Şimdi Ara

YENİ GOLF 6 KULLANAN VARMI? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
827
Cevap
4
Favori
163.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     YENİ GOLF 6 KULLANAN VARMI?
  • sevgili terapist70 , bir hata olmuş lütfen kusuruma bakma ancak bu değerler dergidendealınmış olsa fabrika verisiyle 1 sn gibi bir miktar oynamamalı.
  • 1 saate yakındır hem bu başlığı okuyor hemde bi yandan NTV izliyorum kaç tane golf reklamı çıktı 1 saat içinde sayamadım dogrusu.
    Açıkçası golf 6 nın vaad ettiği sessizlik ve konforu inanılmaz merak etmeye başladım.bizim mahalledeki bakkal 2008 golf 5 almıştı bu yıl keşke golf 6 yı bekleseydide golf 6 inceleme fırsatı bulabilseydim.
    quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

VW Türkiye'de satıyor, bunu kimse inkar edemez, ama acaba çok satan her mal en iyisi mi, bunu da düşünmek gerekli. İletişimci bir arkadaşımın cümlesini aynen aktarıyorum: 'Abi istersen en iyisi ol, reklam vs iyi olmazsa satamazsın.' Türkiye'de de Doğuş VW'yi bence olması gerekenden üstte bir yere yerleştirdi.
  • Golf ile rakiplerininin karşılaştırmasını yapan bu dergiyi yıllardır takip ederim. Ciddi bir hatalarını görmedim. Benim için güvenilir olan bu derginin sonuçları gerçekten şaşırtıcı. Tüketim, hızlanma ve gürültü konusunda Golf rakiplerine bir üstünlük sağlamış değil.

Ayrıca yol konforu ve gürültüsü açısından Honda Civic'in de Golf'den aşağı kalmadığını bilmiyorum. Malzeme kalitesi de iyidir. Benim kullandığım otomatik olduğu için hızlanma ve tüketimini karşılaştıramam.
  • Herkese selam arkadaşlar yeni yılınız kutlu olsun. Çok yakın bir arkadaşımın bana yapmış olduğu teklif sonucu Benim golf 6 122 hp gitti yerine 2008 model beyaz golf gt comfortline geldi. Üstine sadece 1000 ytl verdim. gerçektende 170 hp bir araba güzel oluyormuş. O arkadaş tasarımını çok beğendiği için hiç araştırma yapmadan aldı. Yani zarara girdi. Yeni yıla yeni arabayla girdik. HErkese iyi günler.
  • Golf GT Comfortline mı?

Bir yanlışlık olmasın....? Golf GT ve Golf GT Sport var....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Onur85

Herkese selam arkadaşlar yeni yılınız kutlu olsun. Çok yakın bir arkadaşımın bana yapmış olduğu teklif sonucu Benim golf 6 122 hp gitti yerine 2008 model beyaz golf gt comfortline geldi. Üstine sadece 1000 ytl verdim. gerçektende 170 hp bir araba güzel oluyormuş. O arkadaş tasarımını çok beğendiği için hiç araştırma yapmadan aldı. Yani zarara girdi. Yeni yıla yeni arabayla girdik. HErkese iyi günler.

Ozama artık golf 6 değil golf 5 e geçtiniz Bu başlığa yazacak yeni golf 6 sahiplerini bulmak lazım açıkcası golf gt de güzel ama sonuçda aldığınız araç 2.el ve sıfır olan aracınızı vermisiniz çokda zararda olduğunu söyleyemeyiz diğer arkadaşınızın.kim karda kim zararda tartışılır.Gerçi fiyatlara baktım 44-45gibi gidiyor 2008GTler.Biraz kardasınız sanırım

• Az önce alışveriş merkezinin otoparkında gördüm Golf 6'yı.Önden güzel duruyor da,arka tarafını hiç beğenmedim.Keşke,arka stoplarla biraz daha uğraşsalardı.
  • arkadaşlar, otomobil bazılarımız için tutku ve otomobil tutkunlarının olmazsa olmazları var. ben sade ve spor görünümlü, sürüş zevki veren ve kaliteyi hissettiren arabaları seviyorum. bu yüzden bora almayı tercih ettim zamanında. evet daha pahalıydı, bir üst sınıf araba alınabilirdi o paraya, daha fazla donanım ya da daha uygun yedek parça ve servis imkanı olan seçenekler vardı. ama bora yakışıklıydı, çok kaliteliydi ve sürüşü çok zevkliydi.

örneğin bir fiat bravo gerçekten çok şık ve spor bir araba, iyi bir donanımı var ve bakımı servisi ucuz. ama içine bindiğimde bazı ayrıntılar beni rahatsız ediyor, yine kötü diyemem ama içime sinmiyor.

golf 6 gerçekten çok iyi motor ve şanzıman seçenekleri sunuyor. buradan eleştirmek mümkün değil, hiçbir rakibi golf 6 ya bu anlamda yetişemiyor. işçilik ve malzeme kalitesi, konforu ve sürüş zevki çok üst düzeyde. a3 le rahat karşılaştırılır. a3 sadece daha modern bir tasarım sunabiliyor. elbette a3 imkanı olan için daha iyi bir seçenek o açıdan. ama şimdi ben tutup golf 6 ile a3 sadece bu anlamda ayrılıyor o yüzden a3 e 10.000 ytl fazla vermek saçmalık diyemem. adamın parası vardır, zevk meselesi, golf 6 tasarım olarak onu cezbetmemiştir almaz. her arabanın alınabilirliği vardır. kriterler önemli.

golf 6 nın tasarımı zayıf. sade ama spor değil, bana boram gibi albenili görünmedi. ama motor ve dsg şanzumanı, sessizliği kalitesi ve konforu sınıfında bir numara. bana göre 55.000 ytl verilip alınacak bir üst sınıf arabaların hemen hepsinden daha iyi. yani golf 6 highline alınmaz, onun yerine mondeo al, avensis al demek çok mantıklı değil. arabayla yatıp arabayla kalkan biri için önemli ayrıntılar bunlar.

bmw de kullandım, audi de, mercedes e de her hafta biniyorum. golf 6 kalite olarak bunlardan sonra bende hayal kırıklığı yaratmadı, yadsımadım hiç. tıpkı golf 4 gibi. ama kriterleri başka olabilecek insanlar için iş değişir tabi.

vw hastası biri olarak golf 6 bende tasarım olarak hayal kırıklığı yarattı. ama yine de param olsa alırım şimdi. çünkü bana göre alternatifi yok. benim beklentilerim açısından. ama vw nin golf 6 da premium marka olmayı sürdürme hamlesini diğer modellere de uygulaması, tasarımlarını güçlendirmesini bekliyorum. eski passat ın üstüne 2005 te çıkan yeni passat yakışmadı misal. yine iyiydi ama eskisinin mirasını taşıyamadı. a6 ya göz kırpan passat b5.5 nerde, yeni passat nerde. vw imajını korumalı, biz böyle hastası olduk, böyle olmayı sürdürmeli ki soğumayalım. golf 7 ve diğer yeni modelleri dört gözle bekliyoruz.

• GOLF VI'yi MURAT GÜNAK tasarlamıştı, ancak VW'nin başına MARTIN WINTERKORN geçince AUDI-LAMBORGHINI-SEAT grubunun tasarım şefi ve MURAT GÜNAK'ın altında çalışan WALTER DE'SILVA'yi VW'ye getirmiş, MURAT GÜNAK'tan istifasını vermesini istemişti. PASSAT CC gerçekte MURAT GÜNAK'ın eseridir. Yeni PASSAT, Yeni GOLF ve Yeni JETTA da MURAT GÜNAK tarafından çizilmiş, ancak WALTER DE'SILVA direksiyonun başına geçince bunlar çöpe atılmıştı.

MURAT GÜNAK'ın çok kısa sürede çok fazla rakip otomobil şirketinde çalışması, yani bizim tabirimizle "yerinde durmaması" ve "hoplaması" otomobil dünyasında işsiz kalmasına neden oldu. Mercedes'te çalışırken CLS'yi o çizmiş, ayrılırken de Mercedes hakkında pek iyi konuşmamıştı ("gelecek 10 yıldaki tüm tasarım çizgilerimizi biliyor" diye).

Şimdi saçmasapan bir araba yapan İsviçreli şirketin tasarım şefi.

• Dogus oto ve hakkinda yapilan olumsuz yorumlarin hepsine katiliyorum, fiyat uygulamasi icin diyecek bisey yok zaten.

2008 mayisinda Golf GTI DSG' yi 29.350 USD'ye aldim. O zamanki kurla 33.500 YTL gibi bir rakamdi, simdi eder 44.320 YTL.

Arac navigasyon ve deri doseme haric full.

Vergi politikasini bir kenera koyup dusunun, hic vergi olmasa DOGUS acaba kaca satar VW'yi ???
  • arkadaslar potansiyel 6. nesil golf musterısıyım almayı dusundugum donanım sevıyesı trendline bayılerın hıc bırıne gıtmedım arabayı yakından gormedım sadece merak ettıgım golf 5 deki primiline gibi 4 kollu direksiyon mu var yoksa 3 kollu direksyon mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sline

arkadaslar potansiyel 6. nesil golf musterısıyım almayı dusundugum donanım sevıyesı trendline bayılerın hıc bırıne gıtmedım arabayı yakından gormedım sadece merak ettıgım golf 5 deki primiline gibi 4 kollu direksiyon mu var yoksa 3 kollu direksyon mu

Yine 3 kollu direksiyon var , ancak comfortline'daki krom çerçeveler ve buttonlar trendline ' da yok. Şekil olarak aynı, işlevsellik olarak farklı diyebiliriz.
  • Merhaba,
    Burada yazan bütün arkadaşlarıma katılıyorum. Türkiye de VW yi kim satıyor? Bu zihniyet daha düne kadar dünyada bilinmeyen BORA diye bir aracı getirip satmadımı? Yine aynı zihniyet GOAL, PASIFIC, TOUR gibi mutasyon bir model getirip satmadımı? Almanya daki yakınlarımdan Golf 6 nın fotoğraflarını alıp Türkiye de satılan araçlar ile karşılaştıracağım. Sanırım erken konuşmak gibi olmasın ancak yukarıda mutasyon zihniyetinden kaynaklanan bir yapı ortaya çıkacak gibi geliyor bana. Kendi aracımla yeni nesil arasındaki kokpit farkını MFD2 sistem alarak giderdiğimi düşünüyorum çünkü, Golf 6 highline larda kullanılan sistem MFD3 olarak da bilinen RNS510 sistemi bu farkı RC-300 olan eski sistemi çıkartarak yerine MFD2 sistemini taktığımda ortadan kaldırdığımı düşünüyorum, halefindeki tek farkın daha sessiz bir iç yapı olduğu varsayımıyla da sessiz tabanlı yeni nesil lastik ve dizel golf ve jetta da kullanılan kaput keçesi ile de çözdüğüm kanaatindeyim ki aracım eskisine göre % 50 daha sessiz oldu (Türkiye yollarında sessiz sürüş keyfini yapacağınız kaç yol var sorusunu da sormadan edemeyeceğim). Kısaca DAĞ FARE DOĞURDU sözü ile şimdiki aracımı başımın tacı yapıyorum. Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: FRaNZ FeRDiNaND

arkadaşlar, otomobil bazılarımız için tutku ve otomobil tutkunlarının olmazsa olmazları var. ben sade ve spor görünümlü, sürüş zevki veren ve kaliteyi hissettiren arabaları seviyorum. bu yüzden bora almayı tercih ettim zamanında. evet daha pahalıydı, bir üst sınıf araba alınabilirdi o paraya, daha fazla donanım ya da daha uygun yedek parça ve servis imkanı olan seçenekler vardı. ama bora yakışıklıydı, çok kaliteliydi ve sürüşü çok zevkliydi.

örneğin bir fiat bravo gerçekten çok şık ve spor bir araba, iyi bir donanımı var ve bakımı servisi ucuz. ama içine bindiğimde bazı ayrıntılar beni rahatsız ediyor, yine kötü diyemem ama içime sinmiyor.

golf 6 gerçekten çok iyi motor ve şanzıman seçenekleri sunuyor. buradan eleştirmek mümkün değil, hiçbir rakibi golf 6 ya bu anlamda yetişemiyor. işçilik ve malzeme kalitesi, konforu ve sürüş zevki çok üst düzeyde. a3 le rahat karşılaştırılır. a3 sadece daha modern bir tasarım sunabiliyor. elbette a3 imkanı olan için daha iyi bir seçenek o açıdan. ama şimdi ben tutup golf 6 ile a3 sadece bu anlamda ayrılıyor o yüzden a3 e 10.000 ytl fazla vermek saçmalık diyemem. adamın parası vardır, zevk meselesi, golf 6 tasarım olarak onu cezbetmemiştir almaz. her arabanın alınabilirliği vardır. kriterler önemli.

golf 6 nın tasarımı zayıf. sade ama spor değil, bana boram gibi albenili görünmedi. ama motor ve dsg şanzumanı, sessizliği kalitesi ve konforu sınıfında bir numara. bana göre 55.000 ytl verilip alınacak bir üst sınıf arabaların hemen hepsinden daha iyi. yani golf 6 highline alınmaz, onun yerine mondeo al, avensis al demek çok mantıklı değil. arabayla yatıp arabayla kalkan biri için önemli ayrıntılar bunlar.

bmw de kullandım, audi de, mercedes e de her hafta biniyorum. golf 6 kalite olarak bunlardan sonra bende hayal kırıklığı yaratmadı, yadsımadım hiç. tıpkı golf 4 gibi. ama kriterleri başka olabilecek insanlar için iş değişir tabi.

vw hastası biri olarak golf 6 bende tasarım olarak hayal kırıklığı yarattı. ama yine de param olsa alırım şimdi. çünkü bana göre alternatifi yok. benim beklentilerim açısından. ama vw nin golf 6 da premium marka olmayı sürdürme hamlesini diğer modellere de uygulaması, tasarımlarını güçlendirmesini bekliyorum. eski passat ın üstüne 2005 te çıkan yeni passat yakışmadı misal. yine iyiydi ama eskisinin mirasını taşıyamadı. a6 ya göz kırpan passat b5.5 nerde, yeni passat nerde. vw imajını korumalı, biz böyle hastası olduk, böyle olmayı sürdürmeli ki soğumayalım. golf 7 ve diğer yeni modelleri dört gözle bekliyoruz.

Arkadaşıma canı gönülden katılıyorum, ilk arabası golf1 GTI olan ve golf ün bütün modellerini arada polo ve passat 1.8 T highline kullanmama rağmen yine de golf derim. Kullandığım araç Golf V Comfortline DSG triptronic Plus 1, plus2 (sunroof ve deri koltuk hariç) Golf 6 kötü bir araç değil, burada yazı yazan arakadaşlar sanırım farkında değiller ancak, AR-GE si o kadar muazzam ki otomotiv dünyasına birçok özelliği kazandıran da VW dir (Arkadaşlarımın araştıracağından eminim) Audi ile kıyaslamak da gereksiz çünkü kardeş kuruluş olan bu iki grup birbirlerine hertürlü yardımı yapmaktalar. VW nin günümüze kadar mantalitesi hep ucuz ve her kesimin alabileceği bir araba yapmaktı ve bu misyonunu yerine getrirdiğini golf ün ilk çıktığı 1974 yılından itibaren günümüze kadar yapmış olduğu satış rakamları ile de anlamaktayız. İlk Hatchbackaracı ürettiklerinde ve radikal bir kara aldıklarında herkes bu firma batar demişlerdi (yaşı küçük arkadaşlarım bilmez bunu) şimdi ise VW ne yaptı acaba? diyerek izlenilen bir kuruluş. Golf 6 ile de bir üst basamağa çıkarak daha lüks ve sürüs keyfi sunuyor bize (Birçok ülkede araba alırken kaç parça boyası var lastiklerinde alüminyum jant varmı diye sormazlar, bunlar hep bizim ortaya çıkarttığımız uydurmadır ve arabalar orjinal boyalı diye pas ve çürük içinde satışa sunulmaktadır bu ülkede) Bizim zelzenişlerimiz Türkiye ayağı ile ilgili yanı. Bir arkadaşım burada bütün firmalar aynı diyerek aslında bizim Ahlaki yapımızı çok güzel özetlemiş, biz arabaları yerden yere vurmak yerine beğenmediğimiz, en azından benim beğenmediğim ahlaki yapımızı tekrar gözden geçirmemiz. Herkese saygılarımla

• quote:

arkadaslar potansiyel 6. nesil golf musterısıyım almayı dusundugum donanım sevıyesı trendline bayılerın hıc bırıne gıtmedım arabayı yakından gormedım sadece merak ettıgım golf 5 deki primiline gibi 4 kollu direksiyon mu var yoksa 3 kollu direksyon mu

İyi düşün taşın arkadaşım, arabayı aldıktan sonra trendline donanım seni tatmin etmeyebilir ve ek donanım eklemek isteyebilirsin. Bu nedenle arabanın parasını yatırmadan git, gör, içine bin, listesini al, sonra alım işlemi gerçekleştir derim sana. Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: ngg63

Merhaba,
    Burada yazan bütün arkadaşlarıma katılıyorum. Türkiye de VW yi kim satıyor? Bu zihniyet daha düne kadar dünyada bilinmeyen BORA diye bir aracı getirip satmadımı? Yine aynı zihniyet GOAL, PASIFIC, TOUR gibi mutasyon bir model getirip satmadımı? Almanya daki yakınlarımdan Golf 6 nın fotoğraflarını alıp Türkiye de satılan araçlar ile karşılaştıracağım. Sanırım erken konuşmak gibi olmasın ancak yukarıda mutasyon zihniyetinden kaynaklanan bir yapı ortaya çıkacak gibi geliyor bana. Kendi aracımla yeni nesil arasındaki kokpit farkını MFD2 sistem alarak giderdiğimi düşünüyorum çünkü, Golf 6 highline larda kullanılan sistem MFD3 olarak da bilinen RNS510 sistemi bu farkı RC-300 olan eski sistemi çıkartarak yerine MFD2 sistemini taktığımda ortadan kaldırdığımı düşünüyorum, halefindeki tek farkın daha sessiz bir iç yapı olduğu varsayımıyla da sessiz tabanlı yeni nesil lastik ve dizel golf ve jetta da kullanılan kaput keçesi ile de çözdüğüm kanaatindeyim ki aracım eskisine göre % 50 daha sessiz oldu (Türkiye yollarında sessiz sürüş keyfini yapacağınız kaç yol var sorusunu da sormadan edemeyeceğim). Kısaca DAĞ FARE DOĞURDU sözü ile şimdiki aracımı başımın tacı yapıyorum. Saygılar
    cok guzel kokpıtı degıstırmısın bı de motoru degıstırdınmı tamamdır

• quote:

quote:

İyi düşün taşın arkadaşım, arabayı aldıktan sonra trendline donanım seni tatmin etmeyebilir ve ek donanım eklemek isteyebilirsin. Bu nedenle arabanın parasını yatırmadan git, gör, içine bin, listesini al, sonra alım işlemi gerçekleştir derim sana. Saygılarımla

dogru soluosun baz donanım +metalık renk 39 bin lira kafamda baska bı sey var 2005-06 a3 40000 bin full donanım çelişki içindeyım bırı sıfır arac sonucta ama a3 te gozun kapalı alınır bakacaz hangısı uygunsa saol yardımın için

• quote:

quote:

quote:

dogru soluosun baz donanım +metalık renk 39 bin lira kafamda baska bı sey var 2005-06 a3 40000 bin full donanım çelişki içindeyım bırı sıfır arac sonucta ama a3 te gozun kapalı alınır bakacaz hangısı uygunsa saol yardımın için

Rica ederim arkadaşım kazasız belasız güzel günlerde binmen temennisiyle. Saygılar

• quote:

quote:

Merhaba,
    cok guzel kokpıtı degıstırmısın bı de motoru degıstırdınmı tamamdır

Motor için hurdacıda buldum bir arkadan haşat olmuş bir TSI 122 Bg, benim motorum + 7.500 lira isteyince vazgeçtim, benim motorum daha 30.000 de.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.