ARKADAŞLAR YENİ GOLF BAYİLERE GELMİŞ TEST EDEN KULLANAN VARSA BURAYA YAZABİLİRMİ? SİTESİNDE EN SESSİZ GOLF DENMİŞ? ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ. EN KISA ZAMANDA FIRSAT BULURSAM TEST EDECEĞİM. BURADA PAYLAŞALIM GÖRÜŞLERİMİZİ
Golf VI 'ın comfortline modelini inceleme şansım oldu bayide, 42.5 milyarlık bir arabada vede comfortline modelinde , jant görünümlü kapaklardan takmışlar. Kolay bir hamleyle çıkabiliyor ve fiyatıda tanesi 90 ytl 'miş. Kısaca türkiye koşullarında hırsızların bundan haberi olması halinde yada viraja hızlı girdiğinizde iğrenç jant kapaklarınızdan olabiliyorsunuz. Aslında çok basit bir sorun olabilir ama , bu mali krizde bir janttan kar edeceğini zanneden zavalllı bu zihniyeti kınıyorum. Jetta 'mla takasa verecektim ta ki ürün temsilcisi aracın bu süper özelliğini bir artıymış gibi anlatana kadar . Direk vazgeçtim ve gözümde bittiği andı golf'ün.
Kısaca hiç tavsiye etmiyorum. Bu krizde 1 kuruş bile indirim yapmayan zihniyetide kınıyorum :)
paspas opsiyonelmiş
bende birkaç izlenimimi paylaşayım ,
dün doğuştaydım , highlineye bindiğim zaman ilk dikkatimi çeken SD kart girişli navisi oldu . gayet hoş duruyor hatta soket yapısı aynıdır muhtemelen bizler de sonradan alıp takabiliriz . direksiyon gayet hoş olmuş ama bir süre sonra onda da çalıntı yapılmış hissine kapıldım .kapılardaki desenli çıtalar desensiz olarak yerini daha büyük çıtalara bırakmış . içi karoseri tamamen golf 5 .değişen sadece arka bagaj kapağı ön konsol ,kapı kolları ön kaput ve farlar . yani ben golf 6 göremedim .derme çatma makyajlı bir golf 5.5 . bari makyajlı golf deselerdi kimse sesini çıkarmazdı . hepimiz golf 6 denince yepyeni bir nesil bekledik .jettamı dönüşte daha çok sevdim .ses sistemi arka kapıdaki hoparlörler küçülmüş ,yada ses çıkış delikleri küçültülmüş .koltuklar aynı ebatta .iç hacim aynı .herşey aynı ...
golf düşünen ve henüz almayanlar için güzel ama daha önce satın alanlara da keşke dedirtecek bir araba değil .özellikle de eski golf GT tornado kırmızı 170 hp sahipleri için ,iyi ki beklememişim dedirtebilir....
Plantamax arkadaşımızın dediği gibi .birçok marka c sınıfında ebatları büyütürken golf b sınıfı gibi kalacak yanlarında ... üstelik 35 liaralara full donanım sunan firmaların yanında 55 liraya bu ufak araba mı diyenler olacaktır .
golf 6 hernekadar güzel keyifli kaliteli görünsede vw nin tadını almamış kişileri cezbetmeyebilir .yine fanatikler alacaktır ....
biraz uzun oldu arkadaşlar ama FULL lifeye de değinmek istiyorum ...
kapsamında olan maddeler yazılı broşürü okuyunca yine de full life yaptıran çıkarsa bilemiyorum ....
camlar ,amortisörler,süspansiyon ,katalizör ,farlar hatta turbonun %60 ını bile kapsamıyor....hatta tüketici hakların yasasından da muafmışşş....
quote:
Orjinalden alıntı: telenor golf düşünen ve henüz almayanlar için güzel ama daha önce satın alanlara da keşke dedirtecek bir araba değil .özellikle de eski golf GT tornado kırmızı 170 hp sahipleri için ,iyi ki beklememişim dedirtebilir....
kapsamında olan maddeler yazılı broşürü okuyunca yine de full life yaptıran çıkarsa bilemiyorum ....
camlar ,amortisörler,süspansiyon ,katalizör ,farlar hatta turbonun %60 ını bile kapsamıyor....hatta tüketici hakların yasasından da muafmışşş....
İlhan söz arabaya satarken ilk başta seni arayacağım... Arabasından benim kadar memnun olup hiç bir şeyi kafasına takmayan ve de problem yaşamayan bir kullanıcı yoktur herhalde bu forumda. Bu arada araba son aylarda ciddi oranda az kullanmama rağmen 13600 km oldu. Kasıyorum yılbaşına kadar ..... ilk bakıma bari ilk aldığım gün gideyim.. Full life sigortasına da zerre kadar güvenmiyorum. Golf GT ye yapılan davranış resmen abestle iştigal. Yani şimdi buraya yazamayacağım şeyin daniskası hatta. Ben kesinlikle yaptırmaktan vazgeçtim. Sinir hastası olmaya ve tansiyonumu yükseltmeye hiç niyetim yok. Yaptıran arkadaşlara da hayırlı olsun.
senin golf en iyi seçenek olarak gözümde büyüverdi MuraD abi ,
yeni golfü inceleyince ,GT deki donanımın yanında ucuzlatılmış geldi bana . torpidodaki havalandırmayı çalmışlar , ses sisteminden çalmışlar , GT deki jantlar ,allah bilir süspansiyondan da ve göremediğimiz başka yerlerden de çalmışlardır ilk bakışta gözüme takılanları yazdım .... ben bırak GT yi jettamı bile daha çok sevdim dönüşte...
yalnız arabanın çok sessiz hale getirildiğini söylüyorlar ,sanırım en kayda değer özelliği bu olsa gerek .birde highline de navi ekranlı sd girişli mfd si ile passattaki kadife deri kombinasyonunu sunmuşlar . o da zaten almanyada sunuluyordu ...
FULL lifeden resmen aldatmacadan öte olmadığını ,bana verilmek istenmeyen kitapçığı ele geçirince anladım . bilmiyorum o kapsamayan durumları okuyan varmı ,ama aklıbaşında kim olursa olsun okuduktan sonra kesinlikle yaptırmaz. bence hiç kafaya takacak birşey değil ...
bizdeki en riskli para tutan parçalar ; katalitik konvertör ( yüksek oktandan bozuluyormuş ve 2000civarı fiyatı var .
- turbo; onun da % 40 ını karşılıyormuş o da deymez ....eğer 2 senede bozulacaksa vw kalitesi kestane demektir...
- cam krikoları , onu da dolaylı yoldan camlar diye yazmış ,yani o da mechul ,
- birde zincir sistemli konumlandırıcı var ,o da zaten bende iyileştirilmişi ile değişti .
- amortisörler ve ön takımlar burç murç u da kapsamıyor .... başka da bilinen masraflı kronik birşey yok ... yani gerek yok ...
Telenor selam,
Aracı incelemedim ama sanırım %9 fazladan -açıklanamayan- bir fiyat söz konusuymuş doğru mudur?
Piyasaya çıkmadan önce yapılan açıklamalarda fiyatların Golf V ile benzer seviyede kalacağı ancak araç maliyetlerinin azaltılacağı-sorunsuzluğunda artacağı ifade ediliyordu..
Sence eski kasaya göre iç mekan kalitesi nasıl?
quote:
Orjinalden alıntı: telenor
dün doğuştaydım , highlineye bindiğim zaman ilk dikkatimi çeken SD kart girişli navisi oldu . gayet hoş duruyor hatta soket yapısı aynıdır muhtemelen bizler de sonradan alıp takabiliriz .
Navigasyon değil o sadece radyo-cd çaların renkli ekranlısı
quote:
bende birkaç izlenimimi paylaşayım ,
dün doğuştaydım , highlineye bindiğim zaman ilk dikkatimi çeken SD kart girişli navisi oldu . gayet hoş duruyor hatta soket yapısı aynıdır muhtemelen bizler de sonradan alıp takabiliriz . direksiyon gayet hoş olmuş ama bir süre sonra onda da çalıntı yapılmış hissine kapıldım .kapılardaki desenli çıtalar desensiz olarak yerini daha büyük çıtalara bırakmış . içi karoseri tamamen golf 5 .değişen sadece arka bagaj kapağı ön konsol ,kapı kolları ön kaput ve farlar . yani ben golf 6 göremedim .derme çatma makyajlı bir golf 5.5 . bari makyajlı golf deselerdi kimse sesini çıkarmazdı . hepimiz golf 6 denince yepyeni bir nesil bekledik .jettamı dönüşte daha çok sevdim .ses sistemi arka kapıdaki hoparlörler küçülmüş ,yada ses çıkış delikleri küçültülmüş .koltuklar aynı ebatta .iç hacim aynı .herşey aynı ...
golf düşünen ve henüz almayanlar için güzel ama daha önce satın alanlara da keşke dedirtecek bir araba değil .özellikle de eski golf GT tornado kırmızı 170 hp sahipleri için ,iyi ki beklememişim dedirtebilir....
Plantamax arkadaşımızın dediği gibi .birçok marka c sınıfında ebatları büyütürken golf b sınıfı gibi kalacak yanlarında ... üstelik 35 liaralara full donanım sunan firmaların yanında 55 liraya bu ufak araba mı diyenler olacaktır .
golf 6 hernekadar güzel keyifli kaliteli görünsede vw nin tadını almamış kişileri cezbetmeyebilir .yine fanatikler alacaktır ....
Koyu yazan yerle ilgili biraz açıklama yapar mısınız?
selam esmerce ,
fiyatı eskisine göre çok da farklı sayılmaz ,ama diyer c segmentlere göe tabiki pahalı . vw zaten ezelden beri hep yüksek kalmıştı .kalite highline donanımlısının içine girince artmış gibi ama alt versiyonlarda klima düğmelerini hiç beyenmedim fena çalmışlar . tıkırtı gıcırtı olayını kökten çözdük abi ve zerre kadar yol sesi yok dedi satıcı . sanırım işçilikte biraz daha titiz davranmışlar .
@ultrati ; teybin navili olup olmadığını çok detaylı bakmadım ama şimdiye kadar vqw de geniş ekranlar hep navili olduğundan navilidir diye tahmin etmiştim .ama dvd okumuyorsa video izlenmiyorsa sadece cd ve radyo için LCD ekrana gerek yok bence ,sırf hava için koymuşlar demek ...
@polemik ; kitapçıkta aynen şöyle yazıyor : ''vdf Full life garanti programı,4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ile düzenleme altına alınan garanti yükümlülüklerine tabi OLMAYIP ticari bir sigorta ürünüdür.''
quote:
Orjinalden alıntı: gorkemvw
paspas opsiyonelmiş
@Telenor yanlış bilmiyorsam sadece o sd kartın içindeki videoları seyredebiliyor
quote:
@polemik ; kitapçıkta aynen şöyle yazıyor : ''vdf Full life garanti programı,4077 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ile düzenleme altına alınan garanti yükümlülüklerine tabi OLMAYIP ticari bir sigorta ürünüdür.''
İlhan Peki tüketicinin korunması hakkındaki kanun ile düzenleme altına alınan garanti yükümlülüklerine tabi olmuyorsa, bu sigortayı yaptıran arkadaşlar ilerde bir problemle karşılaştıklarında haklarını nasıl arayacaklar. Merak ettim bu sigortayı yaptırdıklarında bir sözleşme imzalanıyor mu?. Yaptıran arkadaşlar bu sözleşmeyi iyice okuyorlarmı acaba?. Ben 2000 YTL lik bir ücreti 2 yıllık sigorta için veremem. Heleki tamamen ticari ahlaka aykırı bir şekilde davranıp aynı arabanın sedan tipine yarı fiyatı alan bir zihniyete. Adamların düşünce yapısından dolayı bizim gibi GT kullanıcıları zan altında bırakıyorlar. Doğuşa şikayet ettiğin zamanda kesinlikle bizimle alakası yok diyor. Ulan nasıl olmaz aynı çatı altındasınız. Senin arabanı sigorta yapıyor. Katalitik gittiğinde içi boş susturucu koyarım anasını satayım. Eski arabamda 9 sene bu şekilde kullandım ve hiç bir şekilde şikayetim olmadı. Tek sorun turbonun arıza yapma olasılığı. Turboyuda zaten ülkemizdeki yüksek yakıt fiyatlarından dolayı pek devreye sokmuyorum. Nalet olsun böyle işlere. Şu adamların karşısına çıkıp hesap soramıyorsun.
vw'nin çıkıp doğuşa hooop! dur, bakalım neyapıyorsun sen böyle demesi lazım, arkadaşların yorumları okudukça markadan soğuyorum, nasıl bir sömürme zihniyeti vardır bu doğuşta aklım ermiyo,
Arkadaşlar merhaba Ben vw golf VI yı gidip inceleme fırsatı bulamadım. Ama İnternet sitesinde araçları ve donanımları izledim. Bir arkadaşımız %9 fiyat azalmasından bahsetmiş onun nasıl olduğunu anladım. Adamların comfortline diye sürdükler donanım paketi eski kasanın midline'ı ile hemen hemen aynı. Eski kasanın comfortline'ında olan çoğu özellik highline'a kaydırılmış. EEE böyle olunca % 9 değil %19 bile kar ederler. Bir arkadaşımızında dediği gibi bu görünebilen yerde yapılan kaçaklar. Birde göremediğimiz ha diyince anlayamayacağımız kaçaklar var... Ne diyeyim Doğuş bu...... Allah tez zamanda bizleri (VW sahiplerini ve Almayı düşünenleri) inşallah bir an önce doguştan kurtarırda bizlerde rahat ederiz.
quote:
Bu durum bana biraz saçma geldi, biraz araştırıp sonucu yazarım.
Bu arada kitapçıktan bir tane bulsam iyi olur. Nereden bulabilirim?
Burada daha golf 6 çıkmadan söyledim ben. Kimse tınlamadı. Her kasada aynı şeyi yapıyorlar. İlk çıkan serinin donanımı çok zayıf oluyor. 2004 model comfortline ile 2007 model midline bir bir aynı donanım olarak.
Doğuş yüzünden arabamdan soğudum resmen. Hiç bir sorunu yok halbuki. Kullanmaktanda acayip zevk alıyorum ama ciddi bir alıcı çıksa satıp doğuş tarafından ithal edilmeyen bir markaya geçeceğim bu gidişle.
Full life garantisi için bu gün VDF ye ve CC olarak doğuşa bayağı itham altında bırakan bir mail yolladım. Bu gidişle 2008 yılında yaptıkları satışları önümüzdeki senelerde mum ile ararlar.
Bundan sonra hiç bir alıcıya VW veya doğuş tarafından ithal edilen bir markayı kesinlikle al diye tavsiyede bulunmayacağım. Bulunursam...........
Bende bundan 1 yıl önce çok farklı şeyler hissediyordum MuraD abi , ama şimdi doğuşun içine girdikçe politikalarından resmen tiksinmeye başladım.
vw deki sürüş keyfini başka araçlarda bulamasamda ,yine de doğuş yüzünden başka markaları tekrar teste çıkabilirim . aklıma da ilk gelen bundan sonraki nesil cıvıc .adamlar 6 yıl garanti veriyorlar ve teyzemin oğlu da çok memnun . ESMERCE de focus aldı o da memnun .yeğenime focus titanium aldık 35 e , o da fena görünmüyor gözüme . arabamı seviyorum ama doğuş yüzünden tepem atıyor . allahtan arkadaşlarım var orda yoksa çoktan satmıştım ...
@Polemik ; kitapçığı vermede tereddüt ediyorlar ,ısrarla iste ve maddeleri okuyunca full lifenin FOS olduğunu göreceksin ...ben o kitapçığı okuduktan sonra hala yaptırandan şüphe ederim ...tabi sokağa atacak parası olana lafım yok ....
Doğuştan araba almak iğrenç bir ailesi olan çok güzel bir hatunla evlenmeye benziyor.
quote:
@Polemik ; kitapçığı vermede tereddüt ediyorlar ,ısrarla iste ve maddeleri okuyunca full lifenin FOS olduğunu göreceksin ...ben o kitapçığı okuduktan sonra hala yaptırandan şüphe ederim ...tabi sokağa atacak parası olana lafım yok ....
Şöyle ki, sigorta hukuku hakkında şu anda pek bilgim yok, 6 ay sonra detaylı bilgi sahibi olabileceğim ancak.
Ama şu andaki bilgilerim ışığında sözleşmeye konulan 4077 sayılı kanun bu sözleşme için uygulanmaz tarzında bir kayıt geçerli olmaz, çünkü bu bir tüketici işlemi, bir ticari işlem değil. Bu abilerin bu işlemi bir ticari işlem olarak adlandırması işlemi ticari yapmaz,i önemli olan işlemin niteliğidir. Tahminimce olay mahkemeye giderse, bilinçi bir hakim bu kaydı görmezden gelerek (ki bunun adı kısmi butlan, yani kısmi geçersizliktir, fazla teknik dataylara girerek kimseyi sıkmak istemiyorum) sözleşmeyi uygular. Bence bu sözleşmeye 4077 sayılı kanun kelimenin tam anlamıyla çatır çatır uygulanır, ama kesin konuşmam için biraz araştırmam gerek.
Tüketici işleminin tanımı tüketici kanununda gayet açık. Bu bir ticari işlem olamaz diye düşünüyorum.