Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.153
Cevap
53
Favori
491.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 30.000 km de 1.6 -95 ps ...2 gündür özellikle 4. Ve 5. viteslerde gaz verdiğinizde sanki şanzıman ötüyor ...Bir hayli duyuluyor ses ...Beraberinde yakıtta bir miktar arttı ...Pazartesi servise gideceğim .Önce size bir sorayım dedim...Başına gelen , bilgisi olan var mı ????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alidolek A kullanıcısına yanıt
    Kardeş 80 km hızla şehirler arası gidersen 3,5 lt yakıyor. 120 ile gidersen 5-5,5 lt yakıyor.
    Şehir içi bilmiyorum ben hep karma kullanıyorum. Ben Sakarya'da yaşıyorum. Şehiriçi zaten küçük burada. Öyle çok trafikte yok, aracı park edip işimi görüyorum genelde.

• Hocam sigortayı ne Zaman yaptırdınız acaba ve hangi sigorta şirketine yaptırdınız ?

• Merhaba arkadaşlar,

Bende 1 Temmuz'da sıfır beyaz courier titanium plus aldım. Daha önce sıfır cmax alıp 5 yıl binmiştim. Sonrasında 2014 model tdi dsg comfortline golf kullandım. Ancak ikinci çocuğum olduktan sonra golf hacim olarak çok dar gelmeye başladı. Çocukların sıfır aracı batıracağını düşünerek ve sıfır araçların çok yüksek fiyatlarda olması nedeniyle ikinci el araç bakarken tesadüfen Ford bayisine bir arkadaşımla girdim ve bu aracın bu donanımda bu fiyata satılması beni resmen tahrik etti. Aracın dizel olduğunu öğrenmemde ekstrası oldu. Otomatik ve binek araç almak için uğraşırken tamamen alakasız bir araç alıp çıktım ama şimdi iyi ki almışım diyorum. Çok gerek görmediğim için navigasyonsuz olanını aldım

Benim konumumda bir sürü kararsız insan olduğunu düşünüyorum. Prestijle işiniz yoksa, şehirlerarası çok yol yapmıyorsanız, çocuklarınız varsa, eşinizde rahat kullanabilsin istiyorsanız, bagaja ihtiyacınız varsa ve bütçenizi düşünüyorsanız bu araç işinizi görür. Ben çocuğum büyüyene kadar en azından 2 yıl bu aracı kullanmayı düşünüyorum daha sonra inşallah üst segment bir sedan alma niyetindeyim.

Karar veremeyenler olduğunu düşünerek araçla ilgili gözlemlerimi aşağıda belirtiyorum :

Sıfır aracı alır almaz tatile gittim ve 2.000 km yol yaptım. Motor sesi çok yok, yüksek hızlarda rüzgardan etkileniyor, ticari araç olmasına rağmen çok yormuyor, bagaj gayet kullanışlı, yol tutuşu yine ticari bir araca göre iyi, ford sync ve bluetooth iyi çalışıyor, yakıt aracın yeni olmasından ve benim performanslı kullanmam nedeniyle 7 litre civarında yaktı. Araçta 3 kişi, 2 çocuk vardı ve bagaj tepeleme dolu idi ve çoğu zaman 130'u geçerek, klima açık kullandım en az 1 radar cezam var. Bu kadar zorlamaya bu yakıtın iyi olduğunu düşünüyorum sakin kullanımda çok, çok daha az yakacağına eminim. Aracın ilk yağını değiştirdikten sonra normal sürüşte yakıt performansını uzun yolda deneyeceğim.

160'lara çıktığımda da ESP farkını hissettiriyor ve savrulmuyor ucuz fiyatlı çoğu binek araçtan yol tutuşu konusunda başarılı olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu araçlar için ticari araç hız sınırlandırması gerçekten can sıkıcı tam bu noktada aracın fiyatının düşüklüğünü düşünmek işe yarıyor. Birde aracın hafif ve küçük olması yüksek hızlara çıkmanıza engel oluyor.

Araçta genel olarak ses yok bir tek sol kapıdan bir ses geliyor henüz neden kaynaklandığını çözemedim birde klima açıkken denk mi geldi bilmiyorum ama eşim kapalı olan havalandırma kapağını açtığında sıcak hava üflemeye başladı buna hiç bir anlam veremedim ama takipteyim.

Araçla ilgisi yok ama sollamaya çıktığınızda binek araçlar sizin ticari olduğunuzu görerek yol isteyerek eziklemeye çalışıyorlar ancak çoğu kez pişman ettim burada sürücü faktörü önemli tabii ki :) Araçta devrini aldıktan sonra makul bir güç üretiyor.

Start stop çok iyi çalışıyor rahatsızlık vermiyor, iniş biniş, sürgülü kapılar çok rahat, otomatik klima beni tatmin etti, aracı kullanırken binek bir araç sürüyormuş hissine de kapılıyorsunuz, kontrol paneli gayet kullanışlı çok zorlanmadan çoğu düğmeye rahatça uzanabiliyorsunuz.

Süspansiyonlar tatmin edici seviyede, yokuş kalkış desteği güzel çalışıyor. Vites aralığı iyi ve debriyaj sertliği gayet iyi. Bagaj yükleme, boşaltma gayet rahat zorlamıyor, yedek lastiği aracın altında olduğu için bagaj tabanı alçak ve gayet kullanışlı.

Bunların yanı sıra malzeme kalitesi ve konfor beklentiniz yüksek olmasın, kol dayaması çok zayıf biraz güçlü yüklenseniz kırılacak gibi, anahtarlar kalitesiz özellikle yedek anahtar katlanır değil

Cmaxle kıyaslayınca korkunç farklar göremedim. Takdir edersiniz ki bu aracı golfle kıyaslamamın ise bir anlamı yok tamamen alakasız araçlar çünkü. Ancak bu aracı almak isteyen arkadaşlara tavsiyem titanium hatta titanium plus alın eğer emekli değilseniz, şahsi kullanacaksanız en azından motor farkı için bence bu farkı ödemeye değer. Kullanmadım ancak düşük beygirli motorun yokuşlarda ve çekişte çok zayıf kalacağını düşünüyorum. İkinci elde de yüksek beygirli modellerin daha çok tutulacağı fikrindeyim.

Etrafıma baktığımda da aracın çok kullanıcısı olduğunu görüyorum. Buda kullanıcı memnuniyetinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak bence fiyat performans kıyaslandığında bu araç alınabilecek bir araç.

Umarım faydalı olur.

• Arkadaşlar bu araçlarda fren balatalarının değişim zamanı geldiğinde uyarı veriyor mu?

• Fren balatalarının değişim zamanı geldiğinde uyarı veriyor mu bu araçlar?

• sedat1414 S kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın harika bir deneyim yazısı olmuş tesekkurler

• Arkadaşlar lansman rengi(mavi) Tourneo Courier var almak istiyorum fakat tutuluyor mu tutulmuyor mu bilmiyorum?
    Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa memnun olurum.
  • Çok teşekkürler, herkes daha iyilerine biner inşallah. Fren balatalarının bitimi ile ilgili bilgi veriyormu bilmiyorum eski kullanıcılar cevap verebilir belki. Ben, kızım istediği için mavi renk alacaktım ancak birkaç hafta beklemem gerekiyordu, zamanım kısıtlı olduğu için hazırda olan beyazı almak zorunda kaldım. Ancak bence kim hangi rengi beğeniyorsa onu alıp binmeli çünkü sonuçta her malın bir alıcısı muhakkak çıkıyor.
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, umarım birilerine ışık tutar
  • sedat1414 S kullanıcısına yanıt
    Bende 4 kişilik bir aile için binek araba araştırıyorken hiç aklımda yokken bu aracı gördüm özelliklede 50 bin tl civarı olması ve dizel olması dikkatimi çekti.
    Genelde istanbul içi kullanmayı düşünüyorum ama bu araç hakkında hiç bilgim yok bu zamana kadar hiç bu şekilde bir panelvan türü araç kullanmadım, çokta uzun bir arabada olsun istemi,yorum.
    Bu araç ruhsatta ticari geçiyormuş bu durumda vergi daha fazla oluyormu ve normal binek araçlardaki gibi muayane süreleri 2-3 yıl değilde 1 yıl olduğu söyleniyor ? kısacası bu araç hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim ve hiç aklımda yokken bu araba birden radarıma girdi ne önerirsiniz sizce alınırmı bana +'ları -'leri ne olur ?
  • Merhaba arkadaşlar bu arabadan almayı dusunuyoruz yalnız bisey merak ediyorum bu arabanın 6aylik pulu ne kadar ? 1.5 ve 1.6 arasında vergi farkı var mı?(pul parası)

• Merhaba,
    Kapıları kilitlemeyi unutunca, bir süre sonra otomatik olarak kapıların kilitlenmesini nasıl sağlarım.

• Beyler babamla birlikte bu arabayı aldık fullünü yaklaşık 1-2 ay oldu yeni daha..Gayet güzel araba bende yeni şöförüm kullanıyorum gidişatı güzel yakıtı güzel özellikli güzel araba sadece şöyle bir sorunumuz var araba yokuşta gitmiyor bildiğin gitmiyor araba yani yokuşta karşıdan araba geldi durdum tekrar kalkmaya calıstım baya zorlandı sadece bende değil babam vs mesela biraz daha dik rampa olsun hızınızı alamadan girerseniz tıkanıyor çıkmıyor bu sorunu yaşayan var mı?
  • Selamlar,

Ben 2.el Delux modelden satın aldım. 11-08-2016 tarihinde 30000 bakımına girdim. Balatalar ile birlikte indirimli olarak 1055TL ödedim. Ataşehir Otosan da bakım yaptırdım.
    Sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Aracıma park sensörü taktirmak istiyorum, servis 250TL istedi. Takilacak model sadece ses uyarılı olan modelmiş. O fiyata kameralı modeller var...
    İstanbul Beykoz, Ataşehir, Bostancı civarında güvenilir ve garantili iş yapan bir yer var mıdır? tavsiye edebileceğiniz.

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Bende 4 kişilik bir aile için binek araba araştırıyorken hiç aklımda yokken bu aracı gördüm özelliklede 50 bin tl civarı olması ve dizel olması dikkatimi çekti.
    Genelde istanbul içi kullanmayı düşünüyorum ama bu araç hakkında hiç bilgim yok bu zamana kadar hiç bu şekilde bir panelvan türü araç kullanmadım, çokta uzun bir arabada olsun istemi,yorum.
    Bu araç ruhsatta ticari geçiyormuş bu durumda vergi daha fazla oluyormu ve normal binek araçlardaki gibi muayane süreleri 2-3 yıl değilde 1 yıl olduğu söyleniyor ? kısacası bu araç hakkında neredeyse hiç bilgi sahibi değilim ve hiç aklımda yokken bu araba birden radarıma girdi ne önerirsiniz sizce alınırmı bana +'ları -'leri ne olur ?

Babamda var aynı araçtan biz memnunuz hiç van veya kamyonet hissiyatı yok.

• Arkadaslar sifir Titanium + boya 55.700 fiyat iyi midir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 16 Ağustos 2016; 21:30:26 >
  • Aynı yere titanium plus fiyati sorarmisiniz
    Gecen ay minimum beyaz renk için 57800 fiyat almıştım.
    Karşılaştırma yapmak isterim

• metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Hocam 57.400 dedi sanki yanlis hatirlamiyorsam, otokoc bursa subesi

• StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Ben istanbulda 5 yerden fiyat almıştım. En düşük yukarıda yazdığım teklifti
    Fakat koc ta neden diğer markalar gibi bayilerde avantajlı fiyatlar olmuyor ki...
    Fiyatları hep fixliyorlar
    55bin civarı plus almak istiyorum bende

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.