Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.144
Cevap
51
Favori
489.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: touchpad7

Bagajin kumandadan dugmeye basmadan acilmamasi bende de vardi. Servisi aradim, telefonda tarif ettiler, duzeldi. Aracin tum kapilarini kapatip kilitledikten sonra kumandadaki kilitleme ve kilit acma tuslarina ayni anda 15 sn basili tutunca duzeliyor, daha sonra sadece bagajin uzerindeki dugmeye basarak aciliyor.

Benim aracta sanzumandan ciddi sesler geliyor. Arac durdugu yerde, debriyajda basili tutup rastgele vites degistiriyorum, motor calisikken de durukken de sanki sanzumanin icinde savas var gibi sesler geliyor. Arkadaslara sordum, normal bu her sanzumandan ayni ses gelir dediler. Birkac arac denedik, hepsinde ses geliyor fakat benim aractan daha fazla geliyor gibi geldi bana. Ben mi fazla pinpirikliyim bilemedim ama daha 3000km'de bu sesin baslamasi canimi sikti.

Bana servisteki eleman olmuyor dedi illa düğmeye basınca açılıyormuş bagaj

• 15000 bakım 420 tl tuttu. Ön camlarda krikolarda problem var ötüyor inip kalkarken, garantiden değişecek.
  • Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    Oluyor.bende aynısını Yaptım ve şuan Aracın genel kilidi açılınca bagaj Düğmeye basmadan elle açılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhabalar

Bizde 1.6 Titanium sahibiyiz Kasım 2014 çıkışlı ama 2385 KM'de yazdan yaza kullanıyoruz ve gayet memnunuz Rengi için Opak Beyaz, Metalik Koyu Mavi ve Tekno Gri düşündük ve Tekno gri'de karar kıldık 1 hafta bekledik sonunda geldi Trafiğe çıkmadan önce yetkili serviste boya ve koltuk koruma yapıldı gerçekten araç şuanda çok temiz ama maalesef kışın park halindeyken başka bir araç sürtmüş ve ışıklarda kamyonet bagaj kapağına çarpmış vuruk meydana gelmiş çok şükür çok büyük kazalar değil bu model çıktığından beri Ford'un en çok tutulan modeli ve ticari aracı oldu Connect'ten daha çok satıyor Alındığı günden beri biraz titiz olduğumdan jelatinlerini çıkarmadım benden başka çıkarmayan var mıdır bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larvus -- 3 Temmuz 2015; 1:45:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de çıkarmadım :) Ama benimkiler kendiliğinden çıkmaya başladı kötü göründüğünde sökeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nulla Poena Sine Lege -- 3 Temmuz 2015; 9:54:03 >
  • hanedantr kullanıcısına yanıt
    Karayolları üzerinde araçların uymaları gereken hız sınırları nelerdir? Kamyonet ve panelvan türü araçların yeni yapılan düzenlemeye göre uymaları gereken hız sınırları nelerdir?
    Konu İçerik: 13.07.2010 tarih ve 27640 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un çerçeve 34 üncü maddesi ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 50 inci maddesinde değişiklik yapılmış olup, bu değişiklik doğrultusunda Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 01 Eylül 2010 tarih ve 27689 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Özellikle kamyonet ve panelvan türü araçlar için 21.03.2012 tarihinde Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklikte kamyonet tanımı yeniden belirlenmiş olup buna göre “Kamyonet: Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir.” Denilmekte olup belirlenen yeni saatteki azami hız sınırları ile ilgili olarak aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Panelvan
    50 YERLEŞİM YERİ İÇİNDE
    85 ŞEHİRLERARASI ÇİFT YÖNLÜ KARAYOLLARINDA
    100 BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA
    110 OTOYOLLARDA

http://www.egm.gov.tr/Sayfalar/sss1.aspx (Hız diye aradığınızda çıkar)

Tanımdan anlaşılacağı üzere bizim araçlar panelvan olarak geçmektedir. EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİNDEN ALINTIDIR.

• hüseyin10 H kullanıcısına yanıt
    cok ama cok tesekkur ederim hocam birde ilk km nasıl kullancağım motor için nelere dikkat etmem lazım bunlarıda tam olarak belirtirseniz sevinirim.
  • Arkadaşlar aracımla uzun yol deneyimim oldu. 19-30 haziran arası 3550 km yol yaptım.Sizlere kısaca uzun yolda araçla ilgili gözlemlerimden bahsedeyim.
    Öncelikle toplam 4 defa depoyu fulledim. Depo 182.00 TL'ye doluyor. Güzergah'da İstanbul - Körfez- İzmir- Bodrum - Muğla - Denizli- Konya- Adana- Antep - Urfa - K.Maraş - Kayseri - Ankara - İstanbul. Klima açık.Ortalama hızım 110-120 km/h uygun yerlerde yüksek süratlere çıktığım oldu. Düz yolda Max: 180'e çıkabildim. Daha gitmiyor. Belki eğimli yolda biraz daha çıkabilir. Bu hesaba göre km'de ortalama 0.20 krş yakmış. (Yakıt tecrübesi olanlar bu konuda fikir belirtirlerse sevinirim.)

- Araç yan rüzgarlardan oldukça etkileniyor. Özellikle yolun sağı-solu açık ise bariz hissediliyor. Direksiyonu sıkı sıkıya tutmak geekiyor
    - Rüzgar sesini 110'km hızdan sonra almaya başlıyor. Yol sesi yol durumuna göre değişiyor. Pütürlü asfaltta kabinde gürültü artıyor. Konfor konusunda can sıkıcı bir durum yok. Önceki aracım Connect'ti ona göre oldukça konforlu. Arkada oturanlarda bir rahatsızlık hissetmedi.
    - Rampalarda çekiş düşüyor. Araçta 3 kişi ve valizlerimiz vardı.Bu durum rahatsız etti beni. Rampalarda CC 3-4 defa kapattı. Arkadaki aracın takip mesafesini korumadığı bir durumda bu ciddi bir tehlike yaratıyor.
    - Rampa inişlerinde dikkatimi çeken bir durum oldu. Örneğin belli bir hıza ulaşınca CC'den çıkarıp veya normal şekilde gazdan ayağımı çekerek aracın ivmelenmesini beklerken tam tersi araç hız kesiyor yavaşlamaya başlıyor. Bazende olması gerektiği gibi eğime göre ivmeleniyor. Bu durumun güvenlikten kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Bu durumu fark eden arkadaşlarda katkı sunarsa sevinirim.
    - Bir diğer husus da araç bazen gaz yemiyor. O an benzin döküp yakasım geliyor. Gaz tepkilerini azaltmak yakıt tasarrufu sağlamak için mi yapmışlar nedir? Çok rahatsız etti beni. 4.veya 5.viteste dip gaz bile yapsam araba banamısın demiyor bildiğini okuyor. Bunu da ara sıra yaptı. Belki Yakıtla da ilgisi olabilir.
    - Birkaç kaza atlattım. Sağ stop lambam taş sıçraması sonucu delindi.

• hanedantr kullanıcısına yanıt
    Kullanım kitapçığından
    İlk 1500 kilometrede (1000 mil) çok
    hızlı sürmekten kaçınınız. Vites
    değiştirirken hızınızı sık sık değiştiriniz.
    Motoru yormayınız.
    Mümkünse şehir içerisinde ilk 150
    kilometrede (100 mil) ve
    otobanlarda ilk 1500 kilometrede
    (1000 mil) frenleri ve debriyajı (kavramayı)
    aşırı kullanmaktan kaçınınız.
    Yeni lastikler yaklaşık 500 kilometre
    (300 mil) rodaj gerektirir. Bu sürede
    değişik sürüş özellikleriyle
    karşılaşabilirsiniz. İyi forumlar.
  • oguzhant O kullanıcısına yanıt
    Merhaba. o ses benim de dikkatimi çekti. Servise gittiğimde sormayı planlıyodum.
  • Merhaba,
    Bende geçen hafta sifir Courier Titanium aldim. Araçtan genel olarak memnunum.
    Bugün sağ arka kelebek camının açma kapama tutamaci camla birlesim yerinden koptu. Şuanda sag arka cam kelebegi acik geziyorum.
    Birde bugün birşey dikkatimi cekti. Motor kaputunun sag ve sol taraflarinda plastik torbalar var. Acaba bu herkeste varmi??
    Resimleri ekledim.
     YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU

• Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    Ben kendim yaptim, oldu. Su an bi sikinti yok, duhmeye basmadan aciliyor. @Nulla Poena Sine Lege

• 2015 model fiyatı 45 bin kampanyalı fiyatı var bence bu fiyata bedava.

• tekrardan merhabalar bana dizel araba olduğu için çevremdekiler ilk çalıştırmada 2 dk bekle hareket etmeden gittiğin yere varıncada 50 sn bekle diyor anca gittiğim yere varınca bekleyemiyorum çünkü motor start stop devreye giriyor ne yapmam lazım bunlara gerek var mı acaba turbonun yağlanmasına dikkat et bunları yapmazsan turboyu bozarsın diyorlar bana

soru 2 ford life kart verdiler opeti aradım bilgilerimi verdim tama mdediler ama yakut aldığımda km bilgisi girilecek yer olmadı life kartlarda yakıt garantisi için km girilmesi gerekmiyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanedantr -- 6 Temmuz 2015; 16:49:43 >
  • arkadaşlar fordun sitesinde tourneo courirer 1.6 tdci titanium plus 61.615 tl yazıyor bunda bir hata olma şansı varmı çünkü en son 52.000 civarı fiyatı vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus683

arkadaşlar fordun sitesinde tourneo courirer 1.6 tdci titanium plus 61.615 tl yazıyor bunda bir hata olma şansı varmı çünkü en son 52.000 civarı fiyatı vardı

Otomobil ruhsatlı olandır o.

• aylak_herif kullanıcısına yanıt
    Listede bir gariplik var.yaklaşık 8000 tl yüksek girilmiş fiyatlar ve binek değil ticari.binek fiyatları ayrıca yazılmış zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: aylak_herif

quote:

Orijinalden alıntı: yunus683

arkadaşlar fordun sitesinde tourneo courirer 1.6 tdci titanium plus 61.615 tl yazıyor bunda bir hata olma şansı varmı çünkü en son 52.000 civarı fiyatı vardı

Otomobil ruhsatlı olandır o.

yok kardeş ticari geçeni bu fiyat otomobil geçeninin en fulü 66.000 tl
  • http://www.ford.com.tr/ticari-araclar/tourneo-courier/fiyat-listesi

Dediğiniz gibi. "Normalde sizin aldığınız tanıtım fiyatı, seneye yükselecek" demişlerdi.İnanmamıştık.

Hatta kasko bedeli 58000 çıkınca şaşırmıştık.

Heralde büyük gün bugünmüş :)

Arabalar.gen.tr de hala eski fiyatlar mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aylak_herif -- 9 Temmuz 2015; 21:46:43 >
  • aylak_herif kullanıcısına yanıt
    Araç güzel satıyordu ama bu fiyatlarla olmaz.Hadi biraz indirim yapsalar 58 e verseler 6k zam yemiş oluyor.görülmemiş şey
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.