Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.350
Cevap
203
Favori
528.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam benim çok kullanma fırsatım olmadı baktım üstkattan airtiesle aynı/daha az çekiyor direk geri koydum kutusuna iyi çeksin dersen n55u yönel bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intrepid

hocam benim çok kullanma fırsatım olmadı baktım üstkattan airtiesle aynı/daha az çekiyor direk geri koydum kutusuna iyi çeksin dersen n55u yönel bence

biz aynı ev için dedik

ne kadar ekmek o kadar köfte diyoruz burada hep.

kaç katlıda kullanmaya çalışıyorsun.

o zaman kesenin ağzını açacaksın.
  • aynı ev bir üst kat

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTNet'in verdiği Airties modemim bir süre sonra aşırı internet kopması sorunu yaşatıyordu, TP-Link 8151 aldım. Son bir haftadır sadece gece 23:00'den sonra bu modemde aşırı kopmalar yaratmaya başladı. Dün de bu modemden aldım, şuan için sinyal gücü olarak önceki modemlerden başarılı.

Sormak istediğim şudur ; Tp-Link modemimde IDLE durumdayken kapatma özelliği olduğunu görmüştüm, ASUS için de böyle bir özellik var mı acaba? Örneğin 30 dakika veri akışı olmaz ise StandBy'a geçirme imkanımız var mı? Zira modemler sürekli açık kalınca ömründen yiyor.

Bu StandBY için yapabileceğim neler var? Kullanım Kılavuzu, Arayüz hepsine baktım ama bulamadım. Yardım için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cordor

TTNet'in verdiği Airties modemim bir süre sonra aşırı internet kopması sorunu yaşatıyordu, TP-Link 8151 aldım. Son bir haftadır sadece gece 23:00'den sonra bu modemde aşırı kopmalar yaratmaya başladı. Dün de bu modemden aldım, şuan için sinyal gücü olarak önceki modemlerden başarılı.

Sormak istediğim şudur ; Tp-Link modemimde IDLE durumdayken kapatma özelliği olduğunu görmüştüm, ASUS için de böyle bir özellik var mı acaba? Örneğin 30 dakika veri akışı olmaz ise StandBy'a geçirme imkanımız var mı? Zira modemler sürekli açık kalınca ömründen yiyor.

Bu StandBY için yapabileceğim neler var? Kullanım Kılavuzu, Arayüz hepsine baktım ama bulamadım. Yardım için teşekkürler.

Siz ayar yapmaniza gerek kalmadan kablosuz trafigi yoksa zaten modem az enerji tuketecek sekilde ayarlwr kendini, tipki telefon gibi dusunun konusma yaptiginizda veri akisi cok olur ve sarjiniz 4-5saatte biter ama bekleme durumunda 2-3gun sarj gider

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

Siz ayar yapmaniza gerek kalmadan kablosuz trafigi yoksa zaten modem az enerji tuketecek sekilde ayarlwr kendini, tipki telefon gibi dusunun konusma yaptiginizda veri akisi cok olur ve sarjiniz 4-5saatte biter ama bekleme durumunda 2-3gun sarj gider

+1

artık eski çağlarda yaşamıyoruz bu durum çoktan aşıldı.

az enerji tükettiğini ısısının düşmesinden bile anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Temmuz 2014; 16:47:37 >
  • Enerji verimliliğini kastetmedim aslında. Zira bu aygıtlara enerji sağlayan adaptörler, aygıtların elektrik aksamları sürekli akımla birlikte ömrünü hızlıca dolduruyor. Kastım Standby'a alarak enerji tüketimini kesme yoludur. Böyle bir yolun olup, olmadığını soruyorum.

İlk mesajımda belirtmiştim, bu 3. modemim ve modemlerim genel olarak 2. senesini görmeden bozuluyor aynı sorunlar nedeniyle. Faturasını bulmak ise sonraki dönemde zulm olduğu gibi, serviste 20 gün beklemekte makul olmadığından sürekli yeni modemlerle yolumuza devam ediyoruz.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankamon35

quote:

benim modem bugün geldi sinyal gücü olarak pek tatmin etmedi hatta airties rt205 den bile kötüydü diyebilirim iade vermek zorunda kaldım n55u alsammı diyede düşündüm fakat 100tl lik işlemci kullanırken modeme 250 vermeye gönlüm razı olmadı

Bende evde zyxel p660 hw t1 v2 kullanıyorum. Ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum ( Min 4-5 senesi var). Hiç kapanmadı bu güne kadar.,(elektrik kesintileri hariç :D)
    Son zamanlarda kopmalar oluşmaya başladı. Netten de olabilir ama akıllı telefonların çıkması, kızımın ipad i ve laptoplar derken şişiyor mu alet de ondan mı kopmalar yaşıyorum diye düşünüyorum.

Sorum şu: zyxel de en arka odalarda tek diş çekiyor. Acaba bu üründe sorun yaşar mıyım? 660 t1 v2 nin tek anteni 5 dbi yanılmıyorsam.n14u nun iki anteni toplam 4 dbi.
    Sürekli açık olması sıkıntı yaratır mı aşırı ısınma vb.

Bende 2008 den beri 6 yıldır aynı modemi kullanıyorum, son zamanlarda bende kopmalar dolayısı ile modem ararken mesajınızı gördüm. Sorun aynı dönemde aynı model modemde oluştuğuna göre acaba Ttnet'den kaynaklanan bir uyumsuzluk olabilir mi? Şu anda bile wi-fi den 1.2 mb/s ile torrent indiriyor, ama gelin görün ki koptumuda bağlanmak bilmiyor. Son bir iki aydır böyle, daha önce herhangi bir şikayetim yoktu.

n14u nun anten gücünün 2 dbi olması benide düşündürmüyor değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 13 Temmuz 2014; 18:59:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cordor

Enerji verimliliğini kastetmedim aslında. Zira bu aygıtlara enerji sağlayan adaptörler, aygıtların elektrik aksamları sürekli akımla birlikte ömrünü hızlıca dolduruyor. Kastım Standby'a alarak enerji tüketimini kesme yoludur. Böyle bir yolun olup, olmadığını soruyorum.

İlk mesajımda belirtmiştim, bu 3. modemim ve modemlerim genel olarak 2. senesini görmeden bozuluyor aynı sorunlar nedeniyle. Faturasını bulmak ise sonraki dönemde zulm olduğu gibi, serviste 20 gün beklemekte makul olmadığından sürekli yeni modemlerle yolumuza devam ediyoruz.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

haklınız bu sizin düşündüğünüz basit bir düşünce aslında daha neler var arkasında anlatsam paranoyak olursunuz o yüzden boşverin ve adamlarada hak verin sen bir modemi alıp 6 7 sene kullanırsan bu devran nasıl dönecek ? yeni çıkardığını kim alacak ? yeni çıkarması için gerekli para nereden gelecek adama ?

• 12ne memnunum hiç kopma ısınma yok

• quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

12ne memnunum hiç kopma ısınma yok

N12E mi ?

Hayret , o modemden memnun kalan ender insanlardansınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

12ne memnunum hiç kopma ısınma yok

N12E mi ?

Hayret , o modemden memnun kalan ender insanlardansınız.

Evet hocam çekişi çok güzel ısınma kopma vs yok 7gün 24 saat açık

• quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

quote:

quote:

benim modem bugün geldi sinyal gücü olarak pek tatmin etmedi hatta airties rt205 den bile kötüydü diyebilirim iade vermek zorunda kaldım n55u alsammı diyede düşündüm fakat 100tl lik işlemci kullanırken modeme 250 vermeye gönlüm razı olmadı

Bende evde zyxel p660 hw t1 v2 kullanıyorum. Ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum ( Min 4-5 senesi var). Hiç kapanmadı bu güne kadar.,(elektrik kesintileri hariç :D)
    Son zamanlarda kopmalar oluşmaya başladı. Netten de olabilir ama akıllı telefonların çıkması, kızımın ipad i ve laptoplar derken şişiyor mu alet de ondan mı kopmalar yaşıyorum diye düşünüyorum.

Sorum şu: zyxel de en arka odalarda tek diş çekiyor. Acaba bu üründe sorun yaşar mıyım? 660 t1 v2 nin tek anteni 5 dbi yanılmıyorsam.n14u nun iki anteni toplam 4 dbi.
    Sürekli açık olması sıkıntı yaratır mı aşırı ısınma vb.

Bende 2008 den beri 6 yıldır aynı modemi kullanıyorum, son zamanlarda bende kopmalar dolayısı ile modem ararken mesajınızı gördüm. Sorun aynı dönemde aynı model modemde oluştuğuna göre acaba Ttnet'den kaynaklanan bir uyumsuzluk olabilir mi? Şu anda bile wi-fi den 1.2 mb/s ile torrent indiriyor, ama gelin görün ki koptumuda bağlanmak bilmiyor. Son bir iki aydır böyle, daha önce herhangi bir şikayetim yoktu.

n14u nun anten gücünün 2 dbi olması benide düşündürmüyor değil?

Bu gün aldım n14u yu. Kurması basit.torrent indirimi yaptım 16 gb usb ye sıkıntı yok. Ancak misafir ağını bir türlü kuramadım sayfa geliyor adını şifresini falan giriyorum ama uygulaya bastığım zaman takılıyor. Sayfayı kapatıp tekrar bağlanmak zorunda kalıyorum. Güncellemeyi kontrol et deyince kendi buldu ve indirdi. Çekim gücü aklımı kurcalıyordu ama gözle görülür bir fark yok gibi zyxell 660 v2 5 dbi ile.hatta biraz daha iyi diyebilirim. 5-6 saattir bir kopma sorunu yaşamadım.
    Modemi alınca media center kısmı için resimli açıklama yaparsanız benim gibi az anlayanlara çok yardımcı olur. İos için aicoude indirdim bağlandı usb belleğin içini görebildim. Simdilik aklıma gelenler bunlar. Tavsiye edenlere teşekkür ederim.

• tutankamon35 T kullanıcısına yanıt
    Güle güle iyi günlerde kullanın, ilave anten gücüne ihtiyacım olacağından sanırım asus dsl n55u alacağım.
  • quote:

Güle güle iyi günlerde kullanın, ilave anten gücüne ihtiyacım olacağından sanırım asus dsl n55u alacağım.

En buyuk derdiniz cekim gucu ise modem+repeater alin sonucta dsl-n55u da cok asiri farketmeyecektir cekim olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

En buyuk derdiniz cekim gucu ise modem+repeater alin sonucta dsl-n55u da cok asiri farketmeyecektir cekim olarak

+1

duvarlar felan kalın herhalde arkadaşın evde.
  • tutankamon35 T kullanıcısına yanıt
    Misafir ağını kuramadım arkadaşlar sayfaya basınca solda menüler gelmiyor. Şifre ve adını yazıyorum uygulaya basıyorum ama hiç bir şey olmuyor. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm gene aynı. Yardımcı olabilecek olan var mı? Ne yapmam lazım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 duvar artı 1 adet 40 santim asmolen döşeme var, mesafe 8-9 metre ancak var. Şu anki mevcut modem arasıra zar zor tek çizgi çekiyor, oda bir işe yaramıyor.
  • quote:

3 duvar artı 1 adet 40 santim asmolen döşeme var, mesafe 8-9 metre ancak var. Şu anki mevcut modem arasıra zar zor tek çizgi çekiyor, oda bir işe yaramıyor.

repeater alın o zaman tekrarlayın
  • quote:

Misafir ağını kuramadım arkadaşlar sayfaya basınca solda menüler gelmiyor. Şifre ve adını yazıyorum uygulaya basıyorum ama hiç bir şey olmuyor. Modemi fabrika ayarlarına döndürdüm gene aynı. Yardımcı olabilecek olan var mı? Ne yapmam lazım?

Gecen biri yazmisti sanirim, modemi ingilizce arayuze alip dener misniz ayarlari? Sanirim bundan oturuydu

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.