Şimdi Ara

Yeni Goodyear Efficientgrip Performance 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
4
Favori
48.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 7-8 yıldır kullanımda olan Goodyear Efficientgrip Performance serisinin ikinci versiyonu çıkmış. İlk versiyonu hala bir çok konuda iyi durumdaydı, yeni versiyonu ile çok daha uzun ömür, ıslak ve kuru performans vaat ediyorlar.

*Mileage Plus technology
    *Wet Braking Technology
    *Dry Stability Plus Technology

TUV SUD ile rakip premium lastiklerle karşılaştırmalı testler yapmışlar. Sonuçlar çok iyi görünüyor. TUV SUD ile yapılan testlerin raporu aşağıdaki linktedir.https://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV_SUD_Tire_Test_2019-Report-No-713171748-01-Goodyear-EfficientGrip-Performance-2-new.pdf

Premium sınıfta konfor, ıslak-kuru frenleme, yol tutuş, yakıt ekonomosi, ömür anlamında yine en optimal lastik olacak gibi görünüyor.

• Valla ben bu lastiği (EGP) 30 bin km falan kullandım. 15-10 binden sonra kaymak asfaltta biraz ani direksiyon hareketlerinde resmen yüzmeye başlıyor. Hatta geçen sene bağa bahçeye gidiyorum ucuz lastik alayım dedim, Goodyear yan markası debica uhp2 aldım. O da aynı km'lerde aynı şekilde yüzmeye başladı. 8 ay falan kullanıp sattım bu lastikleri de. Goodyear EGP'nin yol sesi de öyle katalog verisindeki gibi aman aman düşük değildi. Kısacası bi numarasını görmedim.

Ha fiyatı uygun genelde, ama elim gitmiyor artık almaya. Aynı miktarda kullandığım conti cpc5 (30 bin km), hankook s1 evo2 (20 bin km) lastiklerinde tutunma hala yerli yerindeydi. Aşınma daha fazla ama varsın aşınsın ama tutsun yolu.
  • Aile aracımıza bu lastikten aldık. Bir süre kullanıp yorumlarımızı paylaşırım. Etikette yakıt tüketimi B ve ıslak zemin fren performansı A olması ilk etapta mutlu etti.
  • fiyat iyi olursa yine liste başı olur.
  • Lastik gürültülü bir lastik. 100 km hızda uğultu rahatsız edici düzeyde.
  • Bu Goodyear efg kadar gürültülu uğultulu lastik kullanmadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaViTz

Bu Goodyear efg kadar gürültülu uğultulu lastik kullanmadim.
    Sizdeki de mi 2.si ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat.ç. -- 24 Mart 2020; 16:34:32 >
  • Benim aracımda da bu lastikten var ama memnun değilim.

Yağmurlu havada yokuş çıkarken çok patinaja düşüyor. Evimin yokuşunu çıkarken yağmurlu havada bir kaç kez patinaja düştü.

Bir önceki aracımda Petlas PT515 vardı. Hafif kar tutumuş halde bile yokuşu rahatlıkla çıkıyordum.
  • 2010 da 0 km aldığım megane 2'nin üzerinde gelen goodyear eagle ntc 5 lastikten sonra bu markayi almaya cesaret edemiyorum.
  • ben good year efficient grip performance lastik kullandım. çok memnun kaldım. her bakımdan çok başarılı bir lastikti. şimdi bunlar eskidiği için yeni nesil efficient grip performance 2 lastik almayı düşünüyorum ya da continental premium contact 6 alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba046

2010 da 0 km aldığım megane 2'nin üzerinde gelen goodyear eagle ntc 5 lastikten sonra bu markayi almaya cesaret edemiyorum.
    kesinlikle berbat bir lastikti ultragrip hariç hiç goodyear almadım o lastiklerden dolayı
  • Bu modelde de EGP'deki gibi yerli üretim / yurtdışı üretim arasındaki kanal ve kalite farkı var mı acaba? Eğer öyleyse boş yere uğraştırmasınlar bizi, lastik bakacağımız zaman baştan eleyelim.
  • Eskisi iyi bir model değildi. Bakalım yenisi nasıl olacak...
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    O kadar fark var mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Bu modelde de EGP'deki gibi yerli üretim / yurtdışı üretim arasındaki kanal ve kalite farkı var mı acaba? Eğer öyleyse boş yere uğraştırmasınlar bizi, lastik bakacağımız zaman baştan eleyelim.
    Kalite farkı mutlaka vardır.

Benimki polonya üretimi olan model. Bugüne kadar kullandığım en başarılı lastik. Yol tutuş, frenleme, ıslak zemin performansı üst düzey ve çok sessiz.

Beğenmeyenler muhtemelen yerli üretim olanları kullanıyor.
  • 205 55 16'da yerli olanın polonya malı olanla desen farkı vardı.Yeni modelde de böyle midir acaba?
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Islak zemin frenleme / yakıt sarfiyatı etiket değerleri birinde A-B iken diğerinde B-A idi ama yurtdışı üretimden çoğunluk oldukça memnunken yurtiçi üretimden şikayetçi olanlar vardı. Hadi onu da geçtik, yurtdışı testlerde çok iyi sonuçlar alan bir modelin burada aynı isim altında ama farklı kalitede satılması düpedüz müşteriyi kandırma girişimi.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Aynen öyleymiş. GY zaten sevmezdim artık yanından bile geçmem.
  • Ben 1 ay önce bu lastikten aldım. Polonya üretimi ve ebat 225/50/17. Eski lastiklerim olan Conti PC6’ya nazaran kesinlikle daha sessiz ve konforlu. Yol tutuşu da şimdilik gayet başarılı.
  • Bunun eski serisi 20 bin km sonra tozlu asfaltta frenlerken şerit değiştirtmekten bile acizdi. Böyle cam buzda gidiyormuşsun gibi.

Yenisini de almazdım açıkçası.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.