Şimdi Ara

YENİ GOLF 6 KULLANAN VARMI? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
827
Cevap
4
Favori
163.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Murad kardesim benden bahsetmisken (reminder: Yunanistan'da Golf GT Sport 122 hp TSI alan DH kullanıcısı ), hem bayraminizi kutlayayim hem de selam vereyim istedim. İki hafta kadar once, her türlü trafik kuralını hice sayan, kendini bilmez bir Vito sürücüsü, aracı eşimin kullandigi sirada arabaya ortadan girdi!!!! AdamIn otoparktan ciktigi yerde hem "dur" hem de "sola donulmez" tabelaları varken esimin yoldan gectigi sirada sola donmeye calisarak resmen arabanin ustune cikmis. Adam bir de utanmadan "saga bakmadim, kusura bakma, cana gelecegine mala gelsin demez mi" Maasallah 5 km suratle bizim araca carpip, olabilecek maksimum hasara sebep oldu: sol on ve arka kapilar komple degisiyor, on ve arka camurluklar boyaniyor. Bir bastan girmis bir bastan cikmis anlayacaginiz. Arabaya cok uzuldum ama 6 aylik tecrubesiz sofor olan esimin (direksiyonu cok iyidir) boyle bir densiz yuzunden hayatinin korkusunu yasamasina ve direksiyona tekrar oturmaya cekinmesine daha da uzuldum. Neyse, arabanin sasesinde, marsbiyelde ve direkte herhangi bir hasar yok allahtan. Kaporta boya islemi ama can sIkIyor gene de...

Murad kardesim, Dogus senin gibi iddiali bir Golf hayranini bile usandirdi ya, helal olsun! Yurtdisinda oturup yeni Golf VI alan arkadasimizin uzerine "birazcik" fazla gitmissin, arkadasimizin bir gunahi yok hevesini kacirmayalim , Neyse, biz kidemli DH kullanicilari biliyoruz ki Golf'teki kasa degisikligi ve VDF'nin GT icin uydurdugu iki kat "full-life" bedeli Murat arkadasimizin tepesini attirdi

Saka bir yana bu tartismaya herkesce paylasildigini bildigim bir tespitle katkida bulunayim: "Golf ne kadar kaliteli ve guzel bir araba ise, sikayetler onu gosteriyor ki satis, servis ve pazarlama politikasiyla Dogus bir o kadar kotu performans gosteriyor". Yalniz diger ulkelerdeki VW temsilcileri de basarili degil, Yunanistan'da basima gelenleri anlatmistim sizlere. Burada da tum VW modelleri belli donanimlarla satiliyor (Golf V icin: primeline, comfortline
    , GT sport seklinde idi), ilave isterseniz 3 ay bekliyorsunuz.

Bu tatsiz kaza nedeniyle servis boyutunun da rezil oldugunu gormus oldum. Araba basit bir islem icin 15 gundur serviste yatiyor, adamlar zaten 08:00-14:00 arasi mesai yapiyorlar (siesta modeli), buna bir de yok eksper geldi, gelecek, resim cekecek, parcalar gelecek masallari eklenince yilan hikayesine dondu. İpsala'dan Selanik'e kadar (370 km), Kuzey Yunanistan'daki hicbir VW servisinde (Meriç-Dedeağaç, Rodop-Gümülcine, İskeçe, Drama ve Kavala) kaporta islemi yapilmiyor dusunebiliyor musunuz? Arabayi mecburen Selanik'teki servise goturduk. Audio-text denen bir nane varmis guya, VW Almanya, VW Yunanistan ve Sigorta sirketi ortak belirliyormus yapilacak islemleri ve maliyetleri, boylece anlasmazlik cikmiyormus. Bu nane yuzunden bir karistirdilar islemleri ki sormayin, hala cozemiyorlar. Acikcasi Yunanlilarin meshur tembelligi ve beceriksizligi de eklenince ben sonuctan da cok umitli degilim

İyi bayramlar,

• @Selmaozalp, ben o mesaja cevap bile yazmadım, gerek yok. Bundan sonra Doğan-Şahin-Toros alsan yeter, zaten 160tan sonra hepizimiz ölüm tehlikesi içindeyiz.
    @Pasifiçici, geçmiş olsun Allah beterinden saklasın.
  • Pasificici ,

geçmiş olsun .benimde kurbanlık bakmaya gitmiştim dönüşte bir minibüsçü hıyar arka kapımı ezip geçti . bende burada yaptırınca sonucu paylaşırım . bakalım kaç günde ne kalitede çıkacak .
  • Hakan seninde bayramın kutlu olsun. Üzüldüm senin adına.

Arkadaşlar

Bundan sonra Golf 6 ile ilgili hiç bir yorum yapmamaya karar verdim. Siz herşeyi benden daha iyi biliyorsunuz.

• pasificici Geçmiş olsun.Umarım en yakın zamanda tamiri olur arabanızın.Servisleri bilirim elinizi verirsiniz kolunuzu alamazsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zone

volkwagen takas kabul ediyormu bilen varmı eski volswageni getirp yenisini alabiliyormuyuz bilen varmı

Eğer araç sizin veya 1. derece yakınınızın ise %2 indirim yapıyorlar. Bu "sadık müşteri" adında volvo'nun da yaptığı bir indirim. Aracı takasa vermek zorunda değilsiniz (En azından bana bu durumdan bahsetmediler).
  • 2 gün önce Bebek sahilde park halinde Beyaz bir Golf6 görünmüştür
    Parkları yanıyodu aracın, arka stoplar baya dikkat çekiyomuş karanlıkta onu fark ettim :)
    Ertesi gün aynı yerde kırmızı Scirocco da gördüm. O çok daha artistik duruyo tabi Golf'e nazaran. Onun da parkları yanıyodu ve sis farlarının üstünde bir nokta halindeydi, çok şıktı.
    Heralde adam Doğuş otonun test araçlarını alıp alıp kızlarla geziyo Bebekte, bi Golf6 bi Scirocco
  • golf VI nın kataloğunda (ki bunlar orjinallerinin çevrilmişi-translate'dir.) comfortline ve highline versiyonlarında navigasyonlu ses-görüntü sisteminin standart olduğunu gösteren resimler var. Tabii bu resimlerin altına hemen doğuşca not düşülmüş,"TR donanımıyla farklılık gösterir".. aslen standart olan bu donanımı talep ettiğinizde, mukabele ederek 6000YTL daha talep ediyorlar.

Bunun gibi başka neler var bilmiyorum ama bu araçlar yurtdışında satışa sunulan araçlarla aynı değil.Yükde hafif pahada ağır bazı donanım alınıyor. Sizin euro üzerinden fiyat vererek kıyaslama yaptığınız avrupaî aracın, bizim türkî modelle farklılıkları var.Bu nedenle doğuş için yapılan savunmalar, yetersiz kalıyor.

Bunu yapan sadece doğuşta değil, aynı haltı opel türkiyede yiyor. Vectranın full versiyonunda verdiği renkli ekranı, astrada vermiyordu. Ama iki modelde yurtdışından renkli ekranla geliyordu.. Duyduğum kadarıyla toyotada yapıyormuş bunu.. İçide dışıda bir olansa Kia ..

Bu donanım takılı geliyor ve buradamı sökülüyor; yoksa üretimin yapıldığı yere "TR versiyonu şöyle olacak; şu kadara mâl edilecek; şu parçalar-donanımlar bu barbarlara fazla gelir, koymayın; bu kadar ihtimama ne gerek var,koyverin gitsin; materyalin kalitesini ne bilsinler, kaliteyi koklatmayın bile" şeklinde bir takım talimatmı veriliyor bilmiyorum. Ama bu arabalarda birşeyler dönüyor.

Ecevit'e sormuşlar; "bu düzen zaman değişir?" el cevap; "düzülen değişmedikçe, düzen değişmez."..

Doğuş halinden memnunken; alıcı ufak tefek şikayetlere rağmen, doyum sağlıyorken; zaman zaman isyankâr edimler olsada, toplu bir fiiliyata dönüşmüyorken, yani ortada duygulanımın ötesine geçen bir "davranış" yokken bu "düzen" değişmez..

Yeni golf satılıyor; golf V de satılıyor. 122,140,170 GT ve GTİlarında 2009 modeli var. Yani 170hp GT'yi daha fazla donanımla, 160hplik araçtan ucuza almak imkanı halen var. Yalnız 160hpnin manuel olanı henüz yok. İlk etapta 54milyarlık dsgyi aladurun hele; ilerde manuelide gelir..

• öncelikle kimse hakkında savunma yapmak gibi bir amacım yok, doğuş oto ile alıp veremediğim birşey yok. Fakat doğuş oto nun vw golf vi fiyatları diğer ülkelere göre fazla değildir. Belirttiğiniz gibi Türkiye ile diğer ülkelerdeki donanımlar farklı ama sizin düşündüğünüz yönde değil. Öncelikle RCD veya RNS 510 hiçbir donanımda standart değil hatta RCD 310 bile değil bunun yanında doğuş oto nun highline donanımında standart olarak sunduğu Tempomat (cruise control), ön ve arka park sensörleri, çok fonksiyonlu direksiyon, coming-leaving home, stepne, lastik basınç göstergesi vs. gibi donanımlar diğer ülkelerde extra olarak sunulmakta. Araç ve opsiyon fiyatlarını karşılaştırmak istersen fransa, italya, almanya, avusturya, yunanistan, macaristan da satışa sunuldu golf vi.
  • Motor(TSI), şanzıman(DSG), yürüyen aksamı iyi, sağlam vede konforlu(en sessiz) bir araç alıyorsunuz. Tip görecelidir kişiden kişiye değişir.
    Bence satın aldığınızda Japon araçlarından daha çok şeye sahip oluyorsunuz.

Aynı fiyata motoru iyi ancak gerisi tamamıyla tel-maşa olan Japon araçlarını alabilirsiniz. Marka vermiyim siz anladınız onu
    Sonrada boyası çabuk döküldü, şurası paslandır, koltukları yamuldu, doluda ezildi vs.vs.vs.vs.
  • açıkcası araç kalitesi olarak vwnin rakibi yok türkiyede. "civic al, corollaya bak, focusa yönel, astra daha donanımlı" vesaire gibi sözlere itimat edip çok gezdim araç bayiilerini.. Ne yalan söyleyim hakikaten vwden iyi değiller. Ama vwninde bayilerde çalıştırdığı zibidilerinin tavrı, edası insanı çıldırtacak cinsten. Ulan Şahenk'in kendisi gelse bu kadar tavır yapmaz; asgari ücretle ay sonunu nasıl getireceğini bilemeyen gergedan soyu, fiyatta indirim olacakmı sorusuna "araçlarımın fiyatı bu, bütçeniz uygun değilse almayın" diyor. Ben başkalede çalışıyom, allahın dağında itlerle boğuşuyom, o parayı kazanana kadar anam dinim terliyor; tabi yapacam 3 kuruşumun hesabını. Hem sorduğum araba phaeton değilki jetta, işadamı olsam,para-pulun haddini hesabını bilmesem jettamı alırım a dangoz.. Bağırıp çağırınca değişti tabii ama benide arabadan soğuttular.

Bir tek banamı havaları diye düşünürken, 14 senede 6 kere (4 transporter, 1caddy, 1polo) vw alan amcama bir benzerini adanada yapmışlar.. Adam gitti tarsusdan hyundainin birşeyini almış, neden aldın diye sordum "kapıda karşıladılar, ne sorsam ilgilendiler, gak demeden çay,guk demeden su getirdiler, arabayıda gayet güzel anlattılar" dedi..

Vallahi vwnin şu müşteri temsilcileri o kadar artist olmasa, hemen alırım ben o arabayı.. Ama naylondan mamul siyah takım elbisenin içine, siyah gömlek giyip, bağrına kadarda gömleğin düğmelerini açıp , sonrada takım elbisenin tüm düğmelerini ilikleyip kasıla kasıla yürüyüp, çatık kaşla "buyrun" deyişleri yokmu hasta ediyorlar beni. Mematinin yandan yemişi zibidi, pavyonamı geldik, kurtlar vadisinemi belli değil.. Duyduğum kadarıyla pekçok yerde de durum böyleymiş. Adam gibi bi yer bulursam alacam, yoksa beklemeye devam..

• Sevgili yakuzz
    İnan ben geçen sene tam 6 ay araba araştırdım. Senin yaşadığın olayların aynısını bende yaşadım.
    Eğer çok sevdiğim bir akrabam VW de satış müdürü olarak çalışmasaydı ben VW alırmıydım bilmiyorum.
  • umarım birileri şu formu okuyordur
  • Arkadaşım sen hangi VW bayisine gittin bilmiyorum ama bende Balıkesir'deki VW bayiine gidiyorum sizin söz ettiğiniz gibi tavırlarla hiç karşılaşmadım, çok samimi bir şekilde ilgileniyorlar, ilk girişinizden itibaren ne alacaksın diye birileri başınızda beklemiyor, size aracı rahatca incelemeniz için zaman veriyorlar, hatta 2 kez Golf 6 deneme sürüşü teklif ettiler.
  • doğrusu hyundai era gibi bir arabada bile yangın söndürücüsü vardı doğuş işte...

quote:

Orjinalden alıntı: imjuli

ya arkadaşlar ne diyosunuz siz öyle paspas opsiyonel jan görünümlü kapak falan ya dacia mı alıyoruz vw bu 35 -40.000 yl para veriliyor bu araca böyle saçma şey mi olur yaa...
    98 passatımı sevdim resmen okuyunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garfiii -- 16 Aralık 2008; 13:55:15 >
  • Golf efsanedir ve gerçekten sınıfının en iyi araçlarından bir tanesidir ama bu fiyatlarla hala bu aracı savunmak fanatiklikten başka birşey değildir. 45 bin YTL'lik aracın lastiklerinde kapak jant olurmu yaaa (Hemde comfortline versiyonu) Madem bu araba bu kadar ediyorda ondan çok daha dolu ve özellikli olan Passat 1.6 Trendline neden daha ucuz?? Bu arabaları zararına satmadıklarına göre demekki inilebilirmiş aşağılara.

2 önceki fuarda arka camları mandallı olan VW Polo'ları getirmişlerdi fuara ve 22-23 bin YTL civarındaydı araç. VW nasıl böyle bir araç üretir ve Doğuş bunları hala nasıl getirtir vede bu fiyata nasıl satar diye sorduğumda görevliye "Onlar bizim en ucuz arabamız" gibi saçma sapan bir cevap vermişti. Aynı olay Golf'tekide. Ben primeline'da bile kapak jant'ı kabul edemiyorken Golf'te, adamlar comfortline'a bile koydular. Daha ben ne diyeyim.

Ama bu fiyat politikasını savunanları gördükçe müstehaktır diyorum. Doğuş, 10 liraya satması gereken aracı, 15 lirayada satabiliyorsa satacaktır tabii ki. Güzel ülkemin güzel insanları arabanın gerçek ederine bakmaz hiçbir zaman. Hemen birkaç araçla kıyas yaparız fiyatları ve alırız. Bu kadar basit...

• Vw bayileri biraz ukala oluyor,işin garibi Mercedes te bile o ukalalık yok,bence marka büyüdükce saygı anlayışıda artmalı.

Balıkesir Vw de ilgi alaka daha iyidir,özellikle Gülçin hanım çok iyi bir insandır.
  • Sayın esmerce ve levent ; bu yaz iznimde evvela mersin vw bayiine gideceğim. Orası içinde iyi dediler.. Eğer orada da tavır yaparlarsa üşenmek yok doğruca balıkesire..

Sayın muradovsky ; düşenin derdinden düşenler anlar. Hakkaniyetiniz için teşekkür ederim. Doğuş bayiileri adeta devlet dairesi mantığıyla çalışıyor. Araya torpil koydurmak, tanıdıktan işlem yaptırmak falan; sanki tapu sicil müdürlüğü.. Bunlar doğuşa illaki ulaşacaktır, gereğinide yapacaklardır (umarım)..
  • VW bayilerinde çalışanlar fiyatı belirleyen kişiler değil araç için aldıkları fiyat aralığında satış yapmaya çalışan kişiler. VW Golf fiyatını ve Comforline'daki jant kapağı mantığını bende sizler gibi garip karşılıyorum ancak fiyat konusunda VW bayiilerindeki satıcıları ben şahsen suçlayamıyorum ama kişisel oluşumu tamamlamış ve araç satınalmak için gelen misafirlerini karşılama ve onlara davranma biçimini bilmeyen kişileri her zaman ayırıyorum. Yıllar önce Golf almadan önce Opel bayine gittim inanın abartmadan söylüyorum orda durum çok vahimdi, 2 el aracımı değerlendirmeye çalışırken aracımdan satıcı personelinde para kazanmaya çalıştığını öğrendiğimde şok olmuştum.
    Geçenlerde arkadaşım ile Ford bayine gittiğimizde Ford'un arkadaşımın 2 el aracı değerlendirirken takındığı hareket ve fiyatlandırma hiç hoş değildi, 2 kişi gelmiş sürekli aracı kötülüyordu.
    Ancak yıllar önce VW bayisindede buna benzer olaylar yaşamadım değil, anlatmaya kalksam çok uzun sürer ancak son zamanlarda bu tür olayları VW bayisinde yaşamıyorum, eğitimden geçtiklerini düşünüyorumki,
    arkadaşımla Ford Focus'u test ederken Ford temsilcisi konu VW den açıldığında VW golf ve Jetta için demediğini bırakmamıştı !! Ancak aynı arkadaşla Jetta yı test ederken VW temsilcisi Ford Focus için sadece iyi bir araç olduğunu düşünüyorum tercih meselesi diyerek konuyu kapatmıştı.
    Doğuş un araç fiyatlandırmasının pahalı olduğunu düşünen arkadaşların Volkswagen Almanya sitesine girip ordaki fiyatlarla bizdeki fiyatları karşılaştırmasını istiyorum.
    Yazımın başında dediğim gibi Golf 6 fiyatlandırmasını bende yüksek buluyorum ve bundan dolayıda VW ye kızıyorum. Fiyatlar sanırım zamanla düşecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: yakuzz

golf VI nın kataloğunda (ki bunlar orjinallerinin çevrilmişi-translate'dir.) comfortline ve highline versiyonlarında navigasyonlu ses-görüntü sisteminin standart olduğunu gösteren resimler var. Tabii bu resimlerin altına hemen doğuşca not düşülmüş,"TR donanımıyla farklılık gösterir".. aslen standart olan bu donanımı talep ettiğinizde, mukabele ederek 6000YTL daha talep ediyorlar.

Bunun gibi başka neler var bilmiyorum ama bu araçlar yurtdışında satışa sunulan araçlarla aynı değil.Yükde hafif pahada ağır bazı donanım alınıyor. Sizin euro üzerinden fiyat vererek kıyaslama yaptığınız avrupaî aracın, bizim türkî modelle farklılıkları var.Bu nedenle doğuş için yapılan savunmalar, yetersiz kalıyor.

Bunu yapan sadece doğuşta değil, aynı haltı opel türkiyede yiyor. Vectranın full versiyonunda verdiği renkli ekranı, astrada vermiyordu. Ama iki modelde yurtdışından renkli ekranla geliyordu.. Duyduğum kadarıyla toyotada yapıyormuş bunu.. İçide dışıda bir olansa Kia ..

yakuzz arkadaşım VW Golf Comfortline ve Highline modellerinde navigasyonlu ses-görüntü sistemini standart değil, opsiyonel ürünler, ancak Golf 6 resimleri içerisinde navigasyonlu olan çok kullanıldı.

Almanya Web sitesine girip bakarsan

VW Golf 6 Highline

VW Golf 6 Comfortline
    Almanya web sitesindeki Comforline'daki jant kapaklarına dikakt et :-)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.