Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.351
Cevap
201
Favori
529.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cannburak

quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Arkadaşlar merhaba bugün asus dsl 55u aldım kurulumunu yaptıktan sonra güncelledim cihazı ama taktığım hdd altyazılar olmasına rağmen çalıştırmadı bazı filmleri görmedi klasörlerde dahil ama aynı hdd tv taktığımda alyazı dahil sorunsuz izliyebiliyorum bunun nedeni ne olabilir

dlna üzerinden televizyonlar altyazı aktarımı yapamaz, ancak dosyaları normal şekilde paylaşıma açarsınız ağa o zaman eğer tv destekliyorsa altyazı ile beraber izleyebilirsiniz

Normalde zaten bu HDD tv de takılıydı ve gayet güzel bir şekilde altyazılı izliyordum ama bunu modeme taktığımda hem daynı dosya içerisindeki bazı klasörleri göstermedi hemde altyazılar çıkmadı. TV den yana sıkıntım yok zaten yeni aldım tüm media formatlarını destekleyen bir smarttv dolayısıyla sorunun neden olduğunu anlıyamadım.

sıkıntı dlna den kaynaklı, dlna altyazı desteklemiyor, eğer tv niz ile ağdaki dosyaları görebiliyorsanız(dnla ile paylaşılan değil normal samba ile paylaşılan) o zaman deneme yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: tolga164

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba bugün asus dsl 55u aldım kurulumunu yaptıktan sonra güncelledim cihazı ama taktığım hdd altyazılar olmasına rağmen çalıştırmadı bazı filmleri görmedi klasörlerde dahil ama aynı hdd tv taktığımda alyazı dahil sorunsuz izliyebiliyorum bunun nedeni ne olabilir

dlna üzerinden televizyonlar altyazı aktarımı yapamaz, ancak dosyaları normal şekilde paylaşıma açarsınız ağa o zaman eğer tv destekliyorsa altyazı ile beraber izleyebilirsiniz

modem uzerinden bilgisayar harici bir ortamda altyazili video izlemek icin videoya altyaziyi gommeniz gerekiyor.Bu sekilde sorunsuz bir sekilde izleyebilirsiniz.
    Mkvtoolnix ya da mkvmerge gui uygulamalari ile hizli bir sekilde yapabilirsiniz.
    http://www.****.com/resimli-ve-videolu-program-anlatim/4338102-mkvmerge-gui-videoya-altyazi-eklemek-bolmek-birlestirmek-resimli-anlatim.html

e odaha saçma olmaz mı ? torrentide bilgisayardan indirrim ozaman ne farkedicek. Hİç beklediğim gibi çıkmadı bu özelliği ben yine torrentten doyayı indirir. hiç uğraşmadan tvden filmi izlerim diye kasım kasım kasılıyodum :9 illaki yine bilgisayarla işimiz olucaksa hiç bir esprisi kalmıyor bu modemin benim için :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tolga164

quote:

quote:

modem uzerinden bilgisayar harici bir ortamda altyazili video izlemek icin videoya altyaziyi gommeniz gerekiyor.Bu sekilde sorunsuz bir sekilde izleyebilirsiniz.
    Mkvtoolnix ya da mkvmerge gui uygulamalari ile hizli bir sekilde yapabilirsiniz.
    http://www.****.com/resimli-ve-videolu-program-anlatim/4338102-mkvmerge-gui-videoya-altyazi-eklemek-bolmek-birlestirmek-resimli-anlatim.html

e odaha saçma olmaz mı ? torrentide bilgisayardan indirrim ozaman ne farkedicek. Hİç beklediğim gibi çıkmadı bu özelliği ben yine torrentten doyayı indirir. hiç uğraşmadan tvden filmi izlerim diye kasım kasım kasılıyodum :9 illaki yine bilgisayarla işimiz olucaksa hiç bir esprisi kalmıyor bu modemin benim için :)

buradaki kısıtlamanın modemle alakası yok, dlna teknolojisi ile alakalı bir durum bu, örneğin bilgisayarınızı açın eğer medya playerdan dlna ile paylaşılan filmleri izlemeye çalışırsanız yine altyazıyı kullanamazsınız, ama bilgisayarınızdan ağ üzerindeki modemin içine girerseniz o zaman kullandığınız medyaplayerdan istediğiniz altyazıyı seçip izleyebilirsiniz.

TV'ler genelde samba sunucu yani ağ üzerinde paylaşılmış herhangi bir dosyayı görme işlemini yapmıyor, kısa yol olarak dlna sunucu üzerinden video,müzik resim dosyalarına erişiminizi sağlıyor, e tabi durum bu olunca dlna sizin video dosyanız ile video dışındaki başka bir txt dosyanızı birleştirerek göndermiyor.

• evet dostum bende LG Smartshare ile bilgisayardan açtığımı tvden izliyorum aynı ağ üzerinden wifi ile fakat altyazıyı göstermiyor sadece filmi açar modemle alakası yok.
  • Sağlık olsun başka yöntemler deniyelim bakalım olucağından dğilya farklı bir şekilde çözüm bulursam mutlaka burdan sizleride bilgilendiricem ;) teşkkür ederim cevaplarınız için.
  • @bjk__murat dostum pm attım sana bir sıkıntım var yardımını rica ediyorum ..
  • Murat kardeşimiz sayesinde bu modemi almaya karar verdim . İnternetteki bütün sıkıntılarımdan kurtuldum EMEĞE SAYGI +REP faydalı bir konu oldukça
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Murat kardeşimiz sayesinde bu modemi almaya karar verdim . İnternetteki bütün sıkıntılarımdan kurtuldum EMEĞE SAYGI +REP faydalı bir konu oldukça

hayırlı olsun kardeşim.
  • ağ ve paylaşım merkezinde Yerel Ağ Bağlantısı yerine AĞ 2 olarak gözükmesi eski modemin ayarlarını sıfırlamadığım için mi oldu acaba ? Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: m-99

ağ ve paylaşım merkezinde Yerel Ağ Bağlantısı yerine AĞ 2 olarak gözükmesi eski modemin ayarlarını sıfırlamadığım için mi oldu acaba ? Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır..

kardeş bir sıkıntı olmaz kalsın öyle

ama illa istiyorsan

ağ bağlantılarımdaki bağlantıları sil ethernet driverinida kaldır tekrar yükle o zaman yerel ağ bağlantısı olarak görür

• arkadaşlar bu modemin torrent indirme fonksiyonu verimli çalışıyormu birde usb bellek takılı torrent indirince bellek çok ısınmıyor mu_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkSerenity -- 7 Ağustos 2014; 1:10:45 >
  • @bjk__murat hallettım teşekkurler modem taş . tek seferde 900 kusur mb windows 8 güncellemesini cart diye indirdi .Şimdi de 8.1 kuruyorum. Hiçbir kopma vs yaşamadım . Hem cep telefonu hem dizüstü bilgsayar ve masaüstü bağlı herkese öneririm asus iyi iş çıkartmış .
  • @bjk__murat Merhaba, üst üste çok mesajım oldu kusura bakmayın bu son olacak inşallah . Modem arayüzünde bir uyarı alıyorum girdiğimde bu neyle ilgili acaba . Önemsiz bir şeyse görmezden geleceğim ..

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    görmezden gel.
  • modemden bende aldım ancak soyle bı sorunla karsılasıyorum link ısıgı yanıyor internet ısıgı gelmıyor bır turlu aradım ttnetı modem kurulum kabul etmıyor dedıler e dune kadar hıcbır sey yoktu dun basladı tekrardan kurulum yaptım duzeldı bu sabah yıne aynı durum lınk ısıgı gelıyor ınternet yok daha once boyle bı durumla karsılasan var mı ?
  • bugün 1 saat boyunca araştırma yapıp en sonunda bu konu sayesinde ikna olarak aldım bu modemi, an itibariyle hiç bir sıkıntı görünmüyor, çok da güzel çekiyor evin içinde maşallah.

Şimdi ben aynı zamanda 16gblık bi usb aldım ve taktım. Wifiye bağlı pcler bu usbye çok rahat ulaşabiliyolar fakat ben uzaktan bu alana güvenli bir şekilde nasıl bağlanabilirim onun merakı içerisindeyim. Domain vps felan gerekiyorsa, onlar bende mevcuttur.

Konuyu açan arkadaşa teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerile3

modemden bende aldım ancak soyle bı sorunla karsılasıyorum link ısıgı yanıyor internet ısıgı gelmıyor bır turlu aradım ttnetı modem kurulum kabul etmıyor dedıler e dune kadar hıcbır sey yoktu dun basladı tekrardan kurulum yaptım duzeldı bu sabah yıne aynı durum lınk ısıgı gelıyor ınternet yok daha once boyle bı durumla karsılasan var mı ?

hocam bende öyle bişey oldu, adsl kullanıcı adı ve şifre istediğinde manuel kurulumu seçtim, listeden turkey ve ttneti seçtim. Sonra kullanıcı adının sonuna @ttnet koymayı unuttuğumu farkettim. Net geldi
  • ilk çıktığı zaman tp link,airtiles,zxel vs. marka modemleride şişirip şişirip poh pohladılar sonra modemler birer ikişer elde patlamaya,düzeltilemez hatalar peyda olmaya başladı(tp linkin arayüzü hatası gibi).Bu iş birazcık para ile ilgili.3 yıl önce başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum: usb girişine takılan adsl modemimi değiştirmeye karar verip yeni bir modem alma planları yaparken yine böyle,bir siteden airties in bir modem tavsiyesini okudum modem sanki uzaydan falan inmiş gibi anlatılıyordu.merak ettim gittim inceledim aldım bir tane fiyatıda baya uygun bir ürün neyse götürüp kurdum falan ayarlarını yaptım tam oyuna girdin tak wlan ışığı uzun uzun yanıp sönmeye başladı.Sorunu cözmek denemediğim yol kalmadı en fazla 15 dk bağlı kalıyor sonra kopuyor aradım müşteri hizmetlerini teknik servise göndermemizi söylediler gönderdik sağ olsunlar 1 ayda geri gönderdiler. modemi değiştirmişler bir versiyon ust modelini göndermişler .neyse taktım kurdum sonuç yine aynı aradım müşteri hizmetlerini adamın bir anama küfür etmediği kaldı, götürüp çöpe attım modemi.Sonra gidip tp linkin 8961n modelini aldım 3 sene hiç sorunuz kullandım 3. sene modemi aldığım gün modem bozuldu.Yani diyeceğim şu ki kalitesi ve güvenilirliği kanıtlanmamış markalara para kaptırmayın asus her ne kadar üretici bir firma olsada modem olayında yeni fason üretim yaptırıyor olabilir benim gibi 3 sene sonra modemi elinize almayacağınız mechul

• @kathutet ASUS 3 yıl garanti veriyor modemlerine . Muhtemelen taşeron üretim yaptırıyordur modem işinde ancak 3 yıl kötü bir süre sayılmaz . O zamana kadar kim öle kim kala . Cihaz bu bizimle yaşamaz fazla takılmamak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 9 Ağustos 2014; 2:29:33 >
  • Daha önce bilgisi verildimi bilmiyorum Total Commander yazılımı ile ağ üzerinden Asus dsl-14u'da kullandığımız Usb hdd yada belleği modemden çıkarmadan PC'den dosyaları Asus dsl-14u'de takılı olan USB depolama aygıtına kolayca kopyalayabilirsiniz. Aklınızda bulunsun

Asus dsl-14u ev kullanıcısı F/P ürünü hem ağ üzerinden DNLA destekli TV yahut sinema ses sistemleri üzerinden multimedya oynatma hem kendi içinde Download Master (daha geliştirilmesi lazım) modem ihtiyacı varsa düşünmeden Asus dsl-14u alın

Asus dsl-142de (tr 069) özelliği kapalı mı yoksa açık mı görebilseydik eyiydi... İSS bu yolla İnceleme-İzleme ve modeme ulaşmasını istemiyorum, bilen arkadaşlar bu konuda bilgi verirse faydalanırız.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.