Şimdi Ara

Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
4
Favori
48.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Scuderia.

Premium contact 5 in altında olduğunu düşünüyorum cpc5 çok konfor odaklı bi lastikti bana göre
    Fakat cpc6 da continental daha sportif bi hamur ortaya çıkarmış gibi
    Konfor olarak premium contact 6dan daha iyi olduğunu düşünüyorum egp2 nin.
    Tutuş konusunda bişey diyemeyeceğim kullanmadan
    Çok teşekkürler yorum için, aynı serinin farklı modelleri arasında dahi ciddi farklar olabileceğini öğrendik,iyi araştırmakta fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • entigin E kullanıcısına yanıt
    Açıkçası biraz şaşırttı, dediğiniz gibi iyiyse iddiasını arttırır .

• Arkadaşlar Conti eco cont.6 Avrupa’da yapılan testlerde GYEGP 2 den çok geride. Kafam karıştı Corona günlerinde lastik araştırıyorum ancak benimde daha önce arabamı satmadan bir yol kullandığım GYEGP1. Serisi ile bu GYEGP2 arasında bir fark varmı kullandığım sürede 1. Seri iyiydi şimdi karar veremediğim GYEGP 2. Serisi mi ? Yoksa Conti eco cont.6 mı ? ( Conti.premium Cont.6 değil ) alınmalı .Avrupa test sonuçlarında Conti eco cont. 6 nın özellikle ıslak yol tutuşu notu kötü, tekrar alırmısınız sorusuna %51 alırım demiş GYEGP2 ye ise bu soruya cevap olarak %95 tekrar alırım demiş. Özellikle lastiğin yuvarlanma direncinde önemli bir fark var.Yorumlarınızı merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar herkese merhaba, herkes çok meşgul herhalde yukardaki sorularıma yorum yapan olmamış. Canınız sağ olsun Conti eco contact 6 ile GYEGP 2 arasında bir seçim için görüşleri merak ettim ama cevap ve yorum gelmeyince gittim 4 adet GYEGP2 aldım eski lastiklerim arabanın orjinal lastiği HANKOOK Ventus Prime 2 53000 km de önlerde az yıpranma arkalar ise çok iyiydi, yıka vitrine koy hiç aşınma yok inanın.Ancak çevredeki arkadaşların baskısı ve korkutmalarıyla 4 lastiğide değiştirdim.Bunları neden yazıyorum kimi ne ilgilendirir demeyin.Çünkü bu gibi forum platformlardan insanlar olumlu olumsuz bilgileri derleyip kendi muhakemesiyle bir çıkarım yapabilir.Amerikada lastiklerin en ucuzu bile 50000 mil garanti verir ortalama ucuz bir lastik ise 60000 mil garanti verir. Üst kalite bir lastik 80000 mil kullanım garantisi veriyor.Yani buradan şöyle bir sonuç çıkıyor Türkiyede satılan iyi lastik Amerika’daki düşük kalite lastikle aynı seviyede bile olsa 50000 mil = 50000 X 1.6 = 80000 km eder yani ben 53000km deki lastiğimi boşa çöpe attım nihayetinde milli servet.Siz benim yaptığım hatayı yapmayın Amerika’da lastik aldığımda bir panoda lastik ömrünün 10 yıl olduğu normal şartlarda yıpranmayan lastiğin 7 yıl itibariyle performansını koruduğu anlatılıyordu.Peki merak edenleriniz olabilir bu gün taktırdığım lastiği nasıl buldum? GYEGP 2 Slovenya’daki fabrikada üretilmiş 06/2020 tarihli, eve kadar sürdüm sadece her yeni lastik gibi daha fazla ve teste yönelik tespitlerimi teknik açıdan fayda sağlaması İçin belirli zaman aralıklarında burada paylaşırım. Yalnız monte eden ustaların 3 lastiğe 36 psi, diğer 1 lastiğe 40 psi hava basmasını ve sibop kapaklarını sıkmamalarını ( Allah’dan kapaklar yolda düşmemiş) anlayamadım. İnsan yaptığı işi layıkıyla yapmalı. Kul hakkı bu ( Ben anlaştığım fiyatı öderken 10;TL eksik versem inanın arabamı ordan bırakmazlar veya geçerken bırakırsın abi derler.) o zaman ödenen paranın karşılığında iyi işçiliğinde beklemek müşterinin hakkıdır.HERKESE SELAM VE SEVGİLERİMLE ARKADAŞLAR.

• Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    İyi günler bende 215/55 r17 için bakıyorum.Sorduğum yer 3 kanallı olduğunu söyledi.efficentgrip performance 2 serisi için.Sizinkinin ebatı ve kanal sayısı nedir?

• Kardeş merhaba, 215 /55 r17 ölçülerinde Goodyear Efficientgrip Performans 2 lastiklerin 4 kanallı olduğunu biliyorum.Ben 5 Haziranda 205/55 r 16 ebattan 4 adet alıp taktırdım eğer yukarıdaki yazılarımı okuduysanız Continental ecocontact 6 ile bu lastik arasında kalmıştım çok araştırdım.Emekli Teknik elemanım, özellikle yetkili yurt dışı test sonuçlarını çok önemserim test sonuçlarını ve Avrupa’daki kullanıcı yorumlarını da harmanlayıp şu sıralamayı yaptım. Fiyatlarında değerlendirme kriterinin içine sokarak; 1) Goodyear Efficientgrip Performance 2 , 2) Bridgestone Turanza T005 , 3) Continental Ecocontact 6 . Sonunda Goodyear Efficientgrip Performans 2 yi tercih ettim.Tercihimde daha önce bu lastiğin 1. Versiyonunu kullanıp kullandığım süreçte memnun kalmamın da etkisi var tabi ki ,Bu 2. Versiyonu ise yeni teknoloji ile daha uzun kullanım süresi ve mesafesi vaad ediyor.Ben yapı olarak mala yorum yaparken bu platformu kullanan arkadaşlara bir fikir versin herkes kendi fikir ve yorumlarına katkı sağlasın diye itina göstermeye çalışıyorum. ( Buraya yorumlarıyla katkı sağlayan tüm arkadaşlarında aynı duyguları paylaştığına eminim tabi ki ) 5 Hazirandan bu yana edindiğim intibaya göre Goodyear Efficientgrip Performans 2 bu üçlü sralamada Birinci olmayı hak ediyor en önemlisinde bence yuvarlanma direncinin ve ses düzeyinin çok makul olduğudur.Bunların dışında Kuru yol tutuşu harika ,kuru fren mesafesi harika, Islak yol tutuşu ve ıslak zemin fren mesafeleri için henüz ıslak zemin sürüşüm olmadığından şu an yorum yapmıyorum ilerki zamanlarda bu lastikle ilgili km. ve zaman Kriterlerinin içinde daha fazla olduğu değerlendirmeleri yapacağım kısmetse.Ancak Avrupa’da TÜV-SUD testlerinin verilerinde ıslak zemin yol tutuş ve fren mesafesi nin sıralamadaki diğer lastiklerden daha iyi veya aynı. SONUÇTA ; Ben lastikten memnunum ve tavsiye ederim. Sizin lastik ebadınızda ( 215/55 r17 ) 3 değil 4 kanalıdır.

• zukerman Z kullanıcısına yanıt
    Ebatlar aynı.4 kanallı Polonya üretimi .3 kanallı alınmaz diyorlar

• Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.Nerden kaça aldınız acaba? 3 kanallı için 730 tl buldun nette ama onu istemiyorum.

• Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2
  • Kardeş bu yukarıdaki resmi Bilgi edinip 1. ve 2. Versiyonundaki farkları görmeniz için attım. Bu lastik ebadında 94 W ( hız ve lastik başına yük endeksleri) benim aldığım ebattan daha yüksek ( benimki 205/55 r16 91V ) Lastik desenlerinden 1. ve 2. Versiyonlarını ayırt edebilirsiniz. Siz hangi şehirdesiniz bilmiyorum Ben İstanbul Bostancı ‘dan Goodyear Yetkili satıcısından aldım. Birde Goodyearın yakıt kampanyasından yararlanmak için müracaatımı yaptım 16 inç lastik için 150 TL ( 50 TL X 3 ay ) benzin paranızı sizin banka hesabınıza havale ediyorlar ancak sizin lastiğiniz 17 inç olduğundan sizin kampanya dan kazancınız 300 TL ( 3 X 100 TL ) Olacak.Benim aldığım lastik ,Sizin alacağınız lastiksen hem ebat hem de yük ve hız endeksleri Farklı olduğundan fiyatları Farklı ben 420 TL ye aldım siz yaşadığınız yerdeki Goodyear yetkili satıcılarından telefonla ve özellikle 2. Versiyon olup olmadığını sorarak veya internetten satış yapan firmalardan da fiyatları karşılaştırabilirsiniz.Burada dikkate almanız gereken toplamda kaç TL ye mal olacağının hesabıdır internetten satış yapan firmalar bir miktar düşük olsa da Montaj ve Balans fiyatında eklendiğinde ve de 300 TL yakıt kampanyasında hesaba katılmalı çünkü bu kampanyadan sadece Yetkili satıcılar ve hatta yetkili satıcıdan bu kampanyaya katılıp katılmadığı sorulmalı benim öğrendiğim kadarıyla sizin lastiğinizin fiyatı benim aldığım yerde ( montaj ve Balans dahil ) 845 TL imiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: zukerman

Cevap için teşekkürler.Nerden kaça aldınız acaba? 3 kanallı için 730 tl buldun nette ama onu istemiyorum.
    775 e aldım bayiden.23 Nisan'da.fiyatlar biraz artmıştır.internette daha ucuzdu ama sağlıkçıyim.su dönemde hiç vaktim olmadı.bir boşlukta girdim lastikciye sok kisliklari tak bu lastiği dedim çıktım.belki o zaman arastirsam daha uyguna alirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultrasaray0643 -- 14 Haziran 2020; 19:28:46 >
  • Eski Şef E kullanıcısına yanıt
    Ben de 17 jant için olmaz diye düşünüyorum ancak sorduğum satıcı 3 kanallı dedi.

• İstanbulda yaşayan arkadaşlar için aracınızın otomatik anahtarı olur da bozulursa yardımcı olmak için yazayım dedim. Geçen zamanlarda yaptırdım bende gayet uygun fiyata ve kalite ile. Servise para dökmek yerine yazmak istedim. Herkes bilsin. Adres bilgisi yazmayacağım web sitesi var aklınızdaki herşeyi oradan giderebilirsiniz zaten. Herkese iyi akşamlar dilerim.
    Oto Anahtarcı, Otomobil Anahtarı ve Oto Çilingir Hizmetleri
    Oto Anahtarcı, Otomobil Anahtarı ve İstanbul Oto Çilingir Hizmetleri
    https://www.otomobilanahtar.com

• merhaba,
    aracımı sattığımdan ötürü çok temiz daha 1 ay 500 km bile kullanmadığım lastiklerimi satıyorum. ilgilenenler dm atabilir veya linkten ulaşabilir.
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-jant-lastik-goodyear-efficientgrip-performance-2-225-45r17-91w-300-km-833905222/detay/
  • Arkadaşlar merhaba, hala lastik alma aşamasında olup kararsız kalanlara aldığım lastiklerle ilgili kullandıkça yorum yapacağım demiştim.Geçen gün 205/55 r16 91V Goodyear EfficientGrip Performans 2 Lastiklerimle toplamda 200 km. ( otoban ) Yol yaptım; Viraj performansı , ıslak ve kuru fren , ıslak ve kuru yol tutuşu Sessizliği çok çok iyi, demek ki Avrupa’da yapılan ( Almanya ) TÜV testlerinin gerçeği yansıttığı bir gerçek.Ancak TÜV testlerine göre daha fazla km yapma olarak adlandırılan yıpranma süresini de test etmeye devam edeceğim. Her arkadaşa sağlık ve afiyetler dilerim. 400 TL civarı fiyatlar ,Bu ebatta lastik için alınabileceklerin içinde 1.sırada.
  • arkadaşlar 200-300km yol yapıp şöyle iyi lastik böyle müthiş lastik diye milleti yanlış yönlendirmeyelim. en adi lastik bile o kmlerde bir fikir sahibi yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eski Şef

Arkadaşlar merhaba, hala lastik alma aşamasında olup kararsız kalanlara aldığım lastiklerle ilgili kullandıkça yorum yapacağım demiştim.Geçen gün 205/55 r16 91V Goodyear EfficientGrip Performans 2 Lastiklerimle toplamda 200 km. ( otoban ) Yol yaptım; Viraj performansı , ıslak ve kuru fren , ıslak ve kuru yol tutuşu Sessizliği çok çok iyi, demek ki Avrupa’da yapılan ( Almanya ) TÜV testlerinin gerçeği yansıttığı bir gerçek.Ancak TÜV testlerine göre daha fazla km yapma olarak adlandırılan yıpranma süresini de test etmeye devam edeceğim. Her arkadaşa sağlık ve afiyetler dilerim. 400 TL civarı fiyatlar ,Bu ebatta lastik için alınabileceklerin içinde 1.sırada.
    1. Sırada derken neye göre acaba? Diğer tüm lastikleri kullandınız mı bu ebattaki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba buraya yazı yazmamın tek nedeni var.Kendi Tecrübelerimi aktarmak ve kararsız kalan veya araştırma aşamasındaki arkadaşlara bir faydam olsun yoksa yukardaki arkadaşımın yazdığı gibi 200 km araba sürüp lastik yorumu yapmam zaten.Yaşım 64 Teknik elemanım emekliyim, Oto lastiği hariç Farklı Lastik üretiminde yapıldığı çeşitli sanayi kuruluşlarında çalıştım.Ülkem dışında Amerika ve Avrupa dahil hem araba sahibi olmuş hem Yüzbinlerle km yol yapmış ( yurt dışında ) biriyim.Bir arkadaşın soruları arasında vardı bir çok lastik markası kullandım.Yukarıdaki yazılarımda belirtmiştim. Hiç bir markanın elçisi veya ELEMANI değilim.Arkadaşın yorumuna içerlemedim aksine fikirler açık olarak dile getirilmeli ki herkes kendi fikriyle harmanlayıp kendine bir sentez oluştursun.Yazdığım en son yazı incelendiğinde lastiğitest etmem için gerekli şartların oluştuğu bir yolda belirttiği performanslar test ettim.Ve bunları paylaştım.Ancak Avrupa testlerinde belirtilen rakiplerine kıyasla daha fazla km yapma ( kullanım ömrü ) ile ilgili herhangi bir yorum yapmadım.Bu lastiğin 1nci versiyonunu 2013 yılında kullandım ve memnun kalmıştım.Goodyear Efficientgrip Performans 2 eski versiyonundan daha iyi bence.Ayrıca bir arkadaşımızın sorusuna cevap vermiş olayım. Şayet fiyat / fayda performansının da dikkate alındığı bir sıralama yapsam ve 205/55 r16 91V ebadında lastik alacak olsam Şahsen benim Listem şöyle olurdu. 1) Goodyear Efficientgrip Performans 2 , 2) Bridgestone Turanza T005 , 3) Continental Premium Contact 6 , 4) Continental Éco contact 6 , 5) Michelin primacy 4 .Herkese Sağlıklar ve hayırlı günler dilerim.

• Merhaba, 2015 tescil yıllı , 2014 üretimli Volvo V40 Crosscountry d2'm var. Bir hafta önce ben de Goodyear'ın EfficientGrip Performance 2 serisini aldım. Çok araştırdım. Bu yeni serinin TÜV test değerleri çok iyi. Bir adet bağımsız testte de sonuçları çok iyi. Çok kullanan yok henüz tabii, fakat yurtdışı yorumlar şimdilik çok iyi gidiyor. (paralı mı bu yorumlar acaba diye baktım, buna dair pek ipucu bulamadım, yani basmakalıp ifadeler yoktu en azından). Burada da tek tük henüz az sayıda kullanıcının olumlu yorumları var. Henüz kış geçiren yok, test değerleri özellikle ıslakta çok iyi bu lastiğin. Hayırlısı diyelim. Benim aldığım 205 60 r16 92 h boyutu, Polonya üretimi ve 7 veya 8. hafta 2020. 625 TL'e aldım tanesini. Aracımın üzerinde gelen continental contiecocontact 'ten çok memnundum, özellikle kış aylarında İstanbul'da eksi 1 dereceye kadar yolda kaldım, asla sorun çıkarmadı. Yokuşlarda patinaj yapıyor ama sonra topluyordu. Bu yeni lastikle evimin yolundaki aynı yokuşu denedim ve patinaj yapmadı, patinaja düşmemek çok güzel bir hismiş. İlk 100 km için sadece bunu söyleyebilirim. Umarım sorun çıkarmaz.
    2012 senesinde Giuletta'mın üzerinde gelen Goodyear'lar korkunçtu, acayip kayıyordu. Bu nedenle bu markadan çok soğumuştum. Yukarıda bahsettiğim nedenler ve etiket değerleri ( yakıt B, ıslakta A) ile tekrar değerlendirdim. Umarım iyi gider.

• lastik seçiminde 1 ay araştırdım bu konuda pek deneyimi olan bulunmadığı için bende tecrübelerimi yazmak istedim.2009 mondeo için 205/55/16 ebatında lastik kullanıyorum. Araştırma yaparken 3 lastik arasında kaldım PRİMACY 4 - PREMİUMCONTACT 6 - EGP 2.Ses düzeyinden dolayı continentalden vazgeçtim.Primacy Almanya üretimi bulamadığım için vazgeçtim.Yakıt geri ödemesiyle beraber diğerlerinden çok daha uyguna geldiği ve teknik verilerinin daha iyi olduğunu düşünerek EGP2 aldım.Yaklaşık 3 hafta oldu.1500 km dir kullanıyorum .öncesinde yine sıfır alınma goodyear efficentgrip performance kullanıyordum. Önceki lastikle kıyasladığımda EGPdeki patinaj sorunu bunda henüz görünmedi.Öncekindeki araya taş sıkışma olayı çok az.Önceki lastikte yanaktan yarılma balonlaşma gibi bir sorun yaşamadım yaklaşık 40 bin km 4 sene kullandım.Yeni lastik bana gayet sessiz ve yumuşak geldi yolda belirgin bir kasis olmadığı sürece hissi minimuma indiriyor.yol tutuşu gayet güven verici.Yakıt olayını hesaplamadım hiç. 5000 kmde tekrar tecrübelerimi aktaracağım.şimdilik tekrar karar versem yine EGP2 alırdım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.