Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.350
Cevap
203
Favori
528.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

Orijinalden alıntı: Geltuzat

kafe için bu modem ile ZyXEL P-1302-T10B arasında bir seçim yapmam gerekiyor. onemli olan faktor sinyal gucu, bağlanacak cihazlarla uyumluluğu ve 10-20 kişiyi rahatlıkla kaldırabilmesi. 150-170 tl bandında hangi cihazı onerirsiniz acaba

Kafe için nat performansı yüksek bir router + ucuz kablolu modemi bridge yapmak daha mantıklı olur diye düşünmekteyim. 10 bilgisayar 10 binlerce bağlantı oluşturacak ve güçlü olmayan modemin ramindeki şişmeler bağlantı kalitesini düşürecek yer yer resetler başlayacak vs.
    Eğer illa sadece modem alınacaksa da N55U yada N66U gibi güçlü birşey uygun olur.

Maksimum 10 kişi aynı anda bağlanır diye düşünüyorum zira totalde 5 tane masamız var ama garantiye almak için geniş tuttum o sayıyı. Peki 10 kişi bağlıyken bahsettiğiniz şişmeyi ve kopmayı yaşatmıyacak 180 tl bandında bir ürün bulunurmu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ufak 2+1 ses sistemi ve router için 300-350 tl gibi bir bütçe ayırdık. Birini kaliteli diğerini dandirik almak istemiyoruz. O yüzden router a max 180 tl gibi bir miktar ayırdım. asusun 160 tl lik modeli ile 240tl lik modeli arasında 10-15 kişinin aynı anda bağlanacağı duşunulduğunde kayda değer bir fark ortaya çıkar mı. Yani bir router için 240tl vermek açıkçası fazla gozukuyor

• quote:

Ufak 2+1 ses sistemi ve router için 300-350 tl gibi bir bütçe ayırdık. Birini kaliteli diğerini dandirik almak istemiyoruz. O yüzden router a max 180 tl gibi bir miktar ayırdım. asusun 160 tl lik modeli ile 240tl lik modeli arasında 10-15 kişinin aynı anda bağlanacağı duşunulduğunde kayda değer bir fark ortaya çıkar mı. Yani bir router için 240tl vermek açıkçası fazla gozukuyor

Bu kullanıcılarınızın interneti nasıl kullandığı ile ilgili bir durum.
    5 kişi var diyelim masa 1 torrent açtı.
    masa 2 usb bağladı http dosya çekiyor.
    masa 3 online oyun oynamaya başladı.
    masa 4 facebookta takılıyor farmville oynuyor.
    masa 5 gazete okuyor.
    Böyle bir durumda 2 kişi abanmamasına rağmen ilk 2 kullanıcı ve hatta bilhassa torrent açanından dolayı sıkıntı yaşamak mümkündür.
    Ama tüm masalarda 4-5 gibi face gazete okuma + online oyun varsa sıkıntı olmayacaktır mesela.
    Müşteri davranışınız burada önemli.

n14'u da qos var mesela bağlantı yönetimi konusunda diğer markalara göre eli daha güçlü.
    n55 adsl chipi ve router chipi ayrı ve 128 mb ram var. diğerinde 64 mb ram var. ayrıca donanımsal nat var ve 300k nat session açabiliyor.

N14te alsanız piyasadaki çoğu aletten iyi olacaktır ben bu konuda tamam derim ama ticari bir işletme söz konusu ise bence daha iyisi hak ediliyor. Şahsen cafe kuruyor olsam N55 aşağısını almazdım. Hatta routing işi için ucuz bir kasa toplar onun üstünden geçirirdim.

N55 sayfasından:
    Massive online multitasking at up 300,000 concurrent data sessions gives you 20 times the capacity of mainstream routers, allowing for great performance with no slowdown even during heavy traffic sessions. Multiple downloads occur at the same time to create a smoother user experience. More data sessions translate into quicker and buffer-less HD streaming plus lag-free online gaming even while you download content, so you can do more without compromising your online lifestyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro

quote:

Ufak 2+1 ses sistemi ve router için 300-350 tl gibi bir bütçe ayırdık. Birini kaliteli diğerini dandirik almak istemiyoruz. O yüzden router a max 180 tl gibi bir miktar ayırdım. asusun 160 tl lik modeli ile 240tl lik modeli arasında 10-15 kişinin aynı anda bağlanacağı duşunulduğunde kayda değer bir fark ortaya çıkar mı. Yani bir router için 240tl vermek açıkçası fazla gozukuyor

Bu kullanıcılarınızın interneti nasıl kullandığı ile ilgili bir durum.
    5 kişi var diyelim masa 1 torrent açtı.
    masa 2 usb bağladı http dosya çekiyor.
    masa 3 online oyun oynamaya başladı.
    masa 4 facebookta takılıyor farmville oynuyor.
    masa 5 gazete okuyor.
    Böyle bir durumda 2 kişi abanmamasına rağmen ilk 2 kullanıcı ve hatta bilhassa torrent açanından dolayı sıkıntı yaşamak mümkündür.
    Ama tüm masalarda 4-5 gibi face gazete okuma + online oyun varsa sıkıntı olmayacaktır mesela.
    Müşteri davranışınız burada önemli.

n14'u da qos var mesela bağlantı yönetimi konusunda diğer markalara göre eli daha güçlü.
    n55 adsl chipi ve router chipi ayrı ve 128 mb ram var. diğerinde 64 mb ram var. ayrıca donanımsal nat var ve 300k nat session açabiliyor.

N14te alsanız piyasadaki çoğu aletten iyi olacaktır ben bu konuda tamam derim ama ticari bir işletme söz konusu ise bence daha iyisi hak ediliyor. Şahsen cafe kuruyor olsam N55 aşağısını almazdım. Hatta routing işi için ucuz bir kasa toplar onun üstünden geçirirdim.

N55 sayfasından:
    Massive online multitasking at up 300,000 concurrent data sessions gives you 20 times the capacity of mainstream routers, allowing for great performance with no slowdown even during heavy traffic sessions. Multiple downloads occur at the same time to create a smoother user experience. More data sessions translate into quicker and buffer-less HD streaming plus lag-free online gaming even while you download content, so you can do more without compromising your online lifestyle.

Katiliyorum dsl-n14u ev icin cok ideal, muhtemelen kucuk isletmeniz icin de yeterli olur ama hizmet sektorunde riski en aza indirmek her zaman daha mantikli bu n55u olur veya daha baska marka model olur size kalmis bu arada dsl-n16u modeli de var ama yeni bir model henuz yayginlasmadi

• Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Konsept bir mekan açtık ve açıkçası laptop ını getirip oyun oynayacak yahut torrent e abanacak insanların kesinlikle uğrayacağı bir mekan değil. Vegan menulerimiz var ve organik meyve suları, muesli, cacık bunun dışında da bitki çayı ve kahve servis ediyoruz. Gelen insanlar oyun oynamaktan yahut download yapmaktan ziyade kitap okuyor ve resimlere bakıyorlar. Yaptıkları en extreme hareket youtube dan bir vidyo açmak olabilir. Bu yüzden ciddi download trafikleri beklemiyoruz. Zaten turkler dışında wifi şifresi soranda pek olmuyor. Yani bizim için önemli olan 10 kişi Facebook a bağlandığında bir sıkıntı yaşamamamız ve modemin sinyal sıkıntısı olmaması

• bence N14U rahat karşılar.
  • quote:

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Konsept bir mekan açtık ve açıkçası laptop ını getirip oyun oynayacak yahut torrent e abanacak insanların kesinlikle uğrayacağı bir mekan değil. Vegan menulerimiz var ve organik meyve suları, muesli, cacık bunun dışında da bitki çayı ve kahve servis ediyoruz. Gelen insanlar oyun oynamaktan yahut download yapmaktan ziyade kitap okuyor ve resimlere bakıyorlar. Yaptıkları en extreme hareket youtube dan bir vidyo açmak olabilir. Bu yüzden ciddi download trafikleri beklemiyoruz. Zaten turkler dışında wifi şifresi soranda pek olmuyor. Yani bizim için önemli olan 10 kişi Facebook a bağlandığında bir sıkıntı yaşamamamız ve modemin sinyal sıkıntısı olmaması

O zaman N14U işinizi görecektir.

• Çok teşekkürler herkese. Yarın siparişi vericem. Urun elimize geçtiğinde yine birşeyler karalarım buraya

• quote:

Çok teşekkürler herkese. Yarın siparişi vericem. Urun elimize geçtiğinde yine birşeyler karalarım buraya

mutlaka bildirim yapın.

ben ürünü bizzat inceledim gördüğünüz gibi size gayet güzel yeteceğini düşünüyorum ama mutlaka konumlandırmayı iyi yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Haziran 2014; 0:03:54 >
  • Bende bu modemden almayı dusunuyorum fakat airties 6372 modemle mesh tarzı kablosuz bır baglantı kurabılırmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstfdli

Bende bu modemden almayı dusunuyorum fakat airties 6372 modemle mesh tarzı kablosuz bır baglantı kurabılırmıyım ?

wep şifre ile olur
  • Eminmisn hocam ona göre alıcam deneme yaptınız mı veya gordunuz mu ?
  • quote:

Eminmisn hocam ona göre alıcam deneme yaptınız mı veya gordunuz mu ?

insanlar bildikleri kadar söylüyorlar bu kombinasyonu denemesi çok zor.

denemiş insan belkide bulamazsın o yüzden extra bilgi istiyorsan araştıracaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Temmuz 2014; 0:06:25 >
  • Bende arastırdım bulamadım bu kombınasyonu yapan yazmayan olabılır dıye sordum zaten ben alırsam yazarım.Tesekkurler
  • quote:

Bende arastırdım bulamadım bu kombınasyonu yapan yazmayan olabılır dıye sordum zaten ben alırsam yazarım.Tesekkurler

bir sıkıntı olacağını sanmam sinyal tekrarlamak mı istiyorsun ?
  • evet sınyal sorunu yasıyorum tek modemde
  • quote:

Eminmisn hocam ona göre alıcam deneme yaptınız mı veya gordunuz mu ?

Sansin yuzde 80
    Kurulumu tarif ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 4 Temmuz 2014; 0:25:42 >
  • Takıldıgım yer olursa rahatsız ederım sızı teskkurler
  • Modemi alalı 5 gün oldu.Hic sıkıntı yasamadım.Cok kaliteli bir modem.5 gündür aralıksız calısiyor.Pc,tablet,telefon 8,9 cihaz baglanıyoruz.Ne yavaslama ne kopma yapanin eline saglik.Masallah diyelim :) Bana bu modemi öneren bjk_murat kardesime tesekkur ediyorum.Cok fazla cihazla bağlanacak arkadaslarima tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlyThe

Modemi alalı 5 gün oldu.Hic sıkıntı yasamadım.Cok kaliteli bir modem.5 gündür aralıksız calısiyor.Pc,tablet,telefon 8,9 cihaz baglanıyoruz.Ne yavaslama ne kopma yapanin eline saglik.Masallah diyelim :) Bana bu modemi öneren bjk_murat kardesime tesekkur ediyorum.Cok fazla cihazla bağlanacak arkadaslarima tavsiye ediyorum.

fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.