Şimdi Ara

YENİ FORD TOURNEO COURİER ANA KONU (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.153
Cevap
53
Favori
491.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakıt kapağı kilitli olmadığı için yakıt deposuna toz toprak gitmesin diye yapmış oldukları saçma bir sistem var bildiğiniz gibi.

25 defa yakıt almışım aracı aldığımdan beri. En son yakıt almak için istasyona gittiğimde görevli arkadaş, kapakta problem var tabanca girmiyor dedi.

' Nasıl ya ? ' diye giderken, ilk kapağın üstten kırılmış olduğunu gördüm. Hep aynı yerden yakıt almadığım için de bir şey yapamadım.

Neyse,

Yakıt aldıktan sonra tabancanın ucunu yukarı doğru kaldırıyorlar yakıt damlamasın diye. İşte o noktada kapak iyice sıkışıyor yukarı doğru.

Bir süre sonra da kırılıyor. 71 TL + KDV, işçilik ne kadar alırlar bilemiyorum.

Yakıt alırken uyarın arkadaşları, durduk yere bu parayı vermeyin.
  • metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Vallahi bizde sifir faiz agustos kredisi ile aldik malum bankalar faizler asiri yuksek bu aralar, mecburen 55'e aldikta, plus'i 55'e birakmazlar gibi sanki nasil olsa satisi yapiliyor arabanin havalarindalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ixuss40 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam o kapak sozde dizel/benzin koyarken yanlis yakiti koymamak icin sanirsam, birisi zorlayipta yanlis yakit koymaya calismis olmasin

• S.a. arkadaşlar.

8640 km de 11.2015 çıkışlı aracı 25 Mayıs 2016 ta 51.500 Tl peşin fiyatli satilirken tamamina kredi ile TİTANİUM PLUS aracı satin aldim.

Araç şu anda 13250 km. Bunun yaklaşık 3500 km si şehirler arasında kullanıldı.

İstanbul Sivas gidiş dönüş- istanbul İzmit Osmangazi hattında bir tur ve İstanbul Gemlik gidiş dönüşte uzun yolafın yaptım.

Aracımın resimlerini ataçağım. Bu aracı almadan önce çok iyi bir araştırma yaptım. Bu sınıftaki doblo kango cady biber nemo tarzı araçlarla ve sw olan 5-6 marka modeli bir hayli inceledikten sonra bu aracı almaya karar verdim.

Alırken tamamına kredi cikartan bir galeriden aracı satın aldım. İstediğim bir araç olduğundan ve alım şartlarima göre peşin vermeden yani hayalimdeki aracı almış oldum.

Araç M1 hususi. Sadece opsiyonel kamera ve navigasyon yok onu da dert etmiyorum. Yurtdışından sipariş verdim geliyor. Belki ilerde cyclone marka taktiririm ( piyasada 1250 serviste 2400 tl)

Araçla istanbul içinde 700 km civarlarındayken 3500 km lik yolda yaklaşık 4 depo yakıt harcadım. Ortalama hiz 120 -140 arası. Duzde 190 I buldum. Rüzgar sesi müziği açınca hissedilmiyor bile 😉

Tek kafama takılan yakıt kapağı. Ona da kendim bir çare bulacağım mekanizma gibi.

Aracın çekişi gidişi duruşu güzel.

Almak isteyen tüm arkadaşlara tavsiye ederim araçta hem arazi hem jeep hem binek hemde ticari gorunusu var içindeyken benim hoşuma gidende bu.

Araca ilave eklemeler yaptım kafama göre. Begenecekmisiniz bakalım.

Bu arada yurtdışından kamera sistemi ve benzer herşeyi getirtebiliyorum.

Whatsaptan ekleyin 0 552 202 51 12

• Twitter ; @kenanbulutoglu

https://twitter.com/kenanbulutoglu/status/768802179230666752

https://twitter.com/kenanbulutoglu/status/768802267445198848

https://twitter.com/kenanbulutoglu/status/768802319521738752

https://twitter.com/kenanbulutoglu/status/768802622493102080

RESIM YUKLEME HATAŞI VERİNCE TWITTER HESABINDAN LİNK VERDİM...

AYRICA BU HESAPTA İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK YURTDIŞINDAN GETİRDIGİM BİR KAÇ ÜRÜNÜ EKLEYECEĞİM ULAŞIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rottegroupe -- 25 Ağustos 2016; 16:35:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Hocam o kapak sozde dizel/benzin koyarken yanlis yakiti koymamak icin sanirsam, birisi zorlayipta yanlis yakit koymaya calismis olmasin

Yakıt deposuna ulaşmak için benzin ve mazot tabancasının şekli değişik yapılmış. Fakat buradaki saçmalık, kapağın kilitsiz oluşu nedeniyle, ilk kapak toz toprak dolmasın diye yapılmış. İkincisi ise yakıt deposuna açılıyor.

Mazot dışında bir şey koyulmak istenirse, ilk kapakla ikinci kapak arasındaki delikten depoya gitmeden alta akıyormuş.

Bütün bunlar sırf kapağa kilit koymadıkları için !

Ve, sonuç hüsran tabiki. 132 TL ödedim bu kapağın yenisini almak için. Servisin tavsiyesi, bu duruma düşmemek için pompacıya yavaş davranmasını söylemek oldu !!!

Ford Otosan' a ilettim bu şikayetimi, mühendislerle ve servisle görüşmüşler güya, hatalı bir imalat yokmuş ve dışarıdan müdahale edilip kırıldığı için de yapacak bir şeyleri yokmuş !!!

Biraz bağırıp çağırdım ama sonuçta elime bir şey geçmedi tabi.

Siz siz olun, bu konuya dikkat edin.

• RiorraW R kullanıcısına yanıt
    1.6 motor mu?

• mirza25 M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 1.6 motor 2015 model 95 hp
  • Arkadaşlar arabanın 15bin bakımı yeni yapıldı 1-1,5 ay falan oluyor. Sol arka lastik hava kaçırıyor sanırım havayı basıyorum (32-33) 2-3 gün sonra 20'e iniyor. Sizce Ford servise mi göstereyim yoksa lastikçiye mi? (Araba konusunda yeniyim.)
  • Arabayı önerirmisiniz ? Alma durumumuz olabilir.Şuan bu yada tourneo connect alıcak gibiyiz.Hem binek gerektiğinde de yük yüklicemiz bir araba olsun istiyoruz . Eski arabamız Transit Connect 1.9, 90 lıktı ve yükte fln gidiyordu . Bu 1.6 motor ve bizi üzermi bilmiyorum.Ağır yük yüklemiyoruz ama yinede yeter mi kararsızım . Tavsiye edermisiniz ,iyi kötü yanları nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim
  • Connect couriere göre boyut ve iç hacim olarak büyük tabiki bu fiyata da yansıyor. Ama benim aracım olan titanyum Plus u tavsiye ederim courier. Görünüşü duruşu harika

• Ridooo kullanıcısına yanıt
    Yaklasik 1 ay olacak alali sonuna kadar memnunuz hocam titanium ve ustu 95 ps ile geldigi icin cekiste sorun yasamazsiniz, biz 6 kisi ve yukle bindik onu cektiyse her seyi ceker, hacmide guz normal aile icin yeterli, ama bana cok hacim lazim is yapacagim diyorsaniz connect tabii ki daha iyi olur, benim gozume carpan su ana kadar tek eksik onceki aracim focustu onda vites gecisleri cok kolaydi courierda sanki biraz zorlamak gerekiyor vites gecisini yapmak icin focusa gore kesinlikle o konuda kotu, birde aile araci olarak kullanacaksaniz connectte arka camlar tam aciliyor, ama courierda arka camlar cekmece kolu gibi yarim aciliyor bu da tercih sebebi olur ama aradaki yaklasik 10 bin liraya deger mi bilmiyorum karar sizin

• StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Arka cam olayı biraz kötü ama ticariler de genelde öyle. Fazla yük yüklemiyoruz zaten. Yorumlarda hep 1-2. viteslerde hantal demişler o konu nasıl hocam? Gerçekten hantallık varmı? Connect gayet atikti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ridooo kullanıcısına yanıt
    Yok vallahi hocam ben oyle bir hantallik fark etmedim, focusla karsilastirabilirim onunla neredeyse ayni, ama soyle birsey farkettim bir ve ikide devirler kisa gelmisti bana bir an once uce atmak istiyor araba, 3'te gercek gucunu gosteriyor ama ben asiri bir hantallik fark etmedim gonul rahatligiyla alabilirsiniz allaha sukur su ana kadar cok memnunuz

Hayırlısı hocam. Yorumların için teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sizde ki ticari geçiyor değil mi?
    Kasko
    Trafik
    Yıllık ne kadar ödüyor sunuz?

• metehan_bera M kullanıcısına yanıt
    Evet ticari, sigorta kasko babam yaklasik 20 yildan fazla suredir ehliyet sahibi oldugu icin onun uzerine yaptik sigorta kasko toplam 2 bin tl, fordun kendi kasko ve sigortasindan yapildi, vergiside 700 lira civari cikacak sanirim bir senelik,

• Merhaba arkadaşlar bende titanium plus 2016 ağustos çıkışlı aracı 0 olarak aldım. Arac 890 km de fakat yol bilgisayarı bana 7.1 değerinde yakıt tüketimi gösteriyor. Genelde performanslı kullanırım. 2.3 devir de. Sizce normal mi ve bunda motorun açılmamış olmasının da etkisi olabilir mi? Bir de bir konuya değineyim, çok yorum gördüm. Arac 1. Ve 2. Vitesde hissiz diye... Ben böyle bir şey sezmedim. Eğer araçtan performans isteyip gaza yapisirsaniz, Araç 1. Vitesde yeterince canlı. Yani, yandaki yolcunun kafasını koltuğa yapıştırdım daha ne olsun 😂 Ayriyeten suspansiyonlari sert diyen olmuş, tiguan kullanmış biri olarak söylüyorum suspansiyonlari tiguandan daha iyi en azından onun kadar sarsmiyor. Aracın yol tutuşunuda çok beğendim. Sert plastik kullanılmis ama bu sert olan plastik rakiplerinin çok önünde yani A sınıfı bir plastik asla dandik değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza61TS

Merhaba arkadaşlar bende titanium plus 2016 ağustos çıkışlı aracı 0 olarak aldım. Arac 890 km de fakat yol bilgisayarı bana 7.1 değerinde yakıt tüketimi gösteriyor. Genelde performanslı kullanırım. 2.3 devir de. Sizce normal mi ve bunda motorun açılmamış olmasının da etkisi olabilir mi? Bir de bir konuya değineyim, çok yorum gördüm. Arac 1. Ve 2. Vitesde hissiz diye... Ben böyle bir şey sezmedim. Eğer araçtan performans isteyip gaza yapisirsaniz, Araç 1. Vitesde yeterince canlı. Yani, yandaki yolcunun kafasını koltuğa yapıştırdım daha ne olsun 😂 Ayriyeten suspansiyonlari sert diyen olmuş, tiguan kullanmış biri olarak söylüyorum suspansiyonlari tiguandan daha iyi en azından onun kadar sarsmiyor. Aracın yol tutuşunuda çok beğendim. Sert plastik kullanılmis ama bu sert olan plastik rakiplerinin çok önünde yani A sınıfı bir plastik asla dandik değil.

Sorması ayıp ne kadara aldınız hocam aracı?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.