araba rengi aytozu gri araç aydoganlar dan alimmiştir arabanızı güneş altında boyasini kontrol ettirin Benim araba hatalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Slymngnydn

Çoğu ustanın boyanin eksik atıldığı söylediğini otosan mühendisleri bir problem olmadığını söylüyor boyada işlem yok ama attım hatası ve tavanda pürüzluk var mahkemeye gidecem herkez arabasına güneş altında iyi baksin ve ford bu problemlerin yaygın olduğunu duydum herkez sıfır araba alırken çok iyi karar versin ben pişman oldum ford courier diğer sıkıntılar
    diger problemler
    Araba 7 ile8 litre arasında yakıyor (6000km)
    Arabanın on takımından ses geliyor
    Bel destek kolu elimde kaldı
    Rüzgar 80 den sonra arka camlarını içeride.
    Arka kelebek camın lastiği yırtılma
    Arka vitese takarken çartlama
    Direksiyon altında pedallarin üstünde yakalım malzemesi Tofaş ayarını açıkta ve dökülüyor Tavan döşemesi iplik iplik dökülüyor ne düşünüyor sunuz araba rengi aytozu gri araç aydoganlar dan alimmiştir arabanızı güneş altında boyasini kontrol ettirin Benim araba hatalı

Araç bazlı bir hatayı genele yaymamak lazım. Arabanın 7 - 8 litre yakması tamamen saçmalık ve abartı. Sürekli 4bin devirlerde kullanıyorsanız sizin probleminiz. Şehir içinde bile böyle birşey yok. Kaldı ki uzun yolda ve karma tüketimler bunun çok çok altında. Diğer sorunların hiç biri yok ancak geri vitesteki cartlama sorunu bende de var.

Aracın malzeme kalitesi aynı sınıftaki rakiplerinden çok daha üstün. Öyle tofaş falan yanına yaklaşamaz.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.