Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.350
Cevap
203
Favori
528.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de modemi 2 hafta önce aldım. İnternet kesilme gibi bir olay olmadı.
    Ama usb özelliğini kullanamadım bir türlü 2 farklı usb bellek denedim ikisinde de usb algılanamadı dedi.Benim atladığım bir yer mi var acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerilyas

Arkadaşlar ben de modemi 2 hafta önce aldım. İnternet kesilme gibi bir olay olmadı.
    Ama usb özelliğini kullanamadım bir türlü 2 farklı usb bellek denedim ikisinde de usb algılanamadı dedi.Benim atladığım bir yer mi var acaba

Yavaş bicimlendirme yapin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar en iyi wireless performansı için önerdiğiniz ayarlar var mı? Modemle aramda 4-5 metre var ama arada kalın duvarlar olduğundan sinyalde azalma oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

Arkadaşlar en iyi wireless performansı için önerdiğiniz ayarlar var mı? Modemle aramda 4-5 metre var ama arada kalın duvarlar olduğundan sinyalde azalma oluyor.

Kendisi neyse o çok değiştiremessin yazılımla veya ayarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 24 Haziran 2014; 13:35:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Arkadaşlar en iyi wireless performansı için önerdiğiniz ayarlar var mı? Modemle aramda 4-5 metre var ama arada kalın duvarlar olduğundan sinyalde azalma oluyor.

Kendisi neyse o çok değiştiremessin yazılımla veya ayarla.

Arayüze envayi çeşit wireless ayarını boşuna koymuyorlar herhalde
  • quote:

Arayüze envayi çeşit wireless ayarını boşuna koymuyorlar herhalde

onlar özelleştirme için

N modu en gelişmiş mod o aktifse çok bir ayar kalmaz geri kalanları kanal ayarları felan

genede sen bulursan söylersin banada.
  • 2 usb flash belleği de görmedi. Harddiskleri görüyor flash bellekler çokta önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerilyas

2 usb flash belleği de görmedi. Harddiskleri görüyor flash bellekler çokta önemli değil.

hem disk hem usb bellekler olsun hızlı biçimlendirmede aygıtıları takınca sadece isim olarak gösteriyor
    yavaş biçimlendirdiğimde sorun kalmadı
    usb bellekleri windowstan ziyade low level format toolla biçimlendirip deneyebilirsiniz
  • Şimci Asus DSL-N14U siparişi geçtim benim için önemli olan media server ve download manager özelliği, yeri geliyor download için bütün gün PC açık kalıyor. routerli modem değil bildiğin Nas sunucusu
  • N16U ile arasında ki tek fark 3 anten olması mı ?

3.anten çekim gücünün etkiliyor mu ?
  • Pablo Escobar kullanıcısına yanıt
    N16U modelini kullanıyorum, sorularınızın cevaplar aşağıda mevcut.
    Anten konusu gelince, fazladan bir anteni olması N14 modeline göre ne kadar üstün kılar bilemiyorum ancak ben salonda tv ünitesinin yanında konumlandırdığım için modemi, evin diğer ucunda yatak odasında çekmiyordu. İlave bir Asus repeater alarak çözdüm sorunu.

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Orijinalden alıntı: korcin

merhabalar,
    hizlial sitesinden asus dsl-n16u modelini aldım, başlıktaki modelin bir üstü yada yenisi sanırım.
    internette gezinme, e2dk, nzb, torrent işleri için kullanacağım. modemden pek anlamam, çok araştırmadan aldım açıkçası, bu başlığı da yeni gördüm.
    üç antenli ve çift usb olması dışında başka bir artısı var mıdır n14u modeline göre?
    evdeki bütün cep tlf, tablet, laptop ve internet bağlantısı olan diğer cihazlar (tv, bluray, mediaplayer) ihtiyaca göre kablolu/kablosuz buna bağlanacak.
    kurulumu henüz yapmadım, olumsuz bir yorum tecrübesi olan varsa iade de edebilirim, ambalajını da açmadım henüz.

dsl-n16u modelinde 2adet usb,3anten ve gigabit port,ethernet wan avantajlari var dsl-n14u ile karsilastirdiginizda tabi ki daha guclu bir cihaz

bir sıkıntı yaşamazsın ihtiyaçlarını karşılar oda.

dediklerinin dışında çok artısı yoktur.

onu çıkaracakları firmware'ler belirler.

N16U ya daha uzun destek verirler mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

N16U ile arasında ki tek fark 3 anten olması mı ?

3.anten çekim gücünün etkiliyor mu ?

etkiliyor

yoksa babasının hayrına koymuyorlar yani.
  • modemi alalı yaklaşık 1 ay oluyor.

alım aşamasındaki tavsiyeleri için bjk_murat'a,
    kurulum sırasındaki desteği için connaught'a çok teşekkür ediyorum.

uzun süre uydunet kullanmış ve çok memnun kalmış biri olarak,
    mecburiyetten ADSL'e dönmek can sıkıcı gelmişti ilk başta.

yine sürekli kopmalar ve yarım kalan indirmeler başlayacak diye düşündüm.

asus işin ilacı imiş.
    hiç kopma yok.
    günlerce açık kaldığı oluyor, ısınma çok az.
    netice itibarı ile ilk 1 aylık süre zarfında son derece memnunum.

evim yaklaşık 100 m2.
    salona yerleştirdiğim modem ile evin her tarafından tam çekim gücü elde ettim.
    bağlantı hızım 16 mbit. görünüyor kağıt üzerinde ama şimdiye kadar gördüğüm en yüksek değer 8 mbit civarı.
    bu belki de apartmana gelen hatlar ile de ilgili olabilir.
    netice itibarı ile profesyonel bir kullanıcı değilim,
    alırken beklentilerim çok yüksek değildi.
    benim beklentilerimi fazlası ile karşıladı.

UTorrent'ten bilgisayar kapalı iken hard diske dosya indirme ile ilgili yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: theodret

modemi alalı yaklaşık 1 ay oluyor.

alım aşamasındaki tavsiyeleri için bjk_murat'a,
    kurulum sırasındaki desteği için connaught'a çok teşekkür ediyorum.

uzun süre uydunet kullanmış ve çok memnun kalmış biri olarak,
    mecburiyetten ADSL'e dönmek can sıkıcı gelmişti ilk başta.

yine sürekli kopmalar ve yarım kalan indirmeler başlayacak diye düşündüm.

asus işin ilacı imiş.
    hiç kopma yok.
    günlerce açık kaldığı oluyor, ısınma çok az.
    netice itibarı ile ilk 1 aylık süre zarfında son derece memnunum.

evim yaklaşık 100 m2.
    salona yerleştirdiğim modem ile evin her tarafından tam çekim gücü elde ettim.
    bağlantı hızım 16 mbit. görünüyor kağıt üzerinde ama şimdiye kadar gördüğüm en yüksek değer 8 mbit civarı.
    bu belki de apartmana gelen hatlar ile de ilgili olabilir.
    netice itibarı ile profesyonel bir kullanıcı değilim,
    alırken beklentilerim çok yüksek değildi.
    benim beklentilerimi fazlası ile karşıladı.

UTorrent'ten bilgisayar kapalı iken hard diske dosya indirme ile ilgili yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim.

teşekkürler

iyi günlerde kullanin
    Torrent konusunda sıkıntı nedir

• teşekkür ederim dostum.

UTorrent'ten dosya indirmek için ne yapmalıyım?
    hangi menü içinden nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?
    konunun içinde gerektiği takdirde belleği kow format yapmak gerektiğinden bahsemiştiniz.
    bendeki USB bellek ve hard diskleri daha modem ile denemedim,
    ama sorun çıkarsa low format'ı nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theodret

teşekkür ederim dostum.

UTorrent'ten dosya indirmek için ne yapmalıyım?
    hangi menü içinden nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?
    konunun içinde gerektiği takdirde belleği kow format yapmak gerektiğinden bahsemiştiniz.
    bendeki USB bellek ve hard diskleri daha modem ile denemedim,
    ama sorun çıkarsa low format'ı nasıl yapabilirim?

Arkadasin usb lerde bir sorun var gibi onun icin program tavsiye ettim
    Normalde windowsun kendi biçimlendirme yonteminde sorun yok
    Ntfs olarak yavas biçimlendirip deneme yapabilirsiniz
    Modem diski algiladiginda kapasiteyi gosteriyor zaten
    Daha sonra usb bolumune girin sizden bir kac kurulum isteyecek
    Torrent ekleme secenegini görürsünüz zaten

• Bilgisayardan yasaklı sitelere erişebiliyorum.

Ama wifi'den bağlandığım zaman diğer cihazlardan erişemiyorum ? Herhangi bir ayarı varsa yardımcı olabilir misiniz ?
  • kafe için bu modem ile ZyXEL P-1302-T10B arasında bir seçim yapmam gerekiyor. onemli olan faktor sinyal gucu, bağlanacak cihazlarla uyumluluğu ve 10-20 kişiyi rahatlıkla kaldırabilmesi. 150-170 tl bandında hangi cihazı onerirsiniz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Geltuzat

kafe için bu modem ile ZyXEL P-1302-T10B arasında bir seçim yapmam gerekiyor. onemli olan faktor sinyal gucu, bağlanacak cihazlarla uyumluluğu ve 10-20 kişiyi rahatlıkla kaldırabilmesi. 150-170 tl bandında hangi cihazı onerirsiniz acaba

bu

zyxel ' in wifi sıkıntılarına bizzat şahit oldum tabi bu model değil ama bu markanın bu konuda sıkıntıları oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geltuzat

kafe için bu modem ile ZyXEL P-1302-T10B arasında bir seçim yapmam gerekiyor. onemli olan faktor sinyal gucu, bağlanacak cihazlarla uyumluluğu ve 10-20 kişiyi rahatlıkla kaldırabilmesi. 150-170 tl bandında hangi cihazı onerirsiniz acaba

Kafe için nat performansı yüksek bir router + ucuz kablolu modemi bridge yapmak daha mantıklı olur diye düşünmekteyim. 10 bilgisayar 10 binlerce bağlantı oluşturacak ve güçlü olmayan modemin ramindeki şişmeler bağlantı kalitesini düşürecek yer yer resetler başlayacak vs.
    Eğer illa sadece modem alınacaksa da N55U yada N66U gibi güçlü birşey uygun olur.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.