Şimdi Ara

YENİ GOLF 6 KULLANAN VARMI? (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
827
Cevap
4
Favori
163.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vw Golf VI 1.4 TSI DSG 160 Hp 100km/h 67dB 130 km/h 70 dB
    Peugeot 308 1.6 THP 175 Hp 100 km/h 65 dB 130 km/h 69 dB
    Golf baya sessizmiş
  • Ya arkadaşlar ülkemizde hala teneke bozması arabalar yollarda dolaşıyor. Şurada bahsettiğiniz arabaların hepside süper. Bırakın tartışmayıda şanslı azınlıktan olmanın tadını çıkarı. Vereceker altınıza iki ay toros ya da şahin bak gör varmı şikayet bir daha golften 308'den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazicim9 -- 29 Ocak 2009; 23:15:44 >
  • vw golf 6 160 bg 160 km 72 db
    bmw 730d 72 db(yeni kasa)
    audiQ5 3.0tdı 73db
    golf baya sessiz.üst sınıf arabalarla mücadele edecek kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tk44

vw golf 6 160 bg 160 km 72 db
    audiQ5 3.0tdı 73db

Sürekli 160 km hızda sürmeyi mi planlıyorsunuz??
    DB sırasıyla 80/100/130/160 km/h
    --VW Golf6: 65 / 66 / 70 / 72
    A8 3.0 TDİ: 62 / 63 / 67 / 70
    BMW 730d: 59 / 63 / 68 / 72
    -S320 CDI: 62 / 62 / 67 / 70

Ayrıca karşılaştırdığınız araçların büyük hacimli dizel motorlar olduğunu unutmayın..Aynı sınıfın benzinlileri 1-2 db daha düşük çıkacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 31 Ocak 2009; 11:15:36 >
  • peugeot dan bahsedio arkadas :)
  • quote:

vw golf 6 160 bg 160 km 72 db
    audiQ5 3.0tdı 73db

Cevap vermeye gerek kalmamış arkadaş vermiş zaten.
  • Arkadaşlar herkese merhaba. İstanbul Buluşmasını gördükten sonra Ankara buluşması düzenleyelim diyerekten bir işe giriştik. Katılmak isteyen arkadaşlara duyrulur.

http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/tm.htm
  • izalasyon dediğiniz db ölçüm dediğimiz şey motor sesini ölçmez otomobildeki kabin içindeki gürültüyü ölçer.yani motorun dizel olması veya benzinli oolması
    küçük olması büyük olması etkilemez.önemli olan herhangi bir aracın izalasyonunun motor yol rüzgar sesini içeriye almaması için yapılan izalasyonun ne kadar iyi yapılması ve sonucunda db düşük çıkmasıdır.sonuçta golf sessiz bir araç.ha zaten kulağımızda 1 db aşağı yada yukarıyı seçemez.ben sonuçta golf sessiz derken bu rakamlara dayanarakta demiyorum.bir golf Vı kullanıcısı olarak ve uzun yol yapıp her türlü asfalt yolda bizzat test ettiğim için söylüyorum.ve ben bu aracı kullanmadan önce bmw e 87 sahibi olarak e 46 ve e90 kullanıcısı olarak ve bu araçlarala kıyasla sessiz diyorum diikkatine yani bir fransız veya japon otomobiliyle değil,gene alman ve premium marka ve modellere göre bu sınıfta sessiz bir araç.zaten tüm testlerdede gerek avrupa menşeili gerek türkiyede testlerde bu araç kusuru zor bulunacak master test grup testlerde bu sınıfın en iyi aracı olarak 1. çıkıyor.ben buğüne kadar yapılan büyük karşılaştırma ve testlerde bu aracın 2. dahi olduğunu görmedim.objektif sonuçların dışında bir golf Vı kullanıcısı olarak benim sessizlikle ilgili özetim 230 km hızla dahi araçta hiç bir rahatsızlık verici ses olmadığıdır.

• tk44 hocam dün gece uyku tutmadı sanırım, boşver arabayı falan en iyisi sıcak bir papatya iç o seni relaks yapar, sonra derin güzel bir uyku çek.
  • quote:

izalasyon dediğiniz db ölçüm dediğimiz şey motor sesini ölçmez otomobildeki kabin içindeki gürültüyü ölçer.yani motorun dizel olması veya benzinli oolması
    küçük olması büyük olması etkilemez.önemli olan herhangi bir aracın izalasyonunun motor yol rüzgar sesini içeriye almaması için yapılan izalasyonun ne kadar iyi yapılması ve sonucunda db düşük çıkmasıdır.sonuçta golf sessiz bir araç.ha zaten kulağımızda 1 db aşağı yada yukarıyı seçemez.ben sonuçta golf sessiz derken bu rakamlara dayanarakta demiyorum.bir golf Vı kullanıcısı olarak ve uzun yol yapıp her türlü asfalt yolda bizzat test ettiğim için söylüyorum.ve ben bu aracı kullanmadan önce bmw e 87 sahibi olarak e 46 ve e90 kullanıcısı olarak ve bu araçlarala kıyasla sessiz diyorum diikkatine yani bir fransız veya japon otomobiliyle değil,gene alman ve premium marka ve modellere göre bu sınıfta sessiz bir araç.zaten tüm testlerdede gerek avrupa menşeili gerek türkiyede testlerde bu araç kusuru zor bulunacak master test grup testlerde bu sınıfın en iyi aracı olarak 1. çıkıyor.ben buğüne kadar yapılan büyük karşılaştırma ve testlerde bu aracın 2. dahi olduğunu görmedim.objektif sonuçların dışında bir golf Vı kullanıcısı olarak benim sessizlikle ilgili özetim 230 km hızla dahi araçta hiç bir rahatsızlık verici ses olmadığıdır.

1. Ben "izolasyon, db ölçüm dediğimiz şey motor sesini ölçer" demedim..Sadece yüksek hacimli dizellerin aynı hacimli benzinlilere göre daha gürültülü olacağını ve bunun da iç mekandaki db ölçümlerini etkileyeceğini söyledim..
    2. "Golf çok sessiz" derken o rakamlara da dayanarak bunu söylediniz..Neredeyse lüx segmentle aynı tutunuz..160 km hız hariç diğerlerinde neredeyse 3 db'lik farklar var..Üstelik 1 db'lik fark bile insan kulağında çok açık bir şekilde fark edilebiliyor..
    3. 60 / 66 / 70 db değerleri sizin kulağınıza çok büyük bir sessizlik olarak yansıyorsa ya siz Golf6'nın reklamlarından çok etkilendiniz, bilinç altınıza bunu böyle işlediniz, örneğin yol sesini duymaz oldunuz, ya da rakamlarda bir hata var??..Sizin gibi başka bir Golf6 kullanıcısı arkadaşımız gene bu sayfalarda Ziebart yalıtımın işe yarayıp yaramayacağını soruyordu..
    4. Okuduğum dergilerde de Golf5'e göre motor ve rüzgar izolasyonunda belirgin bir iyileşme olduğu ama yol sesi konusunda aynı başarıdan söz etmenin zor olduğu yazıyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 2 Şubat 2009; 22:43:55 >

• Golf 6 sandığınız kadar da sessiz değil.Kaymak gibi asfaltta evet sınıfına göre iyi,fakat pütürlü yolda lastik gürültüsünü çok rahat duyuyorsunuz.Sessizlik olarak istiyorsanız bir üst sınıf.Bu sınıfta bu kadar.
  • arkadaşlar ben bişey soracam bu doğuş oto nun far yıkamaya ne gıcığı var biri bana anlatabilir mi doğru mu bimem ama yurtdışında trendline da far yıkama var doğuş otonun getirdiği golf 6 da higline modelde bile far yıkama yok gibi katalogda yazmıyor yanlış mı biliyorum
  • Far yıkama benim bildiğim kadarıyla xenon far istediğinde geliyor. Aksi takdirde getirmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: imjuli

arkadaşlar ben bişey soracam bu doğuş oto nun far yıkamaya ne gıcığı var biri bana anlatabilir mi doğru mu bimem ama yurtdışında trendline da far yıkama var doğuş otonun getirdiği golf 6 da higline modelde bile far yıkama yok gibi katalogda yazmıyor yanlış mı biliyorum

Murad abinin dediği gibi, sadece bi-xenon far sipariş edersen far yıkama geliyor, doğuş oto'nun nelere gıcığı var nelere, mesela jantlara gıcığı var, dcc (adaptif şasei kontrolü)'ne gıcığı var, karartılmış arka camlar, park kamerası, park pilotu, dvd navigasyon, dizel ve lpg motorlar, arabanın rengine bile gıcıkları var.

Bu saydıklarımı sadece getirmiyor değiller, sipariş verseniz bile kıllık yapıyorlar. 3-4 ay bekleme süresi de cabası.

golf highline + 18" vancouver jant + dcc + karartılmış arka cam + sunroof + resif mavisi + rns 510 = Doğuş Oto: Getiremeyiz.

• Bir kırmızı renk için 87 gün beklenirmi?.... Distribütör firma Doğuş ise evet.
    6 ay boyunca gidip geldim doğuşa. Kırmızı renk diye. Cevapları şuydu. Kırmızı renk getirdiğimizde satamıyoruz elimizde kalıyor diye...İnanamadım. Hatta bir ara bana fıstık yeşili araba ( ada çayı yeşili herhalde, telefondaki satış görevlisi bayan adını dahi bilmiyor sattığı arabanın rengini ) kakalamaya çalıştılar. Cevabım kusura bakmayın fıstık kollestrolümü arttırıyor, almıyım kalsın oldu. Arabayı sipariş vermeden 5 gün evvel telefon geldi. 45 gün sonra 140 lık midline geliyor kırmızı olarak isterseniz size ayıralım bir tanesini diye. İstemedim. Sonunda tüm ümitlerim tükendi. GT veya Tour alacaktım. Kırmızı olacaktı. Gittim kırmızı GT siparişi verdim. Daha sonra takip ettim. Kırmızı 140 lık TSI ları ben GT sipariş vermeden 5 gün içinde satmışlar. Yani kırmızıyı satamıyoruz lafı koca bir yalan. İnsanlara zorla siyah ve gri renk kakalamaktan başka bir şey değil. Zorlamı kardeşim İSTEMİYORUM SİYAH YADA GRİ VEYA FISTIK YEŞİLİ .

• quote:

Orjinalden alıntı: Muradovskiy

Bir kırmızı renk için 87 gün beklenirmi?.... Distribütör firma Doğuş ise evet.
    6 ay boyunca gidip geldim doğuşa. Kırmızı renk diye. Cevapları şuydu. Kırmızı renk getirdiğimizde satamıyoruz elimizde kalıyor diye...İnanamadım. Hatta bir ara bana fıstık yeşili araba ( ada çayı yeşili herhalde, telefondaki satış görevlisi bayan adını dahi bilmiyor sattığı arabanın rengini ) kakalamaya çalıştılar. Cevabım kusura bakmayın fıstık kollestrolümü arttırıyor, almıyım kalsın oldu. Arabayı sipariş vermeden 5 gün evvel telefon geldi. 45 gün sonra 140 lık midline geliyor kırmızı olarak isterseniz size ayıralım bir tanesini diye. İstemedim. Sonunda tüm ümitlerim tükendi. GT veya Tour alacaktım. Kırmızı olacaktı. Gittim kırmızı GT siparişi verdim. Daha sonra takip ettim. Kırmızı 140 lık TSI ları ben GT sipariş vermeden 5 gün içinde satmışlar. Yani kırmızıyı satamıyoruz lafı koca bir yalan. İnsanlara zorla siyah ve gri renk kakalamaktan başka bir şey değil. Zorlamı kardeşim İSTEMİYORUM SİYAH YADA GRİ VEYA FISTIK YEŞİLİ .

Tüm bu yapılanlara inanamıyorum... Parasıyla rezil olmak bu olsa gerek...

Yazık, çok yazık...

• quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

quote:

Orjinalden alıntı: imjuli

arkadaşlar ben bişey soracam bu doğuş oto nun far yıkamaya ne gıcığı var biri bana anlatabilir mi doğru mu bimem ama yurtdışında trendline da far yıkama var doğuş otonun getirdiği golf 6 da higline modelde bile far yıkama yok gibi katalogda yazmıyor yanlış mı biliyorum

Murad abinin dediği gibi, sadece bi-xenon far sipariş edersen far yıkama geliyor, doğuş oto'nun nelere gıcığı var nelere, mesela jantlara gıcığı var, dcc (adaptif şasei kontrolü)'ne gıcığı var, karartılmış arka camlar, park kamerası, park pilotu, dvd navigasyon, dizel ve lpg motorlar, arabanın rengine bile gıcıkları var.

Bu saydıklarımı sadece getirmiyor değiller, sipariş verseniz bile kıllık yapıyorlar. 3-4 ay bekleme süresi de cabası.

golf highline + 18" vancouver jant + dcc + karartılmış arka cam + sunroof + resif mavisi + rns 510 = Doğuş Oto: Getiremeyiz.

Ekstralar çoğalırsa sipariş süresi de uzuyor bu nedenle getirtilmiyormuş. kar marjları da cabası sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: terapist70

[

1. Ben "izolasyon, db ölçüm dediğimiz şey motor sesini ölçer" demedim..Sadece yüksek hacimli dizellerin aynı hacimli benzinlilere göre daha gürültülü olacağını ve bunun da iç mekandaki db ölçümlerini etkileyeceğini söyledim..
    2. "Golf çok sessiz" derken o rakamlara da dayanarak bunu söylediniz..Neredeyse lüx segmentle aynı tutunuz..160 km hız hariç diğerlerinde neredeyse 3 db'lik farklar var..Üstelik 1 db'lik fark bile insan kulağında çok açık bir şekilde fark edilebiliyor..
    3. 60 / 66 / 70 db değerleri sizin kulağınıza çok büyük bir sessizlik olarak yansıyorsa ya siz Golf6'nın reklamlarından çok etkilendiniz, bilinç altınıza bunu böyle işlediniz, örneğin yol sesini duymaz oldunuz, ya da rakamlarda bir hata var??..Sizin gibi başka bir Golf6 kullanıcısı arkadaşımız gene bu sayfalarda Ziebart yalıtımın işe yarayıp yaramayacağını soruyordu..
    4. Okuduğum dergilerde de Golf5'e göre motor ve rüzgar izolasyonunda belirgin bir iyileşme olduğu ama yol sesi konusunda aynı başarıdan söz etmenin zor olduğu yazıyordu..
    [
    bahsettiğiniz dergi hangisi bilmiyorum ama tüm dergileri takip ediyorum ama hiç birinde ses ile ilgili olumsuzluğa rastlamadım.hatta bu ayki automotor sportta başlık bile atılmış yüksek süratte giderken 40 km ile gidiyormuş gibi sessiz diye.bu ayki autocar, automotorsport, evo dergileri ile haftalık otohaber dergisini okumanızı tavsiye ederim yanlış bilgilenmelerinizi düzeltir.hatta bu ayki autocar testi yapan arkadaş fransız otomobilleri hastası olduğunu normalde golf ü antipatik bulduğunu söylemişş hatta almanların bu sınıfa golf demelerine bile çıldırdığını ancak golf VI test ederken bir otomobil kusursuz olurmu diye sorduğunu golf vı nın buna çok yakın olduğunu söylemişş.herşey olması gerektiği gibi rakiplerinin daha çokk çalışması gerekir diye eklemişş.bu sadece bu dergi için değil diğer dergilerde de toplam değerlendirmelerde sınıf referans aracı olarak görülüyor.burdaki sorun premıum bir sınıfa dahil olan golf yani audi a3 bmw 1 klasmanında görülmesi yıllardır halk otomobili olan golf artık bu kasayla halk otomobili olmaktan çıktığı. almanya satış fiyatı bmw 1 serisinden sadece 750 euro düşük yani nerdeyse aynı para.

• quote:

bunlarla kavga etsek acaba daha mı inatlaşırlar yoksa işleri daha çabuk mu hallederler

• quote:

Murad abi arkadasta Civic TypeS var, alırken zorla siyah vermişler buna :) Zaten renk olarak da gümüş ve siyahtan baska seçenek yok dediler diyo. Çocouk beyaz istiyodu halbuki. Sana yine Fıstık yeşili imkanını da vermiş Doğuş

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.