Ben babamın 2012 jetta tsi aracına 2 yıl önce goodyear egp perf1 205/55R16 taktım hala çok iyi.
kendi jettama da michelin primacy 4 almıştım çok memnundum. Aracı sattım.
Megane 4 aldım 1 yaşında fabrikada T001 bridgestone var. Sert bir lastik. Seslide memnun değilim.
Aklımda 2 model var. 1- Nokian eLine 2 AA 2- Goodyear egp perf gen2
Önümüzdeki yaz yeni bir model çıkmazsa bunların arasında fiyatı uygun olanı seçeceğim.
Alıntıları Göster
Nokian için genel bir kanı var. Sadece kış lastiklerinin alınması yönünde. Çevremde de birkaç kişi yazlık nokian lastik kullandı. Dişlerin çabuk eridiğinden bahsettiler.
Bence egp2 yanında Pirelli P7C2 modeline de bakın zamanı gelince.
Üst mesajda da bahsettim ama dedigim gibi ben lastik alırken hiçbir bilgi bulamadım bu lastik hakkında. Siz alana kadar ne oldugu ortaya cıkar. Eski p7 ye göre baya geliştirilmiş ve iddialı duruyor.
Hangisi uygun gelirse onu alırsınız artık.
quote:
Orijinalden alıntı: BPG2004
Nokian için genel bir kanı var. Sadece kış lastiklerinin alınması yönünde. Çevremde de birkaç kişi yazlık nokian lastik kullandı. Dişlerin çabuk eridiğinden bahsettiler.
Bence egp2 yanında Pirelli P7C2 modeline de bakın zamanı gelince.
Üst mesajda da bahsettim ama dedigim gibi ben lastik alırken hiçbir bilgi bulamadım bu lastik hakkında. Siz alana kadar ne oldugu ortaya cıkar. Eski p7 ye göre baya geliştirilmiş ve iddialı duruyor.
Hangisi uygun gelirse onu alırsınız artık.
Alıntıları Göster
Bahsettiğiniz pirelli p7cw 205/55 R16 ebadı için yakıtta C ve 71db ses seviyesi var.
Direkt eliyorum ben. max sınırım 69db ses ve testlerde üst sıralarda olması tabi.
Ben continental ile anladım sesli lastik ne demek. Kış lastiklerim 68db pc5'ler 72db'di. Kışlıklara geçince ses seviyesi azalıyordu.
Tyrereviews'te
workhardW
kullanıcısına yanıt
205 55 r16 ebatta rakipsiz. Egea üzerinde ecocontact6 stok geleceğine bu lastik stok çıkmalı fabrikadan. Arkalar urban plus da disk ama en azından easy de falan kampana olan arkalar frenajda ABS açmaz. Tyrees deki sakallı yakında youtube a video atar bununla ilgili.
Arkadaşlar son yorumlarınızı merak ediyorum. Lastiğin 10K km sonrası nasıl? Halen memnun musunuz? Birde üretim yerinin almanya/polonya/Türkiye olduğunu nasıl anlayacağız, etiket üzerinde mi yazıyor yoksa lastiğin kendisine işli mi?
quote:
Orijinalden alıntı: hayalci07
Arkadaşlar son yorumlarınızı merak ediyorum. Lastiğin 10K km sonrası nasıl? Halen memnun musunuz? Birde üretim yerinin almanya/polonya/Türkiye olduğunu nasıl anlayacağız, etiket üzerinde mi yazıyor yoksa lastiğin kendisine işli mi?
Ben sıfır corollada bir yıldır yaklaşık 15 bin kmdir kullaniyorum şu kotulenen Türkiye üretimi 3 kanallı olani kullanıyorum defalarca uzun yol da yaptım 200 km hızı da gördüm ama genelde 120-130 kullanırım yolda gezindigini yolu tutmadığını kizakladigini görmedim ama belki çok seri kullananlar makas atmayı sevenler beğenmiyor olabilir ben sakin kullanıcı olarak kotuleyenem ama bu kadar olumsuz yorumdan sonra da kimseye 3 kanallı yerli üretimi al da diyemem.
hayalci07H
kullanıcısına yanıt
Aynı konuyu ben de merak ediyorum. Yakın zamanda bir goodyear bayisine gidip soracağım.
ben de 2 lastik arasında kaldım. efficentgrip performance 2 ve continental premium contact 6. ölçüler 195/65/r15.
Mevcut lastiklerim conti premium contact 5 ve memnun değilim. geliştirilmiş olmasını umarak premium contact 6 yı düşünüyorum. Diğer bir yandan tyre reviews.in Efficentgrip perfomance 2 değerlendirmeleri çok iyi. Kararsız kaldım. Tecrübeleri olan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim.
50.000 km CPC6 kullandım, çok sert ve çok gürültülü lastik. Asla tavsiye etmem.
Goodyear EGP2 taktırdım 6 ay önce. Hem sessiz, hem konforlu hem de iyi yol tutuyorlar. Tavsiye ederim.
Test sonuçları da başarılı zaten.
Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. 205/55/16 ebatlarında önümüzdeki hafta alacağım bende. Uzun kullanım yorumlarımı (6 ay sonra) tekrar konuya yazarım merak edenler için.
hayalci07H
kullanıcısına yanıt
Rica ederim.
Merhabalar 2011 Focus 3 1.6 benzinli 4 disk fren aracıma lastik bakıyorum.Izmir de yaşıyorum 4 mevsim yada sadece yazlık alacağım şuan üzerinde conti eco 5 var 2.5 senelik 35.000 km de abs yle gezmekten biktim artık Bu lastiği düşünüyorum günde en az 30 km yol yapıyorum ne kadar götürür acaba frenleme performansı çok önemli benim için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: Uchiha Itachi.
Merhabalar 2011 Focus 3 1.6 benzinli 4 disk fren aracıma lastik bakıyorum.Izmir de yaşıyorum 4 mevsim yada sadece yazlık alacağım şuan üzerinde conti eco 5 var 2.5 senelik 35.000 km de abs yle gezmekten biktim artık Bu lastiği düşünüyorum günde en az 30 km yol yapıyorum ne kadar götürür acaba frenleme performansı çok önemli benim için şimdiden teşekkürler.
Frenleme önemliyse PremiumContact 6 öneririm. Kendim de kullanıyorum. Ayrıca ben de İzmirde yaşıyorum. Yıllardır sadece yazlık lastik kullanıyorum. Dört mevsimler aşırı gereksiz hiç düşünmeyin bile.
Şu şehirlerarası yerleşim yerlerindeki aniden kırmızıya geçen ışıklarda bile zınk diye durabiliyor araç.
Şunlar da fren testleri. Hem kuru hem ıslak zeminde. Continental yazan PremiumContact 6 modeli. Goodyear yazan da konudaki lastik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 29 Ağustos 2020; 22:12:45 >
quote:
Frenleme önemliyse PremiumContact 6 öneririm. Kendim de kullanıyorum. Ayrıca ben de İzmirde yaşıyorum. Yıllardır sadece yazlık lastik kullanıyorum. Dört mevsimler aşırı gereksiz hiç düşünmeyin bile.
Şu şehirlerarası yerleşim yerlerindeki aniden kırmızıya geçen ışıklarda bile zınk diye durabiliyor araç.
Şunlar da fren testleri. Hem kuru hem ıslak zeminde. Continental yazan PremiumContact 6 modeli. Goodyear yazan da konudaki lastik.
Alıntıları Göster
Hocam öneriniz ve ayırdığınız vakit için öncelikle teşekkür ederim. Ne yazık ki conti den yaşadığım sorun ve yaptigim saçma kaza yüzünden inanılmaz soğudum hani bedava verseler takmicam o derece kışın 40 km ile giderken 30 40 metre mesafede ne yaptıysam kaymasını engelleyemedim ve arkadan vurdum ki ben mesafeli gezen bir sürücüyumdur. Hatta bu olaydan sonra disk balata kontrolü yaptırdım orta halli oldukları halde hepsini orijinalleri ile değiştim ama yok yani düşük hızda zemin farketmeksizin abs ye düşüyorum bu yüzden continental e çok onyargiliyim.
Uchiha Itachi.
kullanıcısına yanıt
bu yada wetproof
quote:
Hocam öneriniz ve ayırdığınız vakit için öncelikle teşekkür ederim. Ne yazık ki conti den yaşadığım sorun ve yaptigim saçma kaza yüzünden inanılmaz soğudum hani bedava verseler takmicam o derece kışın 40 km ile giderken 30 40 metre mesafede ne yaptıysam kaymasını engelleyemedim ve arkadan vurdum ki ben mesafeli gezen bir sürücüyumdur. Hatta bu olaydan sonra disk balata kontrolü yaptırdım orta halli oldukları halde hepsini orijinalleri ile değiştim ama yok yani düşük hızda zemin farketmeksizin abs ye düşüyorum bu yüzden continental e çok onyargiliyim.
Alıntıları Göster
Hocam ecocontact modelinin olayı yuvarlanma direnciyle alakalı olarak yakıt tasarrufudur.
Ben PremiumContact 6 yı gözüm kapalı tavsiye edebilirim. Lastikle alakalı sormak istedikleriniz varsa özelden cevaplayabilirim.
Konuyu kirletmemek lazım
önceki versiyonunu kullanmıştım, yol tutuş performansı gerçekten iyiydi. fakat biraz gürültülü gelmişti. toyotaya geçince artık biraz da sessiz bir lastik istiyor insan. özellikle ülkemizdeki asfalt kalitesi çok değişken ve genellikle kötü olduğu için ses daha da önemli hale geliyor.
acaba bu lastikte ses ile ilgili bir geliştirme var mı ?
Lastikleri bayiden alıp taktırdım.İzmir de yetkili bayiden internetle aynı paraya aldım.Eylül de 3000 km yol yapacağım ondan sonra deneyimlerimi aktaracağım arkdaşlar.
Arkadaşlar lastikçi sağ tarafı 91h sol tarafı 91v takmış fatura ve anlaşma v üzerine yarın tekrar gideceğim sorun çıkarmazlar herhalde
quote:
Arkadaşlar lastikçi sağ tarafı 91h sol tarafı 91v takmış fatura ve anlaşma v üzerine yarın tekrar gideceğim sorun çıkarmazlar herhalde
Hayırlı olsun öncelikle. Sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Ayrıca üretim tarihlerini de kontrol etmenizi tavsiye ederim.
quote:
Hayırlı olsun öncelikle. Sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Ayrıca üretim tarihlerini de kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Alıntıları Göster
2 si 2020 08 2 si 2020 02 hocam ondan bie sorun olmaz herhalde